满分5 > 高中英语试题 >

An organization, Eye Care 4 Kids, is bri...

An organization, Eye Care 4 Kids, is bringing much-needed eye care to poor kids. It provides free eye examinations for kids from poor families. Founded by Joseph Carbone in 2001, the organization has helped around 100,000 children in Utah and Nevada.

Now, Cecil Swyers, a biomedical(生物医学的) engineer who was once a poor child himself, is bringing the charity’s(慈善) services to poor students in Arizona, so that vision impairment(视力受损) doesn’t stand in the way of their education.

“Eye Care 4 Kids is bringing eye care and glasses to families that wouldn’t have the means to pay for them,” said Mario Ventura from Isaac Elementary School District, the first school district in Arizona to receive its services.

Good vision is important to a child’s learning experience. According to a study, up to 80 percent of learning happens through sight for children between 6 and 18 years old. Without proper eye care, it’s difficult for students to learn better and succeed.

Swyers is hoping that by bringing the organization to Arizona he’ll help a lot more students. He teamed up with two other organizations to get doctors to volunteer their time with the group. Using an Eye Care 4 Kids mobile clinic, Swyers visited Alta E. Butler Elementary School and has already helped 40 students.

The school was grateful to receive the eye care, especially since the services came to them. “It’s great for us,” said Assistant Principal Cindy Alonso.

Swyers is hoping to bring Eye Care 4 Kids’ services to other schools in the state. He said that hopefully his work will have a positive effect on students’ futures. “If we can help students while they’re young, we can make a difference in their futures,” he said.

1.Eye Care 4 Kids helps students by _______.

A. giving them sunglasses for free

B. offering money to their families

C. examining their eyes for free

D. solving their problems in study

2.Who is in charge of the organization’s services in Arizona?

A. Joseph Carbone.B. Cecil Swyers.

C. Mario Ventura.D. Cindy Alonso.

3.Where do students take an eye examination?

A. In the classroom.

B. In the mobile clinic.

C. In the nearby hospital.

D. In the places where students live.

4.What would be the best title for the text?

A. Eye Care 4 Kids Was Founded by the Poor

B. Eye Care 4 Kids Develops at a Fast Speed

C. Eye Care 4 Kids Helps Poor Kids Succeed

D. Eye Care 4 Kids Fights for Better Education

 

1.C 2.B 3.B 4.C 【解析】 试题分析:文章讲述了Eye Care 4 Kids机构在美国许多州成功帮助了许多贫穷的孩子进行眼检,解决眼疾。 1. 细节理解题。根据文章开头An organization, Eye Care 4 Kids, is bringing much-needed eye care to poor kids. It provides free eye examinations for kids from poor families.可知,Eye Care 4 Kids免费给孩子们进行眼睛检查,故选C。 2. 推理判断题。根据第二段Now, Cecil Swyers, a biomedical(生物医学的) engineer who was once a poor child himself, is bringing the charity’s(慈善) services to poor students in Arizona.可知,在Arizona,Cecil Swyers是这个机构的主要负责人,故选B。 3. 细节理解题。根据倒数第三段Using an Eye Care 4 Kids mobile clinic, Swyers visited Alta E. Butler Elementary School and has already helped 40 students.可知,学生们是在mobile clinic进行眼检,故选B。 4. 主旨大意题。根据文章内容可知,Eye Care 4 Kids机构在美国的许多州成功帮助了许多孩子进行眼检,故选C。 考点:考查社会类短文阅读。 【名师点睛】 做好细节理解题的几点建议: 细节理解题属直接解答性问题,是阅读理解题中最简单的一种,多数属中低难度的题。但高考所占的比例大,应特别引起注意。事实和细节题的命题特点是:对文章或某一段落中的一些特定细节或文章重要事实的理解,一般包括直接理解题和语义转化题。直接理解题能在原文直接找到答案,而语义转化题则需要将题目信息与原文信息加工或整理后才能得出结论。 做细节理解题具体方法与步骤如下: ①略读材料,大概了解原文,掌握中心或主旨; ②按文章的体裁,作者写作的组织模式及有关的信息词。如for example, first, second…等预测应该到何处寻找自己所需要的事实; ③将自己精力放在寻找你所需要的细节上。快速通篇跳读,全文扫视,找到细节出处,待找到含细节句子时,放慢速度,仔细核对比较内容,直至找到答案。如第25小题根据文章开头An organization, Eye Care 4 Kids, is bringing much-needed eye care to poor kids. It provides free eye examinations for kids from poor families.可知,Eye Care 4 Kids免费给孩子们进行眼睛检查,故选C.第27小题根据倒数第三段Using an Eye Care 4 Kids mobile clinic, Swyers visited Alta E. Butler Elementary School and has already helped 40 students.可知,学生们是在mobile clinic进行眼检,故选B。
复制答案
考点分析:
相关试题推荐

