满分5 > 高中英语试题 >

根据短文内容,从短文后的选项中选出能填入空白处的最佳选项。选项中有两项为多余选项...

根据短文内容,从短文后的选项中选出能填入空白处的最佳选项。选项中有两项为多余选项

For the question of how to set goals, we have a very simple process that you can go through to set your personal goals. 1.

Identify your personal values and task statements. 2. If you can identity your personal values, your personal goal will not go wrong. The starting point of all achievements is desire.

3. After you know your personal values, find out what you really want to achieve in every life aspect. Life has many aspects and in order to lead a happy life, you should set goals in every aspect.

Write your goals down. Please pay attention to this. 4. If not, they will only become dreams. You should limit your goals to between 5 and 6 at any one time. To achieve your goals you have to focus your efforts and energy. As you progress and complete your goals, you may add new goals.

Develop a personal action plan. You need to make a detailed schedule according to your goals. Develop a personal action plan and follow it.

Review your progress and update your goals accordingly. 5. If not, analyze why the goal is not being met. Find a coach or friend to help you if you have trouble. Realize your goals step by step. Find out more of monitoring the process of goal setting.

A. Make sure you are making progress.

B. Your personal value is the big direction.

C. Figure out the goals you want to achieve.

D. Its true that goal setting is a lifelong process.

E. If you want to succeed, you need prepare well.

F. You must write your goals down on a piece of paper.

G. These steps can help you achieve your goals more easily.

 

1.G 2.B 3.C 4.F 5.A 【解析】 试题分析:文章讲述了如何设置个人目标的问题。 1.G考查对上下文的理解和推理判断能力。根据下文可知此处内容为介绍设置个人目标的步骤。故选G。 2.B考查对上下文的理解和推理判断能力。根据上一句:确定你的个人价值观和任务。根据下一句:如果你能识别你的个人价值观,你的个人目标不会出错。此处内容为个人价值观对于目标的作用。故选B。 3.C考查对上下文的理解和推理判断能力。根据下一句:当你知道你的个人价值观,找出你真正想在每一个生活方面实现的东西。此处内容为确定自己想实现的东西。故选C。 4.F考查对上下文的理解和推理判断能力。根据上一句:写下你的目标。请注意这个。根据下一句:如果没有,他们只会成为梦想。此处可知内容为要写下自己的目标。故选F。 5.A考查对上下文的理解和推理判断能力。根据上一句:回顾你的进步,并相应地更新你的目标。根据下一句:如果没有,分析为什么目标是没有得到满足。此处的内容为确定自己是否取得进步。故选A。 考点:考查信息匹配 【名师点拨】 高考七选五解题方法 1.通读全文,了解文章大意。这是一个泛读的过程,目的是了解文章大意,为以后的理解做铺垫。 2.分析句型,了解语法构成。比如第40题:考查对上下文的理解和推理判断能力。根据上一句:回顾你的进步,并相应地更新你的目标。根据下一句:如果没有,分析为什么目标是没有得到满足。此处的内容为确定自己是否取得进步。故选A。 3.当我们了解了文章大意后,要明确每一个空是填一个整句子还是半个句子。这一点十分重要,它能够帮助我们迅速确定某些空的选项范围,比如,有一个空的结尾处没有标点符号,后文紧跟着一个句子的后半部分,很显然这时我们需要填的是半个句子,这时便可以在七个选项中找到是半个句子的选项,从而缩小选择范围。比如36小题,考查对上下文的理解和推理判断能力。根据下文可知此处内容为介绍设置个人目标的步骤。故选G。 4.明确关联关系。任何句子都是要么和上文有联系,要么和下文有联系,要么和上下文都有联系。比如38小题,考查对上下文的理解和推理判断能力。根据下一句:当你知道你的个人价值观,找出你真正想在每一个生活方面实现的东西。此处内容为确定自己想实现的东西。故选C。 5.带入通读,复查 做完题目切忌直接离开,这是我们很有必要将自己修正好的文章通读一遍,将其看做一片行文通顺语意连贯的文章来读,这是如果感到有含义不连贯的地方,很有可能是我们填错了空,就要复查了,注意:七选五的特点在于,错一道,往往还会错另外的一道或几道,我们叫做"连错",所以当你发现自己有一处填的有问题时,一定要同时检查其他空。
复制答案
考点分析:
相关试题推荐

阅读下列短文,从每题所给的四个选项A、B、CD选出最佳选项。

Health experts have long known that vitamin D is important for healthy bones and teeth. It may also help to protect the body against diseases such as diabetes and cancer. And now, researchers say vitamin D might help fight brain diseases called dementia (痴呆).

