满分5 > 高中英语试题 >

完形填空,阅读下面短文,从短文后各题所给的四个选项(A、B、C和D)中,选出可以...

完形填空阅读下面短文,从短文后各题所给的四个选项(A、B、C和D)中,选出可以填入空白处的最佳选项。

Stealing? I guess we were stealing. But in our 13-year-old brains the matter of ownership _________ occurred to us. We just wanted to _________ some strawberries in Mr Jordan’s backyard. So we went _________ into his backyard.

When we started _________ his strawberries, all of a sudden Mr Jordan came outside.

“What are you boys doing out here?” he _________ and tried to grab one or two as my friends rushed past him, but they were too _________ for the older gentleman to seize, and all the boys except me disappeared within seconds.

Speed was never my _________. So I could just stand there and _________ whatever punishment would surely come my way from Mr Jordan.

He marched me to my house and my mother criticized me. My friends gathered to celebrate their _________and observe my capture. They _________ me about it for days afterwards, while all I could do was complain to my father about how _________ it was.

“I don’t think so,” Dad said. “You got the punishment you _________.”

“But what about other guys?” I asked.

Dad said, “You can’t _________what happens to other people. You can only _________ what happens to you. You picked Mr Jordans strawberries that night, and you were punished for it. To me, that is completely fair.”

Then I couldn’t _________my father’s words. _________through the years I knew what he talked about. We didn’t come to earth with a _________ that life would treat us fairly.

Like Dad said, the _________ thing we can actually _________ is what happens to us. How we choose to respond to what happens to us is truly the _________ by which the quality of our lives will be measured whether or not we think it happens fairly.

1.A.neverB.everC.oftenD.sometimes

2.A.seeB.plantC.pickD.water

3.A.carelesslyB.sadlyC.secretlyD.calmly

4.A.harvestingB.destroyingC.treatingD.facing

5.A.smiledB.shoutedC.doubtedD.added

6.A.stupidB.quickC.kindD.tall

7.A.characterB.luckC.choiceD.strength

8.A.denyB.judgeC.admitD.accept

9.A.escapeB.unitC.lifeD.holiday

10.A.helpedB.teasedC.blamedD.supported

11.A.illegalB.impracticalC.unfairD.unnecessary

12.A.deservedB.observedC.wantedD.imagined

13.A.ignoreB.expectC.concludeD.control

14.A.faceB.leadC.devoteD.refuse

15.A.markB.improveC.understandD.discuss

16.A.AndB.OrC.SoD.But

17.A.guaranteeB.directionC.questionD.form

18.A.commonB.obviousC.onlyD.easy

19.A.look atB.deal withC.dream ofD.take away

20.A.standardB.viewC.valueD.purpose

 

