满分5 > 高中英语试题 >

阅读理解。 Each spring brings a new blossom o...

阅读理解。

Each spring brings a new blossom of wildflowers in the ditches(沟渠)along the highway I travel daily to work.

There is one particular blue flower that has always caught my eye. I've noticed that it blooms only in the morning hours; the afternoon sun is too warm for it. Every day for approximately two weeks, I see those beautiful

flowers.

This spring, I started a wildflower garden in our yard. I can look out of the kitchen window while doing the dishes and see the flowers. I've often thought that those lovely blue flowers from the ditch would look great in that bed alongside other wildflowers. Every day I drove past the flowers thinking, "I'II stop on my way home and dig them." "Gee, I don't want to get my good clothes dirty.,." Whatever the reason, I never stopped to dig them. My husband even gave me a folding tool one year for my trunk to be used for that expressed purpose.

One day on my way home from work, I was upset to see that the highway department had removed the ditches

and the pretty blue flowers were gone. I thought to myself, "Way to go, you waited too long. You should have done it when you first saw them blooming this spring."

A week ago we were shocked and sad to learn that my oldest sister-in-law has a serious brain disease. She is20 years older than my husband and unfortunately, because of age and distance, we haven't been as close as we all would have liked. I couldn't help but see the connection between the pretty blue flowers and the relationship between my husband's sister and us. I do believe that God has given us some time left to plant some wonderful

memories that will bloom every year for us.

And yes, if I see the blue flowers again, you can bet I'll stop and transplant them to my wildflower garden.

1. Why does the writer want to start a wildflower garden in her yard?

A. Because the flowers bloom only in the morning hours.

B. Because she can see the flowers every day for two weeks.

C. Because the flowers can remind her of her oldest sister-in-law.

D. Because she enjoys the way of life in company with the flowers.

2. Which statement is NOT true according to the passage?

A. The blue flowers in the ditches always draw my attention.

B. We don't get on well with the sister-in-law in practice.

C. I never stopped to dig the flowers for some reason.

D. The sister-in-law lives far from us.

3. According to the passage, the writer will       .

A. stop to find the flowers whenever she drives along the highway

B. plant a variety of flowers in the garden in her yard in future

C. get as wonderful memories with the sister-in-law as before

D. get more close to the sister-in-law in the following days

4. What is the theme of the story?

A. Actions speak louder than words.

B. No sweets without sweat.

C. Time and tide wait for no man.

D. Opportunity belongs to whoever is prepared.

 

1.D 2.B 3.D 4.C 【解析】 试题分析: 1. 2.考查推理判断题。根据第四段提到unfortunately, because of age and distance, we haven't been as close as we all would have liked不幸地是,因为年龄和距离,我们并没有那么亲密,故选B项。 3.考查细节理解题。根据第四段提到I couldn't help but see the connection between the pretty blue flowers and the relationship between my husband's sister and us我不禁看到花与我们和姐姐的关系之间的这种联系,故如果能重来,肯定会与姐姐更亲密,故选D项。 4.C主旨大意题。通读全文可知作者写这篇文章主要是告诉人们,当机会来的时候不要让他错过。故选A。
复制答案
考点分析:
相关试题推荐

阅读下面材料,在空白处填入适当的内容(不多于3个单词)或括号内单词的正确形式。

Many people say that e-mail is just a faster way to deliver letters.The fact is that letter-writing and e-mail are completely different 1.(process).Letters travel_2._envelopes through actual space and take time getting from one place to another.If I am writing on paper to my brother in Kenya,I will be less likely to complain about the breakfast I3.(have)this morning.I will probably write about my relationships and some things that I've been thinking about.I will also take more care with my style,trying to write in_4._way which is interesting and worth_5._(read).My brother might save my letter;he might read it back to me years from now.

E-mail is different.It is instant,traveling from point to point._ 6.you don't print it out,the message doesn't physically exist.With e-mail,geography is no obstacle and time is not important.I can send a message to Kenya whenever I want to,and7._gets there almost in a second.The ease of this kind of writing and sending probably makes_8.a different kind of communication.That is9.I am not so focused on style.I might be less likely to say something10.(deep).My brother might glance at my mail,have a laugh,and then delete it.

 

查看答案

The  volunteers will visit the primary school next Monday ,_______all the students  are children of migrant workers,

A. which             B. who

C. when              D. where

 

查看答案

______ is recorded in the history book, Diaoyu Island has belonged to China since ancient times.

A. As                 B. That

C. It                 D. What

 

查看答案

I often go to the market with my friends______ I can buy whatever I want.

A. that                B. where

C. whom                D. which

 

查看答案

Yesterday my aunt sent me an email _______she told me she would come to see me next week.

A. which               B. where

C. that                D. when

 

查看答案
试题属性

Copyright @ 2008-2019 满分5 学习网 ManFen5.COM. All Rights Reserved.