满分5 > 高中英语试题 >

阅读下面短文,从短文后各题所给的四个选项(A、B、C和D)中,选出可以填人空白处...

阅读下面短文,从短文后各题所给的四个选项(A、B、C和D)中,选出可以填人空白处的最佳选项,并在答题卡上将该项涂黑。

Are you carrying too much on your back at school? Lots of kids at the same age are as you are. Not only are students in China ______ from this problem, but kids in the United States are ______ fed up with heavy school bags.

Experts are starting to ______ that more and more young students are having back and neck problems as a result of school bags ______ too heavy for them. “It’s hard for me to get up the ______ with my bag because it’s so heavy,” said Rich Hammond, ______ 11-year-old student in the US. Rich is among the students who have ______ backpacks with two straps (带子) to carry them, ______ a number of other students choose rolling backpacks. But even with rolling backpacks, ______ up stairs and buses with them is ______ a problem for kids. Many of them have hurt their knees, backs or necks because of heavy school bags.

But how much is too ______? Experts say students should carry ______ more than 10 to 15 percent of their own body weight. Scott Bautch, a Wisconsin ______ doctor, said kids under 4th grade should ______ with 10 percent. But it’s also important that older kids don’t go ______ 15 percent, because their bones are still growing. Bautch explained that there are other injuries caused by backpacks. “Kids are ______ their balance and falling down with these backpacks,” he said.

Parents and teachers are starting to tell the kids to only take ______ library books they will be reading that night. Some teachers are using worksheets or ______ workbooks for students to take home. One of the best answers is, as some ______ themselves suggested, to have no homework ______!

1.A. facingB. meetingC. sufferingD. experiencing

2.A. alsoB. alreadyC. yetD. always

3.A. explainB. sayC. announceD. worry

4.A. beB. beingC. areD. is

5.A. schoolsB. housesC. stairsD. homes

6.A. thisB. anC. aD. that

7.A. commonB. unusualC. specialD. strange

8.A. whenB. andC. thenD. but

9.A. goingB. climbingC. gettingD. turning

10.A. stillB. onlyC. evenD. just

11.A. moreB. veryC. manyD. much

12.A. tooB. noC. anyD. much

13.A. childrenB. studentC. backD. bag

14.A. stayB. carryC. takeD. bring

15.A. aboutB. underC. beforeD. beyond

16.A. keepingB. losingC. missingD. making

17.A. homeB. classC. schoolD. city

18.A. valuableB. importantC. thinD. interesting

19.A. kidsB. teachersC. parentsD. reports

20.A. for allB. after allC. in allD. at all

 

