满分5 > 高中英语试题 >

阅读下面短文,从短文后所给各题的四个选项(A、B、C和D)中,选出可以填入空白处...

阅读下面短文,从短文后所给各题的四个选项(A、B、C和D)中,选出可以填入空白处的最佳选项,并在答题卡上将题涂黑

I believe in miracles(奇迹)because I’ve seen so many of them.One day,a patient was referred to me who was one hundred and two years old.“There’s a _________ in my upper jaw,”she said.“I told my own dentist it’s nothing,but he   _________ I come to see you”

Her eighty-year-old son accompanied her.He would _________ to add something,but she stopped him.She wanted to tell everything herself.I found a large cancer that spread over much of the _________of her mouth.A careful examination later   _________ that it was a particularly bad sort of cancer.

During her next appointment,I explained to her the   _________  of the problem. She clasped my hand in hers and said,“I know you’re worried about me,but I’m just _________.”

I thought otherwise.After considerable 43 on my part, and kindness on her part because she wanted to _________ me,she agreed to have me refer her to a cancer surgeon.She saw him,but as I expected, _________ treatment.

About six months later she returned to my office,still energetic and _________

“How are you?” I asked.

“I’m just fine,honey,”she responded_________  high spirits.“When can I get stared on fixing my dentures(假牙)?”

Surprised to see her at all,I answered _________,“Let me take a look in your mouth and we’ll see about it.

I couldn’t believe my eyes.The cancer that had _________ nearly the entire roof of her mouth was gone—only one small area of redness _________

I had read of such things happening,but had _________ seen them with my own eyes.That was my first miracle.Since then I’ve seen many others,because they keep getting _________to see.In fact,miracles are daily events for me now.And people are a miracle, _________  through them we have a chance to know ourselves and to  _________  the miracles of one another.

Since my first miracle,I’ve come to understand that the time and place for a miracle is _________we choose to find it.

1.A. cut               B. pain             C. wound           D. cancer

2.A.declared           B. suspected         C. promised        D. insisted

3.A. refuse            B. continue        C. attempt        D. manage

4.A.roof                B. corner            C. bottom         D. surface

5.A. confirmed         B. convinced        C. considered      D. concluded

6.A. possibility      B. importance        C. seriousness     D. solution

7.A. old               B. sick              C. fine            D. glad

8.A. permission        B. support           C. approval       D. effort

9.A. persuade          B. please           C. encourage     D. astonish

10.A. declined         B. provided         C. received        D. required

11.A. healthy           B. elegant          C. optimistic     D. humorous

12.A. to                B. in               C. with           D. by

13.A. worriedly        B. confusedly       C. patiently       D. confidently

14.A. covered          B. reached           C. ruined         D. grown

15.A. cured             B. faded           C. expanded      D. remained

16.A. ever             B. also             C. never           D. already

17.A. easier           B. rarer            C. happier        D. closer

18.A. or                B. so               C. yet             D. for

19.A. read             B. make             C. keep            D. see

20.A. whatever          B. wherever         C. whoever       D. Whichever

 

