满分5 > 高中英语试题 >

How to Become Cleverer? Once a boy came ...

How to Become Cleverer? Once a boy came to ask a fisherman how to become cleverer, because his mother always called him “foolish boy”.

“That’s easy,” answered the fisherman. “I know one way to make you become cleverer.”

“Really?”

“Of course. It is said a fish head is good for brain. If you eat one, you’ll become cleverer indeed. Pay only three pounds for one fish head.” The boy paid him three pounds and the fisherman cut off a fish head and handed it to him.

A raw fish head is not good—not even for a hungry boy to eat but the boy ate it up in two gulps.

“Do you feel anything?” asked the fisherman.

“Not in my head,” said the boy.

The boy lay on the ground and thought. “One whole fish costs only two pounds. I had paid him three pounds for the fish head. Why couldn’t I have the whole fish for soup, a head for brain and one pound left over?” He jumped up and shouted at the fisherman. “You thief! You are fooling me!” The fisherman laughed, saying, “The fish head works now, you see.

1.The boy ate up the raw fish head only in two gulps, because he ________.

A. enjoy it                     B. wanted to taste it

C. took it as a good medicine   D. was a foolish boy

2.The boy came to the fisherman in order to ________.

A. buy a fish head              B. ask the fisherman a question

C. buy a whole fish             D. A and C

3.________ helped the boy become cleverer.

A. A good meal                  B. The raw fish head

C. Nothing                    D. What had happened

 

1.C 2.B 3.C 【解析】 试题分析:本文叙述了一个男孩因为妈妈经常说他“傻孩子”,所以去问渔夫怎样才能变聪明。渔夫说吃鱼头可以变聪明,他就花了三英镑买了个鱼头,两口吞下了。之后,他感觉自己上当了。 1. 推理判断题。根据第四段中“It is said a fish head is good for brain. If you eat one, you’ll become cleverer indeed.”可知,渔夫说鱼头对脑子好,吃了会变聪明。故推断男孩两口吞下鱼头,是因为他把鱼头当成能变聪明的良药了。故答案选C。 2. 细节理解题。根据文章第一句“Once a boy came to ask a fisherman how to become cleverer,”可知,男孩来找渔夫是为了问他怎样能变聪明。至于买鱼头,是后来渔夫让他买的。故答案选B。 3. 推理题。根据文章中男孩吃鱼前后的情况,可知并没有什么帮男孩变得更聪明,他本来就不傻。故答案选C。 【名师点拨】 推理判断题要求在理解原文表面文字信息的基础上,做出一定的推理判断,从而得到文章的隐含意义和深层意义。推理判断题所涉及的内容可能是文中的某一句话,也可能是某几句话,所以,推理题的答案只能是根据原文表面文字信息一步推出的答案:即对原文某一句话或某几句话所作的同义改写或综合。推理判断题的题干中通常含infer,suggest,imply,conclude indicate等标志性词语。 这种题型主要包括细节判断题、态度观点推断题、写作意图推断题、文章出处判断题和猜测想象推断题。比如小题3,C推理题。根据文章中男孩吃鱼前后的情况,可知并没有什么帮男孩变得更聪明,他本来就不傻。故答案选C。 考点:考查故事类阅读
复制答案
考点分析:
相关试题推荐

假定你是李华,上周日是你的外国朋友Anne的生日。你本来答应参加她的生日聚会,但是你当时正忙于准备月考,不小心忘了赴约。请写信向Anne表达你的歉意,说明原因,并提出补救办法。

注意:1. 字数100左右;

2. 文章中不得出现真实学校与班级;

3. 可以适当增加细节,以使行文连贯;

4. 开头与结尾已为你写好。

Dear Anne,

_______________________________________________________________________________

_______________________________________________________________________________

_______________________________________________________________________________

_______________________________________________________________________________

_______________________________________________________________________________

_______________________________________________________________________________

_______________________________________________________________________________

_______________________________________________________________________________

_______________________________________________________________________________

_______________________________________________________________________________

_______________________________________________________________________________

Yours,

Li Hua

 

查看答案

短文改错

假定英语课上老师要求同桌之间交换修改作文,请你修改你同桌写的以下作文。作文中共有10处语言错误,每句中最多有两处。每处错误仅涉及一个单词的增加、删除或修改。

增加:在缺词处加一个漏子符号(∧)并在其下面写出该加的词。

删除:在错的词下划一横线,并在该词下面写出修改后的词。

注意:1.每处错误及其修改均仅限一词;

2.只允许修改10处,多者(从第11处起)不计分。

Boys and girls! I’d like to share my swimming experience with you. My swimming experience is extreme interesting. There was a time when I swim like a rock. This went on till one day when I was fishing with a friend of mine at the pond. I slipped into it. Had my friend not come to my rescue, I would have drowned. Since then, I had come to know the important of learning to swim. I didn’t attend at any training class but learned it all by myself. Strange to say, I have no difficult swimming at all now. Though the way I swim looks awkward (笨拙的), at least it can keep me floating. Think of this, I feel quite satisfying.

Yours,

Zhang Ming

 

查看答案

阅读下面材料,在空白处填入适当内容(1个单词)或括号内单词的正确形式

Attitude Is Everything

The story is about how a donkey got out of a deep hole. The donkey’s owner, a farmer, thought 1.__________ impossible to save his donkey and decided to bury it. 2.__________, the donkey managed to get out 3.__________ the help of the soil put in by its owner.

