满分5 > 高中英语试题 >

As the labor market becomes more attract...

As the labor market becomes more attractive, more companies are sending their employees to school. Fiat Chrysler Automobiles is the latest company to use tuition assistance for employees which for decades has been a part of many business’ benefits packages as part of a renewed effort to bring in and cultivate talent. And while the impact of such programs has yet to be fully assessed, many see it as a positive although gradual-movement.

“For workers, it gives them a better opportunity for development,” says Colleen Flaherty Manchester, a professor. “For firms, they are able to recruit the type of employees who have value education and are less likely to turn over, and thus have a higher level of retention(保留).”

In all, 56 percent of US organizations offer undergraduate educational assistance while 52 percent offer graduate assistance.

Largely driving the trend are Millennials, who happen to be the fastest-growing people in the US workforce today and to whom the idea of tuition support from employers is especially appealing. Nearly 60 percent of Millennials surveyed said they would choose a job with strong professional-development potential over one with regular pay raises. Employers are absolutely adapting to Millennials in the workplace. They recognize that they need more experience, more knowledge, more mentoring to be successful. And they’re asking for it.

Of more than 140,000 Starbucks employees, only about 4,000 have signed up for the company’s College Achievement Plan. What the long-term effects such programs might have for companies’ retention and turnover rates remain unclear. But, the pluses of these programs are more important than the minuses. We’re going to see a lot more of this in the future.

1.Using tuition assistance for employees ________.

A. has attracted a large number of talents

B. is a trend that formed recently

C. has existed for scores of years

D. is well received by employees

2.What can we learn from what Colleen Flaherty said?

A. It is merely beneficial to employees

B. It is a win-win event for employees and employers.

C. Valuing education has become a trend for all companies.

D. It turns out to be tough for firms to find suitable employees.

3.What does the underlined word “it” in Paragraph 4 refer to?

A. regular pay raises.

B. more chances to be successful

C. educational support

D. professional–development potential

4.Which of the following statements is TRUE about the programs?

A. The programs can guarantee the employees a good job.

B. The impact of the programs remains to be estimated.

C. Employees will benefit more from the programs than companies.

D. It’s less likely that employees will remain in the same company after receiving the programs.

 

1.B 2.B 3.C 4.B 【解析】 试题分析: 本文属于议论文,现在很多企业为了留住员工,派员工进入学校学习,希望以此方式留住员工,而这对双方都有好处。60%的千禧一代都更愿意选择有发展潜力的工作。 1.,随着劳动力市场越来越有吸引力,更多的公司派员工去学校学习。这说明助学金政策正变得越来越流行,成为一种新趋势。故选B。 2.细节理解题。根据文章第二段中For workers, it gives them a better opportunity for development...和 For firms, they are able to recruit the type of employees who have value education and are less likely to turn over, and thus have a higher level of retention(保留).可知,对于工人来说,助学金政策给了他们一个更好的自我发展的机会;对于公司来说,可以更好的保留人才。所以对于双方来说这是一个双赢的做法,故B项正确。 3.,60%的千禧一代愿意选择由发展潜力超过了那种经常加薪的工作。再根据画线前句They recognize that they need more experience, more knowledge, more mentoring to be successful.可知,人们意识到想要成功,他们需要更多的经验和知识,他们现在正在追求这种知识。故画线词指C项涵义。 4. 细节理解题。根据短文最后一段What the long-term effects such programs might have for companies’ retention and turnover rates remain unclear. 可知,这种助学金项目的长期影响还不清楚。故答案B正确。 考点:考查社会现象类阅读。 【名师点睛】 关于推理判断题 推理题是在掌握文章大意基础上看出作者的“ 言外之意”(between the lines)。这既要求学生透过文章表面文字信息推测隐含意思,又要求学生对作者的态度、意图及文章细节的发展作正确的推理判断,有些推断题要从文章结构的角度进行分析,才能推断出正确答案。因此,阅读时不仅要注重词、句的理解,而且还要分析语篇的组织结构。这类试题常以如下句式发问: What can you infer /learn/conclude from the passage? What’s the author’s attitude toward……? What does the passage suggest? The author in this passage intends to __________。 答推理题时,一般无法直接从文中找到答案,但绝不可凭空猜测,也要找到答题依据。要通过文章主旨、字里行间或文中例子进行推断,通过含有感情色彩或描述情景的词句来领会作者的态度或语气,有的题也可根据常识理解来推断。但无论怎样,推理判断要以作者态度为准,力求从作者的角度去考虑,不要固守自己的看法或观点。比如文章第33小题What can we learn from what Colleen Flaherty said? A. It is merely beneficial to employees B. It is a win-win event for employees and employers. C. Valuing education has become a trend for all companies. D. It turns out to be tough for firms to find suitable employee.根据文章第二段中“For workers, it gives them a better opportunity for development,” 和 For firms, they are able to recruit the type of employees who have value education and are less likely to turn over, and thus have a higher level of retention(保留) 。可知对于工人来说,助学金政策给了他们一个自我发展的机会,对于公司来说,可以更好的保留人才。所以对于双方来说这是一个双赢的做法,故B项正确。
复制答案
考点分析:
相关试题推荐