1.B 2.D 3.C 4.A 5.A 6.C 7.C 8.D 9.B 10.A 11.C 12.B 13.B 14.A 15.D 16.C 17.A 18.D 19.D 20.B 【解析】 试题分析:文章讲述了作者见证的一个奇迹:一个老太太嘴里长了癌症,但是因为乐观和积极的生活态度,癌症好了。 1.B考查名词。A. cut切口,B. pain疼痛,C. wound伤口,D. cancer癌症;句意:我的上颚疼痛。因为病人不知道怎么回事,所以只知道疼。故选B。 2.D考查动词。A .declared宣布,B. suspected怀疑,C. promised承诺,D. insisted坚持;根据前文可知病人觉得自己没事,可是她的牙医坚持让他来看“我”。故选D。 3.C考查动词。A. refuse拒绝,B. continue继续,C. attempt尝试,D. manage处理;此处指的是她会尝试很多东西,但是她的孩子阻止他。故选C。 4.A考查名词。A .roof屋顶,B. corner角,C. bottom脚底,D. surface表面;根据文章可知,癌症长满了她的上颚,根据后文 the entire roof of her mouth was gone也可知;故选A。 5.A考查动词。句意:仔细检查后 确认那是很严重的一种癌症。故选A。 6.C考查名词。句意:我向她解释这个问题的严重性。故选C。 7.C考查形容词。根据前后文关系可知,此处是转折关系,我知道你非常担心我,但是我很好。故选C。 8.D考查名词。A. permission承诺。B. support支持,C. approval允许,D. effort努力;句意:经过了我相当大的努力,故选D。 9.B考查动词。A. persuade说服,B. please请求,C. encourage鼓励,D. astonish震惊;她想请求“我”帮忙;故选B。 10.A考查动词。根据后文可知这位病人并未治疗,可知此处是停止治疗。故选A。 11.C考查形容词。根据文章的描述病人一直很乐观有活力,故选C。 12.B考查介词。句意:以很高涨的热情回应,故选B。 13.B考查副词。A. worriedly担心的,B. confusedly疑惑的,,C. patiently有耐心的,D. confidently自信的;此处作者对于病人要求拿下假牙的要求感到疑惑。故选B。 14.A考查动词。A. covered覆盖,B. reached到达,C. ruined毁坏,D. grown长大;此处指的是接近满上颚的癌症;故选A。 15.D考查动词。A. cured治愈,B. faded褪色,C. expanded扩大,D. remained保持;根据文章的描述可知,她的癌症几乎都好了,只有一小块还保持着红肿。故选D。 16.C考查副词。根据前文可知这是作者第一次看到奇迹发生,可知作者从未见过奇迹的发生,故选C。 17.A考查句意理解。根据前文此后作者见过许多奇迹,可知奇迹更容易发生了。故选A。 18.D考查连词。句意:人是一个奇迹,因为通过他们,我们有机会了解自己。For在此引导句子表示原因,故选D。 19.D考查介词。此处指的是见证奇迹。故选D。 20.B考查连词。句意:自从我的第一个奇迹,我已经明白,奇迹的时间和地点是我们在任何地点都找到它。故选B。 考点:考查故事类阅读 【名师点睛】 故事类文章是高考选材之一。这类文章常通过叙述突出人物性格特征或讲述个人经历与感悟,以及逸闻趣事。文章的要素有时间、地点、人物、事件等。有些是按事件发展的经过为主线叙述的,在叙述的过程中有详有略;有些是按时间的顺序叙述的,有顺叙、倒叙等。高考选用的此类文章常常为幽默类或情感类故事,其目的或阐明某种观点,或抨击某种陋习,或赞扬某种品德,所以要关注作者表达的个人感悟,提出的个人意见,或故事中出其不意的变化,而这些往往体现文章中心或写作意图,属于必考点。 解这类完形填空时要注意: 1、精读第一句 它是了解全文大意的基石。完形填空文章的第一句话通常是没有空白的完整句子,而且第一句往往是文章的主题句(Topic Sentence),或是含有主题词的句子,考生可以根据它来把握文章的中心思想,为下面答题奠定基础。这里,首先我们要知道英文的主题句的特点。一个有效的主题句应该有以下两个标准: 1.Topic:主题或议题。明确指示段落的内容,起到限定主题范围的作用。 2.Opinion:反映作者对待主题的观点、印象、态度,起到限定段落基调的作用。 知道了英文主题句的特点之后,我们在阅读完型填空文章的第一句话时,就不应该只是读懂其字面中文意思,而是要透过首句来预测文章的中心内容,为接下来做题把准方向。 2、掌握几种逻辑关系词 考生在做这类题目是一定要很好地把握上下文逻辑关系,掌握常见的几种表示转折、让步、条件、因果、并列等逻辑关系的词,再根据上下文语境判断出最佳答案。比如第53题:考查连词。句意:人是一个奇迹,因为通过他们,我们有机会了解自己。For在此引导句子表示原因,故选D。 3、准确把握逻辑关系 考生在做题过程中需要留意上下文,正确把握上下文之间的逻辑关系。逻辑关系涉及时间、条件、原因、转折等几个方面。正确理解文章的内容并把握逻辑关系有助于考生准确地解答试题。本篇文章有明显的故事特点,所以考生可以根据文章大意推断故事的内容。比如第42题:考查形容词。根据前后文关系可知,此处是转折关系,我知道你非常担心我,但是我很好。故选C。 4、仔细体会作者的思想情感 在解题过程中,考生要仔细体会作者所要表达的思想情感,不能按自己的想法去揣测文章中人物的心理活动。比如第48题:考查副词。A. worriedly担心的,B. confusedly疑惑的,,C. patiently有耐心的,D. confidently自信的;此处作者对于病人要求拿下假牙的要求感到疑惑。故选B。 5、全文贯通,复查核定 做完题目后,要仔细复查核定。全方位,多角度地检查所选答案,看能否使全文连贯畅通,内容清晰,主题突出.对于个别拿不准的答案, 应根据语感完成.复查可以采用两种方法:1.不看已选的答案,再把所有的题目做一遍,然后看看两个答案是否一致,如不一致,再仔细比较鉴别;2.把答案代入短文细读一遍,看所选答案是否与短文整体相吻合,再把每个空白处与它相对应的4个答案一一对照。
复制答案
考点分析:
相关试题推荐

Bringing up children is hard work, and you are often to blame for any bad behavior of your children. If so, Judith Rich Harris has good news for you. Parents, she argues, have no important long -term effects on the development of the personality of their children. Far more important are their playground friends and neighborhood. Ms. Harris takes to hitting the assumption, which has dominated(支配) developmental psychology for almost half a century.

