满分5 > 高中英语试题 >

阅读下列短文,从每题所给的四个选项(A、B、C和D)中,选出最佳选项。 When...

阅读下列短文,从每题所给的四个选项A、B、CD选出最佳选项。

When asked about happiness, we usually think of something extraordinary, an absolute delight, which seems to get rarer the older we get.

For kids, happiness has a magical quality. Their delight at winning a race or getting a new bike is unreserved (毫无掩饰的).

In the teenage years the concept of happiness changes. Suddenly it's conditional on such things as excitement, love and popularity. I can still recall the excitement of being invited to dance with the most attractive boy at the school party.

In adulthood the things that bring deep joy—love, marriage, birth—also bring responsibility and the risk of loss. For adults, happiness is complicated (复杂的) .

My definition of happiness is the capacity for enjoyment. The more we can enjoy what we have, the happier we are. Its easy to overlook the pleasure we get from the company of friends, the freedom to live where we please, and even good health.

I experienced my little moments of pleasure yesterday. First I was overjoyed when I shut the last lunch-box and had the house to myself. Then I spent an uninterrupted morning writing, which I love. When the kids and my husband came home, I enjoyed their noise after the quiet of the day.

Psychologists tell us that to be happy we need a mix of enjoyable leisure time and satisfying work. I dont think that my grandmother, who raised 14 children, had much of either. She did have a network of close friends and family, and maybe this is what satisfied her.

We, however, with so many choices and such pressure to succeed in every area, have turned happiness into one more thing weve got to have. Were so self-conscious about our right to it that its making us miserable. So we chase it and equal it with wealth and success, without noticing that the people who have those things arent necessarily happier.

Happiness isnt about what happens to usits about how we see what happens to us. Its the skillful way of finding a positive for every negative. Its not wishing for what we dont have, but enjoying what we do possess.

1.As one grows older, one ______.

A. tends to believe responsibility means happiness

B. associates his/her happiness less with others

C. will take fewer risks in pursuing happiness

D. feels it harder to experience happiness

2.What can we learn about the author from Paragraphs 5 and 6?

A. She cares little about her own health.

B. She is easily satisfied by things in daily life.

C. She enjoys the freedom of traveling.

D. She prefers getting pleasure from housework.

3.People who equal happiness with wealth and success ______.

A. pay too much attention to their right to happiness

B. consider pressure something blocking their way

C. are at a loss to make correct choices

D. are more likely to be happy

4.Which of the following can best explain the main idea of the passage?

A. God helps those who help themselves.

B. Each man is the master of his own fate.

C. Happy is he who is content.

D. Success leads to happiness.

 

