满分5 > 高中英语试题 >

阅读下列短文,从每题所给的四个选项(A、B、C和D)中,选出最佳选项,并在答题卡...

阅读下列短文,从每题所给的四个选项(A、B、C和D)中,选出最佳选项,并在答题卡上将该项涂黑。

With all the wars, fighting and sadness in the world today, it's not only necessary, but also essential to have a good sense of humor just to help us get through each and every day of our lives. Putting a smile on someone's face when you know they are feeling down in the dumps (处于沮丧中), as the saying goes, makes me feel good and warms my heart.

How would you feel if you could not joke around with your wife, husband, child, co-worker neighbor, close friend, or even just someone that you are standing in line with at your comer store? I am always saying things that make others smile or laugh, even if I don't know the person I'm joking around with. My Grandma always found humor in everything she did, even if it was the hardest job anyone could imagine. This not only relieves stress in any situation, but also is common courtesy (礼貌) to speak to others that are around you.

I know of a few people that don’t have a funny bone in their bodies, as they say. Everyone around them could be rolling on the floor after hearing a great joke and they would sit there without the slightest smile on their face. They don't get the joke that makes others laugh. I am busting a gut while they just sit there, looking at me as if I were from outer space. How can people not get a really funny joke?

Laughing is essential to keep your stress levels under control. Without humor we would find ourselves with a lot of psychological problems, or on a lot of medications to keep us from going crazy. There is too much sadness in this present world. It drives people crazy. We all need to find a way to bypass the sadness and bring a little light into our lives. So, I believe our best medicine is to get together and tell some jokes and have some fun laughing together.

1.The author answers the question in the second paragraph with ________.

A. facts and descriptions         B. examples and conclusion

C. evidence and argument          D. stories and persuasion

2.In writing the passage, the author mainly intends to ________.

A. encourage people to be humorous in daily life

B. talk about his own understanding of humor

C. introduce a practical way to get through daily life

D. convince people of the power of being optimistic about life

3.What is the author' s attitude towards the present world?

A. Positive.              B. Indifferent.

C. Satisfied.              D. Critical.

 

1.B 2.A 3.D 【解析】 试题分析:本文主要讲述了作者对于人生的一种看法,这个世界上有太多悲伤、不好的事情,所以在平常生活中要多一点幽默。 1. 推理判断题。根据文中第二段可知,作者回答了这个问题并且以奶奶的故事来举例带着一些说服性,故选B。 2. 推理判断题。根据第一段第一句中it's not only necessary, but also essential to have a good sense of humor just to help us get through each and every day of our lives.可知,作者提倡用一种幽默的态度对待生活比较好,故选A。 3. 推理判断题。根据最后一段倒数第三、四句There is too much sadness in this present world. It drives people crazy.可知,作者认为现在的世界里有太多的悲伤,这让人们发狂。故作者对这个世界是持批判态度的,故选D。 考点:考查人生感悟类短文阅读。
复制答案
考点分析:
相关试题推荐

阅读下列短文,从每题所给的四个选项(A、B、C和D)中,选出最佳选项,并在答题卡上将该项涂黑。

A Bite of China Season Two(《舌尖上的中国 》第二季) is coming! The program is shown at 9:00 on CCTV-1 every Friday night from April 18 to June 6, 2014. There are altogether eight episodes (集), all about history and culture of food, eating and cooking in China. The directors spent one year visiting more than 150 different parts of China. More than 300 types of food are covered in the documentary.

As an old Chinese saying goes, food is what matters most to people. It plays an important role in our daily life, and the rich food culture is also one of the most important parts of Chinese culture. A Bite of China Season Two wants to show the joys and sadness of ordinary (普通的) Chinese in changing times through food.

A Bite of China Season One was shown on CCTV in 2012. It attracted more than 100 million viewers. It is all about food, while the second season cares more about the relationship between the people and the food. For example, the first episode shows a young man spent four hours climbing a 40-metre-high tree to get something nice for his brother.

The show reminds viewers of their homes and the tastes of childhood. One Weibo user wrote, "A Bite o f China Season Two makes me have so many words to say. It makes me think of my parents and my grandmother. I haven't been home for a long time, so I have decided to go back in a few days." The show uses food as a window to introduce China to the world. Viewers can see how Chinese people love life by loving food. Anyone who wants to know more about Chinese culture and Chinese society (社会) should have a bite of the program.

1.How many types of food are covered in this program?

A. 150.                     B. More than 150.

C. More than 300.            D. 300.

2.The type of the TV program A Bite of China is ________.

A. a cartoon                 B. a drama series

C. a chat show               D. a documentary

3.What's the Chinese meaning of the underlined sentence?

A.食物对于人类来说最麻烦。   B.民以食为天。

C.人类给食物制造了麻烦。     D.食物很重要。

4.The third paragraph mainly talks about ________.

A. the difference between Season One and Season Two

B. the rich types of food of China

C. the relationship between the people and the food

D. the details of the first episode

 

查看答案

阅读下列短文,从每题所给的四个选项(A、B、C和D)中,选出最佳选项,并在答题卡上将该项涂黑。

If you are studying at school, do be a polite and clever student! There is no excuse for not doing your assignments (作业). If you can’t come to school, you should call your teacher or your classmate and ask about homework. It is your responsibility to find out what homework you have missed. It is not the teacher’s job to remind you of the missed assignments.

