满分5 > 高中英语试题 >

What were you doing before you started r...

What were you doing before you started reading this? Were you fully focused on another article? Or eating breakfast? Organizing your day? Or were you staring out of the window, feeling restless and bored?

It is likely to have been the latter. Brief moments of boredom are universal, and are frequently what drives us to stop what we are doing and move to something that we hope will be more exciting.

But although boredom is common, it is neither unimportant nor favorable, according to Dr John Eastwood, a psychologist at York University, Toronto. Eastwood is the joint author of The Unengaged Mind, a major new paper on the theory of boredom.

Boredom, he points out in the paper, has been connected with overeating, depression, anxiety, and an increased risk of making mistakes. Mistakes at work might not be a matter of life and death for most of us, but if you are an air traffic controller, pilot or nuclear power plant operator, they most certainly can be.

Commercial polo Sami Franks confirms that boredom can make pilots lose attention. When you fly a lengthy distance, there are two pilots, one of whom is monitoring all the screens while the other does the paperwork, talks to air traffic control and so on. You need to be alert(警觉的) for landing and takeoff, but once youre 500 ft above the runway, the planes on autopilot(自动驾驶仪) and it can be very quiet and boring. In a study I saw of pilots who woke up after a short sleep. 30% of them reported seeing the other pilot asleep too, said Franks.

However, Dr Esther Priyadharshini, a senior lecturer in education at the university of East Anglia, has studied boredom and says it can be seen in a positive light. We cant prevent boredom—its an unavoidable human emotion. We have to accept it and find ways to control it. We all need downtime. Theres no need to be fully busy with work at all times. she says.

Children who complain that they have nothing to do on rainy holidays may try to find other things to focus on. The artist Grayson Perry has reportedly spoken of how long periods of boredom in childhood may have improved his creativity.

We all need vacant time to mull(深思熟虑) things over, says Priyadharshini.

1.We can learn from Eastwood that _______.

A. boredom can be potentially (潜在地) dangerous

B. air traffic controllers usually feel bored

C. brief moments of boredom are not common

D. making mistakes is a major cause of boredom

2.The study mentioned by Franks shows that ______.

A. pilots need to be alert for landing and takeoff

B. pilots must work well together when flying

C. boredom can make pilots lose attention

D. flying a plane is generally quite fun

3.Which of the following might be Perrys opinion on boredom?

A. It often leads to failure.

B. It has a beneficial effect.

C. It is more likely to happen to children.

D. It makes children lose interest in learning.

4.What is the best title for the text?

A. Why am I so bored?

B. Is boredom bad for you?

C. Can I have your attention?

D. How can I get rid of boredom?

 

1.A 2.C 3.B 4.B 【解析】 试题分析:该文章主要讲述了无聊对一个人的影响,可能会让人暴食或忧郁,但也有积极的影响,让人有时间思考,对孩子来说,可以提高他的想象创造力。 1.A 细节理解题。根据第4段的描述可知,无聊会导致暴食,焦虑甚至是抑郁,或者让人易犯错误,而对于调度员或者飞行员来说,这种错误有可能是致命的错误,故选A。 2. 细节理解题。根据文章第五段第一句Commercial polo Sami Franks confirms that boredom can make pilots lose attention.可知,无聊会让飞行员注意力不集中,故选C。 3. 细节理解题。根据文章最后两段可知,Dr Esther Priyadharshini认为无聊也会对人产生积极的影响,让人们有空闲的时间去思考,还可以提高孩子们的创造力。故选B。 4.B 主旨大意题。无聊对人的影响有好有坏,可能会让人暴食或忧郁,但也有积极的影响,让人有时间思考,对孩子来说,可以提高他的想象创造力,故标题B合适。 考点:科普知识类阅读理解
复制答案
考点分析:
相关试题推荐

ADAPTIVE ACTION SPORTS

Adaptive Action Sports was founded in 2005 by Amy Purdy and Daniel Gale.

