满分5 > 高中英语试题 >

Security—for the information on your sma...

Security—for the information on your smart phone, as well as for the phone itself—is a hot topic these days.The truth is that you're packing a lot of sensitive information on your phone, and you should keep it safe.

When it comes to physical security, iPhone users would do well to download Find My iPhone, a free app from Apple that allows you to visit a website and see your (lost, stolen or misplaced) phone on the map.You can then sound an alarm, send a message that will pop up on its screen, lock the phone or erase all your data.

Android does not have an exact equivalent(等价物), but there are plenty of alternatives. A free app called Lookout offers the find­my­phone feature.The paid version allows you to wipe the data from your phone remotely.

Then there is your coffee shop's Wi­Fi network.Anyone with minimal technical expert skill can snoop on(窥视) people using shared wireless networks, harvesting passwords and other personal data. Lookout will caution you when you've logged on to an insecure network, but cannot protect you once you're there.

In order to protect yourself on such networks, you can use a virtual private network, or VPN. This turns all your activity into nonsense to anyone trying to read along with you from across Starbucks. It also keeps websites from tracking you and, if you're travelling, allows you to get access to sites that may be blocked in other countries.

If you have an iPhone, the simplest VPN app is probably Hotspot Shield, whose distinguishing feature is said to be that it automatically kicks in each time you start browsing (浏览), as opposed to other VPN apps that require you to start them up manually(手动地).This matters, because even if you decide you want a VPN app, you want to spend approximately zero time thinking about it. For the most part, that was true of Hotspot Shield, though occasionally it took a while to connect or temporarily lost connection without warning. I found myself having to turn the app on and off sometimes, which involved setting my phone constantly.

If even reading about the settings on your phone drive you crazy, then it is probably best to stay away from a VPN app. But if you're the type who can't resist checking your bank balance from your corner bar, the hassle(麻烦) may be preferable to the risk.

1.Which of the following can warn you against the insecure network?

A. Android.        B. VPN.

C. Lookout.        D. Find My iPhone.

2.By using VPN, users can ________.

A. find their lost phones on the Internet

B. remove all the data from the phone remotely

C. check the bank balance now and then

D. save their browsing from being tracked

3.The underlined word “that” in Para.6 refers to the fact that ________.

A. a VPN app kicks in automatically

B. the users start VPN apps manually

C. the app takes a while to connect

D. users spend no time thinking about it

 

1.C 2.D 3.A 【解析】 试题分析:本文介绍的是智能手机上的信息安全问题。 1.细节理解题。根据第四段中Lookout will caution you when you've logged on to an insecure network, but cannot protect you once you're there.可知,当你登录到一个不安全的网络,Lookout不能保护你,但会警告你。故选C。 2.D细节理解题。根据第六段中If you have an iPhone, the simplest VPN app is probably Hotspot Shield, whose distinguishing feature is said to be that it automatically kicks in each time you start browsing (浏览), as opposed to other VPN apps that require you to start them up manually(手动地).This matters, because even if you decide you want a VPN app, you want to spend approximately zero time thinking about it.可知,如果你有一个iPhone,最简单的VPN应用程序可能是热点盾,其特点是,当你浏览网页的时候它会自动启动,而其他VPN的应用程序需要你打开手动。故选D。 3.A细节理解题。根据文章的内容可知,it是指a VPN app kicks in automatically。故选A。 考点:考查日常生活类类阅读 【名师点睛】 日常生活这一话题主要涉及人们衣食住行等方面的活动。这一话题的选材主要针对人们日常的工作,生活以及学习情况。做这一类题时,最主要的是要把握好人物的活动内容,时间和地点。 日常生活类阅读题答题技巧: 该类文章内容涉及到人们的言谈举止、生活习惯、饮食起居、恋爱婚姻、消遣娱乐、家庭生活等。文章篇幅短小,追根溯源,探索各项风俗的历史渊源,内容有趣。虽然这类文章读起来感觉轻松,试题做起来比较顺手,但绝不能掉以轻心。因为稍不留神,就会丢分。 为了保证较高准确率,建议同学们做好以下几点: 1、保持正常的考试心态。笔者在教学中发现,越是容易的试题,同学们越是容易失分。为什么呢?因为在这种情况下,同学们极易产生麻痹思想,认为题目好做,就不引起高度重视,于是思维不发散、不周密。而命题人就是利用同学们的这一弱点,设计陷阱题。所以,无论试题难易与否,我们都要保持正常的考试心态。试题容易,不欣喜;试题难,不悲观。 2、根据前面讲到的方法,认认真真、细细心心做好事实细节题。比如第25题:细节理解题。根据If you have an iPhone, the simplest VPN app is probably Hotspot Shield, whose distinguishing feature is said to be that it automatically kicks in each time you start browsing (浏览), as opposed to other VPN apps that require you to start them up manually(手动地).This matters, because even if you decide you want a VPN app, you want to spend approximately zero time thinking about it. 可知,如果你有一个iPhone,最简单的VPN应用程序可能是热点盾,其特点是,当你浏览网页的时候它会自动启动,而其他VPN的应用程序需要你打开手动。故选D。 3、做好语义转换题。这类题是根据英语中一词多义和某些词语在文中能表达一定的修辞意义的原则而设计的。要求同学们解释某生词的含义,确定多义词或短语在文中的意思,确认文中的某个代词所指代的对象,或者对英语中特有的表达、格言、谚语进行解释。这种题要求同学们一定要根据上下文猜测词义或理解句子,切不可望文生义。比如第26题:细节理解题。根据文章的内容可知it是指a VPN app kicks in automatically。故选A。 4、做好简单推理判断题。简单推理判断题要以表面文字为前提,以具体事实为依据进行推理,做出判断。这种推理方式比较直接,只要弄清事实,即可结合常识推断出合理的结论。比如第24题:细节理解题。根据第四段Lookout will caution you when you've logged on to an insecure network, but cannot protect you once you're there. 可知,当你登录到一个不安全的网络,Lookout不能保护你,但会警告你。故选C。
复制答案
考点分析:
相关试题推荐