It never occurred to anybody, not even the creators that the world would care about the complex lives, loves and sufferings of a group of attractive and witty New Yorkers. But there’s no doubt that Friends(老友记) has become more than just a successful situation comedy—it has established itself as one of the last great television phenomena of the last century. Along the way, it has made its half-dozen leading actors famous.

Looking back on the strong friendship between the group of three men and three women who frequently gather at each other’s apartments and at Greenwich Village’s Central Perk coffee house, Friends was created by television producers, David Crane and Marta Kauffman. In 1993, the pair met producer Kevin S. Bright. Then the three became partners and got a deal to produce a new comedy for Warner Brothers. What they came up with was based on Crane and Kauffman’s after-college years, when they hung out at the local coffee house and involved themselves in every aspect of each other’s lives.

It didn’t take long for viewers to make friends with Friends. The situation comedy quickly became a top ten hit. Critics loved it as well. Entertainment Weekly said the show operated like a Broadway show, with twisty plots and unique jokes. The television theme song has also been a success with the public. The song’s success helped save the television theme song. An ABC(美国广播公司) executive was ready to order very short music intros(前奏) on his network’s shows, thinking that viewers would hit the remote control as soon as the opening started. But the success of the Friends theme song led the ABC executive to change his mindremote controls or not, the TV theme song would stay.

Years have gone by, but Friends remains and will remain an example of a modern US situation comedy that is both hugely entertaining television and nothing short of a genuine latter-day social phenomenon.

1.What is stressed in the second paragraph?

A. The role models of Friends.

B. The popularity of Friends.

C. The origin of Friends.

D. The brilliance of Friends.

2.Which of the following is TRUE about Friends?

A. It has a simple but entertaining plot.

B. It is about friendship between college students.

C. It was criticized by Entertainment Weekly.

D. It first came into being in the 1990s.

3.What can we learn from the passage?

A. The ABC executive thought highly of the theme song of Friends.

B. Producer, Kevin S. Bright, graduated from the same college as David Crane.

C. ABC once replaced the theme song of its TV show with a short music intro.

D. Marta Kauffman expected Friends to achieve great success.

4.What might the author think of Friends?

A. Its merits outweigh its shortcomings.

B. He/she shows great affection towards it.

C. Its success lies in the lack of good situation comedies.

D. He/she has a reserved attitude towards its success.

 

查看答案

In China, chain restaurants especially the big multinational ones are cool. Going to Starbucks, for example, is a status symbol. It not only says, “I’m rich enough to buy this overpriced coffee,” but also, “I’m cosmopolitan (见多识广的) enough to be part of globalization.”

Where I come from in the UK, however, chains are neither fashionable nor gourmet(美食的). Chains are where you go on New Year’s Day when nowhere else is open, or when you are 5 years old and your parents can’t stand hearing, “I’m huuuuuungry!” any longer. In my own case (with regards to McDonald’s), a chain is where you are taken on your first “date”. Even at the age of 13, I knew to give the guy the “let’s just be friends” phone call the next day.

In the UK, independent cafes and restaurants are making a comeback on the fashion scene. Nowadays, a Londoner who says “let’s meet for a coffee at Monmouth” (an independent cafe) is much cooler than one who says “let’s go to Starbucks”. Even if Monmouth’s coffee is a little more expensive, there’s a satisfaction in knowing your pounds aren’t going straight to the big corporations.

Of course, there are chain stores all over the UK; you can’t go five minutes without spotting a Costa Coffee. But numbers do not add up to good taste.

I do, however, have a confession (坦白). After moving to China I had moments when all the rice and Kung Pao Chicken became too much. I, too, have retreated to McDonald’s.