Last Saturday on the way to the mall, two children, a boy and a girl, came running towards me with bottles on their hands, asking if I wanted bottled water. It was a surprising gesture. I was wondering if they were doing fund-raising. I knelt and asked them where their parents were and how much a bottle of water cost. Then two adult women came up to me explaining what the children were doing. “We are teaching the children to give without anything in return. We are teaching people to accept without giving in return. ”

Two mothers had bought bottled water and placed a sticker(小贴纸) on all bottles with five different quotes引述):

1. Smile at everyone. You’ll never know when someone may need it.

2. If Plan A does not work, there are 25 more letters in the alphabets.

3. Have a thirst for life. Every day is filled with possibilities.

4. In your thirst for knowledge, be sure you don’t drown in all the information.

5. Dig your well before you’re thirsty.

The bottle I have has quoted No.5. A sudden change of attitude opened up between me, the mothers and the children. We are no longer strangers to each other. We were having such a great time chatting and I ended up helping them give away the rest of the bottled water.

One young lady was so thankful that she happily accepted the water and said it was the best thing that happened to her all day since she had a bad day at work. A man refused and walked away saying “No, thanks”. A couple kept on bowing to us in gratitude. When it was all done, the children and I were giving each other high-five. It was so much fun. I think I had more fun doing this than the mothers and the children.

1.How did the author feel when he was offered bottled water?

A. Embarrassed.B. Surprised.C. Excited.D. Disappointed.

2.Different quotes were placed on the bottles to ________.

A. inspire others to think positively

B. show how rich and colorful our life is

C. encourage people to get more bottled water

D. explain why at times abandonment is necessary facing trouble

3.What did the author do after chatting with them?

A. Bought the rest of the bottled water.

B. Gave away some money for charity.

C. Decided to meet with them regularly.

D. Joined them in being kind to strangers.

4.What do we know from the last paragraph?

A. Children had more fun doing this than adults.

B. This random (随机的) act of kindness is warmly welcomed.

C. People responded quite differently to this activity.

D. The author learned a lot from this random act of kindness.

 

查看答案

最近一段时间我国多个地方出现雾霾天气,极大地影响了人们的健康与生活。因此你想以此为话题,写一篇通讯稿。应包括以下要点:

1. 对生活造成的影响;

2. 建议采取的措施

要求:1. 词数 100 - 120;

2. 开头已给出,不计入总词数。

参考词汇:雾霾haze  雾霾天气hazy weather

Recently hazy weather has occurred in many areas of China.________________________

_______________________________________________________________________________

_______________________________________________________________________________

_______________________________________________________________________________

_______________________________________________________________________________

_______________________________________________________________________________

_______________________________________________________________________________

_______________________________________________________________________________

_______________________________________________________________________________

_______________________________________________________________________________

 

查看答案

假定英语课上老师要求同桌之间交换修改作文, 请你修改你同桌写的以下作文.文中共有10处语言错误,每句中最多有两处。每处错误仅涉及一个单词的增加、删除或修改。

I should be very pleasant if you could come to my home and stay us for a few days in the summer holidays. My native village is much beautiful. I can imagine the time when we are going to spend together. Every morning they should take a walk in the neighboring hills, which we can enjoy the fresh air and sweet songs singing by the birds. In the afternoon, we shall go for swim in the river. At night we shall sit in the yard, chatting and observe the stars in the sky. Please let me know how you think about the plan. I do look forward to your coming to my home.