1.C 2.A 3.D 4.B 5.C 6.B 7.A 8.D 9.C 10.A 11.D 12.B 13.C 14.A 15.D 16.B 17.A 18.C 19.A 20.D 【解析】 试题分析:不仅中国的孩子们背很重的书包去上学,美国的孩子也是这样。书包过重导致孩子们的背部出现问题,医生对书包的重量提出了自己的建议。而父母和老师则针对这个问题提出一些解决办法。 1. 考查动词。A. facing面对;B. meeting遇见;C. suffering遭受;D. experiencing 体验。suffer from遭受……的痛苦,故选C。 2. 考查副词。A. also也;B. already已经;C. yet还,但是;D. always总是。句意:但是美国的孩子也受够了沉重的书包。故选A。 3. 考查动词。A. explain解释;B. say说;C. announce宣布;D. worry担忧。句意:专家们开始担心越来越多的年轻学生有背部和颈部的问题。故选D。 4. 考查非谓语动词。as a result of不能跟句子,而要用短语,故判断用非谓语动词,由于school bags与be是主动关系,所以要用being,故选B。 5. 考查名词。A. schools学校;B. houses房子;C. stairs楼梯;D. homes家。根据后面的up stairs and buses with them is可知,此处是stairs,故选C。 6. 考查冠词。此处是同位语,对Rich Hammond进行进一步的解释说明,故要用不定冠词,注意eleven以元音开头,故选B。 7. 考查形容词。A. common普通的,常见的;B. unusual不寻常的;C. special特殊的;D. strange奇怪的。句意:Rich是用两个带子来背的普通书包的学生之一。故选A。 8. 考查连词。A. when当……时候;B. and和;C. then那时;D. but但是。句意:但是一些其他的学生选择滚轮式书包。故选D。 9. 考查上下文串联。由上文的get up the stairs可知,此处是getting,故选C。 10. 考查副词。A. still仍然;B. only仅仅;C. even甚至;D. just只是。句意:但是尽管有滚轮式书包,上楼梯和公共汽车时对孩子们来说仍然是个问题。故选A。 11. 考查形容词。句意:但是多重是太重了呢?how much是问“多重”,too much是“重过头,太重”。故选D。 12. 考查副词。固定搭配no more than,意为“不多于”,故选B。 13. 考查名词。A. children孩子;B. student学生;C. back背部;D. bag 包。句意:一个威斯康辛州的治背伤的医生说四年级以下的学生应该背自己体重10%以内的书包。back doctor治疗背部的医生。故选C。 14. 考查动词。A. stay停留;B. carry搬运;C. take拿走;D. bring带来。能与with搭配的只有stay,故选A。 15. 考查介词。A. about大约;B. under在……下面;C. before在……之前;D. beyond超过。句意:但是大点的孩子不超过15%也是很重要的。故选D。 16. 考查动词。A. keeping保持;B. losing失去;C. missing错过,想念;D. making制造。lose balance失去平衡,故选B。 17. 考查名词。句意:家长和老师们开始告诉孩子们只带回家里他们当晚需要读的书。故选A。 18. 考查形容词。A. valuable有价值的;B. important重要的;C. thin瘦的,薄的;D. interesting有趣的。句意:一些老师正使用学习单或者薄的练习册让学生们带回家。故选C。 19. 考查名词。A. kids孩子;B. teachers老师;C.parents父母;D. reports报告。根据后面的提议可知,这是学生们自己提出来的,故选A。 20. 考查词组。A. for all尽管,虽然;B. after all终究,毕竟;C. in all总共;D. at all根本。not...at all一点也不。句意:学生们自己提出的一个最好的解决方案就是一点都不布置作业。故选D。 【名师点拨】 1.在做完形填空时一定要注意and/but/so/besides/however/furthermore/moreover/in addition/what’s more等词汇、固定结构的运用。它们连接了上下文,起着承上起下的作用。像but(但是)、however(然而),表示转折,这说明前后的内容相反或相对。把握住这一点,做起题来就会得心应手。 28小题D考查连词。A. when当---时候;B. and和;C. then那时;D. but但是。句意:但是一些其他的学生选择滚轮式书包。故选D。 2.本篇完形填空在选项部分增加了一些固定搭配,这也是我们要注意的。 21小题 C考查动词。A. facing面对; B. meeting遇见;C. suffering遭受;D. experiencing 体验。固定词组:suffer from遭受---的痛苦,故选C。 32小题 B考查副词。固定搭配:no more than不多于,故选B。36. lose balance失去平衡;40. not---at all一点也不。 考点:考查社会现象类阅读
复制答案
考点分析:
相关试题推荐

根据短文内容,从短文后面的选项中选出能填入空白处的最佳选项,并在答题卡上将该项涂黑。选项中有两项为多余选项。

America’s holiday shopping season started on Black Friday, the day after Thanksgiving. 1. Retailers(零售商) make the most money this time of year, about 20 percent to 30 percent of all revenue all year. About 136 million people shopped during the Thanksgiving Holiday weekend.

2. In an era of instant information, shoppers can use their mobile phones to find deals. Nearly 80 percent of this year’s holiday shoppers, or about 183.8 million people, shopped on Cyber Monday. 3. Online spending on Black Friday rose 15 percent to hit $2.7 billion this year. Cyber Monday spending increased 12 percent to $3 billion. NBC News reported that for many, shopping online was a more comfortable alternative than crowded malls.

The shift to online shopping has had a big impact on solid shopping malls. Since 2010, more than 24 shopping malls have closed and an additional 60 are struggling.

Fortune says the weakest of the malls have closed. 4. According to a survey, 94.2 percent of malls were full with shops by the end of 2014. That is the highest level in 27 years.

The average American consumer will spend about $805 on gifts. That’s about $630.5 billion between November and December an increase of 3.7 percent from last year.

5. That goes to China’s Singles’ Day, celebrated on November 11, which posted record sales of $14.3 billion in 2015.

A.Cyber Monday falls on the Monday after Thanksgiving and Black Friday.

B.Nonetheless, Cyber Monday is not the biggest online shopping day in the world.

C.One-in-five Americans used a tablet or smart-phone.

D.It is the busiest shopping day of the year.

