满分5 > 高中英语试题 >

阅读理解。 How many times do you check your M...

阅读理解。

How many times do you check your Moments or Facebook page in a day to see whether your latest post has got another “like” or “thumbs up”?

Although you might be embarrassed to admit how many times you do this, don’t worry. Psychological findings have shown it’s completely normal.

In fact, the pleasure we derive from (取自) getting a “like” is equal to that of eating chocolate or winning money, and we can’t help wanting more.

According to the findings of the UCLA Brain Mapping Center, which observed 32 teens aged between 13 and 18, the feedback circuit (反馈电路) in the teens’ brains are particularly sensitive, and the “social” and “visual” parts of their brains were activated when they received “likes” on a social network. The research also showed that though the thumbs up might come from complete strangers, the good they derive from it worked equally.

So does it mean we should try our best to win as many thumbs up as possible?

Not necessarily so if we know the reasons behind our desire for attention.

In “Why do people crave (渴望) attention” by M. Farouk Radwan, he explained several cases in which people naturally longed for attention. Radwan said people who were an only child, who were used to being the center of attention in their house, may try to reproduce these conditions. Feeling “overlooked and unappreciated” might also lead you to be eager for attention. Other times, the state of being jealous or wanting to cover your mistakes may also contribute to such longings.

In fact, too much desire for attention can create anxiety, and in turn ruin your happiness even when you get it. So what can we do about it? The answer is quite simple.

“If people could adopt goals not focused on their own self-esteem (自尊) but on something larger than their self, such as what they can create or contribute to others, they would be less sensitive to some of the negative effects of pursuing self-esteem,” wrote psychology professor Jennifer Crocker in the Journal of Social Issues.

1.You may find this text in a magazine about ____.

A. technology            B. education

C. entertainment         D. social life

2.Who will NOT naturally expect attention according to Radwan?

A. People who are living with their parents.

B. Those who lack social recognition.

C. People who are the focus of attention.

D. Those who want to blanket what they’ve done.

3.We know from the last paragraph that ____.

A. checking your Moments or Facebook page is a waste of time

B. it is helpful to set goals concerning making contributions

C. focusing on one’s self-esteem is quite natural

D. self-teem has a bad effect on one’s goals

4.What’s the author’s attitude towards people’s addiction to “thumbs up”?

A. worried.             B. objective.

C. critical.            D. supportive.

 

1.D 2.A 3.B 4.C 【解析】 试题分析:心理学家研究证明,喜欢被“关注”这种情况完全正常,事实上,太过渴求关注会导致焦虑,甚至会在你得到关注的时候反过来破坏你的幸福感。若想戒掉我们对于”赞“的上瘾,只需关注比我们自身更重要的事情,一些艰难,却有意义的事。 1.D推理判断题。根据文章最后一句wrote psychology professor Jennifer Crocker in the Journal of Social Issues.心理学教授Jennifer Crocker在社会问题日志上写到。可知D项符合题意。 2.A推理判断题。根据第七段中he explained several cases in which people naturally longed for attention. Radwan said people who were an only child, who were used to being the center of attention in their house, may try to reproduce these conditions. Feeling “overlooked and unappreciated” might also lead you to be eager for attention. 独生子女们常常是其家庭关注的焦点,所以他们可能会试图复制这种情形。当感到“被忽视或不被欣赏”时也会试图获取他人关注,其他诸如嫉妒,或试图掩盖错误时也会产生这种渴求。从这里可知:和父母生活在一起的人不会有这种自然期盼被关注。故选A。 3.B推理判断题。根据最后一段“If people could adopt goals not focused on their own self-esteem (自尊) but on something larger than their self, such as what they can create or contribute to others, they would be less sensitive to some of the negative effects of pursuing self-esteem,”“如果人们能够不只关注自尊,而是将焦点放在比自身更大的目标上,比如能够给别人创造或贡献什么,那么他们就能减少自尊心带来的负面影响。”故选B。 4. 【名师点拨】 推理判断题要求在理解原文表面文字信息的基础上,做出一定的推理判断,从而得到文章的隐含意义和深层意义。推理判断题所涉及的内容可能是文中的某一句话,也可能是某几句话,所以,推理题的答案只能是根据原文表面文字信息一步推出的答案:即对原文某一句话或某几句话所作的同义改写或综合。推理判断题的题干中通常含infer,suggest,imply,conclude indicate等标志性词语。 这种题型主要包括细节判断题、态度观点推断题、写作意图推断题、文章出处判断题和猜测想象推断题。比如第30小题,B推理判断题。根据最后一段“If people could adopt goals not focused on their own self-esteem (自尊) but on something larger than their self, such as what they can create or contribute to others, they would be less sensitive to some of the negative effects of pursuing self-esteem,”“如果人们能够不只关注自尊,而是将焦点放在比自身更大的目标上,比如能够给别人创造或贡献什么,那么他们就能减少自尊心带来的负面影响。”故选B。 考点: 考查社会现象类阅读
复制答案
考点分析:
相关试题推荐

