满分5 > 高中英语试题 >

Once upon a time, there was a beautiful ...

Once upon a time, there was a beautiful bird, which was very curious about hell. When she was little, her mother always told her that if she didn’t master the flying skills, she would go to hell. She was so curious about hell that she always asked others what hell looked like, but no one was sure, because none of them had ever been there. Some said hell was a place full of water, and others told her that hell was full of burning fire. However, the bird knew they were lying. She wanted to find out what hell was.

When other birds were learning flying skills, she always hid herself and watched them. She thought in this way she could go to hell and see what hell looked like. However, she spent so little time learning flying skills that one day she was caught by a little boy. The little boy gave her to his grandpa in the countryside as a gift. The old man liked her very much. He made a delicate cage and put her in it. The bird was very worried because she thought she couldn’t find out what hell was like staying in this small cage. However, she couldn’t escape. Day after day, she just stayed in the cage, watching other birds flying. She lost her freedom and she became sadder and sadder. At last, she became ill. The old man finally opened the cage, but she was too weak to fly. Lying on the ground, she thought of the question that she ever asked all the time.

“What does hell look like?”

“Hell is a small well-decorated cage.” Before she closed her eyes forever, she finally answered that question herself.

1.What does the underlined word “master” in the first paragraph mean?

A. Miss.B. Finish.C. Follow.D. Learn well.

2.Why did the bird hide herself when other birds were learning flying skills?

A. Because she was lazy.

B. Because she didn’t like learning flying skills.

C. Because she thought she could go to hell by doing this.

D. Because she thought she didn’t have to learn flying skills.

3.According to the passage, the bird at last found that ________.

A. hell was a place full of water.

B. hell was a place full of burning fire

C. there was no hell

D. hell was a small well-decorated cage

 

1.D 2.C 3.D 【解析】 试题分析:这是一个寓言故事,一只漂亮的小鸟对地狱很好奇,为了弄明白地狱到底是什么样子,它不学习飞行,最终它因为不会飞而失去了自由,并且最终死去。 1. 词义猜测题。联系前后文可知,此词有“精通,掌握”之意,故答案选D。 2.2】C 细节理解题。由文章第二段的前两句When other birds were learning flying skills, she always hid herself and watched them.She thought in this way she could go to hell and see what hell looked like.当其他鸟学飞行的时候,她总是躲起来,观看他们。她想这样的话她就可以去地狱,看看地狱是什么样子。)可知,本题答案选C。 3.3】D 细节理解题。由文章最后一段“Hell is a small well-decorated cage.”Before she closed her eyes forever, she finally answered that question herself.可知,这只小鸟死前终于明白地狱其实就是一个非常精致的小笼子。 【长难句翻译】The bird was very worried because he thought she couldn't find out what hell was like staying in this small cage.这只小鸟非常担心,因为她认为呆在这个小笼子里就不能弄明白地狱空间是什么样子的了。 【名师点拨】 事实询问题,这类试题通常以疑问词what/who/when/where/why/how引起的特殊问句,就文章中某一词语、某一句子、某一段落或某一具体细节和事实进行提问。解答此类试题首先要弄清题目和每一个选项的含义,然后按题目要求寻找与之相关的细节,正确估计答案来源。同时要注意题目和文章中的暗示作用,特别注意辨别各种信息,确认各种信息。4.3】D细节理解题。由文章最后一段“Hell is a small well-decorated cage.”Before she closed her eyes forever, she finally answered that question herself.可知这只小鸟死前终于明白地狱其实就是一个非常精致的小笼子。 考点:考查寓言故事
复制答案
考点分析:
相关试题推荐

The nervous-looking young man had waited for a few moments—outside the jeweler’s before he got enough courage to enter. He was warmly greeted by a young assistant. James felt a rush of blood to his face as he explained he would be bringing in his future wife to choose a birthday present. The assistant listened carefully and told him he’d better buy a necklace. He wasn’t used to buying jewellery and was a little worried about over-spending. After some discussion as to a reasonable price and the type, the assistant showed him dozens of necklaces and helped him to choose. At last James chose one and left the shop promising to return at five o’clock. When, half an hour later than planned, James did return to the shop with his future wife, Laura, the assistant acted as if she had never seen him before. When she was asked to show them some necklaces, she first brought out some inexpensive ones for them to choose, and then gave them the one she had prepared. A choice was soon made and they went away satisfied. James would certainly come back to buy what he wanted.

1.A good title for this passage is ________.

A. A Clever Assistant

B. Buying a Birthday Present

C. How to Choose a Necklace

D. A Brave Young Man

2.When James told the assistant why he wanted to buy a present, his face ________.

A. turned paleB. turned red

C. turned yellowD. turned black

3.James and Laura reached the shop at ________.

A. 4:30B. 5:00C. 5:30D. 6:00

4.James would come back to buy what he wanted because_______.

A. the assistant knew how to satisfy the people who came to buy things

B. the necklace was good

C. Laura liked the necklace

D. the assistant who served James was very beautiful

 

查看答案

目前,学校存在少数学生考试作弊现象。某英文杂志社拟对此现象向中学生征文,标题是“My Opinion on Cheating in Examinations”。请根据下列提示用英语写一篇征文稿。

内容要点如下:

主要原因

考试偏多、偏难

不用功、懒惰

取悦父母、老师

个人看法

作弊不对,违反校规

要诚实,努力学习

……(其他看法)

注意:1.短文必须包括所有内容要点,可适当发挥;

      2.短文标题与开头已为你写好,不计入总词数;

      3.词数:100左右。

      4.参考词汇:作弊 cheat(v.

