满分5 > 高中英语试题 >

完形填空,阅读下面短文,从短文后各题所给的四个选项(A、B、C、D)中,选出可以...

完形填空,阅读下面短文,从短文后各题所给的四个选项(A、B、C、D)中,选出可以填入空白处的最佳选项,并在答题卡上将该项涂黑。

With his leg lame(瘸的)and his teeth uneven, the boy almost thought of himself as the most unfortunate child in the world. He   _________  played with his classmates, and when asked to answer questions, he always _________ his head without a word.

One spring, his father brought home some saplings(树苗). _________ of his children would plant a sapling and he promised, “Whoever   _________  his sapling best shall get a favorite gift.” The boy certainly wanted to get his father’s gift.    _________  seeing his brothers and sisters watering the trees, an idea _________  him: he hoped the tree he planted would die soon. So watering it once or twice, he never _________  it.

Several days later, when the little boy went to see his tree again, he was _________  to find it not only didn’t die, but also grew so many fresh _________  . Compared with those of his brothers and sisters, his appeared greener. His father kept his _________ , bought the little boy one of his favorite gifts and said from the tree he planted, he would surely become an outstanding _________  when he grew up.

From then on, the little boy slowly became _________  and confident. One night, he suddenly _________ his biology teacher once said that plants _________  grow at night. Why not go to see his tree?

When he came to the courtyard, he found his father was working near his tree! Instantly he _________  : his father had been secretly _________ his small tree! He returned to his room, with tears _________  in his eyes.

Decades passed. The little boy didn’t become a botanist. _________ , he became the U.S. president. His name was Franklin Roosevelt.

_________ is the best nourishment(滋养品)of life. _________ it is just a bucket of water, it can make the tree of life grow well!

1.A. ever        B. seldom      C. still            D. often

2.A. held       B. raised       C. lowered         D. covered

3.A. Both       B. None         C. One              D. Each

4.A. likes      B. protects   C. grows           D. watches

5.A. And         B. So           C. Before          D. But

6.A. cared for   B. got rid of   C. occurred to      D. put forward

7.A. appealed to B. attended to C. adapted to       D. turned to

8.A. surprised   B. frightened C. disappointed     D. amused

9.A. roots      B. leaves       C. branches        D. seeds

10.A. word      B. balance     C. agreement       D. opinion

11.A. teacher  B. gardener   C. president       D. botanist

12.A. satisfied B. certain      C. optimistic      D. independent

13.A. believed   B. recalled   C. repeated        D. knew

14.A. generally  B. hardly       C. recently        D. voluntarily

15.A. remembered B. understood   C. wondered        D. admitted

16.A. cutting    B. decorating C. watering         D. fertilizing

17.A. welling    B. falling     C. dropping        D. crying

18.A. Therefore  B. Besides      C. Moreover         D. Instead

19.A. Love       B. Water       C. Disability      D. Father

20.A. So long as B. If only     C. Now that        D. Even though

 

