满分5 > 高中英语试题 >

根据短文内容,从短文后的选项中选出能填入空白处的最佳选项,选项中有两项为多余选项...

根据短文内容,从短文后的选项中选出能填入空白处的最佳选项,选项中有两项为多余选项。

The Science of Risk-Seeking

Sometimes We decide that a little unnecessary danger is worth it because when we weigh the risk and the reward, the risk seems worth taking.1.Some of us enjoy activities that would surprise and scare the rest of us. Why? Experts say it may have to do with how our brains work.

The reason why any of us take any risks at all might have to do with early humans. Risk-takers were better at hunting, fighting, or exploring. 2.As the quality of Risk-taking was passed from on generation to the next, humans ended up with a sense of adventure and a tolerance for risk.

So why aren’t we all jumping out of airplanes then? Well, even 200,000 years ago, too much risk-taking could get one killed. A few daring survived, though, along with a few stay-in-the-cave types. As a result, humans developed a range of character types that still exists today. So maybe you love car racing, or maybe you hate it. 3.

No matter where you are on the risk-seeking range, scientists say that your willingness to take risks increases during your teenage years. 4. To help you do that, your brain increases your hunger for new experiences. New experiences often mean taking some risks, so your brain raises your tolerance for risk as well.

5. For the risk-seekers, a part of the brain related to pleasure becomes active, while for the rest of us, a part of the brain related to fear becomes active.

As experts continue to study the science of risk-seeking, we’ll continue to hit the mountains, the waves or the shallow end of the pool.

AIt all depends on your character.

BThose are the risks you should jump to take.

CBeing better at those things meant a greater chance of survival.

DThus, these well-equipped people survived because they were the fittest.

EThis is when you start to move away from your family and into the bigger world.

FHowever, we are not all using the same reference standard to weigh risks and rewards.

GNew brain research suggests our brains work differently when we face a nervous situation.

 

1.F 2.C 3.A 4.E 5.G 【解析】 试题分析:文章从科学上对追求冒险和刺激进行了解释。冒险行为与大脑的工作机制有关,当大脑的快乐中枢被激活时,人们就会采取冒险行为。 1.F 考查上下文的理解判断能力。前一句提到了when we weigh the risk and the reward, the risk seems worth taking.(当我们权衡风险和回报时,风险似乎是值得的。),而后一句说Some of us enjoy activities that would surprise and scare the rest of us.(我们中的一些人喜欢惊险和恐惧的活动),故空格处应该与前面形成转折,故F项“然而,并不是所有人都使用同样的参考标准来权衡风险和回报”符合语境,故选F。 2.】C 考查上下文的理解判断能力。hunting, fighting,or exploring(狩猎、战斗和探索)等活动是生存的必要条件,C项中的those是对这些活动的指代,故选C。 3.前一句So maybe you love car racing, or maybe you hate it.可知,你可能喜欢赛车,也可能讨厌赛车,这完全依赖你的性格,故选A。 4.】E 考查上下文的理解判断能力。E项中的when与“your willingness to take risks increases during your teenage years”中的teenage years对应,故选E。 5.G考查上下文的理解判断能力。根据后文a part of the brain related to pleasure becomes active, while for the rest of us, a part of the brain related to fear becomes active.可知,本段讲述的是大脑与冒险行为的关系,故选G。 考点:考查对文章的整体理解和上下文逻辑关系的把握。 【名师点睛】 在答题中,应首先略读一下短文,了解一下短文的大致意思,然后把几个选项含义理解透,尤其注意意思相近,表达有交叉的选项之间的区别。然后再细读短文,把答案填入合适位置。答题时可以把含义相近的几个选项轮流填入同一处位置,反复阅读,反复体会,找出最佳选项,对于实在没有把握的小题可以留待最后完成。完成短文后,再认真通读一遍全文,看看上下语意是否通顺,是否符合逻辑关系。比如:这篇文章的第36小题,前一句提到了 “weigh the risk and the reward”,F项“然而,并不是所有人都使用同样的参考标准来权衡风险和回报”符合语境,故选F。 另外,做题时要注意文章的首段和每一段的首句或尾句,因为它们往往就是文章的主题句。阅读中要注意要点之间的关系。比如:文章第40小题,前一句提到了when we weigh the risk and the reward, the risk seems worth taking.(当我们权衡风险和回报时,风险似乎是值得的。),而后一句说Some of us enjoy activities that would surprise and scare the rest of us.(我们中的一些人喜欢惊险和恐惧的活动),故空格处应该与前面形成转折,故F项“然而,并不是所有人都使用同样的参考标准来权衡风险和回报”符合语境,故选F。
复制答案
考点分析:
相关试题推荐

A Japanese telecom company has released a robot that it says has emotions. But rather than run in fear from it, we’ve welcomed it into our homes: Pepper, the “emotional robot,” sold out within a minute of going on sale.

