满分5 > 高中英语试题 >

A strange army of giants stands around t...

A strange army of giants stands around the edges of a remote island in the Pacific Ocean. Or at least that's how it might appear. The figures lining Easter Island are actually huge stones carved to look like hulking(笨重的) human figures. The statues haveguarded” these coasts for centuries. But not even the islanders are sure how they got there. Join scientific detectives as they investigate this historical mystery.

The Mystery

Nearly a thousand giant stone figures stand side by side on Easter Island, now a part of Chile. Called moai (MOH-eye) by the locals, the statues can weigh more than 80 tonsabout as much as ten whalesand some stand as tall as a three-story building.

Scientists think islanders began creating the moai some 800 years ago to honor their ancestors. In land, scientists found a volcanic crater and dug out ancient tools there used to carve figures from the volcanic rock. But the crater(火山口) is far from where most of the statues now stand. And scientists know the people didn't have wheels or animals to move the rock giants.

So how did the stone figures travel as far as 11 miles from the crater to the island's coasts? Some ideas are pretty wildpeople have suggested that the moai walked by themselves, or even that space aliens beamed down to lend a hand. Scientists struggled to Easter Island to find out the truth.

The Detectives

"Heave-ho!" cry a group of scientists as they pull on ropes tied to a huge statue. The investigators are seeking clues about the moai in one of Easter Island's green valleys. Wondering if the islanders could have transported the statues upright with just rope and muscle power, they wrapped three strong ropes around the forehead of a ten-foot-tall moai copy. With several people pulling each rope, they're able to rock the 10,000-pound figure side to side, moving it forward with every tug(拖拽). "The statue's shape makes this movement fairly easy," team leader Carl Lipo says.

In the past, researchers have tried other moving methods. One group tied rope to the top and base of an actual moai and attempted to drag it forward with twisting motions. Another team laid a real 13-foot moai onto a giant log and pulled the log forward. All the experiments shared one result: The investigators got serious pain!

The Evidence

Although various scientific sleuths (侦查) found ways to move the moai, researchers still don't agree on what really happened. Some of these techniques might have only worked over short distances and on flat land. Others would have damaged the moai.

Many people think the statues were laid horizontally on wooden sleds which were dragged with rope across log tracks. "This would have been the safest way to move the moai," archaeologist Jo Anne Van Tilburg says. "It explains why hardly any are damaged."

But the truth may never be revealed.(Experts are pretty sure, though, that aliens weren't involved.)After all, the islanders stopped making the statues at least 300 years ago, later hundreds of islanders left the island or caught deadly diseases brought by explorers. Many of the moai's secrets disappeared with them. Today the only remaining witnesses to the events are the moai themselves. And the lips of these stone-faced giants are sealed.

1.How many possible ways of moving the rock giants are mentioned in the passage?

A. Three.B. Four.C. Five.D. Six.

2.Which of the following statements is true according to the passage?

A.The moai was created by the islanders 800 years ago to wish for good luck.

B.Some of the rock giants were damaged while being moved to where they are now.

C.All the witnesses to the secrets of the moai were infected with deadly diseases and died.

D.The statues were made of volcanic rocks with some handmade tools by the locals.

3.The underlined word "horizontally" in the last but one paragraph probably means ________.

A. temporarily on the ground

B. parallel to the ground

C. steadily on the ground

D. vertical to the ground

4.What is the best title of this passage?

A.Investigation Under Way.

B.Mystery of the Stone Giants.

C.Ways of Moving the Stone Giants.

D.The Unrevealed Truth.