E.The traditional mall industry can hardly survive.

F.More and more people shop online nowadays.

G.However, the business in malls is thriving again, it adds.

 

查看答案

阅读理解。

A group of kids at McIntyre Elementary School, in Pittsburgh, Pennsylvania, have created a special bench to make sure their fellow classmates aren’t left out on the playground. Called the “Buddy Bench”, students can use the seat as a safe and supportive place to let others know they’d like to be included in playtime, but may be too shy to ask.

The concept of the Buddy Bench is simple: Students who want to partake in playground games and activities, but may feel hesitant, can take a seat, which signifies(表明) to other children on the playground that they may need something extra to encourage them to participate.

The idea for the bench came about last year, when Farrell, school counselor at McIntyre Elementary, was conducting a leadership group to help students overcome shyness and gain confidence. Four fourth-grade students came up with the idea for the Buddy Bench in this workshop, and worked with Farrell to draft a letter to present to the Parent Teacher Staff Organization to make the bench a reality. The PTSO approved the students’ proposal, and installed(安装) a bright metal bench with a cheerful sign that reads “Buddy Bench” on the school’s playground.

Since it was installed on Nov. 16, the bench has been effective. The simple concept has resonated with(引起共鸣) the students, and already has created a better environment within the school community.

“Each day, I go to see the buddy bench working,” Farrell said. “The lessons they are learning now will benefit them their entire lives. It is simply a beautiful example of kids wanting to be kind and continue to be kind every day.

1.Who is Buddy Bench created for?

A. Students who love games and activities.

B. Students who want and continue to be kind.

C. Students who are left out on the playground.

D. Students who are in Farrell’s leadership group.

2.What does the underlined word “they” in the last paragraph refer to?

A. The PTSO.B. Buddy Bench users.

C. The workshop members.D. Farrell and teachers.

3.Which of the following statements can show “the bench has been effective”?

A. The workshop kids have set a good example.

B. More and more creative ideas have come up.

C. The PTSO has decided to provide more buddy benches.

D. Some shy students have found friends on the playground.

 

查看答案

阅读理解。

The booking notes of the play “the Age of Innocence”:

Price: $10

BOOKING

There are four easy ways to book seats for performance:

------ in person

The Box Office is open Monday to Saturday, 10 a. m. -8 p. m.

------ by telephone

Ring 01324976 to reserve your tickets or to pay by credit card

(Visa, MasterCard and Amex accepted)

------ by post

Simply complete the booking form and return it to Global Theatre Box Office.

------ on line

Complete the on-line booking form at www. Satanfiedtheatre. com

DICOUNTS:

Saver: $2 off any seat booked any time in advance for performances from Monday to Thursday. Savers are available for children up to 16 years old, over 60s and full-time students.

Supersaver: half-price seats are available for people with disabilities and one companion. It is advisable to book in advance. There is a maximum of eight wheelchair spaces available and one wheelchair space will be held until an hour before the show.

Standby: best available seats are on sale for $6 from one hour before the performance for people eligible(suitable)for Saver and Supersaver discounts and thirty minutes before for all other customers.

Group Bookings:

There is a ten percent discount for parties of twelve or more.

School: school parties of ten or more can book $6 standby tickets in advance and will get every tenth ticket free.

Please note: we are unable to exchange tickets or refund money unless a performance is cancelled due to unforeseen circumstances.

1.If you want to book a ticket, you CANNOT ________.

A. use the Internet

B. ring the booking number and pay for the tickets by credit card

C. complete a booking form and post it to the Box Office

D. go to the Box Office on Sundays

2.If you make a group booking for a group of 14 adults, how much should you pay?

A. $126.B.$150.C. $140.D. $120.

3.Which of the following is NOT true according to the passage?

A. There are only 8 wheelchair spaces in the theater.

B. A school party of 15 students should pay 90 for the standby tickets.

C. A group of 12 persons can get 10 percent discount.

D. The audience can’t refund money if the performance is on show.

4.What kind of tickets are the cheapest?

A. The tickets for Saver discount.

B. The tickets for group booking.

C. The standby tickets.

D. The standby tickets for school parties of ten or more.

 

查看答案

阅读理解。

You wake up in the morning, the day is beautiful and the plans for the day are what you have been looking forward to for a long time. Then the telephone rings, you say hello, and the drama starts. The person on the other end has a depressing tone in his voice as he starts to tell you how terrible his morning is and that there is nothing to look forward to. You are still in a wonderful mood? Impossible!