From the story we can see that the donkey was brave and clever enough to save himself. Attitude is everything. I think it’s 4.__________ (absolute) true. 5.__________ we meet with some difficulties, we should calm down and 6.__________ brave to face them. Don’t lose yourself in 7.__________ (sad) and never give up. We can look at things in a different way. If we change our attitude 8.__________ the difficulties, we will find they are not so bad 9.__________ they seem. Whats more, we should try 10.__________ (find) ways to solve the problems. Sometimes, we can turn to our friends, teachers and parents so that we can get help and settle the problems as quickly as possible.

 

查看答案

阅读下面短文,从短文后各题所给四个选项(A、B、C和D)中,选出可以填入空白处的最佳选项,并在答题卡上将该项涂黑。

I often read of incidents of misunderstanding or conflict. I'm left ________. Why do these people create mistrust and problems, especially with those from other ________?

I was growing up in Kuala Lumpur in the early 1960s, ________ children from different races and religions played and studied ________ in harmony. At that time my family lived a stone's ________ from Ismail's. And no one was bothered that Ismail was a Malay Muslim and I was an Indian Hindu—we just ________ our differences. Perhaps,our elders had not filled our heads with unnecessary advice, well ________ or otherwise.

We were nine when we became friends. During the school holidays, we'd ________ the countryside on our bicycles,hoping to ________ the unexpected. At times Ismail would accompany my family as we made a rare shopping trip to town. We would be glad of his ________.

When I was twelve, my family moved to Johor. Ismail's family later returned to their village, and I ________ touch with him.

One spring afternoon in 1983, I stopped a taxi in Kuala Lumpur. I ________ my destination. The driver acknowledged my ________ but did not move off. Instead, he looked ________ at me. “Raddar?" he said, using my childhood nickname (绰号).I was astonished at being so ________ addressed (称呼). Unexpectedly! It was Ismail! Even after two ________ we still recognized each other. Grasping his shoulder, I felt a true affection, something ________ to describe.

If we can allow our children to be ________ without prejudice, they'll build friendships with people, regardless of race or religion, who will be ________ their side through thick and thin. On such friendships are societies built and ________ we can truly be, as William Shakespeare once wrote, “We happy few. We band of brothers".

1.A. interested B. puzzled       C. pleased       D. excited

2.A. parties      B. cities        C. villages      D. races

3.A. why         B. which         C. when          D. how

4.A. around       B. together      C. alone         D. apart

5.A. throw        B. drop          C. move         D. roll

6.A. refused      B. made         C. accepted     D. sought

7.A. paid        B. meant        C. preserved    D. treated

8.A. desert       B. search        C. discover     D. explore

9.A. get through B. deal with     C. come across   D. take away

10.A. arrival     B. company      C. effort       D. choice

11.A. lost       B. gained        C.developed      D. missed

12.A. stated     B. ordered       C. decided       D. chose

13.A. attempts    B. opinions     C. instructions D. arrangements

14.A. anxiously   B. carelessly    C. disappointedly D. fixedly

15.A. fully      B. strangely    C. familiarly    D. coldly

16.A. decades     B. months        C. years          D. departures

17.A. possible    B. funny         C. hard           D. clear

18.A. them       B. themselves    C. us             D. ourselves

19.A. from       B. by            C. with           D. against

20.A. still       B. otherwise    C. instead       D. then

 

查看答案

根据短文内容,从短文后的选项中选出能填入空白处的最佳选项。选项中有两项为多余选项。

The benefits of keeping a journal (日志)

If you want to grow, one important thing you should do is keeping a journal. It may seem simple, but it can make a big difference in your life. I have been keeping journals for years. Writing all the lessons I learn and all the ideas I get has become a habit for me.   1. Here are some benefits you will get by keeping a journal.

◆ It prevents you from losing an idea. Have you ever gotten an idea only to lose it later because you didn’t write it down?   2.But then I developed the habit of writing down every idea that came into my mind as soon as possible. If I’m away from my computer, I usually write it down on a piece of paper that I bring wherever I go. I will then transfer the idea to the journal in my computer.

◆ It helps you review all the lessons you’ve learned. By reviewing your journal, you can quickly see the lessons you’ve learned and the ideas you’ve gotten.   3. You can use the ideas to propel (鞭策) yourself forward.

   4.After keeping a journal for years, you can look back at it and see how far you’ve gone. Things that were big problems in the past might seem small today. The raw ideas you had in the past might have been realized today.

◆ It helps you expand your ideas. When you try to come up with a sentence to express an idea, you are thinking actively about it.    5. In the end, you will expand your ideas.

A. I often experienced that myself.

B. It trains you to express your thoughts.

C. It allows you to see your progress over time.

D. Just use whatever tool you feel comfortable with.

E. Thinking actively helps you connect your idea to another idea.

F. And to be honest, I can’t imagine what my life would be like without it.

G. Then you can do whatever necessary to avoid repeating the same mistakes.

 

查看答案
试题属性

Copyright @ 2008-2019 满分5 学习网 ManFen5.COM. All Rights Reserved.