满分5 > 高中英语试题 >

Researchers from France and Italy discov...

Researchers from France and Italy discovered that Canadian parents are less strict with their children than mothers and fathers in France and Italy.

“Our most important finding was the difference between Canadians and the others,” said Professor Michel Claes, the lead author of the study. “Canadians focus on independence and negotiation. On the other hand, Italians, for example, exercise more control. We found Canadians seem to focus on negotiation in case of a conflict.”

Claes said Canada, France and Italy were selected for the study because they share important cultural and social factors. “We chose French­Canadians because they share the same language as France, and originally came from France and share certain values. Italy was included because it was considered to have similar, strong and important family values,” he explained.

The researchers examined the emotional ties between parents and their children by questioning 1,256 students aged 11 to 19 years old.

Canadian students reported less control and more free actions, according to the study. Italian parents were stricter and French parents were somewhere in the middle.

Claes explains that the differences lie in education in Canada, France and Italy.

“North America has its own educational values, which promote individualization. Tolerance and comprehension are encouraged. Italy, on the other hand, promotes respect of authority, control, and the need for permission.” he said.

Children from all three countries described their mothers as warm and communicative. Italian and Canadian children had similar feelings about their fathers, and reported high levels of emotional ties. But French fathers were generally thought by their children to be more distant and cold.

“We were surprised by this,” Claes admitted.“It seems as though the relationships between French mothers and their children were becoming closer over time, while fathers maintain a form of distance and coldness, which is more of a source of conflict in France than in the other countries.”

1.Professor Michel Claes believes that Canada, France and Italy ________.

A.have the same family spirit

B.have some similar cultural traditions

C.have experienced some similar social changes

D.have experienced similar cultural developments

2.How did the researchers carry out the study?

A.By collecting answers of parents from Canada, France and Italy.

B.By collecting answers of children from Canada, France and Italy.

C.By questioning parents and their children from Italian Canadian families.

D.By questioning  children  from  French­Canadian families.

3.According to Michel Claes, what mainly leads to the differences in parent­children relationships among Canada, France and Italy?

A.Educational opportunities.

B.Traditional ideas.

C.Educational values.

D.Historical events.

4.Which of the following is NOT a finding of the study?

A.French children have troubled relationships with their parents.

B.Canadian children have close relationships with their parents.

C.Italian children have good relationships with their parents.

D.Kids from Canada, France and Italy have closer ties with their moms.

 

1.B 2.B 3.C 4.A 【解析】 试题分析:文章讲述了在加拿大、法国和意大利这三个国家父母与子女的关系的差异,而产生这种差异的原因是教育观念的不同。 1. 细节理解题。根据文章的第三段中的第一句Claes said Canada, France and Italy were selected for the study because they share important cultural and social factors.可知,之所以选择这三个国家,是因为这三个国家用相似的文化和社会因素。故选B。 2. 细节理解题。根据第四段的内容可知,研究人员是通过发问卷调查收集数据,继而得到答案的,故选B。 3. 细节理解题。根据文章第六段中的Claes explains that the differences lie in education in Canada,France and Italy.可知,这三个国家之间的差异主要是由于教育的价值观不同而引起的,故选C。 4. 细节理解题。根据文章倒数第二段的第一句Children from all three countries described their mothers as warm and communicative.可知,A选项的表述与此句的意思不同,表述有误,故选A。 考点:考查教育类阅读 【名师点睛】 英语高考阅读理解细节题解题技巧 一、语义转换题——跳读查找法这是做事实细节题最基本也是最常用的方法。在通常情况下,细节题主要考查考生对某句话或某几句话的理解,同学们若能根据题干内容从原文中找到相关的句子,然后进行比较和分析,便可确定最佳答案。比如第4题:细节理解题。根据文章倒数第二段的第一句Children from all three countries described their mothers as warm and communicative.可知,A选项的表述与此句的意思不同,表述有误,故选A。 运用跳读查找法时,同学们要特别注意试题(包括选项)与原文之间的适当变换。根据近几年的考题情况来看,现在很少有直接用原文中的句子进行考查和测试的,而通常要进行一定的处理。而这种“处理”主要就是指进行语义转换,其中包括同义变换、概念解析、归纳事实等。比如第2小题,细节理解题。根据第四段的内容可知,研究人员是通过发问卷调查收集数据,继而得到答案的,故选B。 二、生活应用题——常识理解法生活应用题要求考生在读懂文章的基础上结合一定的生活常识进行判断。不过,有趣的是,高考有时会出现一些“低级”常识判断题,即无需看懂文章,也可选出最佳答案。 三、细节排序题——首尾定位法 这种试题要求考生根据动作发生的先后顺序和句子之间的逻辑关系,找出事件发生的正确顺序。同学们在做这种题时可采用“首尾定位法”,即最先找出第一个动作和最后一个动作,迅速缩小选择范围,从而快速选出正确答案。 四、寻找信息题——题干定位法快速寻找信息题一般为功能阅读题,主要形式有广告、公告、演出信息、航班时间表等。做这类题时没有必要阅读全文,宜采用“题干定位法”。比如第1题:细节理解题。根据文章的第三段中的第一句Claes said Canada, France and Italy were selected for the study because they share important cultural and social factors.可知,之所以选择这三个国家,是因为这三个国家用相似的文化和社会因素。故选B。
复制答案
考点分析:
相关试题推荐