 

查看答案

阅读下面材料,在空白处填入适当的内容(1个单词)或括号内单词的正确形式。

Ajay: Last week, I signed up for an archaeology class next semester. And the professor is well known 1. protecting cultural monuments around the world.

Peter: What exactly is the subject about?

Ajay: It studies people and cultures existing in history 2. even before recorded history. As far as I know, in the past 20 years the professor 3.(spend) quite a large amount of her time trying to prevent historical monuments from 4. (destroy).

Peter: I cannot imagine a country 5. should want to destroy a part of its own culture. Is there really a lot of destruction of cultural monuments all over the world?

Ajay: 6. (fortunate), there is. My professor also helps restore damaged monuments and her work is considered to be of great 7. (significant).

Peter: That would be 8. really cool job. I’d like to try doing that.

Ajay: I’m so glad you said that! As a matter of fact, my professor has asked me 9. (find) some volunteers to help her with a restoration project next semester. Would you like to join us?

Peter: Great! I think we should first go to the library and find some books about archaeology before we set about 10. (learn) it seriously.

Ajay: I agree. Let’s go.

 

查看答案

阅读下面短文,从短文后各题所给的四个选项(A,B,C和D)中,选出可以填入空白处的最佳选项,并在答题卡上将该项涂黑。

When I was 8 years old, a gentleman came to my orphanage(孤儿院)and taught us how to do woodworking projects.

I remember my first project—a small table. I was so _______ of it that I looked upon it as if I had created a(an) _______. It was absolutely beautiful and it had taken me six weeks to _______ it. I could hardly wait to give it to Mother Winters as a _______. She was the head mistress of our orphanage, who was always _______ with us.

As the tables were not dry from the clear coating, the man told us to wait a few days before taking them to our dormitories. But I was just so _______ and happy that I couldn’t wait. I _____ out like a flash, carrying my table and smiling from ear to ear.

When I reached the dormitory I placed the little table beside my bed. I was _______ it when Mother Winters entered. She walked over to the table. Running her hand _______ it, she noticed that it was still wet.

“Were you _______ to bring this home?” she asked.

“No, ma’am,” I _______ with my head down.

She ordered me to throw the table out and so I did. After she left, I immediately opened the door to get it back. There was _______ stuck all over. I brushed and cried, but it would not come off.

I hid the table in my closet(橱柜) and never _______ it. A year later while cleaning up, I gave the table to Mother Henderson, my houseparent(宿管员), thinking that she would _______ it away.

Thirty years later at a reunion, I _______ that Mother Henderson was living nearby, so I drove up to see her. We talked cheerfully for long. As I was about to leave, she asked me to come down to her _______ to get something important. I followed her _______ into a dark corner. She picked something up. _______ she turned around, I could see that she was holding a little table.

Mother Henderson kept the little table that I had given up for lost so long ago.

Today, I look at that table with bittersweet memories but full of _______ to Mother Henderson, who kept it for a young orphan who tried very hard to _______.

1.A. tired         B. ashamed         C. aware        D. proud

2.A. award           B. record         C. wonder       D. product

3.A. complete       B. invent        C. paint       D. design

4.A. reward        B. gift            C. prize       D. souvenir

5.A. satisfied       B. angry          C. patient    D. strict

6.A. upset         B. excited        C. confident    D. amazed

7.A. dashed        B. walked         C. stepped     D. climbed

8.A. drying         B. admiring       C. observing    D. hiding

9.A. into           B. after          C. above       D. across

10.A. supposed      B. embarrassed    C. encouraged   D. determined

11.A. agreed         B. sighed          C. whispered   D. argued

12.A. glue         B. dirt           C. paint       D. wood

13.A. removed        B. shook          C. touched     D. split

14.A. throw         B. give            C. take        D. put

15.A. recommended  B. expected       C. remembered  D. learned

16.A. bathroom       B. basement      C. balcony      D. bedroom

17.A. unexpectedly   B. unwillingly    C. curiously    D. worriedly

18.A. Until        B. Since           C. Before       D. As

19.A. gratitude      B. admiration      C. sympathy     D. regret

20.A. adapt         B. study          C. please       D. perform

 

查看答案
试题属性

Copyright @ 2008-2019 满分5 学习网 ManFen5.COM. All Rights Reserved.