Ms. Harris's attack on the developmental psychologists "nurture" argument looks likely to reinforce(加强) doubts that the profession was already having. If parents matter, why is it that two adopted children, brought up in the same home, are no more similar in personality than two adopted children brought up in separate homes? Or that a pair of identical twins, brought up in the same home, are no more alike than a pair of identical twins brought up in different homes?

Difficult as it is to track the clear effects of parental upbringing, it may be harder to measure the exact influence of the peer(同龄人) group in childhood and adolescence. Ms. Harris points to how children from immigrant homes soon learn not to speak at school in the way their parents speak. But acquiring a language is surely a skill, rather than a characteristic of the sort developmental psychologists hunt for. Certainly it is different from growing up tensely or relaxed, or from learning to be honest or hard -working or generous. Easy though it may be to prove that parents have little impact on those qualities, it will be hard to prove that peers have vastly more.

Moreover, mum and dad surely cannot be ignored completely. Young adults may, as Ms. Harris argues, be keen to appear like their peers. But even in those early years, parents have the power to open doors: they may choose the peers with whom their young associate, and pick that influential neighborhood. Moreover, most people suspect that they come to resemble their parents more in middle age. So the balance of influences is probably complicated. Even if it turns out that the genes they pass on and the friends their children play with matter as much as affection, discipline and good example, parents are not completely off the hook

1.According to Ms. Harris,______.

A.parents are to blame for any bad behavior of their children

B.children's personality is largely shaped by their friends and neighbors

C.nature rather than nurture has a significant effect on children' s personality development

D.parents will affect greatly the children's life in the long run

2.The developmental psychologists think    .

A. children are more influenced by their peers

B. identical twins raised in the same home are different in personality

C. twins raised in two separate families are different in personality

D. upbringing has a less significant effect on childrens personality development

3.According to Paragraph 3, we know that    .

A. it is easier for children to gain a language at home

B. it is harder to follow the effects of parental upbringing

C. immigrant children avoid speaking the same way as their parents at school

D. it is proved that peers have a greater effect on childrens qualities

4.What does the author mean by saying parents are not completely off the look at the end of the passage?

A. Parents should control the situation.

B. Parents should give their way to children.

C. Parents should spend more time on children.

D. Parents should take on their responsibility.

 

查看答案

The rising costs of health care have become a problem for many countries in the world. To deal with this problem, it is recommended that a big part of the government’s health budget(预算)be used for health education and disease prevention instead of treatment. Actually, many kinds of diseases are preventable in many ways and preventing a disease is usually much cheaper than treating it. For example, people could avoid catching a cold if they dressed warmly when the weather starts getting cold. But many people get sick because they fail to do so, and have to spend money seeing a doctor.

Daily habits like eating more healthy food would have kept millions of families from becoming bankrupt if the patients had taken measures for early prevention. For example, keeping a balanced diet, such as not consuming too much animal fat and insuring a steady intake of vegetables and fruits, seems to be quite important.

One very effective and costless way of prevention is regular exercise, which is necessary for a healthy mind and body. Regular exercise, such as running, walking, and playing sports is a good way to make people feel better or reduce stress.

In addition, health education plays a key role in improving people’s health. By giving people more information about health, countries could help people understand the importance of disease prevention and ways to achieve it. For example, knowing one’s family medical history is an effective way to help keep healthy. Information about health problems among close relatives will make them aware of what they should do to prevent certain diseases through lifestyle changes, which will work before it is too late.

Hinderer, stressing disease prevention does not mean medical treatment is unimportant. After all, prevention and treatment are just two different means toward the same effect. In conclusion, we could save money on health care and treat patients more successfully if our country spends more money on health prevention and education.

1.Whats the best title of the passage?

A. Prevention or Education?

B. Prevention or Treatment?

C. Health or Illness?

D. Exercise or Illness?

2.Which of the following can replace the underlined word bankrupt?

A. Unable to be cured.

B. Unable to pay ones debts.

C. Stronger than ever before.

D. More successful than ever before.

3.We learn from the passage that    .

A. dressing warmly can prevent diseases

B. a balanced diet is cheaper than regular exercise

C. Its better to have more health education.

D. the governments health budget should be increased

4.Which of the following shows the structure of the passage?

CP(Central Point) P(Point) S(Sub—point次要点)  C(Conclusion)

 

查看答案

Remembering names is an important social skill. Here are some ways to master it.

Recite and repeat in conversation.

When you hear a person's name, repeat it. Immediately say it to yourself several times without moving your lips. You could also repeat the name in a way that does not sound forced or artificial.

Ask the other person to recite and repeat.

