满分5 > 高中英语试题 >

阅读下面的文章,从每题后面所给的四个选项中选出正确的一项。 Telemedici...

阅读下面的文章,从每题后面所给的四个选项中选出正确的一项。

Telemedicine is the name for when doctors give advice to patients by telephone or the Internet, or when health care providers in rural areas connect with specialists in big cities.

Telemedicine has existed for a long time, but the rise of smart phones, tablets and webcam-equipped computers is raising telemedicine to new levels. Some health care systems in the United States now offer Virtual Urgent Care, patients see a doctor by video chat without having to leave home.

Diana Rae is a nurse educator in the western state of Washington. She recently showed how Virtual Urgent Care works. She used an iPad tablet and skype — the video chat service.

Doctor Green has the patient describe her symptoms, then the doctor performs a physical exam by demonstrating what he wants her to do. Doctor Green decides that the problem is a silence infection. For medicine, he prescribes an antibiotic. He says about 3 out of 4 patients have health problems that can be treated like this —through Virtual Urgent Care, that means a video chat could replace a visit to the doctor's office.

The Franciscan Health System is based in Tacoma, Washington. Franciscan charges $35 for this kind of virtual house call, that is much less than the cost of going to an emergency room, a doctor's office or an urgent care clinic.

After trying the video conference, Diana Rae says, “I would've paid twice that for the convenience of getting taken care of without having to sit in a waiting room, wait, and get exposed to everyone else's germs.”

Franciscan has a deal with a company called Carena to add virtual urgent care by Skype or phone. Carena is one of several companies doing this kind of work around the country. But a company official says state rules have not kept progress with developments in telemedicine. The workers who provide virtual urgent care must be separately licensed in each state where the company does business. For now, that means Carena doctors can treat patients in Washington state and California for example, but not in neighboring Oregon or Idaho.

1.The second paragraph is mainly used to show ________.

A. why telemedicine becomes popular

B. the advantages of telemedicine

C. many factors contribute to telemedicine

D. what telemedicine is

2.Doctor Green decides that the problem is a silence infection ________.

A. through his observation of the patient

B. through a careful examination

C. by knowing what he wants her to do

D. by prescribing an antibiotic

3.The major health problems, in Doctor Green’s opinion, ________.

A. are tough to deal with

B. can be treated through a video chat

C. should result from work pressure

D. nearly cost little to recover

4.By mentioning what Diana Rae says, the author wants to show ________.

A. he finds it convenient to see a doctor by using a video chat

B. he sings high praise for this kind of treatment form

C. he must be tired of waiting too long in the hospital

D. it should be very unhealthy while staying in hospital

 

1.C 2.C 3.B 4.B 【解析】 试题分析:本文介绍了一种新型的就诊形式——远程医疗,这种就诊方式随着智能通讯设备的普及得到越来越广泛的运用。 1. 推理判断题。第二段提到:telemedicine存在了很长时间,但是智能手机、平板电脑和配备网络摄像机的电脑把它提高到一个新的水平。病人通过视频聊天就可以看医生。故选C项。 2.,通过让病人描述她的症状,然后通过向病人演示做什么来做了一个身体检查,他判断这是感染。故选C。 3.,大多数健康问题都可以通过视频聊天来解决。故选B。 4. 推理判断题。其话语中谈到I would've paid twice that for the convenience of getting taken care of without having to sit in a waiting room, wait, and get exposed to everyone else's germs.可知,他对这种诊疗方法评价很高。 【名师点拨】 细节题的破解一般采用寻读法,即先看试题,再读文章。对有关信息进行快速定位,再将相关信息进行整合、甄别、分析、对比,有根有据地排除干扰项,选出正确答案。此法加强了阅读的针对性,提高了做题的准确率,节省了宝贵的时间。寻读法还特别适用于对图形表格类题材的理解。做此类型的题目还要特别注意句子的逻辑关系。英语中有许多功能词,如:表因果关系的because, since, as等;表转折关系的but, however ,on the contrary, on the other hand等等。比如第34小题,B 细节理解题。根据第四段中的句子He says about 3 out of 4 patients have health problems that can be treated like this —through Virtual Urgent Care, that means a video chat could replace a visit to the doctor's office.可知“大多数健康问题都可以通过视频聊天来解决”。故选B。 考点:考查科技类阅读
复制答案
考点分析:
相关试题推荐

阅读下面的文章,从每题后面所给的四个选项中选出正确的一项。

A developer edition of Sony’s augmented reality smart glasses will go on sale in ten countries next month, the tech giant has announced.