1.D 2.B 3.A 4.C 【解析】 试题分析:本文讲述的是作者通过自己的经历告诉我们什么是真正的幸福,我们应该如何获得自己想要的幸福。 1.D细节理解题。由文章第一段中的...which seems to get rarer the older we get.可知,人们越老越觉得很难获得幸福。故选D。 2.B推理判断题。在第五段作者讲述了自己的幸福观;在第六段作者讲述了自己因能够不受打扰地写作而感到幸福,安静过后一家人在一起喧闹也感到幸福。由此可知作者对日常生活是容易满足的。故选B。 3.A细节理解题。由文章倒数第二段最后一句可知,我们追逐幸福并以财富和成功来衡量它,却没注意到那些拥有财富和成功的人们并不一定更幸福。由此可知,以财富和成功来衡量幸福的人其实是对幸福施加了太多的压力。故选A。 4.C主旨大意题。从作者对于幸福的论述我们可以看出,幸福就是对于自己已经拥有的感到满足,而过分追求财富和成功只能给自己更大的压力,故选C。 考点:考查日常生活类阅读 【名师点睛】 日常生活这一话题主要涉及人们衣食住行等方面的活动。这一话题的选材主要针对人们日常的工作,生活以及学习情况。做这一类题时,最主要的是要把握好人物的活动内容,时间和地点。 日常生活类阅读题答题技巧: 该类文章内容涉及到人们的言谈举止、生活习惯、饮食起居、恋爱婚姻、消遣娱乐、家庭生活等。文章篇幅短小,追根溯源,探索各项风俗的历史渊源,内容有趣。虽然这类文章读起来感觉轻松,试题做起来比较顺手,但绝不能掉以轻心。因为稍不留神,就会丢分。 为了保证较高准确率,建议同学们做好以下几点: 1、保持正常的考试心态。笔者在教学中发现,越是容易的试题,同学们越是容易失分。为什么呢?因为在这种情况下,同学们极易产生麻痹思想,认为题目好做,就不引起高度重视,于是思维不发散、不周密。而命题人就是利用同学们的这一弱点,设计陷阱题。所以,无论试题难易与否,我们都要保持正常的考试心态。试题容易,不欣喜;试题难,不悲观。比如第30题:细节理解题。由文章倒数第二段最后一句可知,我们追逐幸福并以财富和成功来衡量它,却没注意到那些拥有财富和成功的人们并不一定更幸福。由此可知,以财富和成功来衡量幸福的人其实是对幸福施加了太多的压力。故选A。 2、根据前面讲到的方法,认认真真、细细心心做好事实细节题。 3、做好语义转换题。这类题是根据英语中一词多义和某些词语在文中能表达一定的修辞意义的原则而设计的。要求同学们解释某生词的含义,确定多义词或短语在文中的意思,确认文中的某个代词所指代的对象,或者对英语中特有的表达、格言、谚语进行解释。这种题要求同学们一定要根据上下文猜测词义或理解句子,切不可望文生义。比如第31题:主旨大意题。从作者对于幸福的论述我们可以看出,幸福就是对于自己已经拥有的感到满足,而过分追求财富和成功只能给自己更大的压力,故选C。 4、做好简单推理判断题。简单推理判断题要以表面文字为前提,以具体事实为依据进行推理,做出判断。这种推理方式比较直接,只要弄清事实,即可结合常识推断出合理的结论。比如第29题:推理判断题。在第五段作者讲述了自己的幸福观;在第六段作者讲述了自己因能够不受打扰地写作而感到幸福,安静过后一家人在一起喧闹也感到幸福。由此可知作者对日常生活是容易满足的。故选B。
复制答案
考点分析:
相关试题推荐

阅读下列短文,从每题所给的四个选项A、B、CD选出最佳选项。

One day when I was 12, my mother gave me an order: I was to walk to the public library, and borrow at least one book for the summer. This was one more weapon for her to defeat my strange problem— inability to read.

In the library, I found my way into the “Children’s Room.” I sat down on the floor and pulled a few books off the shelf at random. The cover of a book caught my eye. It presented a picture of a beagle. I had recently had a beagle, the first and only animal companion I ever had as a child. He was my secret sharer, but one morning, he was gone, given away to someone who had the space and the money to care for him. I never forgot my beagle. Without opening the book titled Amos, the Beagle with a Plan, I borrowed it from the library for the summer.

Under the shade of a bush, I started to read about Amos. I read very, very slowly with difficulty. Though pages were turned slowly, I got the main idea of the story about a dog who, like mine, had been separated from his family and who finally found his way back home. That dog was my dog, and I was the little boy in the book.

My mother’s call returned me to the real world. I suddenly realized something: I had read a book, and I had loved reading that book. Everyone knew I could not read. But I had read it. Books could be incredibly wonderful and I was going to read them.

I never told my mother about my “miraculous” (奇迹般地) experience that summer, but she saw a slow but remarkable improvement in my classroom performance during the next year. And years later, she was proud that her son had read thousands of books, was awarded a PhD in literature, and authored his own books, articles, poetry and fiction. The power of the words has held.

1.The author’s mother told him to borrow a book in order to_____.

A. encourage him to do more walking

B. help cure him of his reading problem

C. let him spend a meaningful summer

D. make him learn more about weapons

2.The book caught the author’s eye because_____.

A. it contained pretty pictures of animals

B. he found its title easy to understand

C. he was reminded of his own dog

D. he liked children’s stories very much

3.What can be concluded from the last paragraph?

A. The author’s mother rewarded him with books.

B. The author’s mother read the same book.

C. The author has become a successful writer.

D. The author has had happy summers ever since.

4.Which one could be the best title of the passage?

A. My Passion for Reading

B. Mum’s Strict Order

C. Reunion with My Beagle

D. The Charm of a Book

 

查看答案

阅读下列短文,从每题所给的四个选项A、B、CD选出最佳选项。

The Healthy Habits Survey shows that only about one third of American seniors have correct habits. Here are some findings and expert advice.