 

1.B 2.D 3.B 4.B 【解析】 试题分析:本文介绍了位于太平洋一个遥远岛屿的巨石雕像之谜。 1. 细节理解题。根据第四段中people have suggested that the moai walked by themselves, or even that space aliens beamed down to lend a hand.(靠自己行走,或者甚至外星人发送来帮忙。)Many people think the statues were laid horizontally on wooden sleds which were dragged with rope across log tracks.(许多人认为雕像被放置在木制的雪橇。)以及第五段中With several people pulling each rope, they're able to rock the 10,000-pound figure side to side, moving it forward with every tug(拖拽).(几个人拉绳子,他们能够移动10,000磅的石头)。可知,共提到4种方法。 2. 细节理解题。根据第三段第二句In land, scientists found a volcanic crater and dug out ancient tools there used to carve figures from the volcanic rock.可知,科学家们发现了一个火山坑,并在那里挖到了在火山岩石上用来雕刻人物的古代工具,故可以肯定这些雕像是人类做的。故选D。 3. 词义猜测题。根据Many people think the statues were laid horizontally on wooden sleds which were dragged with rope across log tracks.(许多人认为雕像被放置在木制的雪橇),根据常识可知雪橇要平放在地上,故选B。 4. 主旨大意题。根据第一段A strange army of giants stands around the edges of a remote island in the Pacific Ocean. (一支奇怪的巨人军队站在太平洋一个遥远的岛屿的边缘上。)Or at least that's how it might appear.(或者至少那就是它可能怎样出现。)Join scientific detectives as they investigate this historical mystery. (加入科学侦探,因为他们调查这一历史奥秘。)可知,B项适合作文章题目。 【名师点睛】 猜测词义题。事实上,阅读材料中的每个词与它前后的词语或句子甚至段落都有联系。我们可以利用语境(各种已知信息)推测、判断某些生词的词义。做这种类型的题,要根据词、词组、句子所在的语境来判断其意义。我们要特别注意熟词生义,切不可脱离语境想当然。在句子或段落中,我们可以利用熟悉的词语,根据语言环境所表示的关系推断生词词义。比如第61小题B词义猜测题。根据Many people think the statues were laid horizontally on wooden sleds which were dragged with rope across log tracks.(许多人认为雕像被放置在木制的雪橇。),根据常识可知雪橇要平放在地上,故选B。 考点:考查历史文物类阅读
复制答案
考点分析:
相关试题推荐

Cocoa Beach /Jupiter Surf Camp — Summer

Summer Surf Camp is centrally located on the Best Western seashore in Cocoa Beach & Jupiter at Carlin Beach Park with accommodations(住宿) at the Holiday Inn Express in Juno Beach.  Summer Surf Camp Dates:

● Surf Camp — Session 1     May 27th—30th           Family Surf Week (All Ages)

● Surf Camp — Session 2     June 2nd—6th             Family Surf Week (All Ages)

● Surf Camp — Session 3     June 9th—13th           Teen Week (Ages 12—17)

● Surf Camp — Session 4     June 16th—20th          Family Surf Week (All Ages)

● Surf Camp — Session 5     June 23rd—27th          Adults Only (18 and over)

● Surf Camp — Session 6     June 30th—July 3rd       Family Surf Week (All Ages)

● Surf Camp — Session 7     July 7th—11th           Family Surf Week (All Ages)

● Surf Camp — Session 8     July 14th—18th          Women’s Camp (18 and over)

● Surf Camp — Session 9     July 21st—25th          Family Surf Week (All Ages)

● Surf Camp — Session 10    July 28th—August 1st     Adults Only (18 and over)  * A 20% discount will be applied to the 4-Day Surf Camp Weeks.

* Parents are always welcome to sign up and join their children during the teen week surf camp sessions.

Summer Camp Details:

●Use coupon(优惠券) code: “CAMP5” at checkout to get the 5% discount

* Daily Rate: $125.00 / person

* Surf Camp Runs: 9:30 a.m. — 2:30 p.m.

●Please note: We don’t supervise(监督) the campers after 2:45 p.m.

* Directions to Camp: click here

1.Who are allowed to take part in Session 5 and Session 8?

A.Mr Johnson and his wife.

B.A couple without children.

C.Mr Black and his 19-year-old son.

D.Mrs Black and her 21-year-old daughter.

2.If Mr and Mrs Brown have a "CAMPS" coupon and want to join in the Summer Surf Camp from June 30th to July 3rd, how much should they pay?

A.$600.           B.$760.              C.$800.            D.$950.

