满分5 > 高中英语试题 >

Last August, I traveled with a group of ...

Last August, I traveled with a group of volunteers to Tres de Mayo, a small community near Tela, Honduras to help renovate (整修) a community centre. During my stay there, I learned many things and I also had plenty of opportunity to interact (互动) and work with local children, and I often could not help but think about the hardships they faced day to day, all factors considered to place children at-risk for problems later in life.

One young boy in particular, Javier, 16, stood out for me. Javier’s father had left a year earlier for the U. S., and the family had not heard from him since. This put his mother in a difficult position, stay in Tres de Mayo with no job and no source of income. In the end she decided to move to another province to find work. Javier with his little brother had to stay to live with their grandfather in a small house. Many of the children we met in Tres de Mayo were in similar situations.

As our last day approached, I remember the look in Javiers eyes, as they welled up(涌出) with tears when we told him we were leaving. One of the volunteers held him close, but it did little to console him. He had already experienced so much loss, his father abandoning him, his mother leaving to find work, and it was hard to realize that our departure(离开) was adding to the list.

As I looked beyond Javier, I could see the many men and women whom Javier looked up to, depended on, and gathered strength from. I did know that without parents to raise him, he was not left alone. Instead, the adults in the community took responsibility for the care of their collective young.

1.Which of the following statement is TRUE?

A. Javier established good relationship with the author and his team.

B. Javier faced a number of challenges that put him at some risks.

C. Javier shared the same sufferings with other kids in Tres de Mayo.

D. Javier had to learn to be independent even since he was a little boy.

2.We can replace the underlined word console in the third paragraph with ________.

A. affect

B. inspire

C. comfort

D. protect

3.According to the author, what plays an important part in the growth of Javier?

A. The united effort from the whole global village.

B. The good quality from the foreign volunteers.

C. The great care from the adults in his community.

D. The positive support from some of his family.

 

1.B 2.C 3.C 【解析】 试题分析:作者去洪都拉斯一个社区组织当志愿者,在此期间他遇到一个男孩Javier,他遭受了很多不幸,父亲抛弃了他们,母亲要去工作,社区和志愿者使他感觉不那么孤独,但是志愿者的离开使他很难过,文章透露出作者对当地青少年成长的担忧。 1.B 细节理解题。根据文中第一段最后的...and I often could not help but think about the hardships they faced day to day, all factors considered to place children at-risk for problems later in life.可知,Javier面临着很大的挑战,这使他处于危险中。故选B。 2.C 细节理解题。根据文中第三段的One of the volunteers held him close, but it did little to console him. He had already experienced so much loss.可知,对他的拥抱并没有起到安慰作用,因为他已经经历了太多的失去。故console是“安慰”的意思,故选C。 3.3】C 推理判断题。根据文中最后一段的Instead, the adults in the community took responsibility for the care of their collective young.可知,社区中的成年人在他的成长中起到了重要的作用,故选C。 考点:考查社会类短文阅读。
复制答案
考点分析:
相关试题推荐

书面表达

你的美国笔友Lucy来信告知她寒假期间将来京旅游,打算买几个风筝作为纪念品(souvenir)带回美国。请你根据以下提示给Lucy写回信。

1. 表示欢迎;

2. 就她购买纪念品的计划说说你的看法;

3. 推荐一个你认为最值得参观的古迹,并说明原因。

注意:1. 词数100左右;

2. 可适当增加细节,以使行文连贯;

3. 开头和结尾已给出,不计入总词数。

Dear Lucy

I learned about your plan from your mail. ______________________________

________________________________________________________________________

________________________________________________________________________

________________________________________________________________________

________________________________________________________________________

________________________________________________________________________

________________________________________________________________________

Best wishes!

Sincerely Yours

Li Hua

 

查看答案

短文改错

短文中共有10处语言错误,每句话最多两处错误。错误涉及一个单词的增加、删除或修改。

增加:在此处加一个漏字符号(),并在其下面写出增加的词;

删除:把多余的词用斜线()划掉;

修改:在错的词下划一横线,并在其下面写出修改后的词。

注意:1. 每处错误及其修改均仅限一词;

2. 只允许修改10处,多者(从十一处起)不计分。

With the development of people’s living condition, more and more people possess their own cars. Some think it is good to own a car. For instance, it’s convenient, fast and comfortable means of transportation. Moreover, it shows that people were becoming richer and the country is much more stronger, which also makes relative businesses and industries develop faster. However, others have different opinions, think that cars give up waste gases and pollute the environment around. Too much cars will have some bad effects, such as more accidents and crowded. Besides, lacking parking lots is another big problem. As far as I’m concerned, we ought to think careful before buying cars. As if we have cars, we may use them less.

 

查看答案

阅读下面材料,在空白处填入适当的内容(1个单词)或括号内单词的正确形式。

Everyone needs to know how to prevent a fire. It is also important to know what to do when it 1.  (break) out.