Communicating with negative people can wash out your happiness. It may not change what you think, but communicating long enough with them will make you feel depressed for a moment or a long time.

Life brings ups and downs, but some people are stuck in the wrong idea that life has no happiness to offer. They only feel glad when they make others feel bad. No wonder they can hardly win others’ pity or respect.

When you communicate with positive people, your spirit stays happy and therefore more positive things are attracted.When the dagger(匕首) of a negative person is put in you, you feel the heavy feeling that all in all, brings you down.

Sometimes we have no choice but to communicate with negative people. This could be a co-worker, or a relative. In this case, say what needs to be said as little as possible. Sometimes it feels good to let out your anger back to the negative person, but all this does is to lower you to that same negative level and they won’t feel ashamed of themselves about that.

Negativity often affects happiness without even being realized. The negative words of another at the start of the day can cling to(附着) you throughout the rest of your day, which makes you feel bad and steals your happiness. Life is too short to feel negative. Stay positive and avoid negativity as much as possible.

1.The purpose of the first paragraph is to ________.

A. make a comparisonB. offer an evidence

C. describe a daily sceneD. introduce a topic

2.How can negative people affect us?

A. By changing our ways of thinking.

B. By telling us the nature of life.

C. By influencing our emotion.

D. By comparing their attitudes to life with ours.

3.Some negative people base their happiness on ________.

A. making other people unhappy

B. other people’s pity for them

C. building up a positive attitude

D. other people’s respect for them

4.According to the passage, to reduce negative people’s influence on us,we are advised to ________.

A. change negative people’s attitudes to life

B. communicate with negative people as little as possible

C. make negative people feel ashamed of themselves

D. show our dissatisfaction to negative people

 

查看答案

阅读下列短文,从每题所给的四个选项(A、B、C和D)中,选出最佳选项, 并在答题卡上将该项涂黑。

BEIJING — Eating at a Beijing restaurant is usually an adventure for foreigners, and particularly when they get the chance to order “chicken without sex life” or “red burned lion head”.

Sometimes excited but mostly confused, embarrassed or even terrified, many foreigners have long complained about mistranslations of Chinese dishes. And their complaints are often valid, but such an experience at Beijing’s restaurants will apparently soon be history.

Foreign visitors will no longer, hopefully, be confused by oddly worded restaurant menus in the capital if the government’s plan to correctly translate 3,000 Chinese dishes is a success and the translations are generally adopted.

The municipal(市政) office of foreign affairs has published a book to recommend English translations of Chinese dishes, which aims to help restaurants avoid bizarre translations. “It provides the names of main dishes of famous Chinese cuisines in plain English,” an official with the city’s Foreign Affairs office said, “Restaurants are encouraged to use the proposed translations, but it will not be compulsory.” It’s the city’s latest effort to bridge the culture gap for foreign travelers in China.

“The book is a blessing to tourist guides like me. Having it, I don’t have to rack my brains trying to explain Chinese dishes to foreign travelers,” said Zheng Xiaodong, a 31-year-old employee with a Beijing-based travel agency.

“I will buy the book as I major in English literature and I’d like to introduce Chinese cuisine culture to more foreign friends,” said Han Yang, a postgraduate student at the University of International Business and Economics.

It is not clear if the book will be introduced to other parts of China. But on Tuesday, this was the most discussed topic on weibo.com, China’s most popular micro-blogging site.

1.What’s the best title of the passage?

A. Confusing mistranslations of Chinese dishes

B. Chinese dishes to have “official” English names

C. The effort to bridge the culture gap

D. An adventure for foreigners who eat in Beijing

2.“Chicken without sex life” or “red burned lion head” are mentioned in the beginning of the passage to show ________.

A. some Chinese dishes are not acceptable

B. some Chinese dishes are hard to translate

C. some Chinese dishes are not well received

D. some Chinese dishes are mistranslated

3.What measure has the municipal office taken?

A. Publishing a book on China’s dietary habits.

B. Advocating using accurate translation for Chinese dishes.

C. Providing the names of main Chinese dishes.

D. Recommending a book on Chinese dishes.

4.What’s the attitude of most people to the book according to the passage?

A. favorableB. dividedC. not clearD. excited

 

查看答案
试题属性

Copyright @ 2008-2019 满分5 学习网 ManFen5.COM. All Rights Reserved.