满分5 > 高中英语试题 >

Outside her cottage, old Mrs. Taylor was...

Outside her cottage, old Mrs. Taylor was hanging out laundry on a wire line, unaware that some children were hiding in a nearby tree watching her every move. They were determined to find out if she really was a witch.(女巫)

They watched nervously as she took a broomstick(长柄扫帚)to sweep the dirt from her stone steps. But much to their disappointment, she didn’t get on the broomstick and fly off. The old lady only looked up when her hen began to make sounds loudly signaling that she had laid an egg in the nest on the top of the haystack.(干草堆).

The old lady put aside her broomstick and walked to the haystack, followed by Michael, a black cat she had rescued from a fox trap. With only three legs, it was hard for Michael to keep up with his mistress. The cat was proof for the children that only a witch would own a black cat with three legs! Crawling further along the branches, they could clearly see the haystack.

Mrs. Taylor was standing on a wooden box with the new-laid egg in one hand. Placing the egg in her pocket, she readied herself to climb down. Then, without warning, the box broke under her and she crashed to the ground. The children were in horror.

Should we go and help her? asked Mia.

“What if it’s a trick?” replied Patrick. “She probably knows we’re here. Witches know things like that!”

After thinking for a while, Julia saidAnyway, we should go and check whether she is all right.”

Approaching prudently, they could see a wound on the old lady’s forehead. She had knocked her head on a stone and was unconscious.

“Go and get Dad,” Mia yelled to her brothers. Tell him about the accident.”

The boys didn’t need another excuse to leave. They ran as fast as they could for help, hoping that Mrs. Taylor would not regain consciousness and turn the girls into frogs.

Later, in the hospital, the old lady smiled her thanks. I was so lucky that you lovely children happened to be passing when 1 fell. I must have yelled quite loudly.”

The children exchanged guilty glances, but were very pleased that she was not a witch after all!

1.Mrs. Taylor stopped sweeping when_______.

A. her doorstep became very clean

B. she heard the hen making sounds loudly

C. she noticed the children in the tree

D. her cat Michael managed to get her attention

2.Why was Patrick not willing to help Mrs. Taylor when she fell

A. He thought that she could be cheating them.

B. He was afraid of the three-legged black cat.

C. He did not think that she was hurt in the fall.

D. He knew he and the others shouldn’t have been in her tree.

3.Which of the definitions is closest in meaning to the underlined word “prudently” ?

A. Slowly.            B. Hurriedly.

C. Carefully.         D. Quietly.

4.Which of these old sayings best summaries the lesson from story?

A. Make hey while the sun shines.

B. Never judge a book by its cover.

C. A bird in the hand is worth two in the bush.

D. People in glasshouses shouldn’t throw stones.

 

1.B 2.A 3.C 4.B 【解析】 试题分析:文章讲述了孩子们怀疑老太太泰勒是女巫,观察泰勒是否为女巫最后救了老太太泰勒的故事,文章告诉我们不能以貌取人。 1.B细节理解题。根据第二段The old lady only looked up when her hen began to make sounds loudly —signaling that she had laid an egg in the nest on the top of the haystack.(干草堆).当她的母鸡很大声叫的时候,泰勒停止了打扫。故选B。 2.A细节理解题。根据第六段“What if it’s a trick?” 要是这是个把戏呢?可知,他以为老太太太乐可能在骗他们。故选A。 3.C句意理解题。因为他们怀疑老太太是女巫,所以他们看她的时候是非常谨慎小心的。句意:谨慎地接近,他们看到老太太的额头上的伤口。故选C。 4.B推理判断题。根据文章描述的孩子们凭借老太太的样子怀疑老太太是女巫,但是最后证实老太太不是女巫,所以文章告诉我们不能从外表就断定一个人。故选B。 考点:考查故事类阅读 【名师点睛】 英语高考阅读理解细节题解题技巧 一、语义转换题——跳读查找法这是做事实细节题最基本也是最常用的方法。在通常情况下,细节题主要考查考生对某句话或某几句话的理解,同学们若能根据题干内容从原文中找到相关的句子,然后进行比较和分析,便可确定最佳答案。 运用跳读查找法时,同学们要特别注意试题(包括选项)与原文之间的适当变换。根据近几年的考题情况来看,现在很少有直接用原文中的句子进行考查和测试的,而通常要进行一定的处理。而这种“处理”主要就是指进行语义转换,其中包括同义变换、概念解析、归纳事实等。比如第22小题,细节理解题。根据第六段“What if it’s a trick?” 要是这是个把戏呢?可知,他以为老太太太乐可能在骗他们。故选A。 二、生活应用题——常识理解法生活应用题要求考生在读懂文章的基础上结合一定的生活常识进行判断。三、细节排序题——首尾定位法 这种试题要求考生根据动作发生的先后顺序和句子之间的逻辑关系,找出事件发生的正确顺序。同学们在做这种题时可采用“首尾定位法”,即最先找出第一个动作和最后一个动作,迅速缩小选择范围,从而快速选出正确答案。比如第21题:细节理解题。根据第二段The old lady only looked up when her hen began to make sounds loudly —signaling that she had laid an egg in the nest on the top of the haystack.(干草堆).当她的母鸡很大声叫的时候,泰勒停止了打扫。故选B。 四、寻找信息题——题干定位法快速寻找信息题一般为功能阅读题,主要形式有广告、公告、演出信息、航班时间表等。做这类题时没有必要阅读全文,宜采用“题干定位法”。
复制答案
考点分析:
相关试题推荐

