满分5 > 高中英语试题 >

We know that hugs make us feel cosy insi...

We know that hugs make us feel cosy inside. And this feeling could actually ward off stress and protect the immune (免疫) system, according to a new research from Carnegie Mellon University.

It’s a well-known fact that stress can weaken the immune system. In this study, the researchers sought to determine whether hugs could protect individuals from the increased sensitivity to illness brought on by the particular stress that comes with interpersonal conflict.

“We know that people experiencing ongoing conflicts with others are less able to fight off cold viruses. We also know that people who report having social support are partly protected from the effects of stress on psychological states, such as depression and anxiety, the study’s lead author, psychologist Dr. Sheldon Cohen , said in a statement. “We have tested whether awareness of social support is equally effective in protecting us from sensitivity to infection caused by stress and also whether receiving hugs might partially account for those feelings of support and thus protect a person against infection.”

In the experiment, over 400 healthy adults filled out a questionnaire about their perceived (感知到的) social support and also participated in a nightly phone interview for two weeks. They were asked about the frequency that they engaged in interpersonal conflict and received hugs that day.

Then, the researchers exposed the participants to a common cold virus, and monitored them to assess signs of infection. They found that both perceived social support and more frequent hugs reduced the risk of infection associated with experiencing interpersonal conflict. Regardless of whether or not they experienced social conflicts, infected participants with greater perceived social support and more frequent hugs had less severe illness symptoms.

“This suggests that being hugged by a trusted person may act as an effective means of conveying support and that increasing the frequency of hugs might be an effective means of reducing the effects of stress,” Cohen said. “The apparent protective effect of hugs may result from the physical contact itself or hugging being a behavioral indicator of support and closeness. Either way, those who receive more hugs are somewhat more protected from infection.”

If you need any more reason to wrap your arms around someone special, consider this: hugs also lower blood pressure, reduce fears, improve heart health and decrease feelings of loneliness.

1.In Paragraph 1, the underlined words “ward off “can be replaced by ____.

A. produce           B. increase         C. prevent          D. support

2.Dr. Sheldon Cohen’s experiment shows that ____.

A. hugs can hide serious illness symptoms

B. social conflicts can monitor signs of infection

C. social support can reduce the risk of having a cold

D. depression and anxiety result from less social support

3.The passage aims to convey that ____.

A. hugs can have protective effects

B. social support can cure diseases

C. interpersonal conflicts cause infections

D. stress can weaken our immune system

4.The passage is most likely to be found in ____.

A. a social science magazine

B. a commercial brochure

C. a medical report

D. an academic essay

 