1.A 2.C 3.C 4.A 5.B 6.B 7.D 8.D 9.A 10.B 11.C 12.A 13.D 14.A 15.C 16.D 17.A 18.C 19.B 20.A 【解析】 试题分析:文章讲述了作者少年时代和伙伴一起偷草莓吃,结果其他伙伴都跑了,只有作者被主人抓住。作者很不甘心,觉得不公平,这时爸爸教育他说每个人都只能处理自己的事情,控制不了发生在其他人身上的事。 1.A 考查副词。对于一群13岁的孩子来说,所有权的问题他们从未(never)想过。故选A。 2.2】C 考查动词。根据倒数第3段中的“You picked Mr Jordan’s strawberries that night”可知,他们只是想去摘(pick)草莓。故选C。 3.3】C 考查副词。联系首段第1句可知,他们是偷偷地(secretly)进入乔丹先生的后院的。故选C。 4.4】A 考查动词。此处指他们正在采摘草莓,上文有提示。故选A。 5.5】B 考查动词。根据后面乔丹先生试图抓住他们中的一两个可知,他在愤怒地大喊。故选B。 6.6】B 考查形容词。根据后面的disappeared可知,此处指他们跑得太快(quick),乔丹先生抓不住他们。故选B。 7.7】D 考查名词。除了作者以外,其他的孩子都跑掉了,所以速度不是作者的长处。故选D。 8.8】D 考查动词。作者被抓住了,所以只能站在那里接受(accept)必然来自乔丹先生的任何惩罚。故选D。 9.9】A 考查名词。联系第2段可知,那些男孩都逃掉了,所以他们聚集在一起庆祝自己的顺利逃脱(escape)。故选A。 10.0】B 考查动词。那些男孩聚集在一起庆祝自己的顺利逃脱,并在之后的很多天,一直取笑(teased)作者被抓。故选B。 11.1】C 考查形容词。联系下一句可知,此处作者觉得自己被抓很不公平(unfair)。故选C。 12.2】A 考查动词。作者的父亲认为作者得到了应得(deserved)的惩罚。故选A。 13.3】D 考查动词。作者的父亲说:“你不能控制(control)别人遇到什么事”。故选D。 14.4】A 考查动词。你不能控制别人遇到什么事,你只能面对发生在自己身上的事。故选A。 15.5】C 考查动词。根据下文转折语气可知,当时作者不能理解父亲的话。故选C。 16.6】D 考查连词。语境前后表示转折,故用But。故选D。 17.7】A 考查名词。我们来到世界上,没有人向我们保证(guarantee)生活会公平地对待我们。故选A。 18.8】C 考查形容词。根据前文父亲所说的话“You can’t what happens to other people. You can only what happens to you”可知,此处填only“唯一的”符合语境。故选C。 19.9】B 考查动词短语。像父亲说的,我们实际上唯一能做的是处理发生在我们身上的事。deal with处理。故选B。 20.20】A 考查名词。这里是指我们衡量生活质量的标准(standard)。故选A。 考点:考查故事类阅读 【名师点睛】 故事类文章是高考选材之一。这类文章常通过叙述突出人物性格特征或讲述个人经历与感悟,以及逸闻趣事。文章的要素有时间、地点、人物、事件等。有些是按事件发展的经过为主线叙述的,在叙述的过程中有详有略;有些是按时间的顺序叙述的,有顺叙、倒叙等。高考选用的此类文章常常为幽默类或情感类故事,其目的或阐明某种观点,或抨击某种陋习,或赞扬某种品德,所以要关注作者表达的个人感悟,提出的个人意见,或故事中出其不意的变化,而这些往往体现文章中心或写作意图,属于必考点。 解这类完形填空时要注意: 1、精读第一句 它是了解全文大意的基石,完形填空文章的第一句话通常是没有空白的完整句子,而且第一句往往是文章的主题句(Topic Sentence),或是含有主题词的句子,考生可以根据它来把握文章的中心思想,为下面答题奠定基础。这里,首先我们要知道英文的主题句的特点。一个有效的主题句应该有以下两个标准: 1.Topic:主题或议题。明确指示段落的内容,起到限定主题范围的作用。 2.Opinion:反映作者对待主题的观点、印象、态度,起到限定段落基调的作用。 知道了英文主题句的特点之后,我们在阅读完形填空文章的第一句话时,就不应该只是读懂其字面中文意思,而是要透过首句来预测文章的中心内容,为接下来做题把准方向。 3、掌握几种逻辑关系词 考生在做这类题目时一定要很好地把握上下文逻辑关系,掌握常见的几种表示转折、让步、条件、因果、并列等逻辑关系的词,再根据上下文语境判断出最佳答案。比如第56题:考查连词。语境前后表示转折,故用But。故选D。 4、准确把握逻辑关系 考生在做题过程中需要留意上下文,正确把握上下文之间的逻辑关系。逻辑关系涉及时间、条件、原因、转折等几个方面。正确理解文章的内容并把握逻辑关系有助于考生准确地解答试题。本篇文章有明显的故事特点,所以考生可以根据文章大意推断故事的内容。比如第51题:联系下一句可知,此处作者觉得自己被抓很不公平(unfair)。故选C。 5、仔细体会作者的思想情感 在解题过程中,考生要仔细体会作者所要表达的思想情感,不能按自己的想法去揣测文章中人物的心理活动。比如第55题:考查动词。根据下文转折语气可知,当时作者不能理解父亲的话。故选C。 5、全文贯通,复查核定 做完题目后,要仔细复查核定。全方位、多角度地检查所选答案,看能否使全文连贯畅通,内容清晰,主题突出。对于个别拿不准的答案,应根据语感完成。复查可以采用两种方法:1.不看已选的答案,再把所有的题目做一遍,然后看看两个答案是否一致,如不一致,再仔细比较鉴别;2.把答案代入短文细读一遍,看所选答案是否与短文整体相吻合,再把每个空白处与它相对应的4个答案一一对照。
复制答案
考点分析:
相关试题推荐