1.Many Chinese people like to go to multinational chain restaurants because ______.

A. the restaurants give customers a taste of foreign culture

B. the restaurants offer different food and drinks from other restaurants

C. these restaurants are perfect places for a romantic date

D. they believe that eating there will show their wealth and social status

2.Which of the following statements is TRUE?

A. The author has grown tired of Chinese food.

B. Most independent stores are closed on New Year’s Day in the UK.

C. Branches of Monmouth’s cafe can be found all over the UK.

D. It is cool in the UK to take your first date to a chain restaurant.

3.We can infer from the article that ________.

A. many Britons don’t like big corporations

B. the author doesn’t like food from Pizza Hut

C. the author doesn’t like to follow fashion trends

D. many Britons think that numbers mean poor quality

4.What does the underlined word (in the last paragraph) mean?

A. adaptedB. contributed

C. subscribedD. switched

 

查看答案

Chester City Library offers a range of Library Special Needs Services to people who don’t have access to our library service in the usual way. As long as you live in Chester City, we’ll provide a wild range of library services and resources including:

● Large printed and ordinary printed books

● Talking books on tape and CD

● DVDs and music CDs

● Magazines

● Reference and information requests

Home delivery service

Let us know what you like to read and we will choose the resources for you. Our staff will deliver the resources to your home for free. We also provide a service where we can choose the resources for you or someone instead of you choose the things from the library. You can also choose the resources you need personally.

Talking books and captioned videos

The library can provide talking books for people who are unable to use printed books because of eye diseases. You don’t have to miss out on reading any more when you can borrow talking books from the library. If you have limited hearing which prevents you from enjoying movies, we can provide captioned videos for you at no charge.

Languages besides English

We can provide books in a range of languages besides English. If possible, we will request these items from the State Library of NSW, Australia.

How to join?

Contact the Library Special Needs Coordinator to register or discuss if you are eligible(合适的) for any of the services we provide Tuesday, Wednesday and Thursday 9am 5pm on 4297 2522 for more information.

1.Library Special Needs Services are meant for ________.

A. those who are fond of reading

B. only those who have walking disabilities

C. people living in Chester City with an illness or disability

D. those who can’t get medical help in Chester City

2.What can we learn from the passage?

A. Books with different languages are available.

B. People with limited hearing have to pay for captioned videos.

C. Few entertaining resources are offered here.

D. People have to choose what they need by themselves.

3.To get home delivery service, you must ________.

A. only choose printed books

B. have others choose the resources for you

C. pay the library ahead of time

D. register ahead of time

 

查看答案

假定你是李华,今年暑假参加了“美国七日游”的夏令营活动。活动期间,新结识的美国朋友David给了你很多帮助。请你根据以下提示,给David写一封信,内容包括:

1. 对他的帮助表示感谢;

2. 参加夏令营的感受和收获;

3. 邀请他参加明年在中国举办的夏令营。

注意:

1. 词数100左右;

2. 可适当增加细节,以使行文连贯;

2. 信的开头和结尾已给出,但不计入总词数。

Dear David,

Long time no see! I miss you very much. _________________________________________

_______________________________________________________________________________

_______________________________________________________________________________

_______________________________________________________________________________

_______________________________________________________________________________

_______________________________________________________________________________

_______________________________________________________________________________

_______________________________________________________________________________

_______________________________________________________________________________

I am looking forward to your reply.

Yours sincerely,

Li Hua

 

查看答案

短文改错

此题要求改正所给短文中的错误。短文中有10处错误,每句最多有两处。

错误涉及一个单词的增加、删改或修改。

增加:在缺词处加一个漏词符号(),并在此符号下面写出该加的词。

删除:把多余的词用斜线(﹨)划掉

修改:在错的词下划一横线,并在该词下面写出修改后的词。

注意:1、每处错误及修改均仅限一词。

    2、只允许修改10处,多者(从第11处起)不计分。

I am a enthusiastic and fun-loving student. My favorite subject is English. I am pretty fluent with English, and my teachers say my style and presentation is good. My first love is writing, and I have been writing for some magazines about three years. Mostly I like to write about things those are happening in the school, like sports events, trips to place of interest, and tips on how to study effectively. Seen my words in print makes me extremely pride. I also enjoy communicating with other people to find out what do they think. I am always interested in what others are concerning about, from student worries, local news, to world events.

 

查看答案
试题属性

Copyright @ 2008-2019 满分5 学习网 ManFen5.COM. All Rights Reserved.