1.B 2.C 3.D 4.C 5.D 6.C 7.B 8.A 9.B 10.A 11.D 12.C 13.B 14.A 15.B 16.C 17.A 18.D 19.A 20.D 【解析】 试题分析:这篇短文主要讲述了美国总统罗斯福小时候的故事,父亲为了鼓励儿子,在晚上偷偷浇灌儿子种下的小树苗。后来儿子发现了这个事实。正是来自父亲的爱,激励了身有残疾的儿子,取得了不凡的成就。 1.B考查副词辨析。根据第一段第一句可知,小男孩认为自己特别不幸,因此很少和同学交流。故选B.seldom。 2.C考查动词辨析。lower one's head“低下头”。上文提到小男孩自卑,与之相对应的应是“低头不说一句话”。故选C。 3.D考查代词辨析。根据第三段中的“Compared with those of his brothers and sisters”可知,父亲让每个孩子种一棵树。each of强调“每一个”,符合语境。故选D。 4.C考查动词辨析。根据第三段和下文可知,父亲承诺:树种得最好的人可以获得奖品。故选C.grow。 5.D考查连词辨析。根据语境可知,小男孩也想得到父亲的礼物,但是看到兄弟姐妹都在给小树浇水,便失去了信心,选择了放弃。想得到礼物,后来又放弃了,是转折关系。故选D。 6.C 考查动词短语辨析。hit upon an idea“突然有了一个想法”;care for“喜欢”;get rid of“除去”;put forward“(公开)提出(建议等)”。根据下文可知,hit upon符合语境。故选C。 7.B考查动词短语辨析。attend to“照料,护理”;appeal to“吸引”;adapt to“使适应,改编”;turn to“求助于,转向,变成”。根据上文中的“hoped...would die soon”可推知,他不再护理小树了。故attend to符合语境,故选B。 8.A考查形容词辨析。根据下文可知,小树的生长和小男孩的预期相反,所以他感到惊讶,故选surprised。frightened“恐惧的”;amused“愉悦的,感到有趣的”;disappointed“失望的”,均不符合语境,故排除。故选A。 9.B查名词辨析。根据下文中“his appeared greener”可知,小树长了很多新的树叶。故B项符合语境。故选B。 10.A考查名词辨析。keep one's word“信守诺言”,和上文“he promised”相呼应。故选A。 11.D考查名词辨析。根据文章倒数第二段中的“The boy didn't become a botanist”可知,父亲说小男孩会成为植物学家。故选D。 12.C考查形容词辨析。文章第一段中描述了小男孩认为自己天生不幸运,他不与同学交往也不回答问题,这表明他悲观、不开朗、不自信,即精神低落。种树事件是他第一次有好运气,第一次成功,无疑对他起到了积极的作用,此前精神低落的状态逐渐改变。并且空格处与“confident”一词并列。故选C.optimistic。 13.B考查动词辨析。根据下文的“his biology teacher once said”可知,recall“回忆,想起”,符合语境。故选B。 14.A考查副词辨析。根据“once said”和下文“Why not go to see the tree?”可知,他回想起生物老师说过,植物一般在晚上生长(此为常识)。故选A.generally。 15.B考查副词辨析。根据语境可知,看到眼前的景象,小男孩立刻明白了(恍然大悟),是父亲在暗中帮助他给树浇水,故选understood。remember“记得”,wonder“想知道”,admit“承认”,均与语境不符,故排除。故选B。 16.C考查动词辨析。根据文中多次出现的“water”一词可知,故选C。 17.A考查动词辨析。well此处是动词“(液体如泉般)充盈,涌出”,小男孩被父亲的爱所感动,热泪盈眶,故选A。fall落下;drop滴落;cry哭泣,均不能与“in the eyes”搭配。故选A。 18.D考查连词辨析。根据语境可知,空格前后句之间表示转折关系。故选D.instead。 19.A考查名词辨析。根据上文可知,小男孩和小树都得到了父亲的关爱,然后他们健康成长,所以爱是生命最好的滋养品。故选A.Love。 20. 考点:考查故事类阅读
复制答案
考点分析:
相关试题推荐

Not until he retired from teaching three years ago ________ having a holiday abroad.

A. he had considered   B. had he considered

C. he considered      D. did he consider

 

查看答案

______, the conference began.

A. The candidates having taken their seats

B.  The candidates had taken their seats

C. Taken their seats

D.  Taking their seats

 

查看答案

In order to _______ a good knowledge of English ,he gave up his job and went to study in an English school.

A. require    B. inquire   C. acquire   D. Address

 

查看答案

________, the boys were shouting and singing.

A .Happy and excited   B. Happily and excitedly

C. Happily and excited   D. Happy and excitedly

 

查看答案

________ confidence resulted in his failure in the interview.

A . Lack of       B. Lack for

C. Lacking of     D. Being lacked

 

查看答案
试题属性

Copyright @ 2008-2019 满分5 学习网 ManFen5.COM. All Rights Reserved.