Created by Aldebaran Robotics and Japanese mobile giant SoftBank, Pepper went on sale to the general public in Japan June 20. It is “the first humanoid(类人的) robot designed to live with humans,” Aldebaran says on its website. Pepper costs about 1,600. And like all good mobile products, there’s a 120 per month data fee, as well as an 80 per month damage insurance fee. According to a news release, Pepper can pick up on human emotions and create his own using a “multi-layer neural(神经的) network.” Pepper’s touch sensors and cameras are said to influence its mood, which is displayed on the tablet-sized screen on its chest.

Pepper will sigh when unhappy, and can go around your house recording your family’s daily activity. Aldebaran says Pepper can feel “joy, surprise, anger, doubt and sadness,” but it doesn’t say how strongly it can feel these emotions. What happens when Pepper is having a bad day? Will it, like many humans, become uncooperative? Will it ask for some time alone? What happens if it figures out that its purpose in life is just to engage in small talk? Thankfully, Pepper is only about four feet tall, with roller balls instead of legs, so if it is angry with and even turns on its owners, you’ll be safe if you can make it upstairs.

Aldebaran says in reality, they’re probably quite a few decades away from artificial intelligence that could generate real emotions. Aldebaran wasn’t immediately available for comment on when Pepper will be available outside of Japan, but additional sales are scheduled for July after the first 1,000 units sell out. SoftBank currently uses the robots in its stores as greeters, and it plans to offer Pepper to other stores in the future. Hopefully “boredom” is not an emotion Pepper can feel.

1.According to the author, Pepper ________.

Ais very popular among customers

Bcan not only run but also show fear

Cis going to be sold all over the world

Dcan deal with many kinds of housework

2.How much do you need to pay for Pepper’s data and damage insurance fee each year?

A80 dollars.B120 dollars.

C1,440 dollars.D2,400 dollars.

3.Pepper’s height and roller balls are mentioned to ________.

Aintroduce its appearance

Btell Pepper won’t get angry

Cshow that safety isn’t a big issue

Dexplain robots have strong emotions

4.What can we infer from the last paragraph?

APepper cannot produce real emotions.

BPepper can feel joy, surprise and boredom.

CPepper will be sold in other countries next year.

DPepper is being used as waiters in some restaurants.

 

查看答案

We all know what a brain is. A doctor will tell you that the brain is the organ of the body in the head. It controls our body’s functions, movements, emotions and thoughts. But a brain can mean so much more.

A brain can also simply be a smart person. If a person is called brainy, she is smart and intelligent. If a family has many children but one of them is super smart, you could say “She’s the brains in the family.” And if you are the brains behind something, you are responsible for developing or organizing it. For example, Bill Gates is the brains behind Microsoft.

Brain trust is a group of experts who give advice. Word experts say the phrase “brain trust” became popular when Franklin D. Roosevelt first ran for president in 1932. Several professors gave him advice on social and political issues facing the U.S. These professors were called his “brain trust.”

These ways we use the word “brain” all make sense. But other ways we use the word are not so easy to understand. For example, to understand the next brain expression, you first need to know the word “drain”. As a verb, to drain means to remove something by letting it flow away. So a brain drain may sound like a disease where the brain flows out the ears. But, a brain drain is when a country’s most educated people leave their countries to live in another. The brains are, sort of, draining out of the country.

However, if people are responsible for a great idea, you could say they brainstormed it. Here, brainstorm is not an act of weather. It is a process of thinking creatively about a complex topic. For example, business leaders may use brainstorming to create new products, and government leaders may brainstorm to solve problems.

If people are brainwashed, it does not mean their brains are nice and clean. To brainwash means to make someone accept new beliefs by using repeated pressure in a forceful or tricky way. Keep in mind that brainwash is never used in a positive way.

1.Why did Roosevelt successfully win the election according to the passage?

A.Because word experts were popular.

B.Because he got his brain trust.

C.Because he was smart at giving advice.

D.Because he was the brains behind Americans.

2.According to the text, if you’re the CEO of Bai Du you can be called ________.

A.the organ of Bai Du

B.the brain drain of Bai Du

C.the brains behind Bai Du

D.Bai Du’s brain trust

3.Which of the following expressions is always used in a negative way?

A.Brainstorm.B.Brain trust.C.Brainwash.D.Brain drain.

4.What’s the main idea of this article?

A.The origin of the word “brain”.

B.The word “brain” and its stories.

C.What is the brain.

D.The difference between “brain trust” and “brainwash”.

