满分5 > 高中英语试题 >

I’ve often wondered how exactly sleep, o...

I’ve often wondered how exactly sleep, or lack of it, can have such an awful effect on our bodies and, guess what, how much we sleep switches good genes(基因) on and had genes off.

In the first half of 2013, the Sleep Research Centre at the University of Surrey found a direct link between hours spent sleeping and genes. Every cell in our bodies carries genetic instructions in our DNA that act as a kind of operating handbook. However, each cell only “reads” the part of this handbook it needs at any given moment.

Can sleep affect how a gene reads instructions? It’s a question asked by Professor Derk-Jan Dijk at the University of Surrey. He set up an experiment and asked his volunteers to spend a week sleeping around seven and a half hours to eight hours a night and the next sleeping six and a half to seven hours.

Blood samples were taken each week to compare which genes in blood cells were being used during the long and short nights. The results were rather surprising. Several hundred genes changed in the amount they were being used, including some that are linked to heart disease, cancer, and Type 2 diabetes. Genes to do with cell repair and replacement were used much less.

Sleep restriction(six and a half to seven hours a night) changed 380 genes. Of these, 220 genes were down regulated (their power was increased). Those affected included body-clock genes which are linked to diabetes(糖尿病). One of the most downgraded genes is that which has a role in controlling insulin(胰岛素) and is linked to diabetes and insomnia(失眠). The most upgraded gene is linked to heart disease.

So changing sleep by tiny amounts can upgrade or downgrade genes that can influence our health and the diseases we suffer from when we sleep too little.

The important message is that getting close to eight hours of sleep a night can make a dramatic difference to our health in just a few days through the way it looks after our genes.

1.What kind of relation is directly discussed in the passage?

A. Sleeping hours and changes of genes.

B. Sleeping hours and diseases.

C. Changes of genes and diseases.

D. Genes and health.

2.What can we learn about Professor Derk-Jan Kijk’s experiment?

A. The experiment was carried out to find the answer to how genes affect sleep.

B. The experiment took a period of more than two weeks to reach a conclusion.

C. His volunteers were divided into two groups with two different sleeping patterns.

D. Blood samples of the volunteers were checked afterwards to decide how many genes changed in sleeping.

3.Which of the following may be concluded from the passage?

A. The experiment was performed at the University of Surrey in early 2013.

B. Body-clock genes are associated with heart disease, cancer and Type 2 diabetes.

C. Sleep restrictions may contribute to disease like diabetes, insomnia, and heart disease.

D. 7.5-8 hours sleep pattern makes little difference compared with 6.5-7 hours sleep pattern.

4.Which of the following can be inferred from the findings of the sleep research?

A. When there is a sleep restriction, genes to do with cell repair and replacement function less.

B. In a sleep, several hundred genes change in the amount. The more changes, the worse results.

C. When genes are up regulated, they do good to health; when genes are down regulated , they do harm to health.

D. Eight hours of sleep a day can be beneficial to our health in that it looks after our genes.

 