3.What can we know from the form?

A.The campers are supervised all day.

B.A couple can sign up and join in the Camp by fax.

C.Parents can take part in Session 3 together with their children.

D.An adult can join in the Summer Surf Camp on any day in June.

 

查看答案

完形填空

Members of the post-1990 generation looking for work apply for multiple positions. They hold high   _________ of the jobs, a reflection of young people's changing attitudes in the country's development, a recent research showed.

When fresh graduates do land a job interview, they are also more likely to miss it,_________offers and have no qualms(不安)about quitting if the work is not _________

These were some of the main _________ of the research conducted by leading Chinese recruitment (招聘) website 5ljob.com. Of those _________  , 45.1% of the employers said more than half of job candidates _________ to turn up on time for interviews. More than 60% of the fresh_________ also felt they needed help from their parents to look for work, the research showed.

Liu Jinjin, deputy director of the human resources department at the Social Sciences Academic Press, said members of the post-1990 generation are _________ about employment and it was _________  for them to break appointments for job interviews.

“Most of the post-1990 generation are the only child in the family.Their living conditions have greatly _________ from that of the post-1980 and post-1970 generations. They don't experience much _________  in life so they pay closer attention to personal_________ and interests when hunting for a job.The post-1990 generation also does not care about the amount of money they make. _________ the working environment, the happiness they get from their work and respect from others are what _________most.”Liu said.

“The post-1990 generation does not think twice about leaving in their first year of work. If they lose interest in a job or are not clear about their future career path, they will _________  easily,” Liu said. Members of the generation are also more self-centered.They want more time for themselves and are not willing to work _________. Their attitude to life is more casual, Liu said. Zhang Gao, the campus brand director of Chinese Internet search giant Baidu, said a survey it conducted this year found that the post-1990 generation focus on work-life_________ ,“They need some space when they work and don't want to be managed too _________.”Zhang said. _________  that members of that generation often choose to work according to their interests and have their own ideas and views about work.

_________ this generation is very sensitive and has a lot of self-respect, so employers need to be concerned about their temperaments(性情) and ways of communication,” she said.

1.A. goalsB. dreamsC. standardsD. expectations

2.A. bring downB. turn downC. put downD. let down

3.A. to their tasteB. in their favor

C. for their benefitD. at their convenience

4.A. effectsB. solutionsC. plansD. findings

5.A. employedB. admittedC. surveyedD. recruited

6.A. attemptedB. failedC. managedD. agreed

7.A. employeesB. graduatesC. intervieweesD. students

8.A. pickyB. seriousC. concernedD. tolerant

9.A. unusualB. strangeC. commonD. appropriate

10.A. changedB. promotedC. strengthenedD. improved

11.A. pressureB. sorrowC. curiosityD. sympathy

12.A. informationB. situation

C. preferencesD. majors

13.A. ThereforeB. AnyhowC. BesidesD. Instead

14.A. matterB. meanC. requireD. remain

15.A. discourageB. quitC. complainD. criticize

16.A. sometimeB. fulltimeC. part-timeD. overtime

17.A. issueB. entertainmentC. routineD. balance

18.A. casuallyB. gentlyC. strictlyD. deadly

19.A. sayingB. speakingC. addingD. assuming

20.A. In factB. In shortC. In contrastD. In total

 

查看答案

I can't believe you took my phone! Give it back!

________!It was Tony.

A.You are killing the fatted calf

B.You are barking at the wrong tree

C.You are the pot calling kettle black

D.You are making a mountain out of a molehill

 

查看答案

To strengthen Japan's diplomatic influence and increase military presence across the world, Abe (安倍) ________ a greater role for his country in international affairs since he took office.

A. soughtB. had soughtC. is seekingD. has been seeking

 

查看答案

"He ________ lived well on his good looks, but instead he chose to thrive(成功) on his talent." People praised Ning Zetao like this.

A. should haveB. must haveC. might haveD. could have

 

查看答案
试题属性

Copyright @ 2008-2019 满分5 学习网 ManFen5.COM. All Rights Reserved.