根据短文内容,从短文后的选项中选出能填入空白处的最佳选项,选项中有两项为多余选项。

What attitude would you have to disappointments in life? 1. Find out how a chair, a pair of sunglasses and other items can hold unexpected promise for controlling your anger.

1. Take A Seat—Right Now

There’s a reason you’ve probably never gotten into an angry state of mind from a chair. W.Robert Nay, a clinical professor, says, “Our brains become conditioned to associate sitting and lying down with feeling relaxed.2. Sitting down, Nay says, sends a message of safety and security to your brain.

2. Don’t Get Mad, Get Organized

A study of nearly 11,000 subjects in 42 countries found that the key to hold back anger is preventing it in the first place. Spending a few minutes every morning to map out your day will go far in lowering anger and anxiety levels. The theory:  3.

3. Keep Your Cool With A Pair Of Shades

Research in the journal Cognition & Emotion(情绪) found that when people walk in direct sun without sunglasses, the light causes them to feel depressed. Those who walked unshaded against the rays had increased aggressiveness scores. Study co-author Daniele Marzoli suggests seeking shade during heated exchanges:“  4. 

4. Handle anger in a sensible way

We are busy working all day as if running a car on the high way. But remember:remind yourself to brake at any time in case of sudden crash. When you’re in anger, say to yourself, “Why am I angry? Is it necessary?”When attention is transferred(转移), blind emotion will be controlled.  5.

A.Don’t be an angry bird.

B.Well begun is half done.

C.It’s useful to handle problems.

D.You’re suddenly a crazy angry person.

E.That’s why it’s so easy to fall asleep on an airplane.

F.Effective time management keeps you on track, avoiding stress.

G.Compared outdoor, indoor conversations have more friendly interactions.

 

查看答案

The oceans are unique to our planet. No other planet in our solar system has liquid water. The oceans cover about 70% of the earth's surface. They contain about 97% of the earth's water supply. Life on earth originated in the seas. The oceans continue to be home to an incredible number of plants and animals.

We know very little about the oceans. Because they are so deep and dark, they are hard to study. But scientists are discovering new strange creatures all the time. We are learning more by using satellites to look at the oceans' surfaces and by using buoys (航标) to measure temperature and saltiness. Special vehicles can now travel deep into the dark oceans to see what mysteries can be discovered.

More of the sun's heat is assimilated by water along the equator than at the poles. This means the water at the equator is warmer than water at the poles. These different water temperatures cause the water in the oceans to move. This is called an ocean current.

The air above ocean currents also moves. The warm or cold ocean air moves over the land as wind. Oceans are also a really important part of the water cycle. Evaporation (蒸发) from oceans creates most of the world's rainfall. Plants on land need the rain to absorb nutrients from the soil.

The oceans are also home to all kinds of sea life. These include fish, whales, dolphins, octopi, lobsters, crabs and shrimps. There are also jellyfish and starfish. Many kinds of plants, such as plankton, kelp and sea grass are part of the "forest of the seafloor."

Carbon dioxide in-oxygen out! Oceans help to capture and store carbon dioxide(C02). They are the largest natural "carbon sinks" in the world. Oceans trap about 1/4 of the CO2 that humans put into the air. Oceans also release oxygen. Half of the world's oxygen is produced by these tiny plants!

