满分5 > 高中英语试题 >

Robert Ballard was born in 1942. From an...

Robert Ballard was born in 1942. From an early age, he loved the sea. Ballard grew up in Southern California. He spent his free time at the beach near his home. He enjoyed fishing and swimming. He even learned to dive. When Ballard wasn’t at the ocean, he loved reading about it. At age 10, he read 20,000 Leagues Under the Sea, a book which describes the undersea adventures of Captain Nemo. Ballard decided he wanted to be like Captain Nemo when he grew up. His parents helped him follow his dream.

Ballard was a hard-working student. He spent many years learning all he could about the ocean. By the age of 28, he was an expert. In 1970, he took a job as a scientist at Woods Hole Oceanographic Institute in Massachusetts. There he studied underwater mountains of the Atlantic Ocean. He came up with ways to predict(预知) volcanoes under the oceans. Working with other scientists, Ballard also found previously (以前) unknown sea animals. These animals lived far below the ocean’s surface, where scientists had believed no animals could live.

By the 1980s, Ballard’s interests changed. He developed unmanned(无人的)vehicles to explore the ocean bottom. His first find, the well-known ship Titanic, made Ballard famous. He was not happy with just one big find, however. He looked for and found other well-known ships. One was the German battleship Bismarck. Another was the U.S.S. Yorktown, an aircraft carrier (航空母舰) that sank during World War II.

Today Robert Ballard is still an underwater explorer. He also heads an organization that encourages students to learn about science. Ballard hopes that some of the students will follow in his footsteps. After all, the world’s huge oceans are mostly unknown. Who knows what remains to be discovered under the sea?

1.What was Ballard’s dream when he was young?

A.To be a science teacher.

B.To be a famous writer.

C.To be an animal expert.

D.To be an underwater explorer.

2.When Ballard worked at Woods Hole Oceanographic Institute, he _____.

A.explored the undersea world by ship

B.thought of ideas to predict underwater volcanoes

C.found some unknown sea animals alone

D.set up an organization to teach students science

3.Which is the correct order of the events mentioned in the text about Ballard?

a. He found the German battleship Bismarck.

b. He read a book about Captain Nemo.

c. He found the famous ship Titanic.

d. He became an expert in science.

A.b-c-d-a         B.d-b-c-a

C.b-d-c-a         D.d-c-a-b

4.What can we learn from the text?

A. Ballard was greatly influenced by 20,000 Leagues Under the Sea.

B.Ballard didn’t like fishing and swimming in his childhood.

C.Ballard’s parents felt disappointed at his undersea adventures.

D.Human beings have explored more than half of the sea.

 

1.D 2.B 3.C 4.A 【解析】 试题分析:文章介绍了海底探险家Robert Ballard。小时候受到小说《海底两万里》的影响,使他想成为像Nemo船长那样的人,长大后在父母的帮助下,他通过努力实现了梦想。 1.D 细节理解题。根据文章第二段At age 10, he read 20,000 Leagues Under the Sea, a book which describes the undersea adventures of Captain Nemo. Ballard decided he wanted to be like Captain Nemo when he grew up.可知,Ballard小时候的梦想是做水下的探险者。故选D。 2. 细节理解题。根据文章第二段he took a job as a scientist at Woods Hole Oceanographic Institute in Massachusetts. There he studied underwater mountains of the Atlantic Ocean. He came up with ways to predict(预知)volcanoes under the oceans.可知,Ballard 在Woods Hole Oceanographic Institute 工作的时候,他想到预测海底的火山的方法,故选B。 3.C 细节理解题。根据文章的二,三,四段的描述:正确的事情发展顺序是:b. He read a book about Captain Nemo. d. He became an expert in science. c. He found the famous ship Titanic. a. He found the German battleship Bismarck. 故选C。 4. 细节理解题。根据文章第二段 When Ballard wasn’t at the ocean, he loved reading about it. At age 10, he read 20,000 Leagues Under the Sea, a book which describes the undersea adventures of Captain Nemo.可知,Ballard 受《海底两万里》的影响很大,故选A。 考点:考查人物类短文阅读。
复制答案
考点分析:
相关试题推荐

I sat at my seat waiting for the school paper to be passed around. I waited anxiously, knowing that once I received it I would know how good a writer I really am.