阅读理解。

A dog, it is said, is a man’s best friend. Put a dog, a kid and a book together, and you have a struggling reader’s best friend.

The therapy dogs of R.E.A.D. Reading Education Assistance Dogs have been helping children improve their reading skills since 1999, when Intermountain Therapy Animals (ITA) began the program in Salt Lake City, Utah.

Today, tens of thousands of R.E.A.D. teams dogs and their owners volunteer to spend time with youngsters in schools and libraries across the United States and around the world. The idea is that sharing a book with a nonjudgmental (不带评论的) partner encourages students’ confidence and helps develop a love of reading.

Izzy, a Havanese therapy dog, is a regular visitor to Public School 57 in East Harlem, New York. Students meet him in the library, pick out a book and sit down on the carpet. Izzy snuggles (依偎) up to them and gets ready to hear a story.

“I love reading to Izzy because he listens to me, and he doesn’t make fun of me when I make a mistake,” says third-grader Aelane Vasquez. The 9-year-old, whose parents are from Mexico, is one of 15 Latin-American students at the school who were selected for the program.

“All the students that we work with in the R.E.A.D. program were behind reading levels at the beginning of the year,” Bridget McElroy, who teaches English as a Second Language, explained. “Now most of them have reached the average level, if not above it.” That’s important, because achieving proficiency (熟练) in reading is vital for kids to succeed. Studies have shown that students who can’t read at grade level by the end of third grade are four times less likely to graduate high school by the age of 19.

The R.E.A.D. teams from New York Therapy Animals work with 175 kids at Public School 57 and nine other schools.

McElroy said she sees a marked difference in Aelane and her classmates, and not just in study. “Not only do the kids have time to practice reading, what we are really seeing is that they are excited to read and practice even when Izzy is not here,” she said.

1.According to this passage, dogs are the best friend of kids because ____.

A. they keep kids company through therapy

B. they can protect kids from danger

C. they are helpful to encourage kids to read

D. they are struggling and work hard

2.What does the example of Aelane Vasquez show?

A. Kids from Mexico love reading to Izzy.

B. Only Latin-American students can be chosen for the program.

C. The R.E.A.D. teams are responsible for the selection.

D. Listening without judgment is inspiring for the kids.

3.Which of the following is TRUE according to the passage?

A. The students in the R.E.A.D. program improve a lot only in study.

B. Without proficiency in reading, it’s difficult for kids to succeed.

C. All the students in the R.E.A.D. program can be above the reading level.

D. When not accompanied by the dog, kids will stop practicing reading consequently.

 

查看答案

阅读下列短文,从每题所给的四个选项(A、B、C和D)中,选出最佳选项。

Adventure Works World Tours

How often have you said out loud, “I would love to see the Eiffel Tower someday…” or “My dream in life is to see the pyramids”? Now you can stop talking about it and do it! Our mission is to provide you with the most comprehensive and complete planning and travel services so that you can have the adventure of a lifetime that is exciting, comfortable and worry-free.

We have several packages to accommodate almost any need, or you can let us create a custom travel package. Following is a small sampling of some of our packages.

Egyptian nights

Travel with us to the land of the pyramids, where you’ll see ancient mysteries displayed before your eyes! Our specialists will share with you their extensive knowledge of Egyptian history and artifacts as you admire ancient wonders like the Sphinx and the pyramids at Giza.

Packages range from 7 days and nights to 21 days and nights, and all packages include hotel, tours, and meals. Priced from $1,000 per person.