1.C 2.C 3.A 4.A 【解析】 试题分析:文章主要讲述了社会支持和经常拥抱的作用,可以减少人际冲突和少得病。 1.C猜测词义题。此处指拥抱这种温暖的感觉能避开压力保护免疫系统。划线词语ward off是“避开,阻挡”之意,与C项同义故选C. 2.C细节推理题。根据第五段段尾infected participants with greater perceived social support and more frequent hugs had less severe illness symptoms.可知Sheldon Cohen的实验表明社会支持和经常的拥抱可以使人减少得病,故选C. 3.A主旨大意题。文章主要告诉我们社会支持和经常的拥抱可以减少人际冲突和少得病,故选A. 4.推理判断题。根据文章内容可知讲的是拥抱的作用,此类文章可能会出现在社会科学杂志上,不会出现在商业手册、医学报告和学术论文上,故选A. 考点:考查社会生活类短文阅读。 【名师点睛】 关于词义猜测题 做这种类型的题,要根据词、词组、句子所在的语境上下文来判断其意义。因此熟练掌握一些猜词技巧是做好这类题的关键。命题者在出这类题时惯用常规词义来麻痹考生,我们要特别注意熟词生义,切不可脱离语境主观臆断。 下面结合文本及近几年高考试题,对词义猜测的技巧加以解读。 1.根据定义或上下文解释进行猜测 有时短文中出现一个需要猜测其意义的词或短语,下面接着出现其定义或解释,这就是判断该词或短语意义的主要依据。例如:It will be very hard but also very brittle—that is, it will break easily.从后面that is(也就是说)的解释中我们可以了解到brittle 是“脆”的意思。如文章第28小题此处指拥抱这种温暖的感觉能避开压力保护免疫系统。划线词语ward off是“避开,阻挡”之意,与C项同义故选C. 2.根据同位关系进行猜测 阅读中出现的难词有时后面紧跟一个同位语,对前面的词进行解释,这时可利用同位关系对前面或后面的词义或句意进行猜测。例如:The “Chunnel”, a tunnel(隧道) connecting England and France, is now complete.此句中a tunnel connecting England and France是Chunnel的同位语。因此,The “Chunnel”就是英法之间的海底隧道。 3.根据构词法(前缀、后缀、复合、派生等)进行猜测 在英语中,有很多词可以在前面加前缀,在后面加后缀,从而构成一个词,乍看起来,这个词可能是新词,但掌握了一定的构词知识,就不难猜出它的词义。例如:“Our parties are aimed for children 2 to 10,” Anaclerio said, “and they’re very interactive and creative in that they built a sense of drama based on a subject.”文中interactive是由前缀inter-(相互的)和active(活动的,活跃的)而构成的,同时根据上下文的意思可以判断,该词的含义应是“互动的”。 4.根据转折或对比关系进行猜测 根据上下句的连接词,如but, however, otherwise等就可以看到前后句在意义上的差别,从而依据某一句的含义,来确定另一句的含义。另外,分号也可以表示转折、对比或不相干的意义。例如:A child’s birthday party doesn’t have to be a hassle; it can be a basket of fun.从前后两句的意思可以看出,hassle和a basket of fun肯定是近乎相反的意义。所以不难判断hassle的意思是“困难,麻烦”。
复制答案
考点分析:
相关试题推荐

A man enters a store to buy milk. He walks out of the store with milk. That is all-milk. At the same time, a woman enters the same grocery store also to buy milk. She buys it. But she also buys chicken and lemons to make dinner that night. Then she remembers to buy food for her son to eat at school. She also gets a bottle of wine for drinks with friends and a birthday card for her husband’s niece. Then she gets coffee for breakfast, ice cream for dessert and remembers stamps to mail the bills. And don’t forget soap for the bathroom.

And that is the difference between the female and male brains simply explained in a grocery store.

Generally speaking, men do one thing at a time. Women do many. Now scientific research supports this theory about male and female brains. A recent study has confirmed what we have known all along—men and women think differently.

Scientists at the University of Pennsylvania studied brain images of 949 people aged from eight to 22 years old. They found that male brains have more connections on one side of the brain, or hemisphere. In the female brains, they found more activity and connections between the right and left sides of the brain. The left side of the brain is known as the side of “reason.” The right hemisphere is known as the “creative” side.

Regina Verma is a professor at the University of Pennsylvania. She co-wrote the report. She says when women are asked to do something difficult they might use different parts of the brain. Men, she adds, generally use just one side of the brain. As a result, men generally deal directly with a problem. There is a strong connection between the “understanding” and the “action” parts of their brains. Women, however, might include other parts of the brain when solving a problem. Women take a less direct path to find a solution.

1.The author mentioned the shopping in Paragraph 1 to___________.

A. show women’s carefulness

B. prove men’s quick action

C. object to an opinion

D. bring up the topic to be discussed

2.The main idea of Paragraph 4 is that ___________.

A. women have two same brains on both sides

B. men have more complicated brains than women

C. different kinds of brain images have been studied

D. men’s structure of brain is different from women’s

3.What causes the difference between men’s and women’s behavior?

A. Watching things from different sides.

B. Having different attitudes towards life.

C. Using different parts of the brain to think.

D. Reacting at different speed to problems.

 

查看答案

I clearly remember the day when my little brother was born: January 1,1994. One of my favorite family photos shows me lying with my mother in the hospital bed, happy but unaware of the small, sleeping baby in the background.

I stayed with my grandparents for the weekend of my brother’s birth, excited about my new brother but not yet aware of what having a little brother would mean. I didn’t truly realize what was going on until we were in the hospital room at Duke University—coincidentally ,the same room in which I had been born two years earlier.

