满分5 > 高中英语试题 >

At 26, Jane Goodall had no college educa...

At 26, Jane Goodall had no college education or science training. But since childhood, she had been dreaming of working closely with animals in Africa. “All through my childhood people said you can’t go to Africa. You’re a girl.” Goodall said. “But my mother used to say, if you really want to, there’s nothing you can’t do.”

In 1957, the 26-year-old Goodall went to Kenya to work as a secretary. She also arranged to meet the famous scientist Louis Leakey, who was so impressed by her enthusiasm that he hired her as his assistant. She went with him on many trips to the African jungle and in 1960 Leakey sent Goodall to live among chimpanzees in a remote animal preserve, recording the animals’ behavior and interactions.

For three months Goodall made little progress. But she said, “I never came close to giving up.” Her breakthrough came one day when she saw a male chimpanzee stick a piece of grass into a termite (白蚁) hill, then put the grass in his mouth. Afterward she came to the hill and did the same. Pulling the grass out, she discovered dozens of termites on it. The discovery — that some animals use tools — was unknown to most scientists at the time.

Goodall saw chimpanzees exhibit human-like emotions, such as jealousy and love. But she also discovered they were capable of violent attacks against each other.

Goodall received her Ph.D. in the study of animal behavior at England’s Cambridge University. Now she travels around the globe raising money to preserve wildlife. “I love being in the forest with the chimpanzees,” she said. “I’d much rather be there than traveling around from city to city.”

1.What was Goodall’s childhood dream?

A. She dreamed of going to college.

B. She dreamed of studying animals in Africa.

C. She dreamed of becoming a famous scientist.

D. She dreamed of traveling all around the world.

2.What did Goodall’s mother think of her dream?

A. As a girl she should not go to the African jungle.

B. Her dream would remain a dream unless she got the right training.

C. As a girl she should stay away from violent animals.

D. She could make her dream come true if she was determined.

3.Goodall’s most important discovery is that ________.

A. some animals use tools

B. like humans animals have emotions

C. chimpanzees could attack each other violently

D. termites are chimpanzees’ favorite food

4.What is Goodall doing now?

A. Studying animal behavior at Cambridge University.

B. Raising funds for the preservation of wildlife.

C. Observing chimpanzees in African jungles.

D. Working hard for a PhD degree.

 

1.B 2.D 3.A 4.B 【解析】 试题分析:文章讲述了Goodall为研究非洲野生动物黑猩猩所做出的贡献。 1. 细节推理题。根据第一段But since childhood, she had been dreaming of working closely with animals in Africa.可知,Goodall童年的梦想是到非洲去研究那里的动物,故选B。 2. 推理判断题。根据第一段“But my mother used to say, if you really want to, there’s nothing you can’t do.”可知,母亲鼓励她去实现梦想,只要下定决心没有什么不能做的。故选D。 3. 细节推理题。根据第三段The discovery — that some animals use tools — was unknown to most scientists at the time.可知,她最重要的发现是动物也会使用工具,故选A。 4. 细节理解题。根据最后一段Now she travels around the globe raising money to preserve wildlife.可知,Goodall现在正在全球筹集资金,用来建野生动物保护区,故选B。 考点:考查人物故事类短文阅读。 【名师点睛】 做好细节理解题的几点建议: 细节理解题属直接解答性问题,是阅读理解题中最简单的一种,多数属中低难度的题。但高考所占的比例大,应特别引起注意。事实和细节题的命题特点是:对文章或某一段落中的一些特定细节或文章重要事实的理解,一般包括直接理解题和语义转化题。直接理解题能在原文直接找到答案,而语义转化题则需要将题目信息与原文信息加工或整理后才能得出结论。 做细节理解题具体方法与步骤如下: ①略读材料,大概了解原文,掌握中心或主旨;比如本文讲述了一条狗忠诚地陪在生病的小主人身边的故事,主人的收留给了狗一个家,狗又成了小主人的伙伴。 ②按文章的体裁,作者写作的组织模式及有关的信息词。如for example, first, second…等预测应该到何处寻找自己所需要的事实; ③将自己精力放在寻找你所需要的细节上。快速通篇跳读,全文扫视,找到细节出处,待找到含细节句子时,放慢速度,仔细核对比较内容,直至找到答案。比如文章第23小题根据第三段The discovery — that some animals use tools — was unknown to most scientists at the time.可知她的发现是动物也会使用工具,故选A. 第24小题根据最后一段Now she travels around the globe raising money to preserve wildlife.可知,Goodall现在正在全球筹集资金,用来建野生动物保护区,故选B。
复制答案
考点分析:
相关试题推荐

书面表达

请以 An Environmental Protection Activity为题,写一篇100词左右的英语短文。要点如下:

1.时间:上周天。地点:海宝公园。

2. 活动内容:分三组进行环保活动。

3. 谈谈你对这次活动的看法。

参考词汇:set up boards, give a speech, etc.

注意:1. 词数100左右;

      2. 可以适当增加细节,以使行文连贯;

An Environmental Protection Activity

_______________________________________________________________________________

_______________________________________________________________________________

_______________________________________________________________________________

_______________________________________________________________________________

_______________________________________________________________________________

_______________________________________________________________________________

_______________________________________________________________________________

_______________________________________________________________________________

 

查看答案

假定英语课上老师要求同桌之间交换修改作文,请你修改你同桌写的以下作文。文中共有10处语言错误,每句中最多有两处。每处错误仅涉及一个单词的增加、删除或修改。

增加:在缺词处加一个漏字符号(∧),并在其下面写出该加的词。

删除:把多余的词用(\)划掉。

修改:在错的词下划一横线,并在该词下面写出修改后的词。

注意:1.每处错误及其修改均仅限一词;2.只允许修改10处,多者(从第11处起)不计分。

One day, little Tony went to a shopping center with his parent. It was very crowded. Tony saw a toy on a shop window. He liked it so very much that he quickly walked into the shop. After looks at the toy for some time, he turned around and found where his parents were missing. Tony was scared and begun to cry. A woman saw him crying and telling him to wait outside a shop. Five minutes later, Tony saw parents. Mom said,How nice to see you again!Dad and I were terrible worried.” Tony promised her that this would never happen again.