Splendors of Italy

From the leaning tower at Pisa to the Vatican (梵蒂冈) in Rome, you’ll see the greatest sights in Italy. You’ll visit Florence, Rome, Pisa, and villages in the Italian countryside. You’ll even get a primer (入门书) in the Italian language from a world-celebrated linguist (语言学家). Plus, you’ll visit a cooking school for a lesson on how to make real Italian lasagna! Priced from $800 per person.

Russian experience

Explore the best of Russia, a place of cultural and historical beauty. You’ll tour Moscow and St. Petersburg and see for yourself places like Red Square, the Kremlin, Moscow University and more. Learn about the history and the people that make up this remarkable place. Priced from $1,500 per person (does not include airfare).

Let us create just the right custom package for you! Let us show you the world!

Adventure Works

One Main Street, Seattle, WA 75006

Phone (425)555 0125

Fax (425) 555 0145

http://www.adventure-works.com

1.Which point might be the most attractive to those choosing Adventure Works for traveling?

A. Traveling with a fair price.

B. Getting to know the history of those countries.

C. Learning cooking while traveling.

D. Enjoying a travel package designed just for them.

2.What can we learn about the sampling packages?

A. 21 days and nights in Egypt will cost one person 1000 dollars.

B. If one chooses the Italy package, he can only enjoy the beautiful sights of the major cities.

C. If one is interested in religion, he might choose the Italy package.

D. The Russia package is a good choice if one is looking for the beauty of nature.

3.You can contact Adventure Works by the following EXCEPT ____.

A. an e-mail          B. a call

C. a fax              D. in person

4.What is the main purpose of the text?

A. To inform people the detailed schedules of their travel packages.

B. To encourage people to sign up for their travel package.

C. To introduce some popular holiday destinations.

D. To provide practical instructions on how to make a travel plan.

 

查看答案

书面表达:暑假即将来临。你班同学讨论了假期计划,提出了不同看法。请根据提示写一篇有关讨论的英语短文,并谈谈你的看法。

 

优点

缺点

呆在家中

花费少,舒适方便

不能亲身了解世界

外出旅游

增长见识,开阔眼界

花费多,旅途不便

注意:1. 短文必须写在答题卡的制定区域,词数80-120(不含已经写好的部分)

2. 短文必须包括表中所列要点,可根据内容分段表达。

3. 可适当增加细节,以使行文连贯。

4. 参考词汇:眼界---horizon(或view)

The summer holiday is coming. Our class have had a discussion about what to do during the holiday.

____________________________________________________________________________________

____________________________________________________________________________________

____________________________________________________________________________________

____________________________________________________________________________________

____________________________________________________________________________________

____________________________________________________________________________________

____________________________________________________

 

查看答案

文中共有10处语言错误,每句中最多两处。错误涉及一个单词的增加、删除或修改。

增加:在此处加一个漏字符号(),并在其下面写出修改的词。

删除:把多余的词用斜线(\)划掉。

修改:在错的词下划一横线,并在其下面写出修改后的词。

注意:1.每处错误及其修改均仅限一词;

只允许修改10处,多者(从十一处起)不计分。

My dentist had just pulled out one of my tooth and had told me to rest for while. My mouth was full with cotton wool. He knew I collected bird eggs and asks   me whether my collection was growing. He then asked me a lot of other question.  In answer to these questions, I could neither nod or make strange noises.  Meanwhile, my tongue was busy search out the hole where the tooth had been. I  suddenly felt very worried, so couldn’t say everything. When the dentist at last removed the cotton wool, I was able to tell him of  that  he  had pulled out the wrong  tooth.

 

查看答案

It is the Thanksgiving Day . I have the strong desire to write about something to express my thanks to the people around me.

I 1. ( bring up ) by my grandparents 2.are as kind and hardworking as thousands of Chinese peasants in a distant village. They worked in the field all day long and took good care of me as well .

3. ( Honest) speaking, my parents are ordinary people.4. I must say that they are great educators, for they educated me to be an 5. ( dependent ) and useful man to society.

My teachers, selfless,generous, devote themselves to 6. ( help)  each individual student achieve his/her ambition.

Meanwhile , I can share my happiness and 7. (sad) with my peer students .I am happy to be with them because we have much  8. common.

I am 9. luckiest and happiest person with all these loved 10. (one) around.

 

查看答案
试题属性

Copyright @ 2008-2019 满分5 学习网 ManFen5.COM. All Rights Reserved.