Amy Purdy was an active snowboarder, until she lost both her legs to bacterial meningitis(脑脊膜炎). She spent three months in the hospital fighting for her life, and doctors gave her a less than two percent chance of survival. Because of meningitis Amy lost circulation in both her legs, and when she came out of the hospital she had prosthetic legs(义肢). When she lost her legs, Amy knew she would be active again, but didnt know how or when. She struggled to be active on her new legs, and a little over two years after her amputation(截肢) she entered the USASA (United States of America Snowboard Association) National Snowboarding Competition and won medals in three events.

Amy was at an adaptive snowboard workshop in 2002 when she met Daniel Gale. They immediately formed a connection through their enthusiasm for snowboarding, music, and art. Amys biggest struggle had been obtaining information on how to start snowboarding again with prosthetic legs, and she and Daniel both saw the need to help others like Amy. They wanted to create something, a place, a forum, an organization that would enable individuals to find and participate in their enthusiasms without a struggle. Adaptive Action Sports was born.

Their dream was to help athletes with permanent physical disabilities compete in action sports. Adaptive Action Sports holds camps, clinics, and events to create programs and opportunities for these individuals.

Since 2000, the USASA has provided opportunities for adaptive athletes to compete in snowboarding competitions. In 2007, the USASA Competition had 17 adaptive athletes compete, the largest number of adaptive athletes in adaptive athlete competition history. Although many competitors were still injured, they recovered quickly and showed how hard they are willing to push themselves.

1.We know from the text that Amy Purdy lost the ability to ______.

A. help othersB. walkC. obtain informationD. sing

2.What is Paragraph 3 mainly about?

A. How Adaptive Action Sports was founded.

B. Why Amy and Daniel want to help others.

C. How Amy and Daniel knew each other.

D. What Amy and Daniels hobbies are.

3.The underlined words these individuals in Paragraph 4 refer to ____.

A. people who love action sports

B. athletes whose bodies cant work normally

C. people who want to take part in competitions

D. athletes who decide to help disabled people like Amy

 

查看答案

You may know the Eiffel Tower as one of the most famous man-made monuments in the world, and youd be absolutely right! Read on to learn about the history of the spectacular Eiffel Tower.

Travelers from around the world flock(蜂拥) to Paris, France, to visit the Eiffel Tower, making it the most visited paid monument in the entire world! In fact, in 2010, the Eiffel Tower welcomed its 250 millionth visitor!

The history of the Eiffel Tower

The Eiffel Tower was named after the engineer Gustave Eiffel, whose company designed and built the famous monument. Construction began in January of 1887 and was completed in only two years. Their plan was to finish the tower in time to be the entrance arch for the Worlds Fair in 1889. This fair celebrated the 100th anniversary of the French Revolution, which took place from 1789 to 1799.

The height competition

Located on the Champs de Mars, the tower is the tallest structure in Paris. It was the tallest man-made structure in the world for 41 years until the Chrysler Building in New York surpassed(超过) it. Then the spire(塔尖) atop the tower was added, raising its height to 17 feet taller than the Chrysler Building. It is now 1,063 feet tall! There are two replicas(复制品) of the Eiffel Tower in the world: a half scale model at the Paris Hotel in Las Vegas and a full-sized monument of a similar (but not exact) design in Tokyo, Japan.

Three shades of awesome

Some pictures make the Eiffel Tower look like a dark iron color. But it is, in fact, bronze. Not only that, but the tower is actually painted three different shades to make it appear even taller: darkest on the bottom and lightest on the top.

1.The Eiffel Tower was constructed to ________.

A. show great respect for Gustave Eiffel

B. make Paris the most visited city in the world

C. show the French peoples construction skill

D. celebrate the 100th anniversary of the French Revolution

2.Which of the following does the author mention in the passage?

A. The political meaning of the Eiffel Tower.

B. The disadvantages of the Eiffel Tower.

C. The location of the Eiffel Tower.

D. The cost of the Eiffel Tower.

3.Where can you find a structure similar to the Eiffel Tower according to the passage?

A. In New York.B. In Las Vegas.

C. In Los Angeles.D. In Florida.

4.The main purpose of the passage is to ________.

A. tell visitors where to find the replicas of the Eiffel Tower

B. raise peoples awareness of protecting the Eiffel Tower

C. offer people some information about the Eiffel Tower

D. call on people to visit the Eiffel Tower

 

查看答案

It was the day after Halloween when my grandmother was admitted to the hospital with the worst headache shed ever had. While posing in our costumes the night before, we knew something was wrong, just not how wrong.

