满分5 > 高中英语试题 >

A city child’s summer is spent in the st...

A city child’s summer is spent in the street in front of his home, and all through the long summer vacations I sat on the edge of the street and watched enviously the other boys on the block play baseball. I was never asked to take part even when one team had a member missing—not out of special cruelty, but because they took it for granted I would be no good at it. They were right, of course.

I would never forget the wonderful evening when something changed. The baseball ended about eight or eight thirty when it grew dark. Then it was the custom of the boys to retire to a little stoop(门廊) that stuck out from the candy store on the corner and that somehow had become theirs. No grownup ever sat there or attempted to. There the boys would sit, mostly talking about the games played during the day and of the game to be played tomorrow. Then long silences would fall and the boys would wander off one by one. It was just after one of those long silences that my life as an outsider changed. I can no longer remember which boy it was that summer evening who broke the silence with a question: but whoever he was, I nod to him gratefully now. “What’s in those books you’re always reading?” he asked casually. “Stories,” I answered. “What kind?” asked somebody else without much interest.

Nor do I know what drove me to behave as I did, for usually I just sat there in silence, glad enough to be allowed to remain among them; but instead of answering his question, I told them for two hours the story I was reading at the moment. The book was Sister Carrie. They listened bug-eyed and breathless. I must have told it well, but I think there was another and deeper reason that made them to keep an audience. Listening to a tale being told in the dark is one of the most ancient of man’s entertainments, but I was offering them as well, without being aware of doing it, a new and exciting experience.

The books they themselves read were the Rover Boys or Tom Swift or G.A.Henty. I had read them too, but at thirteen I had long since left them behind. Since I was much alone I had become an enthusiastic reader and I had gone through the books-for-boys series. In those days there was no reading material between children’s and grownups’ books or I could find none. I had gone right from Tome Swift and His Flying Machine to Theodore Dreiser and Sister Carrie. Dreiser had hit my young mind, and they listened to me tell the story with some of the wonder that I had had in reading it.

The next night and many nights thereafter, a kind of unspoken ritual (仪式) took place. As it grew dark, I would take my place in the center of the stoop and begin the evening’s tale. Some nights, in order to taste my victory more completely, I cheated. I would stop at the most exciting part of a story by Jack London or Bret Harte, and without warning tell them that that was as far as I had gone in the book and it would have to be continued the following evening. It was not true, of course; but I had to make certain of my new-found power and position. I enjoyed the long summer evenings until school began in the fall. Other words of mine have been listened to by larger and more fashionable audiences, but for that tough and athletic one that sat close on the stoop outside the candy store, I have an unreasoning love that will last forever.

1.Watching the boys playing baseball, the writer must have felt ________.

A. bitter and lonely

B. special and different

C. pleased and excited

D. disturbed and annoyed

2.The writer feels grateful even now to the boy who asked the question because the boy ________.

A. invited him to join in their game

B. liked the book that he was reading

C. broke the long silence of that summer evening

D. offered him an opportunity that changed his life

3.According to Paragraph 3, story-telling was popular among the boys basically because ________.

A. the story was from a children’s book

B. listening to tales was an age-old practice

C. the boys had few entertainments after dark

D. the boys didn’t read books by themselves

4.The boys were attracted to Sister Carrie because ________.

A. it was written by Theodore Dreiser

B. it was specifically targeted at boys

C. it gave them a deeper feeling of pleasure

D. it talked about the wonders of the world

5. Sometimes the writer stopped at the most exciting part of a story to _______.

A. play a mean trick on the boys

B. experience more joy of achievement

C. add his own imagination to the story

D. help the boys understand the story better

6.What is the message conveyed in the story?

A. One can find his position in life in his own way.

B. Friendship is built upon respect for each other.

C. Reading is more important than playing games.

D. Adult habits are developed from childhood.

 

1.A 2.D 3.B 4.C 5.B 6.A 【解析】 试题分析:本文讲述了一个孤独的男孩通过讲述自己读的故事吸引了其他孩子,并从中体验到成功。同时也告诉我们阅读的重要性。 1.A 推理判断题。根据文章第一段I was never asked to take part even when one team had a member missing—not out of special cruelty, but because they took it for granted I would be no good at it.可知,他们从来都没有邀请我和他们一起踢球,即使他们缺人。他们想当然地认为我不擅长。所以我总是很孤独也很难过,因为我没有融入到他们的世界。故选A。 2.D 推理判断题。根据第二段I can no longer remember which boy it was that summer evening who broke the silence with a question: but whoever he was, I nod to him gratefully now. “What’s in those books you’re always reading?” he asked casually.可知,我感激他是因为他问了一个问题,这个问题让我可以和他们进行交流,也给了我一个融入他们的机会,得以改变自己的生活。故选D。 3.B 细节理解题。根据文章第三段Listening to a tale being told in the dark is one of the most ancient of man’s entertainments, but I was offering them as well, without being aware of doing it, a new and exciting experience.可知,在夜晚听别人讲故事是人们娱乐的最古老的方法之一。故选B。 4.C 推理判断题。根据Listening to a tale being told in the dark is one of the most ancient of man’s entertainments, but I was offering them as well, without being aware of doing it, a new and exciting experience.可知,主要是因为故事带给了他们快乐。故选C。 5.B 推理判断题。根据最后一段I would stop at the most exciting part of a story by Jack London or Bret Harte, and without warning tell them that that was as far as I had gone in the book and it would have to be continued the following evening.得知我经常在最精彩的地方停下了,第二天再讲。我这样做很有成就感,因为自己可以吸引别人来听我讲故事,这让我体验了成功的喜悦。故选B。 6.A 推理判断题。据文章第一段可知作者是一个很孤独的男孩,并没有融入到其他孩子之中。但是他通过讲故事吸引了其他孩子,并在这一行动中体验了成功,在孩子们有了自己的位置。他是通过阅读获得了自己的位置的。故选A。 考点:考查教育类短文阅读。
复制答案
考点分析:
相关试题推荐