1.A 2.C 3.C 4.D 【解析】 试题分析:本文介绍了睡眠时间对身体健康的影响。 1.A 细节理解题。根据文章第一段中how much we sleep switches good genes(基因) on and had genes off.可知,文章是要讲述睡眠时间与人体内基因在睡眠状态下产生变化之间的关系。故选A。 2. 细节理解题。根据第三、四段可知,实验主要目的是发现睡眠时间长短对人体基因变化的影响,而不是基因影响睡眠,故A不正确。实验是分两组进行,志愿者进行两种睡眠时间的测试,故选C。 3.C 细节理解题。根据倒数第二段的内容可知,睡眠时间不足可能引起人体基因的变化,而这些人体基因变化是导致人体某些病症的产生,如糖尿病,失眠症,心脏病的产生等,故选C。 4. 推理判断题。根据文章最后一段的描述,8个小时的睡眠模式对人体是非常有益的,因为这样的睡眠时间能很好地照料决定人体健康方面的基因,故选D。 考点:考查科普类阅读 【名师点睛】 科普类的阅读理解一般为介绍科学知识、社会知识的文章。阅读这类短文时,要以文章事实为中心进行思考。 答题技巧: 1. 加强整体意识,把握文章的主要内容。给重要的句子和关键词做上记号,特别是各段中心句,可以更快捷的答题。比如第28题:主旨大意题。本文是要讲述的是睡眠时间与人体内基因在睡眠状态下产生变化之间的关系。故选A。 2. 审清题干,弄清楚问题的要点,从文章对应处寻找答案。 要熟悉科普类文章的结构特点。科普类文章一般由标题(Head line),导语(Introduction),背景(Back ground),主体(Main body)和结尾(End)五部分构成。 标题是文章中心思想高度而又精辟的概括,但根据历年的高考情况来看,这类阅读理解材料一般不给标题,而要同学们选择标题。 导语一般位于整篇文章的首段。背景交待一个事实的起因。 主体则对导语概括的事实进行详细叙述,这一部分命题往往最多,因此,阅读时,同学们要把这部分作为重点。比如第29题:细节理解题。根据第三、四段可知,实验主要目的是发现睡眠时间长短对人体基因变化的影响,而不是基因影响睡眠,故A不正确。实验是分两组进行,志愿者进行两种睡眠时间的测试,故选C。 结尾往往也是中心思想的概括,并与导语相呼应,命题者常在此要设计一道推理判断题。
复制答案
考点分析:
相关试题推荐

When looking at Western Europe, we don’t usually think about poverty—but in fact, some people in modern-day Britain are so hard up that they can’t afford to buy food.

Back in 2008, the financial crisis caused a lot of unemployment. Then there were the cuts to the welfare system in 2013 which added to the problem—and many British people fell into debt. It’s estimated that 500,000 people in the UK have turned to food banks, just to get by.

Steph Hagen, who works in a Nottingham food bank, says:“People do not go to a food bank because it's an open door. It’s a case where they go to it because they need to. With our food bank—we are an independent one, and we have limited stocks—everyone who comes through our door has no income.

There are checks to make sure nobody is abusing the system. If a doctor or a social worker thinks someone needs to use a food bank—even for a short time—they can give them vouchers(凭证). Then the people in need take them along to the food bank and they get handouts for three days.

Churches and individual donors provide most of the food in the banks. But some businesses might help out too.

And what sort of food is offered in food banks? Hagen says:“Basically, we’ve got porridge. We do occasionally get fresh produce but it’s very rare, especially in the winter months. It’s like tinned fruit, tinned ready meals. We have to give out‘no-cooking’food parcels because people can’t afford the gas and electricity”.

Community spirit has a lot to do with food banks. Volunteers say they are a great meeting place for people who are lonely and depressed. And when facing a crisis, some beneficiaries might need to feed not only their belly—but also their soul.

1.According to the text, the food bank is a place ________.

A.which is funded by the government

B.where people can get food randomly

C.which helps poor people live through crisis

D.where there is enough food supplies

2.What does the underlined word“them”in Paragraph 4 refer to?

A.Systems.       B.Doctors.

C.Social workers. D.Vouchers.

3.Why do food banks mainly offer“no-cooking”food?

A.Poor people have no money for gas and electricity.

B.The volunteers hate to supply cooked food.

C.Food banks can’t afford cooked food.

D.This kind of food is easy to store.

4.What can we learn from the last paragraph?

A.Community spirit can cure those who are depressed.

B.Food banks benefit poor people mind and body.

C.People can have great fun in food banks.

D.Volunteers tend to feel lonely and depressed in food banks.

 

查看答案

Researchers from France and Italy discovered that Canadian parents are less strict with their children than mothers and fathers in France and Italy.

“Our most important finding was the difference between Canadians and the others,” said Professor Michel Claes, the lead author of the study.“Canadians focus on independence and negotiation. On the other hand, Italians, for example, exercise more control. We found Canadians seem to focus on negotiation in case of a conflict.