假定你是李华。你的美国朋友彼得来信,表示想来中国旅游,询问你是否有时间接待。请给他回信,要点如下:

1.来信已悉,欢迎来华;

2.航班信息,以便接机;

3.住宿地点,旅行计划。

注意:

1.词数100左右;

2.可以适当增加细节,以使行文连贯;

3.开头语已为你写好,不计入总词数。

Dear Peter,

I'm so glad to hear from you, knowing that you are visiting China.

________________________________________________________________________

________________________________________________________________________

________________________________________________________________________

________________________________________________________________________

________________________________________________________________________

________________________________________________________________________

________________________________________________________________________

Yours

Li Hua

 

查看答案

假定英语课上老师要求同桌之间交换修改作文,请你修改你同桌写的以下作文。文中共有10处语言错误,每句中最多有两处。每处错误仅涉及一个单词的增加、删除或修改。

增加:在缺词处加一个漏字符号(∧),并在其下面写出该加的词。

删除:把多余的词用斜线(﹨)划掉。

修改:在错的词下划一横线,并在该词下面写出修改后的词。

注意:1.每处错误及其修改均仅限一词;

2.只允许修改10处,多者(从第11处起)不计分。

In life people make many decisions, some of what are so important that they affect us greatly.

My latest decision is made when I entered Senior 3 in Miss Zhang's class. Since I was not good in English, Miss Zhang asked me to listen attentive in class and put down some important notes. Therefore, I was never a good listener. I went on in my own way, ignore her suggestions completely until Miss Zhang had talk with me. He made me realize the importance of note-taking.

From this experience, I have realized a good decision benefits from people. We should learn to take others’ advices and do the right things.

 

查看答案

阅读下面材料,在空白处填入适当的内容(1个单词)或括号内单词的正确形式。

It is recommended that one of the effective ways to make your English writing skills improved should be keeping a diary.

1. (compare) with other form of writing, it takes 2.(little) time as well as being shorter. It is 3. (general) recognized that you will get to learn how to express yourself in English if you insist on practising. Apparently you may meet with 4. good many difficulties at times. The trouble is 5. you can not find appropriate words and phrases to give expression to your mind. In addition, there are lots of idiomatic ways of Chinese appearing in your diary.

6. my point of view, a piece of good advice is that there should be no 7. way more suitable than keeping a notebook and an English dictionary within easy reach. Whenever something 8. (beat) you, put 9. down and then consult the dictionary. Certainly you can get help from your English teacher if necessary. I’m sure it is of great use to keep a diary in English for the 10. (improve) of writing abilities.

 

查看答案

阅读下面短文,从短文后各题所给的四个选项(A、B、C和D)中,选出可以填入空白处的最佳选项。

Albert Einstein was a German-born theoretical physicist. It's universally known that he was the ______ of the Nobel Prize in Physics. He is best known for his ______ 0f relativity, which holds that measurements of space and time ______ according to conditions such as the state of motion of the observer.