1.What does the author think of oceans?

A. They are amazing.    B. They are common.

C. They are boundless.    D. They are unimaginable.

【小题2 To know more about the mysterious oceans, ________.

A. scientists use satellites in the oceans

B. scientists are discovering new strange creatures

C. scientists are using satellites to monitor the depth of oceans

D. scientists are introducing scientific equipment in the research

2.What does the underlined word "assimilated" mean in the passage?

A. Taken in.    B. Given off.

C. Cut down.    D. Held back.

3.It can be inferred from the passage that ________.

A. oceans produce much carbon dioxide

B. it is not safe to live by the oceans

C. oceans provide humans with rich resources

D. humans can only depend on oceans for water

 

查看答案

I’ve often wondered how exactly sleep, or lack of it, can have such an awful effect on our bodies and, guess what, how much we sleep switches good genes(基因) on and had genes off.

In the first half of 2013, the Sleep Research Centre at the University of Surrey found a direct link between hours spent sleeping and genes. Every cell in our bodies carries genetic instructions in our DNA that act as a kind of operating handbook. However, each cell only “reads” the part of this handbook it needs at any given moment.

Can sleep affect how a gene reads instructions? It’s a question asked by Professor Derk-Jan Dijk at the University of Surrey. He set up an experiment and asked his volunteers to spend a week sleeping around seven and a half hours to eight hours a night and the next sleeping six and a half to seven hours.

Blood samples were taken each week to compare which genes in blood cells were being used during the long and short nights. The results were rather surprising. Several hundred genes changed in the amount they were being used, including some that are linked to heart disease, cancer, and Type 2 diabetes. Genes to do with cell repair and replacement were used much less.

Sleep restriction(six and a half to seven hours a night) changed 380 genes. Of these, 220 genes were down regulated (their power was increased). Those affected included body-clock genes which are linked to diabetes(糖尿病). One of the most downgraded genes is that which has a role in controlling insulin(胰岛素) and is linked to diabetes and insomnia(失眠). The most upgraded gene is linked to heart disease.

So changing sleep by tiny amounts can upgrade or downgrade genes that can influence our health and the diseases we suffer from when we sleep too little.

The important message is that getting close to eight hours of sleep a night can make a dramatic difference to our health in just a few days through the way it looks after our genes.

1.What kind of relation is directly discussed in the passage?

A. Sleeping hours and changes of genes.

B. Sleeping hours and diseases.

C. Changes of genes and diseases.

D. Genes and health.

2.What can we learn about Professor Derk-Jan Kijk’s experiment?

A. The experiment was carried out to find the answer to how genes affect sleep.

B. The experiment took a period of more than two weeks to reach a conclusion.

C. His volunteers were divided into two groups with two different sleeping patterns.

D. Blood samples of the volunteers were checked afterwards to decide how many genes changed in sleeping.

3.Which of the following may be concluded from the passage?

A. The experiment was performed at the University of Surrey in early 2013.

B. Body-clock genes are associated with heart disease, cancer and Type 2 diabetes.

C. Sleep restrictions may contribute to disease like diabetes, insomnia, and heart disease.

D. 7.5-8 hours sleep pattern makes little difference compared with 6.5-7 hours sleep pattern.

4.Which of the following can be inferred from the findings of the sleep research?

A. When there is a sleep restriction, genes to do with cell repair and replacement function less.

B. In a sleep, several hundred genes change in the amount. The more changes, the worse results.

C. When genes are up regulated, they do good to health; when genes are down regulated , they do harm to health.

D. Eight hours of sleep a day can be beneficial to our health in that it looks after our genes.

 

查看答案

When looking at Western Europe, we don’t usually think about poverty—but in fact, some people in modern-day Britain are so hard up that they can’t afford to buy food.

Back in 2008, the financial crisis caused a lot of unemployment. Then there were the cuts to the welfare system in 2013 which added to the problem—and many British people fell into debt. It’s estimated that 500,000 people in the UK have turned to food banks, just to get by.