When the paper arrived at my classroom, I nearly knocked down five of my classmates to get to the first paper. With the school paper in my hands, I returned to my seat. About a month earlier, I had handed in one of, what I believed to be, my best stories. I named it Symbol of Success. The head of the English Department at my school, Professor Cullen, had said that she would include some reviews of students' stories in the latest school paper. Professor Cullen was known for her rough criticism. Impressing her was very hard but I wanted to be the first to do so.

I sat at the edge of my seat as I read through the other story reviews. There wasn't one story that got more than three stars .I became calm and wasn't anxious to know my review. It was long after that I heard someone shout out "Five stars?! Seriously !" from behind me. I turned around and saw the shocked expression of Gene's face, "Peter, your story got five stars!" I couldn't believe what I had heard . I turned my attention back to my story and saw the five stars at the end of the review that I had not read yet. I looked through the review written by Professor Cullen. She wrote that I had a gift for story writing.

I was proud that I achieved what I thought was impossible. For so long I believed I wasn't as good as I thought I was and that my talent was not enough to cover up my lack of writing skills. But this review proved that I was truly a good writer and that there was a future ahead of me in the field of fiction writing. The review and the five stars meant the world of me. Those five stars became the symbol of my success.

1.How did the writer get the school paper?

A. He rushed ahead to get the first one.

B. His friend helped him get the first one.

C. The publisher sent it to him first

D. His teacher gave it to him first.

2.What can we learn about Professor Cullen?

A. She was very cold to her students.

B. She was hated by her students.

C. She seldom praised her students.

D. She was very gentle to everyone

3.We can learn from this text that Peter _______.

A. had thought his story was better than those of others

B. was always anxious to know the other story reviews

C. looked through a few stories that got four stars

D. didn't know he got five stars until someone told him

4.Why did the review and the five stars mean the world to Peter?

A. Because they helped him learn writing skills

B. Because they made him see his writing talent.

C. Because they helped him enter a key university

D. Because they made him happy for some time

 

查看答案

Apple Seeds

Circulation(发行量) : 1 Year, 9 Issues

Cover Price: $44.55

Price For You: $33.95

Product Description: Apple Seeds is an award-winning magazine filled with stories for kids aged from 7 to 9.The cover is very soft, providing durability(耐用性) that allows each issue to be enjoyed for many years to come. Besides, there is a big surprise for you it’s being sold at a more favorable discount than usual.

Better Life

Circulation: 1 Year, 12 Issues

Cover Price: $44.55

Price For You: $15.00

Product Description: Designed for those who have a strong interest in personal lifestyle, Better Life is America’s complete home and family service magazine. It offers help with food, recipes, decorating, building, gardening, family health, money management, and education.

Humor Times

Circulation: 1 Year, 12 Issues

Cover Price: $36.00

Price For You: $11.95

Product Description: Humor Times Magazine is for those who love to laugh! Full of cartoons and humor columns, it shows up in your mailbox once a month and keeps you smiling all year round! In today’s world, you need a reason to laugh. So let’s find it in Humor Times.

News China

Circulation: 1 Year, 12 Issues

Cover Price: $47.88

Price For You: $19.99

Product Description: News China Magazine is the English edition of China Newsweek. The magazine covers the latest Chinese domestic news in politics, business, society, environment, culture, sports and travels, etc. It is the first comprehensive news magazine for readers interested in China.

1.What do we know about Apple Seeds?

A. The soft cover enables it to be read and kept long.

B. It can be purchased as an award for your children.

C. It offers the biggest discount among all the magazines.

D. The magazine is going to surprise you for many years.

2.What kind of people may buy News China?