书面表达

随着网络在人们生活中的广泛使用,在生日或其他重大节日时,越来越多的好友或家人喜欢通过发送电子贺卡来表达他们的祝愿。根据以下提示,简述使用电子贺卡的优点,并谈谈自己的看法。

1. 使用便捷,传递速度快,不受时空限制;

2. 形式多样,生动有趣;

3. 节约资源,利于环保。

文章应包括以上要点,可适当发挥,字数100左右。

参考词汇:电子贺卡:e-card (electronic card)

 

查看答案

短文改错

下面短文共有10处语言错误,每句话最多有两处,每处错误仅涉及一个单词的增加、删减或修改。

增加:在缺词处加漏词附(),并在下面写上该加的词;

删除:把多余的词用斜线(\)划掉;

修改:在错词下面划一横线,并在该词下面写出修改后的词。

Students today should do more reading. Indeed, the importance of reading can never be very stressed. First of all, reading, especial out-of-class reading, enrich our mind and broadens our horizons. Through reading, we learn what can’t be learnt in our classrooms. Beside, reading is also a way of relaxation. This is very refreshing to read a story before going to bed, or after a day of the study. There were many famous sayings about reading, like “Reading is to the mind that exercise is to the body.” Then how can we develop the habit of reading? In the first place, I believe we should start from an early age, then stick on it and never give up. Secondly, we should read what we are interested and also what is proper for us.

 

查看答案

单词拼写

1.The police ________( 怀疑 )the man in the jacket was a criminal, but they didn’t have any evidence.

2.People all around the world tried to help the __________( 受害者) of the earthquake in that area.

3.The 7th China Garden Expo will be held in Jinan,the capital city of Shandong_________(省).

4.Dealing with people is the most important_________(方面)of our daily work.

5.The old couple were preparing their golden__________(婚礼) the fiftieth anniversary of the marriage.

6.The manager gave him all the_________(材料) he needed to carry out construction.

7.We should __________(回收利用)our waste rather than throw it away.

8.Mary is the right person who can finish the job before the________(最后期限).

9.My mother was chatting on the phone , _________(在此期间)my father was cooking in the kitchen.

10.Tom is one of my _________(同事) ,and we have been working in the same company for two years.

 

查看答案

课文填空

The skin is ____1.____essential part of your body and its __2.______organ. You have three __3.______of skin which act as a barrier __4._____disease, poisons and the sun’s harmful rays. The __5.____of your skin are also very___6.___ :it keeps you warm or cool; it prevents your body from ____7.___too much water; it is where you feel cold, heat or pain it gives you your sense of __8.____.So you can imagine, if your skin gets __9.____it can be very serious. First aid is a very important first step in the_____10._ of burns.

 

查看答案

根据短文内容,从短文后的选项中选出能填入空白处的最佳选项。选项中有两项为多余选项。

All over the world people enjoy sports. Sports help to keep people healthy and happy, and to live longer.

1.    They buy tickets or turn on their TVs to watch the games. Often they get very excited when their player or team wins.

2.    Football, for example, has spread around the world. Swimming is popular in all countries near the sea or in those with many rivers. What fun it is to jump into a pool or lake, whether in China, Egypt or Italy!  3.    Think how many lovers to skate or ski in Japan, Norway or Canada.

Some sports or game go back thousands of years, like running or jumping. Chinese wushu, for example, has a very long history. But basketball and volleyball are rather new. Neither one is a hundred years old yet. 4.   Water-skiing is one of the newest in the family of sports.

People from different countries may not be able to understand each other, but after a game together they often become good friends.   5.    One learns to fight hard but fight fair, to win without pride and to lose with grace.

A. And think of people in cold countries.

B. Sports help to train a person’s character.

C. Not a few people participate in different sports competitions themselves.

D. Many people like to watch others play games.

E. People aren’t inventing new sports or games.

F. Some sports are so interesting that people everywhere take part in them.

G. People are inventing new sports or games all the time.

 

查看答案
试题属性

Copyright @ 2008-2019 满分5 学习网 ManFen5.COM. All Rights Reserved.