Grandmas house was the central gathering place of my family. Sunday lunches, birthday dinners, Easter, Thanksgiving, and Christmas — all were our traditions, with her as hostess. While my parents were busy running their small business, there were many nights when Grandma fed me and put me to bed in her spare room, until they came to get me. I spent my summers at Grandmas and I went everywhere with her. I couldnt imagine a time when she wouldnt be around me.

Then November 1, 1991 began her month-long stay in the hospital—she suffered from a rare infection (感染) called nocardia asteroides. After being born in the year of the Great Depression, living through World War II, raising three kids, and being widowed at the age of 48, Grandma never expected to live into her seventies. The infection in her brain seemed to confirm that she wasnt long for this world. But thats not the end of her story. A team of doctors successfully removed the abscess(脓肿), and Grandma even made it into a local medical journal. Her doctor called her the brain lady.

Grandma celebrated her 85th birthday in March this year. In the almost 23 years since her recovery, shes seen two of her four grandchildren get married and welcomed three great-grandsons. Although they damage something in her house, she loves it when my two boys come over. And while I know they make her day, seeing her love blossom for another generation makes my day too. Happy Grandparents Day to my amazing grandmother!

1.When celebrating Halloween, the authors family _______.

A. knew Grandma would appear in a local medical journal

B. found that something was wrong with the costumes

C. didnt realize that Grandma was feeling unwell

D. didnt know how serious Grandmas illness was

2.What is the tradition of the authors family?

A. Running small businesses.

B. Spending summers at Grandmas.

C. Making Grandma hostess anywhere.

D. Gathering at Grandmas at special events.

3.When did Grandma have the operation to remove the abscess?

A. At the age of 60.

B. When she was about 62.

C. Before November 1, 1991.

D. After this years Halloween.

4.The author wrote this text _____.

A. in honor of Grandma

B. to promote Grandparents Day

C. to stress the importance of health

D. in celebration of Grandmas recovery

 

查看答案

假如你是李华,是某中学高一的新生。请你给以前的好朋友小明写封信。介绍你现在各方面的情况。信中包括以下内容:

1.学校环境优美,有一个很大的操场,树木成荫。

2.老师对我们学习上要求严格,生活中很友好,关心同学。

3.身边的同学都很优秀,很勤奋。彼此相处融洽。

4.高中生活充满压力,但是在老师的帮助下,我充满信心,一定会不断取得进步。

注意:1. 内容应包括以上要点,可以适当发挥,增加细节,以使文章连贯;

2. 开头已给出,但不计入总词数; 词数:100左右。

Dear Xiao Ming,

I’m Li Hua. I’m writing to tell you my lifestyle in the new school.

_______________________________________________________________________________

_______________________________________________________________________________

_______________________________________________________________________________

_______________________________________________________________________________

_______________________________________________________________________________

_______________________________________________________________________________

_______________________________________________________________________________

_______________________________________________________________________________

_______________________________________________________________________________

Yours,

Li Hua

 

查看答案

此题要求改正所给短文中的错误,短文中有10处错误,每句中最多有两处。错误涉及一个单词的增加、删除或修改。

增加:在缺词处加一个漏字符号(^),并在其下面写出该加的词。

删除:把多余的词用斜线(\)划掉。

修改:在错的词下划一横线,并在该词下面写出修改后的词。

注意:

每处错误及其修改均仅限一词。

只允许修改10处,多者(从第11处起)不计分。

My friend Nick told me story about his experience back in the US, that was very interested. One day he was having a yard sale and the old man living next door come by to help. As the old man looked over the things in the yard that was to be sold, he stopped at a box of golden ball for Christmas trees. On the box was a card say, “25 cents each.” “You will never sell these for that much.” he told Nick. Convincing, Nick has brought the price up to 10 cents a piece. Without a moment’s delay, my neighbor picked up the box but announced, “I’ll take them.”

 

查看答案
试题属性

Copyright @ 2008-2019 满分5 学习网 ManFen5.COM. All Rights Reserved.