书面表达

假如你是某校学生李华,你和父母寒假去澳大利亚旅游,报名参加了当地旅行社Sky Travel Agency的一日团。一日团结束后,导游Mike请你写下对当日旅游服务的意见。要点如下:

·  对导游的服务表示感谢

·  一日游的景点安排合理,玩得开心

·  会将旅行社推荐给自己的好友

注意:(1) 词数l00左右;     (2) 在答题卡上作答;    (3) 开头和结尾均已给出 (不计入总词数)。

To whom it may concern,

I have been thoroughly impressed with the service I have received.____________________

_______________________________________________________________________________________

_______________________________________________________________________________________

_______________________________________________________________________________________

_______________________________________________________________________________________

_______________________________________________________________________________________

_______________________________________________________________________________________

Yours, Li Hua

 

查看答案

短文改错

假定英语课上老师要求同桌之间交换修改作文,请你修改你同桌写的以下作文。作文中共有10处语言错误,每句中最多有两处。每处错误仅涉及一个单词的增加、删除或修改。

增加:在缺词处加一个漏字符号(^)并在其下面写出该加的词。

删除:把多余的词用斜线(\)划掉。

修改:在错的词下面画一横线,并在该词下面写出修改后的词。

注意:1.每处错误及其修改均仅限一词;

2.只允许修改l0处,多者(从第11处起)不计分。

Dear Jim,

I'd like to invite you for dinner in a Chinese restaurant in Los Angeles.I can imagine how surprising you are! In fact,I am there visiting my uncle,who happened to be working in the city at present.

The Chinese restaurant naming New Panda Buffet provides genuine Chinese food,where many diners have given 5-star reviews.It is located at 5120 Rodeo Rd,Los Angeles.Could you come at 6 p.m. on Friday?

By the way, I will present you with a go set then.I really appreciate that you have done to help me with my English during the past two years.But you,I would not have made such a great progress in English.

Looking forward to you early reply!

Yours, Li Hua

 

查看答案

阅读下面材料,在空白处填入适当的内容(1个单词)或括号内单词的正确形式。

Until now, many people 1. (see) Minions.No 2. I am talking about is not the recent movies , but the village in England with the same name.Now it may be 3.  (difficult) to find it than before,as the village has had to take down its sign because it worries about   4. (safe).The village put up a special sign in May as part of a deal with Universal Studio 5.  (promote) the movie Minions.The sign 6.  (feature) three of the cute characters posing next to the village’s name.And the Minions sign proved popular with travelers,as   7.  (apparent)

shown by the many pictures on special media posted by drivers   8. pulled in to take photos with the signs.Some local businesses wanted to keep the sign in place to help with tourism,but Carl Hearn, 9. local official , said officials had to take it down as they were worried about drivers 10.  (stop) in front the sign in order to take photographs.

 

查看答案

完形填空阅读下面短文,从短文后各题所给四个选项(A、B、C和D)中,选出可以填入空白处的最佳选项,并在答题卡上将该项涂黑。

After a decade at the publishing company, I was fired.I had worked so hard for so longI was always doing my job _________ ,clawing my way up the ladder.And _________ ? Doing these things had _________ me.in the end,very little of lasting value.I wondered what would happen if I let it all go—didn’t look for a job,didn’t keep my _________ ambition.