Pre-orders for the SmartEyeglass, costing $840 (£620), are now being taken in the UK and Germany, with Japan and the US to follow shortly. The black-framed glasses are compatible (兼容的) with recent Android operating systems. Last month Google announced that it was withdrawing its smart glasses for redevelopment. Sony’s initial model will come with a software development kit to encourage people to design apps for it, the company said.

The glasses, which weigh 77g, contain an accelerometer, gyroscope, compass, image and brightness sensors, 3-megapixel camera and a microphone. They also come with a controller, designed to be attached to clothing, which contains a speaker, touch sensor and the device’s battery. Text is displayed in front of the wearer in monochrome green.

Apple chief executive Tim Cook has been open about his dislike of glasses as a wearable device. “We always thought that glasses were not a smart move, from a point of view that people would not really want to wear them,” he told the New Yorker. “They were intrusive (闯入的), instead of pushing technology to the background, as we’ve always believed.”

Stuart Miles, founder of tech site Pocket-lint, said: “I think [Sony is] wasting their time, energy and effort.”

“Google Glass obviously needed a complete rethink... I can’t see how something thick-rimmed and more invasive-looking than Google Glass is going to catch on.

“People are keen on wearables like fitness bands and watches, but they care about their faces. Wearing something on your head is a lot stronger than wearing something on your arm,” he added. “The industry keeps pushing it but consumers just don’t want it.”

1. In which countries people can get the SmartEyeglass first?

A. The US and Japan.       B. The US and the UK.

C. The UK and Japan.        D. Germany and the UK.

2.The purpose of this passage is to __________.

A. introduce an accelerometer developed by the Google company

B. tell the people that the SmartEyeglass will go on sale

C. people like the glasses very much

D. the SmartEyeglass is less than 840 yuan

3.What can be inferred from what Stuart Miles said?

A. He supports Sony’s efforts to develop the SmartEyeglass.

B. He cares more about his clothes and face.

C. He dislikes the SmartEyeglass.

D. He really wants to wear them.

 

查看答案

阅读下面的文章,从每题后面所给的四个选项中选出正确的一项。

Bangkok has become the world’s top tourist destination, with 15.98 million visitors projected to visit Thailand’s capital city this year, according to the third annual Global Destination Cities Index released by MasterCard on Monday. Based on data MasterCard collected from governments, central banks, related public agencies and airlines so far this year, the projection for the entire year says Bangkok is surpassing (超过) London, the previous holder of the top place, by a very narrow margin.

Monday’s report marked the first time an Asian city has been projected to be the top-ranked tourist destination. London came in second, with 15.96 million visitors expected in 2013, and Paris, third, with 13.92 million visitors. MasterCard looked at 132 cities.

Other Asian cities that made it to the Top-20 Global Destination Cities in 2013 include Singapore at number four, with 11.75 million visitors; Kuala Lumpur at number eight, with 9.2 million visitors; Hong Kong at number nine, with 8.72 million visitors; Seoul at number 11, with 8.19 million visitors; Shanghai at number 14, with 6.5 million visitors, Tokyo at number 16, with 5.8 million visitors, and Taipei, with 5.19 million visitors.

The study found that Bangkok is experiencing a large increase in its number of tourists in 2013, up 9.8% from 2009. That compares to New York’s increase at 5.0% and London’s at 3.8%. Paris, meanwhile, saw a small dip in its number of tourists (negative 0.7%).

Caroline Lledo, who was visiting Bangkok from France, said Thailand has many offerings. “We like culture and the people are so nice. We also love shopping here,” Ms. Lledo said. MasterCard Worldwide’s global economic adviser Yuwa Hedrick-Wong cited (引用) overall value for money spent for why Bangkok is attractive. That is true for Thailand overall as well.

1.From the passage we can know that ________.

A. Bangkok defeated London by a wide margin

B. there are 15.96 million visitors visiting London in 2013

C. Paris is experiencing an increase in its number of tourists

D. London topped List of World’s Tourist Destinations in 2012

2.How many Asian cities have made it to the Top-20 Global Destination Cities in 2013?

