满分5 > 高中英语试题 >

阅读下列短文,从每题所给的四个选项(A、B、C和D)中,选出最佳选项。 The ...

阅读下列短文,从每题所给的四个选项A、B、CD选出最佳选项。

The Healthy Habits Survey shows that only about one third of American seniors have correct habits. Here are some findings and expert advice.

1. How many times did you brush your teeth yesterday?

Finding: A full 33% of seniors brush their teeth only once a day.

Step: Remove the 300 types of bacteria in your mouth each morning with a battery-operated toothbrush. Brush gently for 2 minutes, at least twice a day.

2. How many times did you wash your hands or bathe yesterday?

Finding: Seniors, on average, bathe fewer than 3 days a week. And nearly 30% wash their hands only 4 times a dayhalf of the number doctors recommend.

Step: We touch our faces around 3,000 times a dayoften inviting germs (病菌) to enter our mouth, nose, and eyes. Use toilet paper to avoid touching the door handle. And, most important, wash your hands often with hot running water and soap for 20 seconds.

3. How often do you think about fighting germs?

Finding: Seniors are not fighting germs as well as they should.

Step: Be aware of germs. Do you know it is not your toilet but your kitchen sponge (海绵) that can carry more germs than anything else? To kill these germs, keep your sponge in the microwave for 10 seconds.

 

1.What is found out about American seniors?

A. Most of them have good habits.

B. About one third of them brush their teeth only once a day

C. All of them are fighting germs better than expected.

D. Nearly 30% of them bathe three days a week.

2.Doctors suggest that people should wash their hands______.

A. three times a day         B. twice a day

C. eight times a day         D. four times a day

3.Which of the following is true according to the text?

A. A kitchen sponge can carry more germs than a toilet.

B. There are less than 300 types of bacteria in the mouth.

C. We should keep from touching our faces.

D. We should wash our hands before touching a door handle.

 

1.B 2.C 3.A 【解析】 试题分析:这篇短文中作者主要讲述了关于美国老年人卫生习惯的调查,发现只有大约三分之一的老年人有良好的卫生习惯。 1.B细节理解题。根据短文信息A full 33% of seniors brush their teeth only once a day.描述可知只有大约三分之一的老年人每天只刷一次牙。故选B。 2.C推理判断题。根据短文信息And nearly 30% wash their hands only 4 times a day---half of the number which doctors recommend描述可知几乎百分之三十的老年人一天只洗四次手----是医生推荐量的一半。可见医生建议一天要洗八次手。故选C。 3.A细节理解题。根据短文信息Do you know it is not your toilet but your kitchen sponge(海绵)that can carry more germs than anything else?可知厨房海绵携带病菌的数量要比厕所还要多。故选A。 考点:考查社会现象类阅读 【名师点睛】 英语高考阅读理解细节题解题技巧 一、语义转换题——跳读查找法这是做事实细节题最基本也是最常用的方法。在通常情况下,细节题主要考查考生对某句话或某几句话的理解,同学们若能根据题干内容从原文中找到相关的句子,然后进行比较和分析,便可确定最佳答案。 运用跳读查找法时,同学们要特别注意试题(包括选项)与原文之间的适当变换。根据近几年的考题情况来看,现在很少有直接用原文中的句子进行考查和测试的,而通常要进行一定的处理。而这种“处理”主要就是指进行语义转换,其中包括同义变换、概念解析、归纳事实等。比如第21小题,细节理解题。根据短文信息A full 33% of seniors brush their teeth only once a day.描述可知只有大约三分之一的老年人每天只刷一次牙。故选B。 比如第23小题,细节理解题。根据短文信息Do you know it is not your toilet but your kitchen sponge(海绵)that can carry more germs than anything else?可知厨房海绵携带病菌的数量要比厕所还要多。故选A。 二、生活应用题——常识理解法生活应用题要求考生在读懂文章的基础上结合一定的生活常识进行判断。不过,有趣的是,高考有时会出现一些“低级”常识判断题,即无需看懂文章,也可选出最佳答案。 三、细节排序题——首尾定位法 这种试题要求考生根据动作发生的先后顺序和句子之间的逻辑关系,找出事件发生的正确顺序。同学们在做这种题时可采用“首尾定位法”,即最先找出第一个动作和最后一个动作,迅速缩小选择范围,从而快速选出正确答案。比如第22题:推理判断题。根据短文信息And nearly 30% wash their hands only 4 times a day---half of the number which doctors recommend描述可知几乎百分之三十的老年人一天只洗四次手----是医生推荐量的一半。可见医生建议一天要洗八次手。故选C。 四、寻找信息题——题干定位法快速寻找信息题一般为功能阅读题,主要形式有广告、公告、演出信息、航班时间表等。做这类题时没有必要阅读全文,宜采用“题干定位法”。
复制答案
考点分析:
相关试题推荐

假如你叫李华,你的加拿大笔友James想了解一下你要参加的2012年全国中学生英语夏令营的有关情况,请根据以下信息给他写一封回信,并邀请他参加你们的活动。

营址

大连

活动时间

2012年7月底,共4天

参加人员

1.全国中学生英语能力竞赛获奖者

2.中国,美国和澳大利亚的英语老师

活动内容

1.举行英语演讲比赛

2.观看学生表演

3.游览大连风景名胜

4.交流英语学习经验

注意:1.信须包括以上提供的内容要点,可以适当增加细节,使内容连贯;

2.词数:100左右;

3.参考词汇:全国中学生英语能力竞赛NEPC

Dear James,

Nice to hear from you again!