Steph Hagen, who works in a Nottingham food bank, says:“People do not go to a food bank because it's an open door. It’s a case where they go to it because they need to. With our food bank—we are an independent one, and we have limited stocks—everyone who comes through our door has no income.

There are checks to make sure nobody is abusing the system. If a doctor or a social worker thinks someone needs to use a food bank—even for a short time—they can give them vouchers(凭证). Then the people in need take them along to the food bank and they get handouts for three days.

Churches and individual donors provide most of the food in the banks. But some businesses might help out too.

And what sort of food is offered in food banks? Hagen says:“Basically, we’ve got porridge. We do occasionally get fresh produce but it’s very rare, especially in the winter months. It’s like tinned fruit, tinned ready meals. We have to give out‘no-cooking’food parcels because people can’t afford the gas and electricity”.

Community spirit has a lot to do with food banks. Volunteers say they are a great meeting place for people who are lonely and depressed. And when facing a crisis, some beneficiaries might need to feed not only their belly—but also their soul.

1.According to the text, the food bank is a place ________.

A.which is funded by the government

B.where people can get food randomly

C.which helps poor people live through crisis

D.where there is enough food supplies

2.What does the underlined word“them”in Paragraph 4 refer to?

A.Systems.       B.Doctors.

C.Social workers. D.Vouchers.

3.Why do food banks mainly offer“no-cooking”food?

A.Poor people have no money for gas and electricity.

B.The volunteers hate to supply cooked food.

C.Food banks can’t afford cooked food.

D.This kind of food is easy to store.

4.What can we learn from the last paragraph?

A.Community spirit can cure those who are depressed.

B.Food banks benefit poor people mind and body.

C.People can have great fun in food banks.

D.Volunteers tend to feel lonely and depressed in food banks.

 

查看答案

Researchers from France and Italy discovered that Canadian parents are less strict with their children than mothers and fathers in France and Italy.

“Our most important finding was the difference between Canadians and the others,” said Professor Michel Claes, the lead author of the study.“Canadians focus on independence and negotiation. On the other hand, Italians, for example, exercise more control. We found Canadians seem to focus on negotiation in case of a conflict.

Claes said Canada, France and Italy were selected for the study because they share important cultural and social factors.“We chose French­Canadians because they share the same language as France, and originally came from France and share certain values.Italy was included because it was considered to have similar,strong and important family values,” he explained.

The researchers examined the emotional ties between parents and their children by questioning 1,256 students aged 11 to 19 years old.

Canadian students reported less control and more free actions, according to the study. Italian parents were stricter and French parents were somewhere in the middle.

Claes explains that the differences lie in education in Canada, France and Italy.

“North America has its own educational values, which promote individualization. Tolerance and comprehension are encouraged. Italy, on the other hand, promotes respect of authority, control, and the need for permission.” he said.

Children from all three countries described their mothers as warm and communicative. Italian and Canadian children had similar feelings about their fathers, and reported high levels of emotional ties. But French fathers were generally thought by their children to be more distant and cold.

“We were surprised by this,” Claes admitted.“It seems as though the relationships between French mothers and their children were becoming closer over time, while fathers maintain a form of distance and coldness, which is more of a source of conflict in France than in the other countries.”

1.Professor Michel Claes believes that Canada, France and Italy ________.

A.have the same family spirit

B.have some similar cultural traditions

C.have experienced some similar social changes

D.have experienced similar cultural developments

2.How did the researchers carry out the study?

A.By collecting answers of parents from Canada, France and Italy.

B.By collecting answers of children from Canada, France and Italy.

C.By questioning parents and their children from Italian Canadian families.

D.By questioning children from French­Canadian families.

3.According to Michel Claes, what mainly leads to the differences in parent­children relationships among Canada, France and Italy?

A.Educational opportunities.

B.Traditional ideas.

C.Educational values.

D.Historical events.

 

查看答案
试题属性

Copyright @ 2008-2019 满分5 学习网 ManFen5.COM. All Rights Reserved.