 

查看答案

Instagram is containing so many photos of food — now a pop-up diner in London is taking advantage of this new trend by letting people settle the bill for their meals simply by uploading photos of their dishes to social networks.

I always thought people's taking pictures of their food was kind of silly, but at this new pop-up restaurant in the UK, I'd probably do it too. The Picture House' is the world's first pay-by-photo restaurant—you order, click a photo of the food, share on Instagram and eat for free!

The restaurant belongs to frozen food giant (巨人) Birds Eye, who came up with the idea to cash in on people's addiction to photographing food and sharing the pictures online. They conducted a survey and found that more than half of the British population regularly took pictures of their meals. So they realized it was a better way to advertise their new dining range.

The pop-up diner was open in Soho, London for three days in May, and is now moving to other major UK cities. They serve two-course meals that customers don't have to pay for, if they photo and Instagram it.

The restaurant is a part of Birds Eye'sFood for Life' campaign, a new marketing project that aims at changing the way people look at frozen food. "Taking photos of food enables people to show off and to share their mealtime moments—from the everyday to the special," said marketing director Margaret Jobling.

The reaction to The Picture House has been great so far. And the pay-by-picture concept has proven to be an effective way. Alternative payment methods are actually gaining popularity among a lot of businesses. Last year, in a cafe in Germany customers paid by how much time they spend there, not by what they eat.

1.Instagram probably is ________.

Aa restaurant free of charge

Ba program used to share photos

Ca new marketing project

Da campaign of “Food for Life”

2.“The Picture House” encourages sharing photos of its food to ________.

Acreate a new social media trend

Braise the price of frozen food

Cattract more customers

Dreward the regular customers

3.Which of the following can serve as the best title for the passage?

ANo Need to PayBThe Pop-up Diner

CFood for LifeDPay by Picture

 

查看答案

Camels are large animals living in dry areas. There are two species of camels; the Arabian camel with a single hump(驼背) from the dry desert areas of West Asia, and the Bactrian camel with two humps from Central and East Asia. Camels are over 7 feet tall and weigh over 1,600 pounds. They will live up to 40 to 50 years. Most camels are domesticated(驯化) and fed by people. Camels are plant-eaters.

Camels are very strong animals with wide, padded feet. They have thick leathery pads on their knees and chest. Camels have nostrils(鼻孔) that can open and close, protecting them from the desert environment. Bushy eyebrows and two rows of long eyelashes protect their eyes from sand. Their mouth is extremely tough, allowing camels to eat thorny(带刺的) desert plants. Their widened feet help them move without sinking into the sand. Their thick coats reflect sunlight, and also protect them from the intense heat from desert sand. Their long legs help by keeping them further from the hot ground.

Camels can go without food and water for 3 to 4 days. They do not store water in their humps as is commonly believed.The humps are actually a container of fat. Camels are incredibly well-adapted to their environment. When conditions heat up, camels can increase their own body temperature, which prevents sweating and therefore water loss. They may not sweat at all during the day.

Camels are sometimes called “ships of the desert” because people ride them around the hot, dry deserts of the world. However, the number of camels is becoming smaller for various reasons.

1.According to the passage, camels usually live in ________.

A. Asia    B. Africa

C. America    D. Australia

2.Paragraph 2 is mainly about ________.

A. camels are useful animals

B. camels are clever animals

C. camels’ body structure and function

D. camels’ characteristics and habits

3.The reason why camels lose little water in deserts is that they ________.

A. get water from green foods

B. can adjust their temperature

C. store enough water in the humps

D. can manage without water

4.What will the author probably talk about following the last paragraph?

A. Ways to protect camels.

B. Habitats of camels.

C. Reasons for raising camels.

D. Functions of camels.

 

查看答案

书面表

假设你是李你的加拿大笔友卡尔想了解中国流行的广场舞(square dance)的相关情况。请你用英语给他写封回信,要点包括:

1.跳广场舞的时间、地点、参与人员等;

2.广场舞流行的原因;

3.广场舞引起的争议。

注意:

1.词数100字左右

2.开头和结尾已经写出,不计入总词数;

3.可以适当增加细节,以使行文连贯。

Dear Carl,

I’m delighted to hear from you and I will tell you what you’re curious about.

_______________________________________________________________________________

_______________________________________________________________________________

_______________________________________________________________________________

_______________________________________________________________________________

_______________________________________________________________________________

_______________________________________________________________________________

_______________________________________________________________________________

_______________________________________________________________________________

_______________________________________________________________________________

_______________________________________________________________________________

Yours,

Li Hua

 

查看答案
试题属性

Copyright @ 2008-2019 满分5 学习网 ManFen5.COM. All Rights Reserved.