A. People who have an interest in personal lifestyle of the Chinese.

B. People who have a strong sense of humor and love to laugh.

C. People who want to enlarge the knowledge of their kids.

D. People who are interested in China’s politics, business and culture.

3.Better Life can help you in ________.

A. beautifying your house

B. finding interesting stories for your kids

C. ordering food from restaurants

D. learning about sports and travels

 

查看答案

书面表达

现在越来越多的广告出现在报纸、广播、杂志甚至街头,人们对此有不同的看法。请你根据以下提供的信息,写一篇短文并发表你的观点(至少两条)。

赞     成

反    对

1. 广告能拓宽人们对货物的选择

2. 使消费者更好地了解货物和商家

3. 不仅能够获得商品知识,也能得到艺术享受

1. 经常被虚假广告欺骗

2. 阅读广告上浪费了大量的时间

3. 看电视剧时插播广告特让人心烦

你的观点:1.

2.

注意:1. 字数120词左右。

2. 可能用到的词汇:

消费者 consumer       误导的  misleading

虚假的 false    恼人的令人心烦的 annoyed

工商局 Industrial and Commercial Bureau.  发布 issue

3.短文的开头已给出,不计入总字数。

With the development of advertising, ads have been connected with people’s life. Last week, the students in our class had a discussion about

_______________________________________________________________________________

_______________________________________________________________________________

_______________________________________________________________________________

_______________________________________________________________________________

_______________________________________________________________________________

_______________________________________________________________________________

_______________________________________________________________________________

_______________________________________________________________________________

_______________________________________________________________________________

_______________________________________________________________________________

_______________________________________________________________________________

 

查看答案

短文改错

假定英语课上老师要求同桌之间交换修改作文,请你修改你同桌写的以下作文。文中共有10处语言错误,每句中最多有两处。错误仅涉及一个单词的增加、删除或修改。

增加:在缺词处加一个漏字符号∧,并在其下面写出该加的词。

删除:把多余的词用(\)划掉。

修改:在错的词下画一横线,并在该词下面写出修改后的词。

注意:1. 每处错误及其修改均仅限一词;

2. 只允许修改10处,多者(从第11处起)不计分。

Nowadays, mobile phones are become more and more popular in the middle school students. In my opinion, we can bring mobile phones to school. As we know, the 21st century is a modern age and full of informations. A mobile phone is one of the quicker tools for us to exchange messages. The mobile phone is a fashionable and useful invention, but we ought to make the best use of it. Suppose there’s sudden accident, it is more conveniently for us to dial for help immediately. There’re also some games in the mobile phone. We can relax us by playing them when we’re tired of our studies. In my opinion, It’s not wrong to follow after the fashion, but the most important thing is that to use the mobile phone in a right way.

 

查看答案

阅读下面材料,在空白处填入适当的内容(不多于3个单词)或括号内单词的正确形式。

It was now raining heavily. My husband was away. I did not want to ask anyone else to go with me. So I went to the hospital by  1. . I was taken to a small room. Lina 2.  (lie) sleeping quietly on a table.

This wasn’t   3.  first time Lina had taken too many pills. I knew she would sleep deeply for about twelve hours 4.  the poison had stopped doing its harm.

I sat down by Lina’s side and watched her sleep. The room was still. I looked around. The room seemed familiar. “Have I been here before?” I wondered. I looked around 5.  . “I’m sure I’ve been in this room,” I told myself. Then I remembered. It was in this very room that I gave birth   6.  Lina seventeen years ago. 7.  happy I was then!

Lina used to be such a bright,   8.  (health) and nice child. “What has turned her into a dope-taker (吸毒者)?” I asked myself. “And why are millions of young people like her __9._ (take) dope to destroy themselves? There must be something   10.  (serious) wrong with our society. What is it?”

 

查看答案
试题属性

Copyright @ 2008-2019 满分5 学习网 ManFen5.COM. All Rights Reserved.