Every yearover 11,000 people 2. (kill) or injured in house fires. These fires could have been avoided. Smokers who are 3. (care) cause about 200 deaths and over 6,000 fires. More than of those 4. die in fires are poisoned or harmed by smoke

If fire happens, do not attempt to fight the fire unless it is small. Try putting out a small fire with water. If 5. fire has spread or if the flames are more than 20 inches high, shut the door on it, warn everyone else in the building and tell them to get out. You should leave and dial 911 for the fire department.

Before 6. (go) into a room, check the door. If the handle or the door is hot, do not open it! Instead, put clothing or a wet towel at the bottom of it to keep smoke out. If the door is not hot, open it 7. (slow). If there is a rush of smoke heat, close it again and shout to warn 8. (other) inside.

Now open the window and shout “Fire!”. See whether you can drop safely to the ground. Use this 9. your escape course if you can. If you are not on ground level, break your fall by pushing a mat out first. Lower yourself at arm’s 10.(long) before dropping. Once outsidestay out outside and make sure the fire department is called

 

查看答案

阅读下面短文,从短文后各题所给的四个选项(ABCD)中,选出可以填入空白处的最佳选项。

A lady wanted a birthday gift from her husband. For many months she had liked a beautiful ____, and knowing her husband could ______it, she told him that was all she wanted. On the morning of the ______, her husband told her how_____he was to have such a good wife, and how much he loved her. He ______her a beautiful gift package (纸盒). She opened it and ____ a Bible. _____, she raised her voice and said to her husband, “With all your money, you give me a Bible?” She was so ______that she left him.

Many years passed and the lady was very ____ in business. She owned two large companies. She ______ her husband was very old, and thought perhaps she should go to ______ him. But before she could, she______a letter telling her that he had died, and gave all of his possessions (财产) to her. She needed to come back and ______ things.

When she arrived at his house, sadness ______ her heart. She saw the still new _____, just as she had left it years before. With ______, she opened it and began to turn the pages. A ring ____ from the Bible to the floor and a ____ could be seen. She picked it up and found it was the ring she wanted in those days. And on the card was the date of her birth, and the words “LOVE YOU ALWAYS”.

_____ your gift is not packaged the way you want it, it’s because it is better packaged the way it is! Always appreciate little things; they usually lead you to bigger things! The best and most beautiful things in the world cannot be seen or even touched for they must be felt with the ______.

1.A. watch        B. ring         C. coat          D. box

2.A. afford       B. like          C. design         D. guess

3.A. holiday      B. performance   C. birthday     D. meeting

4.A. proud        B. kind         C. sorry          D. brave

5.A. lent         B. asked        C. gave           D. moved

6.A. carried    B. found        C. missed         D. held

7.A. Politely     B. Lightly      C. Patiently     D. Angrily

8.A. calm        B. upset         C. grateful      D. careless

9.A. failing    B. lonely       C. successful     D. poor

10.A. wondered   B. hoped         C. realized      D. explained

11.A. visit       B. understand    C. catch         D. help

12.A. passed      B. wrote        C. sent           D. received

13.A. take care of B. pay for     C. look for       D. give away

14.A. covered    B. broke        C. left          D. filled

15.A. car        B. Bible        C. letter        D. table

16.A. smiles     B. laughter     C. tears         D. interests

17.A. hid       B. dropped      C. disappeared    D. made

18.A. book        B. pen          C. flower         D. card

19.A. If          B. But           C. Although     D. So

20.A. hand        B. eye           C. face          D. heart

 

查看答案

根据短文内容,从短文后的A—G选项中选出能填入空白处的最佳选项。选项中有两项为多余选项。

What Teenagers Can Do To Earn More Respect

As teenagers continue to grow and develop into young adults, the transition(过渡) into adulthood has begun. With so many physical and emotional changes going on, certain manners are often forgotten and other adult traits (特征) are not yet accepted as a way of life. 1.  By doing the following things, you will earn more respect.

Contribute to the household

At the very least, clean up after yourself. As a teenager, you are old enough to clean up after yourself. When you make a mess, clean it up. 2.  All chores (零星工作) that you do help to reduce the load of the person who did them before. Now that you’re old enough and capable, why shouldn’t you contribute to the household?    3.

Be responsible

4. Whether they are basic things, like brushing your teeth or doing your homework , or more involved chores that contribute to the household, simply fulfill your responsibilities on time. When adults know that they can rely on you, their trust and respect for you will increase.

Solve more of your own problem without asking for help

Instead of taking the easy approach and asking for help, make an effort to solve your problems on your own first. The “easy way” is only easy for you, but it is an extra task for the person from whom you are seeking help.   5. Depending on the problem, 15 minutes of effort is usually a good guideline. When you become a good problem solver, you increase your value to the community.

A. Everyone has certain responsibilities.

B. It will make your life more pleasant.

C. The people doing the chores before will greatly appreciate the help.

D. This includes, but is not limited to, your dishes and your room.

E. By being aware of these manners and traits, you can manage them sooner.

F. Seek help only after you have made an honest effort to solve your own problems.

G. When speaking to a group, speak loud enough.

 

查看答案
试题属性

Copyright @ 2008-2019 满分5 学习网 ManFen5.COM. All Rights Reserved.