满分5 > 高中英语试题 >

A student was one day taking a walk with...

A student was one day taking a walk with his teacher. As they went along, they saw a pair of old shoes lying in the path. They were a poor farmer’s, who was working in the nearby field.

The student turned to the teacher, saying: “we will hide his shoes, and hide ourselves behind those trees, and wait to see what he will do.”

“My young friend,” answered the teacher, “we should never make fun of the poor. Why not put a coin in each shoe, and then we will hide ourselves and watch?” The student did so and they both hid themselves behind the trees. The poor man soon finished his work, and came across the field to the path where he had left his coat and shoes.

After putting on his coat, he put his foot into one of his shoes, and felt something hard. Then he bent (弯腰) down to feel what it was, and found the coin. Surprised, he looked at the coin, turned it around and looked at it again. He then looked around, but no person was seen. He put the money into his pocket, and continued to put on the other shoe. His surprise was doubled on finding the other coin.

He couldn’t control his feelings and fell to his knees, looked up to the sky and expressed his thanks. Then he spoke of his wife, sick and helpless, and his children without bread. He said the help would save them from dying.

The student stood there deeply moved, and his eyes filled with tears. “Now,” said the teacher, “are you not much happier than if you had hidden the shoes?”

1.When the student saw the shoes, he wanted to ________.

A. steal them

B. find their owner

C. play a joke on the owner

D. give the owner some money

2.When the farmer saw the second coin, he ________.

A. was very excited and grateful

B. was worried and looked up at the sky

C. was surprised and decided to find the owner

D. spoke of his difficulties and asked for more help

3.What can we learn from the passage?

A. It is never too late to learn.

B. All good things come to an end.

C. Where there is a will, there is a way.

D. True happiness comes from helping others.

 

1.C 2.A 3.D 【解析】 试题分析:本文讲述了一个学生想藏起鞋子来捉弄一个正在地里工作的农民,但老师制止了他,并告诉他不如向鞋里放硬币看看农民的反应。当农民穿鞋子时,竟然发现两只鞋子里都有硬币,他感动的跪下去,并感谢上帝。这让学生非常感动。真正的幸福来自帮助别人。 1. 细节理解题。根据第二段中The student turned to the teacher, saying:“we will hide his shoes, and hide ourselves behind those trees, and wait to see what he will do.”可知,这个学生想捉弄鞋子的主人,故选C。 2. 推理判断题。根据倒数第二段中His surprise was doubled on finding the other coin. He couldn’t control his feelings and fell to his knees, looked up to the sky and expressed his thanks.可知,当农民发现另一枚硬币,他控制不住自己的感情,跪地并看着天,表达了他的谢意。故推知他应该是非常激动和感激的。 3. 主旨大意题。纵观全文,特别是根据最后一段The student stood there deeply moved, and his eyes filled with tears. “Now,” said the teacher, “are you not much happier than if you had hidden the shoes?”(站在树后的学生被深深地感动了,他的眼中蓄满了泪水。“现在”,老师说,“你该庆幸你没有把农民的鞋子藏起来了吧?”从这里可知,真正的幸福来自帮助别人。故选D。 考点:考查故事类阅读
复制答案
考点分析:
相关试题推荐

A new book called “Battle Hymn of the Tiger Mother” by Amy Chua has caused a debate (争论) about cultural differences in parenting. Amy Chua is a teacher in an American university and both of her parents are Chinese. In the book, Ms. Chua writes about how she taught her daughters. She told NBC television that she had a clear list of what her daughters were not allowed to do, such as having a play date, watching TV or playing computer games and getting any grade less than an A.

Many people are against Amy Chua’s parenting style (风格), even her husband, who is American. They say it is rude and unfair to children. But she says her parents raised her and her three sisters in that way.

Ms. Chua says after her younger daughter shouted “I hate my life! I hate you!” she decided to retreat because she was afraid of losing her daughter. But she also says American parents often have low expectations of their children’s abilities.

“The debate is about what it means to be a successful parent and what it means to be a successful child,” said Stacy DeBroff, who has written four books on parenting. She says Amy Chua’s parenting style is not limited to Chinese families. It is a traditional way of parenting among immigrants (移民). They hope to get a better future for their children.

She also sees a risk (风险). When children have no time to be social or to develop their own interests, they might not develop other skills that they need to succeed in life. DeBroff advises parents to develop their own style of parenting and not just repeat the way they were raised.

1.Which of the following words can best describe Amy Chua?

A. Polite.B. Cruel.C. Strict.D. Popular.

2.The underlined word “retreat” in Paragraph 3 is closest in meaning to _____.

A. give upB. go onC. go outD. give out

3.According to Ms. DeBroff, _____.

A. Amy Chua’s parenting style should be forbidden

B. Americans should learn from Amy Chua

C. parents should have their own parenting style

D. Amy Chua’s style is bad for children’s growth

4.In which part of a newspaper can you read the passage?

A. Business.B. Entertainment.C. Sports.D. Culture.

 

查看答案

One of the most important things in the world is friendship. In order to have friends, you have to be a friend. But how can you be a good friend at school?

Listen — Listen when they are talking. Don’t say anything unless they ask you a question. Sometimes it’s not necessary for you to have anything to say; they just need someone to talk to about their feelings.

Help them — If your friend is ever in need of something, be there to help them. You should try to put them first, but make sure you don’t do everything they want you to do. Try to take an extra (额外的) pencil or pen with you to classes in case (以防) they forget one. Have a little extra money in your pocket in case they forget something they need.