My Opinion on Cheating in Examinations

It is known to us all that some students cheat in examinations at school.

_______________________________________________________________________________

_______________________________________________________________________________

_______________________________________________________________________________

_______________________________________________________________________________

_______________________________________________________________________________

_______________________________________________________________________________

_______________________________________________________________________________

 

查看答案

假定英语课上老师要求同桌之间交换修改作文,请你修改你同桌写的一篇作文。文中共有10处语言错误,每句中最多有两处。错误涉及一个单词的增加、删除或修改。

增加:在缺词处加一个漏字符号(∧),并在其下面写出该加的词;

删除:把多余的词用斜线(\)划掉;

修改:在错的词下划一横线,并在该词下面写出改正后的词。

注意:1、每处错误及其修改均仅限一词;

      2、只允许修改10处,多者(从第11处起)不计分。

Last week my parents and I took a two-days trip to Emei Mountain in Sichuan. As everyone knows, it’s famous mountain with all kinds of plants and animals. The weather was fine. It was almost noon we arrived at the foot of the mountain. The three of them were very excited. As we climbed the mountain, we fed monkeys, visiting temples and told stories. On the way up I was busy taking picture since the scenery was so beautiful. The time passes quickly. Evening came. We spent the night in a hotel at the top of the mountain. The food was expensive and the service was good. I was very tired that I fell asleep at the moment my head touched the pillow.

 

查看答案

单词拼写

1.The government is d___________ (决定)to spare no effort to investigate this case.

2.Film has a much shorter history, especially when c__________(和……相比) to such art forms as music and painting.

3.It’s very c___________(令人困惑的) for us to learn a new language.

4.Now think of some more questions to ask people a___________(申请) for these jobs.

5.In April, 2009, President Hu inspected the warships in Qingdao, m______(标志着) the 60th anniversary of the founding of the PLA Navy.

6.Under all the innocent fun, there are h__________(隐藏的) dangers, especially for children.

7.We o__________ (省略) all the minor details to make the report shorter.

8.Mary needs c__________ (伙伴); she hates staying alone.

9.The plant is now in danger of e__________(绝种).

10.Since 1978, the amount of money a__________ (可用的) to buy books has fallen by 17%.

 

查看答案

阅读下面短文,掌握其大意,然后从各题所给的四个选项(A、B、C和D)中,选出最佳选项。

Every fast-food employee knows that the drive-through window is the worst position. The window sticks with constant ice; the roar of engines hurts your ________; your words are lost in the howling wind.

On a ________ afternoon, everything changed.

Every once in a while, the sub-zero temperatures seal a ________ windows shut. Drivers don’t exactly enjoy having to stand outside in the cold, ________ their orders into a speaker box, when they expect to drive through on their heated leather seats. In such cases, most customers tend to show their annoyance to the employees.

This woman was ________.

“I’ll get the next car’s ________ as well,” she said as she came up to the window to pay. She stood outside, ________ much snow on her hair. Though she was obviously freezing, her bright ________ lit up her face like a fire.

“You can’t ________ their drinks,” I said, confused and tired.

“No, but I’ll buy them,” she said. “Pay it forward and all that.”

Completely puzzled, I charged her as ________, and when the next customer arrived at the window I explained what had just happened. I watched as his ________ changed — first angry to be out in the cold, then ________ at the random act of kindness, and finally, delighted by his ________.

“I suppose I’ll pay for the next order then,” he replied, nodding and waving at the impatient driver ________ him. He ________ over the cash and received his pre-paid hot drink. The trend continued. Customers arrived annoyed, only to leave ________ and pleased. Some were shocked to spend much more than they had expected, ________ others ended up receiving their order for less than half the price.

Five vehicles passed, then ten, then twenty. No one refused to pay. Customers stood at my window ________ a fist-full of change to buy drinks for a complete stranger. Cars drove off, honking (鸣笛) and ________ their thanks.

It only takes one customer, one person, to change the entire ________ of traffic. It only takes one moment, one smile, to warm up even the coldest of days.

1.A. earsB. handsC. feetD. back

2.A. freezingB. sunnyC. warmD. usual

3.A. truck’sB. vehicle’sC. car’sD. lorry’s

4.A. offeringB. throwingC. screamingD. cancelling

5.A. politeB. angryC. popularD. different

6.A. numberB. coffeeC. feeD. order

7.A. coveringB. increasingC. gatheringD. falling

8.A. eyesB. smileC. hairD. annoyance

9.A. payB. takeC. buyD. bring

10.A. instructedB. requestedC. directedD. suggested

11.A. gestureB. expressionC. figureD. feeling

12.A. inspiredB. upsetC. surprisedD. disappointed

13.A. turnB. senseC. deedD. luck

14.A. beyondB. beforeC. besideD. behind

15.A. tookB. lookedC. handedD. thought

16.A. shyB. calmC. anxiousD. regretful

17.A. whileB. sinceC. asD. unless

18.A. makingB. emptyingC. lyingD. holding

19.A. explainingB. sendingC. introducingD. casting

20.A. jamB. rowC. flowD. line

 

查看答案
试题属性

Copyright @ 2008-2019 满分5 学习网 ManFen5.COM. All Rights Reserved.