Like most people, I was brought up to look upon life as a process of getting. It was not until in my late thirties that I made this important discovery: giving away makes life much more exciting. You need not worry if you lack money.

This is how I experimented with giving away. If an idea for improving the window display of a neighborhood store flashes to me, I step in and make the suggestion to the storekeeper. One discovery I made about giving away is that it is almost impossible to give away anything in this world without getting something back, though the return often comes in an unexpected form.

One Sunday morning, the local post office delivered an important special delivery letter to my home, though it was addressed to me at my office. I wrote the postmaster a note of appreciation. More than a year later I needed a post office box for a new business I was starting. I was told at the window that there were no boxes left, and that my name would have to go on a long waiting list. As I was about to leave, the postmaster appeared in the doorway. He had overheard(无意中听到) our conversation. “Wasn't it you that wrote us that letter a year ago about delivering a special delivery to your home?” I said yes. “Well, you certainly are going to have a box in this post office if we have to make one for you. You don't know what a letter like that means to us. We usually get nothing but complaints.”

1.From the passage, we understand that ________.

A. the author did not understand the importance of giving until he was in late thirties

B. the author was like most people who were mostly receivers rather than givers

C. the author received the same education as most people during his childhood

D. the author liked most people as they looked upon life as a process of getting

2.The author would make the suggestion to the storekeeper ________.

A. in writing

B. in person

C. in the window display

D. about the neighborhood

3.When the author needed a post office box, ________.

A. he had put his name on a waiting list

B. he wrote the postmaster a note of appreciation

C. many people had applied for post office boxes before him

D. he asked the postmaster to make one for him

 

查看答案

书面表达

报纸和网站是当今两大主要媒体。请根据下列内容,以“Newspapers and Websites”为题,用英语写一篇短文,简要介绍这两种媒体的优缺点。

                                  

1. 传统媒体,天天更新,信息可靠       1. 新兴媒体,信息更新速度快

2. 携带方便,随时随地可以阅读          2. 依赖于电脑及互联网

3. 仅有文字和图片                      3. 包含文字、图片、音频和视频

注意:1. 短文必须包括上述所有内容,可以适当发挥;

2. 词数:100左右

3. 参考词汇:更新update;音频audio;视频video

__________________________________________________________________________________________

__________________________________________________________________________________________

__________________________________________________________________________________________

__________________________________________________________________________________________

__________________________________________________________________________________________

__________________________________________________________________________________________

 

查看答案

短文改错

假定英语课上,老师要求同桌同学相互修改作文。假设以下小作文为你同桌所写,请你对其进行修改。文中共有10处错误,每句中最多有两处。错误涉及一个单词的增加、删除或修改。

增加:在缺词处加一个漏词符号(^),并在此符号下面写出该加的词。

删除:把多余的词用斜线(\)划掉。

修改:在错的词下划一横线,并在该词下面写出修改后的词。

注意:1. 每处错误及其修改均仅限一词。

2. 只允许修改10处,多者(从第11处起)不计分。

3. 必须按答题要求做题,否则不给分。

Under the help of the Internet, shopping is not a difficult work. Just clicking your mouse to choose the article you like, and the shopping is finished. You needn't step out the room. It seems easy and quick. And there's always a trap online. If you are careless, it will bring you trouble. You may find the color of the article is different from that you want, or the size is either too small nor too big. If you want to be different, you'd better not to buy clothes online. Once you put up the clothes you bought online and go out, you will find many people in the street wearing the same clothes like you.