When I looked at my brother for the first time, I felt a mixture of fear and interest. Little did I know that small, pink creature would grow up to be one of my favorite people in the world.

In reality, though I am two years older than my brother, I am more often than not the real baby in the family. I am very lacking when it comes to common sense. Instructions constantly confuse me and I frequently find myself totally puzzled by things like knowing how to start the washing machine or manage the storage settings on my iPhone.

That’s where Gibson comes in. The poor kid has had to guide me through more tasks than I would care to admit, but he never complains. Though I should probably be told to figure it out myself, he always comes through.

I’m envious of his ability to readily answer the ever-present, “What do you want to do with your life?” question at family gatherings. “Be a doctor,” he says—a solid answer, completely opposite to my shaky one, “Well, I’m an English major, so…”

My brother truly is my best friend. No one understands me better, and there isn’t anyone else I would want to be stuck with in our family. I may not have a clear idea of where I’m headed, but he is stuck with me.

1.How did the author feel when he saw his brother for the first time?

A. Angry and sad.

B. Excited and moved.

C. Curious and scared.

D. Happy and interested.

2.What does the underlined sentence in the fourth paragraph mean?

A. My brother is the real baby in the family.

B. In fact, I seem to be less mature than my little brother.

C. My brother gets more love from the family than I do.

D. I am growing more slowly than my brother.

3.What does the brother often help the author do?

A. Help him deal with many daily tasks.

B. Help him with his studies.

C. Give him advice on how to choose a major.

D. Comfort him when he is in a bad mood.

4.What is the best title for this text?

A. My Strange Family Gatherings

B. The Real Baby in the Family

C. Stuck with Me—My Not-So-Little Little Brother

D. The Feeling of Having a Brother

 

查看答案

按要求写出所给词的词形变化

1.prefer—(过去分词)___________、(n.偏爱)______________

2.compete—(n.竞争)___________、(adj.竞争的)______________

3.curious—(n.好奇)______________

4.silent—(n.沉默)______________

5.apply—(过去分词)___________、(n.申请书)_________、(n.申请人)______________

6.grow—(过去式)___________、(过去分词)___________、(n.成长)______________

7.agree—(反义词)___________、(n.同意)______________

8.create—(adj.有创造力的)_________、(n.创造)___________

9.enter—(n.入口、进入)______________

10.permit—(过去分词)___________、(现在分词)___________、(n.允许)______________

11.occasion—(adv)___________

12.success—(v.成功)___________、(adj.成功的)______________

13.attract—(n.吸引)___________、(adj.吸引人的)______________

 

查看答案

短文改错

As we all know, travelling can be an excited experience. Let me give you some advices that you have to pay attention. You can find out more about your destination by surf the internet before you set out. You needn’t take too many cash. Since it can be very convenient to pay in cash, using cheques is much more reliable. In additional, it will be wise of you to take an umbrella in case of it should rain. And if you are to travel abroad, you’d better understand the cultural diversity. Keep this in mind that being polite in foreign countries can help you had a wonderful trip.

 

查看答案

语篇填空请把答案写在答题卷的相应位置.

Camels certainly like eating green grass, not dry grass. But   1.   (strange), camels always keep looking for dry grass   2. their stomachs are filled up.

A classmate of    3.  (I) whose home is on the edge of Turpan Basin in Xinjiang told me his home has two camels; he said you could imagine a camel’s appetite, for it can slowly swallow dozens of kilograms of hay (干草). I asked him    4.  camels eat hay, not green grass. He said the camel is a kind of animal with   5.   strong sense of suffering,    6.   (fear) its master letting it travel through the desert the next day, and the hay in its stomach is more hunger-resistant    7.   green grass.

The camel has the best tolerance. Unfortunately, many people can only see a camel’s outstanding performance, but few understand its    8.   (prepare) made for it.

Life,   9. a camel traveling through the desert,    10. (need) the adequate accumulation, but not everyone can understand it.

 

查看答案
试题属性

Copyright @ 2008-2019 满分5 学习网 ManFen5.COM. All Rights Reserved.