1. How many times did you brush your teeth yesterday?

Finding: A full 33% of seniors brush their teeth only once a day.

Step: Remove the 300 types of bacteria in your mouth each morning with a battery-operated toothbrush. Brush gently for 2 minutes, at least twice a day.

2. How many times did you wash your hands or bathe yesterday?

Finding: Seniors, on average, bathe fewer than 3 days a week. And nearly 30% wash their hands only 4 times a dayhalf of the number doctors recommend.

Step: We touch our faces around 3,000 times a dayoften inviting germs (病菌) to enter our mouth, nose, and eyes. Use toilet paper to avoid touching the door handle. And, most important, wash your hands often with hot running water and soap for 20 seconds.

3. How often do you think about fighting germs?

Finding: Seniors are not fighting germs as well as they should.

Step: Be aware of germs. Do you know it is not your toilet but your kitchen sponge (海绵) that can carry more germs than anything else? To kill these germs, keep your sponge in the microwave for 10 seconds.

 

1.What is found out about American seniors?

A. Most of them have good habits.

B. About one third of them brush their teeth only once a day

C. All of them are fighting germs better than expected.

D. Nearly 30% of them bathe three days a week.

2.Doctors suggest that people should wash their hands______.

A. three times a day         B. twice a day

C. eight times a day         D. four times a day

3.Which of the following is true according to the text?

A. A kitchen sponge can carry more germs than a toilet.

B. There are less than 300 types of bacteria in the mouth.

C. We should keep from touching our faces.

D. We should wash our hands before touching a door handle.

 

查看答案

假如你叫李华,你的加拿大笔友James想了解一下你要参加的2012年全国中学生英语夏令营的有关情况,请根据以下信息给他写一封回信,并邀请他参加你们的活动。

营址

大连

活动时间

2012年7月底,共4天

参加人员

1.全国中学生英语能力竞赛获奖者

2.中国,美国和澳大利亚的英语老师

活动内容

1.举行英语演讲比赛

2.观看学生表演

3.游览大连风景名胜

4.交流英语学习经验

注意:1.信须包括以上提供的内容要点,可以适当增加细节,使内容连贯;

2.词数:100左右;

3.参考词汇:全国中学生英语能力竞赛NEPC

Dear James,

Nice to hear from you again!

__________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

Best wishes,

Yours,

Li Hua

 

查看答案

假定英语课上老师要求同桌之间交换修改作文,请你修改你同桌写的以下作文。文中共有10处错误,每句中最多有两处。错误涉及一个单词的增加、删除或修改。

增加:在缺词处加一个漏词符号(),并在其下面写出该加的词。

删除:把多余的词用斜线(\)划掉。

修改:在错的词下画一横线,并在该词下面写出修改后的词。

注意:1.每处错误及其修改均仅限一词;

2.只允许修改10处,多者(从第11处起)不计分。

I was only 12 since we moved to California. I remembered that I enjoyed flying non-stop across a whole country and that I wasnt very happy about leave my friends. But Dad think it would be good for us all to live in a suburb instead in the middle of a city. And Uncle Jeff, his brother, whod been living in California for about 20 years, were always telling us how wonderful California it was. He said it would be easily for Dad to get a job driving a taxi, that had been Dads job in New York. Thus, we all agreed to try them for one year.

 

查看答案

单词拼写。

1.The bridge was ____________(设计) in a unique style.

2.Many people believed that world ____________(文明) started in the ancient Rome.

3.Steel and iron are ____________(工业) products.

4.With the development of _________(旅游业), more and more foreigners visit China.

5.____________(有希望), it will be fine tomorrow.

6.There wasn’t enough ____________(证据) to prove that he was wrong.

7.It’s ____________(绝对) impossible for us to finish the work on time.

8.Edison is a famous ___________(发明家) all over the world.

9.Many drivers think the ____________(收费) should be much lower.

10.This book is the most ____________(印象深刻) novel。

11.There is a ____________(现场直播) concert.

12.His ____________(同事) were interested in his story.

13.The result of the match was ____________(不可预测)

14.Have you ____________(适应) to your new life?

15.The leader went to look at the ____________(毁坏) by the earthquake.

 

查看答案
试题属性

Copyright @ 2008-2019 满分5 学习网 ManFen5.COM. All Rights Reserved.