Dementia is a brain disease that damages thinking and memory processes, which scientists call cognitive (认知) abilities.” Dementia is difficult to treat. Taking care of someone who has dementia is extremely demanding. And the disease is very frightening to sufferers. Chris Roberts suffers from dementia. He says the worst part of living with this disease was getting lost while driving. “The worst thing that I found was getting lost in the car, not just forgetting where I was going I wouldn’t know where I was.” More than 47 million people around the world suffer from dementia. The World Health Organization reports that 60 percent of them live in low- and middle-income countries.

We get vitamin D from some foods like nuts, lentils (扁豆) and fatty fish. We also get vitamin D from the sun. But that is not dependable. In some parts of the world, there is not enough sunlight to provide enough vitamin D. Also, sunblock prevents the vitamin from entering the body. To add to the problem, the skin’s ability to process vitamin D weakens as a person ages.

Researchers at Rutgers University in New Jersey are exploring the relationship between vitamin D and dementia. The team recently measured vitamin D levels and cognitive ability in older people. Nutritional sciences professor Joshua Miller led the team. He said cognitive abilities differed among the study subjects. He said tests showed that about 60 percent of the group was low in vitamin D.

1.Which of the following is true about vitamin D?

A. Vitamin D can decrease peoples risk of heart diseases.

B. Vitamin D helps the body fight against cancer.

C. Vitamin D is mainly obtained from the sun.

D. The need for Vitamin D decreases as people age.

2.What does the underlined word demanding mean in Paragraph 2?

A. Boring but rewarding.

B. Disturbing and frightening.

C. Disgusting and stressful.

D. Hard and tiresome.

3.What does Paragraph 3 mainly talk about?

A. How vitamin D affects peoples health.

B. Where people get vitamin D.

C. Whether sunlight can produce vitamin D.

D. Why peoples age influences the production of vitamin D.

4.Where can we most probably read the passage?

A. In a travel brochure.

B. In a literature magazine.

C. In a science journal.

D. In a commercial advertisement.

 

查看答案

阅读下列短文,从每题所给的四个选项A、B、CD选出最佳选项。

When asked about happiness, we usually think of something extraordinary, an absolute delight, which seems to get rarer the older we get.

For kids, happiness has a magical quality. Their delight at winning a race or getting a new bike is unreserved (毫无掩饰的).

In the teenage years the concept of happiness changes. Suddenly it's conditional on such things as excitement, love and popularity. I can still recall the excitement of being invited to dance with the most attractive boy at the school party.

In adulthood the things that bring deep joy—love, marriage, birth—also bring responsibility and the risk of loss. For adults, happiness is complicated (复杂的) .

My definition of happiness is the capacity for enjoyment. The more we can enjoy what we have, the happier we are. Its easy to overlook the pleasure we get from the company of friends, the freedom to live where we please, and even good health.

I experienced my little moments of pleasure yesterday. First I was overjoyed when I shut the last lunch-box and had the house to myself. Then I spent an uninterrupted morning writing, which I love. When the kids and my husband came home, I enjoyed their noise after the quiet of the day.

Psychologists tell us that to be happy we need a mix of enjoyable leisure time and satisfying work. I dont think that my grandmother, who raised 14 children, had much of either. She did have a network of close friends and family, and maybe this is what satisfied her.

We, however, with so many choices and such pressure to succeed in every area, have turned happiness into one more thing weve got to have. Were so self-conscious about our right to it that its making us miserable. So we chase it and equal it with wealth and success, without noticing that the people who have those things arent necessarily happier.

Happiness isnt about what happens to usits about how we see what happens to us. Its the skillful way of finding a positive for every negative. Its not wishing for what we dont have, but enjoying what we do possess.

1.As one grows older, one ______.

A. tends to believe responsibility means happiness

B. associates his/her happiness less with others

C. will take fewer risks in pursuing happiness

D. feels it harder to experience happiness

2.What can we learn about the author from Paragraphs 5 and 6?

A. She cares little about her own health.

B. She is easily satisfied by things in daily life.

C. She enjoys the freedom of traveling.

D. She prefers getting pleasure from housework.

3.People who equal happiness with wealth and success ______.

A. pay too much attention to their right to happiness

B. consider pressure something blocking their way

C. are at a loss to make correct choices

D. are more likely to be happy

4.Which of the following can best explain the main idea of the passage?

A. God helps those who help themselves.

B. Each man is the master of his own fate.

C. Happy is he who is content.

D. Success leads to happiness.

 

查看答案

阅读下列短文,从每题所给的四个选项A、B、CD选出最佳选项。

One day when I was 12, my mother gave me an order: I was to walk to the public library, and borrow at least one book for the summer. This was one more weapon for her to defeat my strange problem— inability to read.