My husband thought it was a great idea.“Just _________ , he said.As a serious windsurfer, he suggested I try the sport as a path to clarity.I had windsurfed before , but only in _________ water.I didn’t like high winds.I didn’t like going fast—that was _________ .But I wanted to abandon the past.My   _________ was to do nothing but read and windsurf every day.I wanted to feel the fear and do it anyway.I wanted to learn how to ride the currents,and I couldn’t think of a better way than to_________  myself to the invisible,ever-shifting wind.

I decided to sail at Swell City, a favorite outpost on the Washington side of the Columbia.That July   _________ to be one of the windiest months on record.I grew to find that what I was doing did _________ for my standing in the world.It won me no friends.Then again,I was _________

One day, a friend and her l5-year-old son came,and after I explained my _________ , he said the simplest.but most profound thin9:“It’s all in the _________ .” This kid had windsurfed only three times ,   _________ he knew the secret.“If you go out there knowing you’re going to _________ it,you will,”he continued.“But if you go out there afraid you’ll get hurt , you will.” I smiled at him.Wasn’t that _________ the same problem I’d encountered in life? I’d always been terrified l wouldn’t reach the goal or   _________  the job.I knew I had to let that fear go.And slowly I did.

The wind wanted nothing from me.It cared not at all about my ambition or accomplishments.It _________ me that the beauty of life is in the trying.And that’s where I am:still trying for the turnaround.in life and in the _________

1.A.breathlesslyB.hopelesslyC.aimlesslyD.carelessly

2.A.what forB.how comeC.so whatD.why not

3.A.encouragedB.praisedC.impressedD.earned

4.A.modestB.secretC.previousD.frustrated

5.A.continueB.stopC.travelD.read

6.A.violentB.deepC.calmD.icy

7.A.scaryB.toughC.boringD.amazing

8.A.promiseB.jobC.regretD.plan

9.A.devoteB.helpC.treatD.limit

10.A.turned outB.set outC.picked outD.carried out

11.A.anythingB.everythingC.nothingD.something

12.A.satisfiedB.terrifiedC.touchedD.embarrassed

13.A.problemB.guiltC.dreamD.fantasy

14.A.healthB.action C.attitudeD.behavior

15.A.soB.yetC.orD.for

16.A.shakeB.makeC.nameD.serve

17.A.merelyB.preciselyC.approximatelyD.rarely

18.A.loseB.quitC.offerD.land

19.A.warnedB.remindedC.challengedD.puzzled

20.A.marriageB.familyC.skyD.wind

 

查看答案

根据短文内容,从短文后的选项中选出能填入空白处的最佳选项。选项中有两项为多余选项。

No personal success,achievement,or goal,can be realized without self-discipline.  1. It is the ability to control one’s impulses , emotions , desires and behavior.To possess it is to be able to make the decisions,take the actions,and carry out your plan regardless of the obstacles,discomfort,or difficulties,that may come your way.

How to develop self-discipline? We’ll explore it together.

· Start with baby steps.No process takes place overnight.  2. So,begin by making the decision to go forward and learning what it takes to get there.

· Learn what motivates you and what your bad triggers are.  3.  Sometimes it is very difficult to fight off urges,so know the areas where your resistance is low and how to avoid those situations.Remove the temptations and surround yourself with encouraging items such as motivating slogans and pictures of what you want to achieve.

· Make certain behaviors a routine.Once you have decided what’s important to you and which goals to strive for , establish a daily routine that will help you achieve them.  4. They can put you in a negative frame of mind and hinder(阻碍)your self-discipline.A poor attitude can also be a bad habit.

  5.  Michael Jordan has always maintained that his greatness as a basketball player came as much from his willingness to work hard at his craft,as it did his talent.It was his desire through discipline and focus that made him one of the best basketball players ever.If it worked for him,it could certainly work for the rest of us.

A.What is self-discipline?

B. Engage in sports or activities.

C.Get inspiration from those you admire.

D.You can begin by learning about yourself !

E.If you try to do too much at once , you could injure yourself and have a setback.

F.Meanwhile,get rid of some of your bad,self-defeating habits,whatever they may be.

G.It does mean learning how to focus your mind and energies on your goals until they are accomplished.

 

查看答案
试题属性

Copyright @ 2008-2019 满分5 学习网 ManFen5.COM. All Rights Reserved.