A. Seven.           B. Eight.

C. Nine.             D. Ten.

3.What attracts visitors to Thailand?

A. People and buildings.

B. Shopping and environment.

C. Culture, people and shopping.

D. Culture and natural scenery.

4.What can we know about MasterCard?

A. MasterCard surveyed 131 cities.

B. Caroline Lledo was MasterCard’s adviser.

C. MasterCard collected data from private agencies.

D. It is the third time that MasterCard has released the Index.

 

查看答案

阅读下面的文章,从每题后面所给的四个选项中选出正确的一项。

As you move around your home, take a good look at the things you have. It is likely that your living room will have a television set and a video, and your kitchen a washing machine and a microwave oven. Your bedroom drawers will be filled with almost three times as many clothes as you need. You almost certainly own a car and possibly a home computer, holiday abroad at least once a year and eat out at least once a week.

Now, perhaps, more than ever before, people are wondering what life is all about, and what it is for. Seeking material success is beginning to trouble large numbers of people around the world. They feel that the long hours work culture to make more money is eating up their lives, leaving them very little time or energy for family or pastimes. Many are turning to other ways of living and downshifting is one of them. Six percent of workers in Britain took the decision to downshift last year.

One couple who downshifted is Daniel and Liz. They used to work in central London. He was a newspaper reporter and she used to work for an international bank. They would go to work by train every day from their large house in the suburbs, leaving their two children with a nanny. Most evenings Daniel wouldn’t get home until eight or nine o’clock and nearly twice a month he would have to fly to New York for meetings. They both earned a large amount of money but began to feel that life was passing them by.

Nowadays, they run a farm in the mountains of Wales. “I always wanted to have a farm then,” says Daniel, “and we took almost a year to make the decision to downshift. It’s taken some getting used to, but it’s been worth it. We have to think twice now about spending money on car repairs and we no longer have any holidays. However, I think it’s made us stronger as a family, and the children are a lot happier.

Liz, however, is not quite sure. “I used to enjoy my job, even though it was hard work and long hours. I’m not really a country girl, but I suppose I’m gradually getting used to looking after the animals. One thing I do like, though, is being able to see more of my children. My advice for other people wanting to do the same is not to think about it too much or you might not do it at all.”

1.The passage tells us that ________.

A.people seldom work long hours to make money

B.people hardly buy more things than necessary

C.people are sure everything they own is in the right place

D.people realize there is more to life than just making money

2.When Daniel was a reporter he ________.

A.lived in central London           B.disliked his job

C.missed his children               D.was well paid

3.Daniel and Liz both agree that the move to the farm ________.

A.was easy to organize               B.has improved family life

C.was extremely expensive            D.has been a total success

4.What does the author mean by saying “the long hours work culture to make more money is eating up their lives” in the second paragraph?

A.People work long hours to earn their living.

B.To make more money through hard work is the aim of people’s life.

C.Long hours of hard work occupy too much of people’s life.

D.People spent too much time and money eating meals.

 

查看答案

根据要求完成句子。

1.不管是谁,美国人都不喜欢用姓来称呼彼此,因为这样听上去太正式了。

________________________________________________________________________

2.只有你保持均衡的饮食,你才能保持健康。(倒装)

________________________________________________________________________

3.我们本来是可以轻易走出森林的,但是我们没有地图。(虚拟语气)

________________________________________________________________________

4.在一些旅游景点,游客们经常被以各种手段敲竹杠,这已经引起了广泛的关注。(非限定性定语从句)

________________________________________________________________________

5.科学家们宣称在癌症研究上已经取得了重大突破。(不定式)

________________________________________________________________________

 

查看答案

根据课文内容填空。

We use“ 1. ”body language when we are introduced to strangers. Like other animals, we are on 2. until we know it is safe to relax.

At Wushan we made a 3. up the Daning River to see some of the smaller gorges.

The Chinese flag was 4. in the wind. On a 5. mountain was a sign in 20-foot 6. .

The director of a 7. tourist office, Meng Fanying, said the monster, which seemed black in colour, was ten metres from the edge of the lake during the most recent 8.

They also think that there might be 9. creatures in other lakes around the world. Scientists, however, are 10.

 

查看答案
试题属性

Copyright @ 2008-2019 满分5 学习网 ManFen5.COM. All Rights Reserved.