 

查看答案

语法填空 在下面短文的空白处填上适当的词或用所给词的适当形式填空

There once was a forest filled with happy animals. One day a raccoon (浣熊) found some socks left behind by picnickers, and 1.  (decide) to wear them. They fitted so well, and felt so 2.  (comfort), that he kept them on. He spent his days 3.  (walk) through the forest in his new socks.

Other animals became envious(嫉妒) of the raccoon’s new look and followed his trend. First it was squirrels in 4. (shirt), then rabbits   5. hats on, and finally birds wearing underpants!

Doctor Bear, the forest physician, disapproved and tried to warn the clothes-wearers. But no one listened. Instead, they urged him to follow the   6. (late) trend too.

Soon, the problems started. The squirrel caught his shirt on a branch and crashed to the ground. The rabbit tried entering his hole while wearing his hat and got stuck. Even the raccoon, thanks to his 7.  (bright) coloured socks, slipped into the river and almost died.

When the 8.  (injure) animals came to see Doctor Bear, he told them, “Your clothes are killing you. You don’t need   9.  .”

Those 10.  listened to the doctor’s advice finally understood they didn’t need clothes. They’d only started wearing clothes to make others envy them.

 

查看答案

完形填空

阅读下面短文,从短文后各题所给的四个选项(A、B、C和D)中,选出可以填入空白处的最佳选项,并在答题卡上将该项涂黑。

It was early in the morning, on a lonely road. It's _________heavily. A 9-year-old boy was in the car with his mother, who was _________ him to school. Suddenly, the car went off the road,  _________ several times, and came to rest upside down in a ditch (沟渠) filled with water.

Luckily, both the mother and son were _________ seatbelts. The mother suffered a blow to her head and was unable to move. The boy was frightened but _________. As water came through broken windows in the car, he _________unbuckled (解开) himself, climbed out of the _________window, made his way around to the driver's side, and reached inside the _________ to free his trapped mother. With great effort, he managed to _________her, pull her through the window and up to the road, where they were soon _________ .

His mother later recalled her experience of the _________ . Being unable to move or even _________  to offer instructions or encouragement to her son, she was _________ by her little son's action. She recalled _________ her boy saying out loud as he pulled her through the water, “I think I can, I think I can!”

It seemed _________ that this little boy's act of courage was from one of his favorite books: The Little Engine that Could. In that _________ , when everyone else had   _________  hope, the Little Engine carried the heavy load of toys and good things to eat over the hill to the children waiting on the other side. He had   _________ and took action. Obviously this book had left a   _________impression before the accident that rainy _________ and motivated (激励) the son to take action if the terrifying moments.

1.A. snowing   B. smoking     C. blowing   D. raining

2.A. ordering  B. driving     C. pushing   D. flying

3.A. rolled  B. fell        C. moved      D. stopped

4.A. making    B. watching   C. wearing    D. missing

5.A. afraid  B. dead        C. tired     D. unhurt

6.A. quickly B. carefully   C. nearly    D. happily

7.A. student  B. passenger C. family    D. worker

8.A. box      B. room        C. car        D. ditch

9.A. respect B. introduce  C. recognize D. free

10.A. accepted B. rescued     C. welcome   D. fed

11.A. accident B. experiment  C. travel     D. fire

12.A. listen   B. sleep       C. speak      D. look

13.A. excited  B. frightened  C. wounded    D. amazed

14.A. seeing   B. hearing     C. smelling  D. feeling

15.A. clear    B. sorry      C. useful    D. necessary

16.A. poem    B. notice      C. story      D. dream

17.A. realized B. waken       C. kept up    D. given up

18.A. courage  B. food       C. space     D. time

19.A. bad      B. deep       C. false    D. general

20.A. afternoon  B. night    C. morning   D. evening

 

查看答案
试题属性

Copyright @ 2008-2019 满分5 学习网 ManFen5.COM. All Rights Reserved.