Be there for them — Try to make something for your friend to help make them feel better in hard times. Making cards and encouraging them are among the nicest things you can do for a friend. Marilyn Monroe, a famous U.S. actor, once said, “I often make mistakes. Sometimes I am out of control. But if you can’t stay with me at my worst, you are sure not to deserve (值得) to be with me at my best.” Always remember this! If you don’t want to stay with your friends when they’re in hard times, then you don’t deserve to be with them when they’re having a good time!

Make plans — Try to make plans with your friends. Go shopping, go for ice cream, have a party, go to a movie and so on. Take time to know each other even better by doing something you both enjoy. By planning things together, you both can have a good time. And you’ll remember these things when you’re all old!

1.While your friend is talking to you about his or her feelings, you should ________.

A. give him or her some advice

B. just listen unless asked

C. calm him or her down

D. share your feelings as well

2.When we provide help for our friends, we should ________.

A. try to do everything for them

B. put them before ourselves

C. change their bad habits first

D. ignore their faults

3.What can we learn from Marilyn Monroe’s words?

A. Life without a friend is death.

B. A friend is easier lost than found.

C. A friend in need is a friend indeed.

D. A man is known by his friends.

4.What is the passage mainly about?

A. How to find a good friend.

B. How to help friends in trouble.

C. How to be a good friend.

D. How to make more friends.

 

查看答案

On a Sunday morning, I was driving down a road and saw something I couldn’t believe. A little girl, less than two, was pushing her stroller (婴儿车) across the road. It was Sunday morning and traffic was not heavy.

I stopped my car at once and ran toward her. This little girl knew enough to run from a stranger. I tried to catch her in order that I could get her out of the road.

Suddenly her father came running down a hill across the road from where I had parked my car. He ran right to her and caught her up, saying “bad girl” to her. I picked up the stroller and gave it to him. The father grabbed the stroller and walked toward where he came from without a word.

I went back and sat in my car for a few minutes with my son. My hands were shaking and tears were about to run out of my eyes. “Do you feel cold, Mom?” asked my son. I just shook my head.

After this happened, I thought about how thankful I am. Even though the father didn’t say thank you, I feel that I did something good. Doing something for someone else is pleasing, even when it’s only a matter of being in the right place at the right time.

I didn’t really “save” her, but I feel like it was important that I happened to be there. It is sad that I was the only one who stopped. It really made me a little disappointed that no one else stopped to help.

1.When the author saw the little girl, ________.

A. the girl had lost her way

B. she was driving to work in a hurry

C. the girl feared to go across the road

D. there weren’t many cars on the road

2.The little girl ran away from the author because ________.

A. she wanted to stay on the road

B. she didn’t know the author at all

C. she wanted to look for her father

D. she needed to catch her stroller

3.The author thought that her help was ________.

A. really necessaryB. worth praising

C. not welcomeD. not useful

4.What can we learn from the passage?

A. The girl’s father didn’t like the girl at all.

B. The girl’s father had wanted to thank the author.

C. The author shared her experience with her son.

D. The author felt sad that no one else helped the girl.

 

查看答案

假定你是李华,在校报英语专栏看到了学校“英语文化节”的一则招募启事。请阅读启事,并根据写作要点写作要求写一封应征邮件

Volunteers Wanted

Our annual English Festival, which will be held on October 15-17, 2016, is now looking for 20 student volunteers to provide service for Talent Show, Speech Contest, and English Debate. If you are interested, please send an application email at your earliest convenience to Ms. Chen at chenlaoshi@aef.com.

写作要点:

1. 表示写信意图;

2. 陈述应征目的;

3. 说明应征条件(性格、能力等)。

写作要求:

1. 邮件词数不少于100;

2. 开头和结尾部分已写好,不计入总词数;

3. 可根据情况增加细节,使行文连贯。

 

Dear Ms Chen,

I’m Li Hua, a student from Class 11, Grade 3. ____________________________________

_______________________________________________________________________________

_______________________________________________________________________________

_______________________________________________________________________________

_______________________________________________________________________________

_______________________________________________________________________________

_______________________________________________________________________________

_______________________________________________________________________________

Looking forward to your reply.

Yours truly,

Li Hua

 

查看答案

假定英语课上老师要求同桌之间交换修改作文,请你修改你同桌写的以下作文。文中共有10处语言错误,每句中最多有两处,每处错误仅涉及一个单词的增加、删除或修改。

    增加:把缺词处加一个漏字符号(∧),并在其下面写出该加的词。

    删除:把多余的词用斜线(\)划掉。

    修改:在错的词下划一横线,并在该词下面写出修改后的词。

    注意:1. 每处错误及其修改均仅限一词;

          2. 只允许修改10处,多者(从第11处起)不计分。

There is an old woman in our town calls Old Alice who said to be 108 years old. This can't be proved though she doesn't have a birth certificate. All her personal papers are destroyed during World War Ⅱ. I don't know if she really is so old, and it doesn't matter. She certainly looks very old. Of course, she is often asked question by people who want to be told the secret of long life. Old Alice always answered them like this, “If you are offered cigarette, never accept it; if you are annoyed by someone, never lose his temper; and if you are asked foolish questions, never answer to them.”

 

查看答案
试题属性

Copyright @ 2008-2019 满分5 学习网 ManFen5.COM. All Rights Reserved.