You must not be absent on a test day. If you are seriously ill, call and let the teacher know you will not be there for the test. If your teacher allows a make-up test, you should take the test again within one or two days after you return to class. Serious illness is the only reason for missing a test.

Be on time! It is impolite to be late. Also, it bothers other students. If you must come in late, be sure to do it quietly. Have your books and papers out of your bag before you come into the room. Then go to your seat and sit down quietly. In the USA, it is not necessary to knock before you enter the classroom. Most teachers will give you a low grade if you are often late.

In America, you should call your teacher by his or her last name instead of “teacher”. Also you should use Mr. Miss, Ms or Mrs. before the last name (such as Mrs. Smith or Mr. Jones). This is polite. The teacher will tell you the title that he or she likes. It is impolite in the USA to eat, drink or chew gum during class. Don’t do these until the break. Also, removing your shoes in the classroom is not polite.

1.What should you do if you miss a class?

A. Give an excuse for missing the assignments.

B. Tell the teacher you can’t come to school or do the assignments.

C. Call your teacher or your classmate to find out what assignments were given.

D. Ask your teacher to remind you of the missed assignments.

2.What does “a make-up test” in Paragraph 2 refer to?

A. A test for all students.

B. A test for the students missing the last test.

C. A test for the students with low scores.

D. A test for whoever missed the last test.

3.When can a student miss a test according to the passage?

A. When he/she is late for the test.

B. When he/she doesn’t want to have the test.

C. When he/she failed another test.

D. When he/she is really sick.

4.In America, if your teacher’s name is Susan Black, what should you call her politely?

A. Teacher Black.          B. Ms Susan.

C. Susan Black.            D. Ms Black.

 

查看答案

阅读下列短文,从每题所给的四个选项(A、B、C和D)中,选出最佳选项,并在答题卡上将该项涂黑。

Have you grasped the information taught by your teacher in class? Have you understood what you saw on the screen? Maybe everyone has their own learning style.

Generally speaking, we gather information with our minds and bodies in different ways, such as seeing, hearing and doing. Then our brains deals with that information, organizing it and connecting it to things we are already aware of. In other words, our brains will deal with the information in different ways. Sometimes we think in pictures or words. Sometimes we remember details or the big pictures.

For different people, their learning styles are different too. One person may find it hard to make out the information in written forms but easy to know it immediately in an oral description. However, another person might find difficulties with the picture but the written message.

Now scientists say there exist seven basic learning styles.

·Linguistic: These people learn through listening, reading, speaking and writing.

·Logical: These people learn with formula (公式) and principles (原理).

·Visual: These people learn by seeing what they are studying.

·Musical: These people learn well when information is presented through music.

·Kinesthetic: These people learn from movement and physical activities.

·Intrapersonal: These people learn best by linking new information directly with their own experiences.

·Interpersonal: These people learn well by working with others.

Therefore, if you know what learning style is your strength, you can balance your weakness, and get a more successful learning experience.

1.From the passage, we know that our brains ________.

A. organize information with our bodies

B. send out the information in the same way

C. deal with the information in different ways

D. gather information in the same way

2.A visual learner usually learns ________.

A. through listening and speaking

B. by linking new information with his experience

C. from movement and physical activities

D. by seeing what he is learning

3.A musical learner will find it easy to learn ________.

A. through music he hears

B. by working with others

C. through reading and writing

D. with formulas and principles

4.The purpose of the passage is to tell us to ________.

A. gather more information

B. learn more successfully

C. understand more quickly

D. exchange information better

 

查看答案

假设你是David,你的朋友Mary向你询问如何保持健康。请你给她发一个邮件提些建议。内容要点如下:

1.注意合理饮食。多吃鱼、肉、豆类等,特别是新鲜蔬菜和水果,不要吃太多甜食。

2.注意锻炼身体。劳逸结合,多参加体育活动。

3.保证充足的睡眠。不要熬夜,每天至少睡8个小时。

注意:

1.词数:100左右。

2.可适当增加细节,以使行文连贯;邮件的开头已写好。

Dear Mary,

How nice to hear from you! In your letter you asked me how to keep healthy.___________________________________________________________________________________ ___________________________________________________________________________________________

__________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

Yours,

David

 

查看答案

假定英语课上老师要求同桌之间交换修改作文,请你修改你同桌写的以下作文。作文中共有10处错误,每句中最多有两处。错误涉及一个单词的增加、删除或修改。

增加:在缺词处加一个漏词符号(∧),并在其下面写出该加的词。

删除:把多余的词用斜线(\)划掉。

修改:在错的词下画一横线,并在该词下面写出修改后的词。

注意:1.每处错误及其修改均仅限一词。

2.只允许修改10处,多者(从第11处起)不计分。

Read English newspapers is my favorite activity. When I entered into high school, I began to enjoy doing such work. With the teachers' help, I realize that reading English articles are of great important. It is a good way to improve my English. I have learned more new words and expression by doing so. I also get many information, including news about China and the world outside. It opens my eyes widely. Which I love most is the section about TV programs in the coming week. I dislike reading long articles there are many new word. I will work hard to keep on as if it is a particularly hard task for me.

 

查看答案
试题属性

Copyright @ 2008-2019 满分5 学习网 ManFen5.COM. All Rights Reserved.