When he was a(n) ______, Einstein was fat and his head was so big that his mother ______ it was damaged. And he was ______ in learning how to speak. So his parents led him to ______ a doctor.

He had contempt(视) toward authority, which led one ______ to say that he would never amount to much. But when asked about this later, the headmaster denied that he had ever said so. But this qualities helped to make him a(n) ______. His contempt for authority led him to ______ conventional wisdom. His slow ______ development made him curious about ordinary things, such as ______ and time which most adults took for granted. And he ______ to think in pictures rather than words which gave him great help to his achievements.

In 1905, Einstein ______ and got his college certificate, but didn't get an academic job. Therefore, he was ______ very hard six days a week as a third-class examiner in the Swiss patent (专利) office. During his free time, he produced four papers that upended ______. The first showed that light could be ______ as waves, just as what our textbooks tell us today called optical wave. The second proved the ______ 0f atoms and molecules. As we all know now, all the substance is made up of them. The third, the special theory of relativity, said that there was no such things as time or space. And the fourth noted equivalence (等值) between energy and mass. That is to say, there is a ______ between energy and mass.

Genius are ______, but not born. If one wants to amount to much, hardworking is the basis.

1.A. holder         B. creator         C. winner          D. maker

2.A. idea          B. improvement    C. experiment      D. theory

3.A. vary            B. un-change        C. move            D. speed

4.A. adult           B. child          C. baby          D. elder

5.A. feared          B. hoped            C. thought         D. realized

6.A. fast           B. slow             C. clever          D. normal

7.A. consult        B. examine          C. see             D. watch

8.A. authority       B. mother           C. scientist       D. headmaster

9.A. official       B. headmaster       C. genius        D. astronomer

10.A. agree         B. question        C. criticize       D. praise

11.A. behavioral     B. verbal           C. mental          D. physical

12.A. speed          B. space           C. energy        D. effect

13.A. wanted        B. stopped          C. began         D. tended

14.A. accessed       B. decided         C. graduated      D. progressed

15.A. working       B. studying        C. researching    D. living

16.A. Chemistry      B. Physics          C. Biology       D. Geography

17.A. made           B. monitored       C. gathered       D. imagined

18.A. existence      B. movement        C. formation       D. variety

19.A. change       B. balance         C. loss           D. increase

20.A. produced      B. created          C. encouraged      D. made

 

查看答案

根据短文内容,从短文后的选项中选出能填入空白处的最佳选项,选项中有两项为多余选项。

House Sitting

In many countries of the world people do what is called house sitting. It means that if owners of the house are going away, they want someone to come into their home and look after the house and maybe pets while they are away.

In Australia, many people travel. After people retire, they might buy a van and travel all over the country. 1.

So if someone wants to travel or go away for some reason, they might want someone in their home to care for it and keep the gardens tidy. House sitters might have to care for pets. Also, quite a few people have swimming pools in their back yard and they need cleaning. 2. I feel it is a great way of seeing the country, because you go and stay in a new city, get to meet new people, and have time to go sightseeing in a new area.

3. There are websites where you find the advertisements by people who want to travel, and by replying to the advertisement, you can make arrangements to go and look after their home.

There are some requirements to be a house sitter. You must be a trusted person, so that the home owner knows you will not steal anything. You must be able to go when the house owner wants you to go, so you need lots of free time. 4. You need to be good with pets, able to care for cats and dogs, or other pets they may have.

Some house sitting jobs are just for a few days or a couple of weeks while the house owners have a short holiday. Sometimes it is for much longer. We have had one house sit for six months, while the home owner travelled to Europe.

5. Then you can travel to many different countries and stay there. One of the important things to get is references from the home owners where you have stayed. A reference is a written letter to say that you are trustworthy and have looked after their home well. You can show these letters to possible house sitting jobs and they know you will do a good job.

A. I have done house sitting many times.

B. Thousands of people do this all the time.

C. It is also possible to do house sitting in other countries.

D. Generally you have many opportunities to get a house sitting job.

E. You must take a little care over what your description says about you.

F. This is an international house sitting service for all city and country areas.

G. You must have a good car, so you can travel to different parts of the country.

 

查看答案
试题属性

Copyright @ 2008-2019 满分5 学习网 ManFen5.COM. All Rights Reserved.