 

查看答案

阅读下面材料,在空白处填入适当的内容( 1个单词)或括号内单词的正确形式

We high school students do have some growing pains,but we can get rid of them correctly and wisely. 1.___,some of us are upset 2.__ our body styles and looks. It's unnecessary and it's not important at all.We needn't care about it.It is one's inner beauty 3.____ matters. Second,we sometimes seem to be misunderstood 4.___ our teachers,parents and classmates. 5.____ (face) with this,we can find a proper time to have a heart-to-heart talk with them,trying to remove the 6.___ (understand).Some of us have fewer friends.I think being open-minded and friendly will do us good. Third,we may fall behind others, 7.__ makes us stressed. Actually we can encourage 8.___ to work efficiently,full of 9.___ (determine). At last,some of us don't have much pocket money,so we feel unhappy. Isn't it strange? So long as we have some,that's enough. And we can learn 10.____ to spend money.

 

查看答案

阅读下面的短文,从短文后各题所给的四个选项(A、B、C和D)中,选出可以填入空白处的最佳选项,并在答题卡上将该项涂黑。

It was unusually quiet in the emergency room on December 25. I was the nurse on duty that day. I didn’t think there would be any ________, sighing about having to work on Christmas. Just then five bodies ________ at my desk, a pale woman and four children.

“Are you all ________?” I asked.

“Yes,” she said weakly and lowered her head.

But when it came to ________ of their problems, things got a little strange. Two of the children had headaches, two children had earaches, ________ only one could tell me which ear was affected. The ________ complained of a cough but seemed to produce it.

I didn’t say anything but ________ that it might be a little while ________ a doctor could see her. She responded, “________ your time,” and then added, “It’s warm in here.”

Then, I checked their registration form out of curiosity. No addressthey were ________. The waiting room was warm.

I went back to the nurse station and mentioned we had a homeless ________ in the waiting room. The nurses, complaining of ________ on Christmas, turned to sympathy for a family just trying to get ________ on Christmas. The team went into action, much as we do when there’s a ________ emergency. But this was a Christmas emergency.

We were all ________ a free meal on Christmas Day, so we took back that meal and prepared a big dinner for our ________. We needed presents. We ________ from different departments candies, fruits and other things ________ that could be presents. As seriously as we met the ________ needs of the patients, our team worked to meet the needs of a family who just wanted to be warm on Christmas.

Later, as the family walked to the door to ________, the mother came running back, gave me a hug and whispered, “Thanks for being our angels today.”

1.A. customersB. patientsC. workersD. tourists

2.A. showed upB. took inC. came outD. looked on

3.A. eagerB. hungryC. sickD. warm

4.A. descriptionsB. commentsC. instructionsD. results

5.A. soB. forC. thusD. but

6.A. motherB. childrenC. nursesD. doctor

7.A. answeredB. imaginedC. explainedD. analyzed

8.A. afterB. sinceC. beforeD. when

9.A. MakeB. TakeC. CareD. Spend

10.A. lonelyB. greedyC. cleverD. homeless

11.A. familyB. holidayC. womanD. Christmas

12.A. operatingB. interruptingC. managingD. working

13.A. presentB. warmC. reliefD. comfort

14.A. beneficialB. friendlyC. medicalD. different

15.A. rewardedB. offeredC. allowedD. ordered

16.A. neighborsB. relationsC. brothersD. guests

17.A. borrowedB. receivedC. collectedD. bought

18.A. expensiveB. fantasticC. generousD. available

19.A. permanentB. physicalC. endlessD. ridiculous

20.A. leaveB. travelC. restD. relax

 

查看答案

根据短文内容,从短文后的选项中选出能填入空白处的最佳选项,选项中有两项为多余选项。

Successful students are highly motivated(激励) by an inner drive to study well.They have a specific career goal in mind. 1. So they form their own good study habits, plan ahead and stick to their study timetable on their own initiative.

If you want to be a successful student, motivate yourself and know that it is only you who are responsible for your study.There are some great ways to improve your motivation.

You should write down your educational goals, which makes them become clear. Imagine your success. Experience the feeling of reaching your particular goal. 2.

Seek advice and learn from the good students in your class.

Successful students tend to study hard.They pay attention to class as well as taking notes. 3. Outside class they find a quiet place to study, because they know that academic life comes before their social life.

Set your goals. After setting goals it is important to write them down for many reasons. Goals that aren’t written are only wishes. It helps you make a commitment(承诺) to yourself.

4.  

No one wants to regret not doing something they could have done.

Successful students manage their time well by setting up a weekly timetable. They make the best use of their study time. 5. Most of the suggestions mentioned above can improve your motivation.

A.Give yourself rewards.Each time you complete a lesson, do something special for yourself.

B.It gives you a way to see your progress.

C.They make study time productive and not necessarily long.

D.You will be proud of yourself when you achieve success.

E.They know that they are responsible for their success or failure.

F.When you set your goals,make sure that your goals are specific and realistic.

G.They arrive at the classroom early and sit in the front.

 

查看答案
试题属性

Copyright @ 2008-2019 满分5 学习网 ManFen5.COM. All Rights Reserved.