满分5 > 高中英语试题 >

From the moment that an animal is born i...

From the moment that an animal is born it has to make decisions. It has to decide which of the things around it are for eating, and which are to be avoided; when to attack and when to run away. The animal is, in fact, playing a complicated and potentially dangerous game with its environment, discomfort or destruction.

This is a difficult and unpleasant business and few animals would survive if they had to start from the beginning and learn about the world wholly by trial and error, for there are too many possible decisions which would prove fatal. So we find, in practice, that the game is always arranged in favor of the young animal in one way or another. Either the animal is protected during the early stages of its learning about the world around it, or the knowledge of which way to respond is built into its nervous system from the start.

The fact that animals behave sensibly can be attributed partly to what we might call genetic learning, to distinguish it from individual learning that an animal does in the cause of its own life time. Genetic learning is learning by a species as a whole, and it is achieved by selection of those members of each generation that happen to behave in the right way. However, genetic learning depends upon a prediction that the future will more or less exactly resemble the past. The more variable individual experience is likely to be, the less efficient is genetic learning as a means of getting over the problems of the survival game. It is not surprising to find that very few species indeed depend wholly upon genetic learning. In the great majority of animals, behavior is a compound of individual experience added to the action patterns animals are born with.That is why animals can survive.

1.The survival game is considered complicated and potentially very dangerous because ________.

A. decisions made by animals may prove fatal

B. animals are often in danger of being attacked

C. animals make decisions entirely by trial

D. environment is not fit for animals to survive

2.Most animals survive because they can make right decisions by ________.

A. a series of trials and errors

B. knowledge obtained in their life time

C. the nervous system

D. genetic learning and individual experience

3.Concerning the relationship between genetic learning and individual experience, which of the following is right?

A. They develop side by side.

B. They are contradictory, but individual experience is the dominant.

C. Genetic learning is likely to function more if the environments dont vary much.

D. Genetic learning is more efficient than individual experience.

4.“Genetic learning” refers to ________.

A. learning after an animal is born

B. learning obtained by some members of each generation who happen to behave properly

C. learning gained by all the members in a species

D. learning gained by young animals from their experience

5.What cannot be inferred from the article?

A. The majority of animals depend thoroughly upon genetic learning.

B. Animal behave in particular ways as a result of both individual experience and genetic learning.

C. If animal depended wholly upon individual experience, its chance of survival would be little.

D. Genetic learning depends on the assumption of resemblance between the future and the past.

 

1.A 2.D 3.C 4.B 5.A 【解析】 试题分析:本文介绍了自然界的动物是如何生存下来的。 1. 细节理解题。根据第一段最后一句The animal is, in fact, playing a complicated and potentially dangerous game with its environment, discomfort or destruction.可知,这种游戏很危险,如果选择错了就会毁灭。故选A。 2. 推理判断题。根据最后一段最后一句In the great majority of animals, behavior is a compound of individual experience added to the action patterns animals are born with.That is why animals can survive.可知,多数动物都生存下来是因为动物的行为是个体经验加上基因遗传学习的综合,故选D。 3. 推理判断题。如果环境变化少,那么遗传性学习作用就大。故选C。 4. 词义猜测题。根据最后一段第二句Genetic learning is learning by a species as a whole, and it is achieved by selection of those members of each generation that happen to behave in the right way.可知,遗传学习是一个整体的学习,它是通过选择每一代以正确的方式行事的成员来达到的。故选B。 5. 推理判断题。根据最后一段In the great majority of animals, behavior is a compound of individual experience added to the action patterns animals are born with.That is why animals can survive.可知,物种的生存依赖于本能和生存经验,并不是完全依靠本能,故A项是错误的。 【名师点拨】 推理判断题要求在理解原文表面文字信息的基础上,做出一定的推理判断,从而得到文章的隐含意义和深层意义。推理判断题所涉及的内容可能是文中的某一句话,也可能是某几句话,所以,推理题的答案只能是根据原文表面文字信息一步推出的答案:即对原文某一句话或某几句话所作的同义改写或综合。推理判断题的题干中通常含infer,suggest,imply,conclude indicate等标志性词语。 这种题型主要包括细节判断题、态度观点推断题、写作意图推断题、文章出处判断题和猜测想象推断题。比如,第29小题A推断题。根据最后一段“...are a compound of individual experience added to the action patterns animals are born with.That is why animals can survive.”可知物种的生存依赖于本能和生存经验。故选A。 考点:考查科技类阅读
复制答案
考点分析:
相关试题推荐

Films provide more than just entertainment.For many people,watching English films is a way to develop language skills.While watching a film,you are immersed(沉浸在)in the language and can pick up new expressions that you might not find in a textbook.Some difficulties can arise when watching English filmsfor example,unfamiliar colloquial language or strong regional accents.With this in mind,here are my tips to help you make progress in English learning while enjoying the films.

Choose a film genre(类型) that you enjoy.