__________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

Best wishes,

Yours,

Li Hua

 

查看答案

假定英语课上老师要求同桌之间交换修改作文,请你修改你同桌写的以下作文。文中共有10处错误,每句中最多有两处。错误涉及一个单词的增加、删除或修改。

增加:在缺词处加一个漏词符号(),并在其下面写出该加的词。

删除:把多余的词用斜线(\)划掉。

修改:在错的词下画一横线,并在该词下面写出修改后的词。

注意:1.每处错误及其修改均仅限一词;

2.只允许修改10处,多者(从第11处起)不计分。

I was only 12 since we moved to California. I remembered that I enjoyed flying non-stop across a whole country and that I wasnt very happy about leave my friends. But Dad think it would be good for us all to live in a suburb instead in the middle of a city. And Uncle Jeff, his brother, whod been living in California for about 20 years, were always telling us how wonderful California it was. He said it would be easily for Dad to get a job driving a taxi, that had been Dads job in New York. Thus, we all agreed to try them for one year.

 

查看答案

单词拼写。

1.The bridge was ____________(设计) in a unique style.

2.Many people believed that world ____________(文明) started in the ancient Rome.

3.Steel and iron are ____________(工业) products.

4.With the development of _________(旅游业), more and more foreigners visit China.

5.____________(有希望), it will be fine tomorrow.

6.There wasn’t enough ____________(证据) to prove that he was wrong.

7.It’s ____________(绝对) impossible for us to finish the work on time.

8.Edison is a famous ___________(发明家) all over the world.

9.Many drivers think the ____________(收费) should be much lower.

10.This book is the most ____________(印象深刻) novel。

11.There is a ____________(现场直播) concert.

12.His ____________(同事) were interested in his story.

13.The result of the match was ____________(不可预测)

14.Have you ____________(适应) to your new life?

15.The leader went to look at the ____________(毁坏) by the earthquake.

 

查看答案

阅读下面材料,在空白处填入适当的内容或括号内单词的正确形式。

There was no one quite like my father. When any other man had an extra dollar, he bought a drink; when Father had an extra dollar, he bought a book. Other people had pictures on their walls, or at least a calendar; we had books, 3000 of them, 1. (line) every surface of our little four-room house 2. every subject. Father was the 3. (more) persistent (固执的) scholar I ever knew. Every summer he took a month or so off to attend classes. Eventually, he earned seven degrees, attended 11 different colleges and universities. My sister and I were the immediate beneficiaries of Fathers insatiable (不能满足的) 4. (hungry) to learn.

Before I was three, my father was reading aloud to me. Thereafter, I read aloud to him so hed work on my 5. (pronounce). By the time I was in the fifth grade, Id recite 6. classical literature to poetry and had to be prepared to do 7.. Then Father would warn by quoting a saying from Shakespeare, 8. all the year were playing holidays, to sport would be as tedious(乏味的) as to work. Obviously, his efforts werent 9. (entire) in vain, for my voice has enable me to earn a fair livelihood. But that fact doesnt begin to define the most debt 10. I owe my father.

 

查看答案

阅读下面短文,从短文后各题所给的四个选项(A、B、C和D)中,选出可以填入空白处的最佳选项,并在答题卡上将该项涂黑。

I have a blind friend who lives in New York City. ______ we have never met face to face, we still   ______ each other frequently. She is a ______ lady and has become like a sister to me. Her ______ and enthusiastic letters always ______ my spirits and the inspiring poems she shares with the world always bring a ______ to my face. She is all the more ______ due to the fact that she lost her ______ halfway through her life. She had to ______ her career and relearn to do everything that most of us take for granted. Many would have given up after such a ______ but not her. ______, she started a glorious new life full of award winning volunteer work. Her ______ are full of teaching English to new immigrants, giving comfort to ______ hearts, writing, serving her religious community, and helping others in ______ way she can.

The light of my friends example is a beacon (灯塔) that I try to ______ as well. Whenever I feel too ______ in my own life I look at the challenges that she has ______ in hers. She may have lost her sight but she ______ lost her soul. She knows that the eyes that really see are the eyes of the heart, and she does her best every day to follow the ______ vision that they give to her. I am sure too that their eyes of the angels watching over her are always filled with tears of  ______ and that their faces are always full of shining smile.

1.A. When           B. As           C. Since           D. Although

2.A. call           B. write        C. email           D. encourage

3.A. remarkable     B. humorous     C. funny           D. considerate

4.A. constant       B. brief        C. optimistic      D. beautiful

5.A. attract        B. reach        C. improve         D. lift

6.A. smile          B. cloud        C. puzzle          D. look

7.A. helpful        B. amazing      C. sensitive       D. disappointing

8.A. way            B. parents      C. sight           D. heart

9.A. put off        B. depend on    C. keep on         D. give up

10.A. loss          B. failure      C. break           D. challenge

11.A. However       B. Therefore    C. Instead         D. Then

12.A. plans         B. days         C. ideas           D. thoughts

13.A. feeling       B. touching     C. breaking        D. hurting

14.A. every         B. some         C. no              D. possible

15.A. examine       B. copy         C. follow          D. complete

16.A. cheated       B. bored        C. nervous         D. challenged

17.A. controlled    B. overcome     C. passed          D. overlooked

18.A. never         B. still        C. also            D. already

19.A. lasting       B. caring       C. loving          D. continuing

20.A. pity          B. joy          C. sorrow          D. surprise

 

查看答案
试题属性

Copyright @ 2008-2019 满分5 学习网 ManFen5.COM. All Rights Reserved.