You can let other people help you remember their names. After you've been introduced to someone, ask that person to spell the name and pronounce it correctly for you. Most people will be pleased by the effort you're making to learn their names.

Admit you don't know.

Admitting that you can’t remember someone’s name can actually make people relaxed. Most of them will feel sympathy if you say, "I'm working to remember names better. Yours is right on the tip of my tongue. What is it again?"

Use associations.

Link each person you meet with one thing you find interesting or unusual. For example, you could make a mental note: "Vicki Cheng…… tall, black hair." To reinforce(加强) your associations, write them on a small card as soon as possible.

Limit the number of new names you learn at one time.

When meeting a group of people, concentrate on remembering just two or three names. Free yourself from remembering everyone. Few of the people in mass introductions expect you to remember their names. Another way is to limit yourself to learning just first names. Last names can come later.

Go early.

Consider going early to conferences, parties and classes. Sometimes just a few people show up on time. That's fewer names for you to remember. And as more people arrive, you can hear them being introduced to others—an automatic review for you.

1.If you can't remember someone's name, you may  .

A. tell him the truth     B. tell him a white lie

C. ask him for pity        D. ask others to help you

2.When you meet a group of people, it is better to remember    .

A. all their names

B. a couple of names first

C. just their last names

D. as many names as possible

3.What does the text mainly tell us?

A. Tips on an important social skill.

B. Importance of attending parties.

C. How to make use of associations.

D. How to recite and repeat names.

 

查看答案

Outside her cottage, old Mrs. Taylor was hanging out laundry on a wire line, unaware that some children were hiding in a nearby tree watching her every move. They were determined to find out if she really was a witch.(女巫)

They watched nervously as she took a broomstick(长柄扫帚)to sweep the dirt from her stone steps. But much to their disappointment, she didn’t get on the broomstick and fly off. The old lady only looked up when her hen began to make sounds loudly signaling that she had laid an egg in the nest on the top of the haystack.(干草堆).

The old lady put aside her broomstick and walked to the haystack, followed by Michael, a black cat she had rescued from a fox trap. With only three legs, it was hard for Michael to keep up with his mistress. The cat was proof for the children that only a witch would own a black cat with three legs! Crawling further along the branches, they could clearly see the haystack.

Mrs. Taylor was standing on a wooden box with the new-laid egg in one hand. Placing the egg in her pocket, she readied herself to climb down. Then, without warning, the box broke under her and she crashed to the ground. The children were in horror.

Should we go and help her? asked Mia.

“What if it’s a trick?” replied Patrick. “She probably knows we’re here. Witches know things like that!”

After thinking for a while, Julia saidAnyway, we should go and check whether she is all right.”

Approaching prudently, they could see a wound on the old lady’s forehead. She had knocked her head on a stone and was unconscious.

“Go and get Dad,” Mia yelled to her brothers. Tell him about the accident.”

The boys didn’t need another excuse to leave. They ran as fast as they could for help, hoping that Mrs. Taylor would not regain consciousness and turn the girls into frogs.

Later, in the hospital, the old lady smiled her thanks. I was so lucky that you lovely children happened to be passing when 1 fell. I must have yelled quite loudly.”

The children exchanged guilty glances, but were very pleased that she was not a witch after all!

1.Mrs. Taylor stopped sweeping when_______.

A. her doorstep became very clean

B. she heard the hen making sounds loudly

C. she noticed the children in the tree

D. her cat Michael managed to get her attention

2.Why was Patrick not willing to help Mrs. Taylor when she fell

A. He thought that she could be cheating them.

B. He was afraid of the three-legged black cat.

C. He did not think that she was hurt in the fall.

D. He knew he and the others shouldn’t have been in her tree.

3.Which of the definitions is closest in meaning to the underlined word “prudently” ?

A. Slowly.            B. Hurriedly.

C. Carefully.         D. Quietly.

4.Which of these old sayings best summaries the lesson from story?

A. Make hey while the sun shines.

B. Never judge a book by its cover.

C. A bird in the hand is worth two in the bush.

D. People in glasshouses shouldn’t throw stones.

 

查看答案

假定你是李华。你的美国朋友彼得来信,表示想来中国旅游,询问你是否有时间接待。请给他回信,要点如下:

1.来信已悉,欢迎来华;

2.航班信息,以便接机;

3.住宿地点,旅行计划。

注意:

1.词数100左右;

2.可以适当增加细节,以使行文连贯;

3.开头语已为你写好,不计入总词数。

Dear Peter,

I'm so glad to hear from you, knowing that you are visiting China.

________________________________________________________________________

________________________________________________________________________

________________________________________________________________________

________________________________________________________________________

________________________________________________________________________

________________________________________________________________________

________________________________________________________________________

Yours

Li Hua

 

查看答案
试题属性

Copyright @ 2008-2019 满分5 学习网 ManFen5.COM. All Rights Reserved.