In the library, I found my way into the “Children’s Room.” I sat down on the floor and pulled a few books off the shelf at random. The cover of a book caught my eye. It presented a picture of a beagle. I had recently had a beagle, the first and only animal companion I ever had as a child. He was my secret sharer, but one morning, he was gone, given away to someone who had the space and the money to care for him. I never forgot my beagle. Without opening the book titled Amos, the Beagle with a Plan, I borrowed it from the library for the summer.

Under the shade of a bush, I started to read about Amos. I read very, very slowly with difficulty. Though pages were turned slowly, I got the main idea of the story about a dog who, like mine, had been separated from his family and who finally found his way back home. That dog was my dog, and I was the little boy in the book.

My mother’s call returned me to the real world. I suddenly realized something: I had read a book, and I had loved reading that book. Everyone knew I could not read. But I had read it. Books could be incredibly wonderful and I was going to read them.

I never told my mother about my “miraculous” (奇迹般地) experience that summer, but she saw a slow but remarkable improvement in my classroom performance during the next year. And years later, she was proud that her son had read thousands of books, was awarded a PhD in literature, and authored his own books, articles, poetry and fiction. The power of the words has held.

1.The author’s mother told him to borrow a book in order to_____.

A. encourage him to do more walking

B. help cure him of his reading problem

C. let him spend a meaningful summer

D. make him learn more about weapons

2.The book caught the author’s eye because_____.

A. it contained pretty pictures of animals

B. he found its title easy to understand

C. he was reminded of his own dog

D. he liked children’s stories very much

3.What can be concluded from the last paragraph?

A. The author’s mother rewarded him with books.

B. The author’s mother read the same book.

C. The author has become a successful writer.

D. The author has had happy summers ever since.

4.Which one could be the best title of the passage?

A. My Passion for Reading

B. Mum’s Strict Order

C. Reunion with My Beagle

D. The Charm of a Book

 

查看答案

阅读下列短文,从每题所给的四个选项A、B、CD选出最佳选项。

The Healthy Habits Survey shows that only about one third of American seniors have correct habits. Here are some findings and expert advice.

1. How many times did you brush your teeth yesterday?

Finding: A full 33% of seniors brush their teeth only once a day.

Step: Remove the 300 types of bacteria in your mouth each morning with a battery-operated toothbrush. Brush gently for 2 minutes, at least twice a day.

2. How many times did you wash your hands or bathe yesterday?

Finding: Seniors, on average, bathe fewer than 3 days a week. And nearly 30% wash their hands only 4 times a dayhalf of the number doctors recommend.

Step: We touch our faces around 3,000 times a dayoften inviting germs (病菌) to enter our mouth, nose, and eyes. Use toilet paper to avoid touching the door handle. And, most important, wash your hands often with hot running water and soap for 20 seconds.

3. How often do you think about fighting germs?

Finding: Seniors are not fighting germs as well as they should.

Step: Be aware of germs. Do you know it is not your toilet but your kitchen sponge (海绵) that can carry more germs than anything else? To kill these germs, keep your sponge in the microwave for 10 seconds.

 

1.What is found out about American seniors?

A. Most of them have good habits.

B. About one third of them brush their teeth only once a day

C. All of them are fighting germs better than expected.

D. Nearly 30% of them bathe three days a week.

2.Doctors suggest that people should wash their hands______.

A. three times a day         B. twice a day

C. eight times a day         D. four times a day

3.Which of the following is true according to the text?

A. A kitchen sponge can carry more germs than a toilet.

B. There are less than 300 types of bacteria in the mouth.

C. We should keep from touching our faces.

D. We should wash our hands before touching a door handle.

 

查看答案

假如你叫李华,你的加拿大笔友James想了解一下你要参加的2012年全国中学生英语夏令营的有关情况,请根据以下信息给他写一封回信,并邀请他参加你们的活动。

营址

大连

活动时间

2012年7月底,共4天

参加人员

1.全国中学生英语能力竞赛获奖者

2.中国,美国和澳大利亚的英语老师

活动内容

1.举行英语演讲比赛

2.观看学生表演

3.游览大连风景名胜

4.交流英语学习经验

注意:1.信须包括以上提供的内容要点,可以适当增加细节,使内容连贯;

2.词数:100左右;

3.参考词汇:全国中学生英语能力竞赛NEPC

Dear James,

Nice to hear from you again!

__________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

Best wishes,

Yours,

Li Hua

 

查看答案
试题属性

Copyright @ 2008-2019 满分5 学习网 ManFen5.COM. All Rights Reserved.