Claes said Canada, France and Italy were selected for the study because they share important cultural and social factors.“We chose French­Canadians because they share the same language as France, and originally came from France and share certain values.Italy was included because it was considered to have similar,strong and important family values,” he explained.

The researchers examined the emotional ties between parents and their children by questioning 1,256 students aged 11 to 19 years old.

Canadian students reported less control and more free actions, according to the study. Italian parents were stricter and French parents were somewhere in the middle.

Claes explains that the differences lie in education in Canada, France and Italy.

“North America has its own educational values, which promote individualization. Tolerance and comprehension are encouraged. Italy, on the other hand, promotes respect of authority, control, and the need for permission.” he said.

Children from all three countries described their mothers as warm and communicative. Italian and Canadian children had similar feelings about their fathers, and reported high levels of emotional ties. But French fathers were generally thought by their children to be more distant and cold.

“We were surprised by this,” Claes admitted.“It seems as though the relationships between French mothers and their children were becoming closer over time, while fathers maintain a form of distance and coldness, which is more of a source of conflict in France than in the other countries.”

1.Professor Michel Claes believes that Canada, France and Italy ________.

A.have the same family spirit

B.have some similar cultural traditions

C.have experienced some similar social changes

D.have experienced similar cultural developments

2.How did the researchers carry out the study?

A.By collecting answers of parents from Canada, France and Italy.

B.By collecting answers of children from Canada, France and Italy.

C.By questioning parents and their children from Italian Canadian families.

D.By questioning children from French­Canadian families.

3.According to Michel Claes, what mainly leads to the differences in parent­children relationships among Canada, France and Italy?

A.Educational opportunities.

B.Traditional ideas.

C.Educational values.

D.Historical events.

 

查看答案

阅读下面短文,根据所给情节进行续写,使之构成一个完整的故事。

In the cold and plain living room, Matt is sitting in his chair. His eyes don’t shine anymore. He looks extremely old and weak. Today is his birthday, and he is by himself. The only thing that he has been doing all day is thinking about how sad and lonely his life is. As he was looking at some old pictures, he found one special with him and his friends from college. This picture brought back the days when he had friends and his life was full of happiness. Also, it brought him a sad memory. This memory happened forty years ago, during his last year of college.

Throughout college, Matt had a friend named Mark. Mark was tall and skinny. He wore thick glasses. He was shy, smart and responsible. Also, Mark didn’t have as many friends as Matt had. He considered Matt as his best friend. As good friends, they knew everything about each other, and they hung out. Also, they overcame many problems together. They were really good friends.

On his twenty-fourth birthday their life changed. On the night before his birthday, Mark called Matt, “Hi! Matt,” his voice sounded strange. He continued, I have an important project to work on. I’m having some problem with this. Maybe, you could come over and help me with it giving me some new ideas. Could you?” Matt asked, “What time?” Mark kept in silence for a minute, and then he said, “At 8 pm. Is it good for you?” Then Matt answered, “OK! See you later.” At that night, it was Matt’s birthday. So, he didn’t want to spend his birthday helping Mark with his project. Matt went to a club with some other guys.

The next morning, Matt noticed that Mark was acting differently. When he went to talk to Mark, Mark ignored him completely. He left the classroom without saying one word. As Mark was walking away, Matt said in an angry voice, “You are selfish. You are just thinking about yourself. I was having fun on my birthday. Why can’t you understand it?”

注意:

1. 所续写短文的词数应为150左右;

2. 应使用5个以上短文中标有下划线的关键词语;

3. 续写部分分为两段,每段的开头语已为你写好;

4. 续写完成后,请用下划线标出你所使用的关键词语。

Paragraph 1:

While he was saying it, Mallory, one of his classmates and friend, stood up and started to say, ...

_______________________________________________________________________________

_______________________________________________________________________________

_______________________________________________________________________________

_______________________________________________________________________________

_______________________________________________________________________________

Paragraph 2:

Tears fell from his eyes.