If you like action films,watch an action filmfor example Indiana Jones.If you prefer comedies,watch a comedyanything with Hugh Grant in always provides a laugh!It's simple enough,but if you choose something you enjoy watching in your native language,you're more likely to enjoy it in English.

Choose something that you are familiar with.

It's best to start off with something simple because in this way you have a higher chance of understanding the film.Disney films such as The Lion King,or the more recently released Tangled,are classic examples.Other cartoons such as Up and The Lego Movie are also worth a watch.

Ask friends for advice

Perhaps you have friends who have already seen English film? If so, they may be able to recommend one.

If you need to,use the English subtitles

Subtitles are very helpful for beginners.Using subtitles in your own language is the easiest choice,but for more advanced learners why not consider using English subtitles? This way,you can match the written subtitles to the words spoken on screen.It helps you to develop your language further.

1.What can we know from the first paragraph?

A. Some expressions from textbooks can be found in English films.

B. Unfamiliar spoken language can be neglected when we watch English films.

C. Foreign language films can help us improve our language skills.

D. Strong regional accents cannot influence the understanding of English films.

2.What kind of film will you probably watch if you like Hugh Grant?

A. Action films.B. Cartoon films.

C. Comedy films.D. Detective.

3.One way to get the most out of English films is watching films ________.

A. with a foreigner

B. about familiar topics

C. native speakers recommend

D. without words on the screen

4.What does the underlined word “subtitlesmeans in the text?

A. Translators.B. Chinese characters.

C. English dictionaries.D. Words on the screen.

 

查看答案

假设你是李明,这个暑假你和你的家人打算去上海迪斯尼乐园游玩。你通过查询相关的信息和资料,对迪斯尼乐园有了初步的认识。请你写一篇英语短文向大家介绍“上海迪斯尼乐园”。

写作内容:

名称

上海迪斯尼乐园 Shanghai Disney Resort

简介

1. 位于上海浦东区,面积3.9平方公里,是在中国大陆第一个,世界第六个迪斯尼主题公园。

2. 景点和活动:参观海盗船,坐云霄飞车,观看百老汇音乐剧《狮子王》,在街上遇见白雪公主,米老鼠;在游行队伍中看见《疯狂动物城》里的卡通人物。

亮点

1.将中国文化与迪斯尼特质结合在一起。

2.适合各个年龄段的游客。

参考词汇:《疯狂动物城》Zootopia;百老汇:Broadway; 音乐剧::musical 《狮子王》The Lion King

注意:可适当增加细节,以便使行文连贯。

 

查看答案

课文背诵考察

These actions are not good or bad, 1._______________________________.I have seen, however, that 2.____________________________ —not all members of a culture behave in the same way.In general, though, studying international customs can certainly 3._______________________.

Which theme park would you like to visit? There are various kinds of theme parks, with a different park for almost everything: food, culture, science, cartoons, movies or history.4._______________________________________, others for showing the famous sights and sounds of a culture.5._______________________________, there is a theme park for you.

 

查看答案

请根据中文句子含义,把对应的英语句子的空缺部分补充完整每空填一词。

1.当我们拜访我故居时,往事一下子涌上心头。

When we visited my old family home, memory ________ _________ __________.

2.评委们惊讶地发现这个10岁的小男孩居然会说五国语言。

The judges _________ _______ ________ that the 10-year-old boy could speak five foreign languages.

3.坚信他有能力胜任,委员会已经任命他担任我们学校的校长。

______ ________ his ability, the committee have appointed him as headmaster of our school.

4.他朝后退了退,举起了右手,好像是在自卫。

He walked backwards and raised his right hand ______ _______ _______ _______.

5.自从温度达到25摄氏度,土壤里的有害细菌就在不断增多。

The harmful bacteria in the soil_________ _________ ________ since the temperature reached 25 degrees centigrade.

 

查看答案

请根据句子逻辑、首字母或中文提示,从模块4课本所学的词汇中选用恰当的单词并且使用其正确的形式填空。

1.According to the WHO’s s___________(数据), about 1.8 million people across the world die each year from disease caused by unsafe food and water.

2.He bitterly regretted c__________ the false news by using his WeiChat.

3.For forty years Jane Goodall has been o__________ (坦率的) about making the rest of the world understand and respect the life of animals.

4.This dictionary is for the a__________ English learners while that one is for the beginners.

5.When you see an English film or talk with native speakers, observe their facial expressions and g____________.

6.In October, the price of the a____________ to Mount Tai has risen by 50 yuan.

7.The traffic is terrible, p____________ in the city center.

8.If we grow fruit, vegetables and other food with chemical fertilizers, they usually grow too fast to be full of n____________.

9.E_____________ with new scientific farming methods, they have been able to use less farmland than in the past.

10.The key to r___________ yourself of bad habits is determination.

 

查看答案
试题属性

Copyright @ 2008-2019 满分5 学习网 ManFen5.COM. All Rights Reserved.