_______________________________________________________________________________

_______________________________________________________________________________

_______________________________________________________________________________

_______________________________________________________________________________

_______________________________________________________________________________

 

查看答案

阅读下面材料,在空白处填入适当的内容(1个单词)或括号内单词的正确形式。

Human cloning is expected to be ______1._______ (benefit) to mankind in many ways, although some people object to ______2.______ (carry) out human cloning research. Below is a list that is far from completion.

Dr. Richard Seed, one of the leading _______3._______ (support) of human cloning technology, indicates that it may someday be possible to reverse(颠倒) the aging process because of what we learn from cloning.

Scientists, who are also in _____4._______ of human cloning technology, believe that heart attack victims may get treated ______5.________ (appropriate) if their healthy heart cells are cloned and then injected into the areas of the heart that have been damaged.

______6.________, there has been a breakthrough _______7.______ human stem cells. Embryonic(胚胎的) stem cells can be grown to produce organs to repair or replace damaged _______8._______. By combining this technology with human cloning technology it may be possible to produce needed organs for suffering people _______9._______ will be free of rejection by their immune systems. Conditions such as Alzheimer’s disease, Parkinson’s disease, diabetes, heart failure, and other problems may _______10._______ (cure) if human cloning and its technology are not banned.

 

查看答案

完形填空

阅读下面短文,从短文后各题所给的四个选项(A、B、C和D)中,选出可以填入空白处的最佳选项,并在答题卡上将该项涂黑。

I’m a wheelchair user. However, I’m not wheelchair-bound, or ______ to my wheelchair. My disability has not made me ________ or admirable, or deserving a pat on the head ______ you can reach it. As a matter of fact, I _______having my head patted.

I have total feeling in all limbs(四肢), so when you said, “You ______ didn’t feel that”, rather than _______ for kicking me, you were wrong. I don’t have ______ shoulders from pushing a wheelchair: my shoulders were born weak for that very reason.

Waiting at bus stops, I’m a passive ______ for those who incorrectly assume my experience with the health care system and create a(n) ________ in your last doctor’s appointment, or what ______ to the lady who lives down your street.

If given the _______, I’m really good at putting people at ease. My communication with this able-bodied world depends on it. I can’t ______ without the help of others, but it works best for everyone if I can _______ when and how it is offered. If you are not sure whether you are going to offer to help, just ask, and don’t be _____ if the answer is no.

If I make you feel uncomfortable, please _______ that you would manage to live as I do. There is no other choice. Please don’t pass on your _________ to children by pushing them for staring, or wanting to touch and ________ my wheelchair.

I’m sorry if I don’t remember your name or the occasion we met there are more ________ adults in my life than wheelchair users in your life. And the answers to the questions are: my ________ chores(家庭杂务) are done on my own; and yes I can, and I do, as often as opportunity ________.

1.A. connected     B. tied         C. linked      D. submitted

2.A. stubborn     B. courageous   C. impressive   D. depressed

3.A. when          B. unless       C. because      D. though

4.A. appreciate   B. hate        C. risk         D. consider

5.A. occasionally  B. slightly   C. probably    D. hopefully

6.A. apologizing B. accounting   C. paying      D. calling

7.A. sick          B. strong       C. unfit        D. broad

8.A. passenger    B. speaker     C. listener    D. passer-by

9.A. surprise     B. problem     C. guess       D. interest

10.A. happened    B. turned       C. approached   D. came

11.A. permission B. confidence   C. privilege  D. chance

12.A. get by       B. go off      C. give in     D. put up

13.A. predict     B. estimate    C. guide       D. learn

14.A. offended    B. frightened   C. stressed    D. regretted

15.A. wonder      B. admit       C. realize     D. forget

16.A. worry       B. discomfort   C. disappointment D. sadness

17.A. admire      B. explore      C. stop         D. watch

18.A. healthy      B. happy       C. helpful     D. successful

19.A. daily       B. ordinary    C. universal  D. common

20.A. appears     B. matters     C. fails       D. allows

 

查看答案
试题属性

Copyright @ 2008-2019 满分5 学习网 ManFen5.COM. All Rights Reserved.