满分5 > 高中英语试题 >

It was a Friday. As usual, the office be...

It was a Friday. As usual, the office became busier and busier. Orders to buy and sell came and went like birds. It was in the stock market, the world of money that Mr.Robert,the stockbroker, worked faster and faster. There was no room in it for the world of human feelings or the world of nature.

Near lunchtime, everything quieted down.Mr.Robert stood by his desk with his hands full of letters. Suddenly through the open window came a smell of flowers,like the thin breath of spring.Mr.Robert stood still. This was Miss Angelia’s smell, her own and only hers.The world of the stock market disappeared. And Miss Angelia was in the next room--only twenty steps away.

“I’ll do it now,” said Mr.Robert softly. “I’ll ask her now.Why didn’t I do it long ago?”

He ran into her office. She looked up at him with a smile. Her face turned a soft pink.

“Miss Angelia,”he said, hurriedly, “I only have a moment to talk.I want to say something important to you,Will you be my wife?I haven’t had time to show you, but I really do love you.”

“Why ...what are you talking about?” cried the young lady.She stood up and looked at him strangely. “Don’t you understand?” Mr. Robert asked quickly. “I want you to marry me now.”

Miss Angelia acted very strangely. At first she seemed surprised. Then she began to cry. But then she smiled through her tears like the sun through rain. She put her arms around his neck. “But don’t you remember, darling?” she said .”We were married yesterday evening at 8:00, in the little church around the corner.”

1. What can we know from the first paragraph?

A. Mr. Robert didn’t love Miss Angelia.

B. Mr. Robert was too happy to enjoy nature.

C. Mr.Robert was busy in working diligently

D. Mr. Robert didn’t make much money at all

2. In the second paragraph, the smell made Robert ______.

A. think of a lot of letters

B. work harder and faster

C. enjoy the breath of spring

D. think of nothing but Miss Angeli

3.What can be inferred from the end of the story?

A. Miss Angelia felt happy in her heart.

B. Mr.Robert always acted strangely

C. Miss Angelia was angry at his words

D. Mr.Robert pretended to marry her actually

 

1.C 2.D 3.A 【解析】 试题分析:本文介绍忙碌的股票经纪人罗伯特先生和他的新婚妻子。 1.C推理判断题。根据第一段最后两句It was in the stock market, the world of money that Mr.Robert,the stockbroker, worked faster and faster. There was no room in it for the world of human feelings or the world of nature.是在股票市场,罗伯特先生,股票经纪人,工作速度越来越快。在这里没有人的感情和人的世界。可知Mr.Robert勤奋地忙于工作。故选C。 2.D推理判断题。根据第二段Mr.Robert stood still. This was Miss Angelia’s smell, her own and only hers.The world of the stock market disappeared.这气味让罗伯特觉得只有阿尔诺尔·安格利小姐才有。故选D。 3. 【名师点拨】 推理判断题要求在理解原文表面文字信息的基础上,做出一定的推理判断,从而得到文章的隐含意义和深层意义。推理判断题所涉及的内容可能是文中的某一句话,也可能是某几句话,所以,推理题的答案只能是根据原文表面文字信息一步推出的答案:即对原文某一句话或某几句话所作的同义改写或综合。推理判断题的题干中通常含infer,suggest,imply,conclude indicate等标志性词语。 这种题型主要包括细节判断题、态度观点推断题、写作意图推断题、文章出处判断题和猜测想象推断题。比如第35小题,A推理判断题。根据最后一段Miss Angelia acted very strangely. At first she seemed surprised. Then she began to cry. But then she smiled through her tears like the sun through rain. She put her arms around his neck.Miss Angelia举止非常奇怪。首先她非常吃惊。然后她开始哭。但是然后她微笑着穿过她的眼泪,像太阳通过雨。她用双臂搂着他的脖子。可知她感到非常高兴。故选A。 考点:考查日常故事类阅读
复制答案
考点分析:
相关试题推荐

Young people are perhaps better-known for spending money than saving it. But some new banking websites are seeking to change that. These websites offer young people the information and tools they need to watch over their money. The websites also let the users share their financial experiences with other young people.

Nineteen-year-old Alix Scott has been working at a store this summer. She is saving money to pay for college next year. “I have to save for all my college money because my parents can’t afford to co-sign on loans. So, I have to rely on my own savings.”

But instead of putting her money in a local bank, Miss Scott began using SmartyPig, a web-based banking service.

SmartPig was developed by Michael Ferrari with a friend in 2007. It is really all about helping people save for very specific goals, such as a wedding, a vocation or an IPhone.

MICHAEL FERRARI said : “For example, you want to save five thousand dollars for a vacation in three years. SmartyPig will actually calculate how much money you need to save every month. You don’t have to move from your existing bank, we’ll actually go in and withdraw those funds on the day you specify every month and we’ll put it into your SmartyPig account, where it’ll earn interest, as well.”

SmartyPig also enables outsiders to add money to the accounts of its users. “Perhaps  a holiday is coming up or your birthday is coming up, and rather than getting a gift, your friends, your family can actually contribute to any of your SmartyPig goals.”Mr.Ferrari said. He believes that as technology continues to develop, more and more people will use the electronic banking sites.

A growing number of young people have shown an interest in online banking sites like SmartyPig. They say they like the ease of operation and services the sites offer. These personal finance websites offer tools that help users follow their spending, set up a budget, and combine their investments. And they all involve social media, which interests young adults who are already at ease about sharing their personal information online.

1.Which of the following is TRUE of Alix Scott?

A. She can’t afford her college education.

B.She has received a student loan

C.She prefers online banking services to local banks.

D. She has been working part-time at weekends

2.What do we know about SmartyPig?

A. It was created in 2008.

B. It offers the best rate.

C. It was founded by Michael Ferrari alone.

D. It is a tool for helping consumers save money.

3.According to the text, users of SmartyPig __________.

A. can share their experiences of saving money

B. need to put their money in their SmartyPig account

C. Have access to low rate loans.

D. Can often receive free gifts from SmartyPig

4.The last paragraph mainly talks about_________.

A. how to save money on SmartyPig

B. Why young people like online banking sites

C. What SmartyPig should do to improve its services

D. how online banking sites differ from traditional banks

 

查看答案

All ticket prices are shown in Australian dollars and are inclusive of GST.

YOU MUST HAVE ACCESS TO A PRINTER IN ORDER TO PRINT OUT ANY TICKETS YOU BUY ON OUR TICKETING WEBSITE  (MYFUN. COM.AU). You must present all print-at-home tickets on arrival at the attraction. Proof of your purchase from myfun.com. Au cannot be verified at the front desks without your print-at-home tickets, so entry will not be permitted without them.

Single Entry

Normal Price

MyFun Members Save 10%

Wildlife World --Adult single Adult

$34.99

$31.49

Wildlife World-Child

Single Child (4 to 15 years incl)

$17.99

$16.19

Wildlife  World-senior/Pensioner

Must Show Australian ID

$22.99

$20.69

Wildlife world -Student Must Show Student ID

$22.99

 

$20.69

Wildlife world Guide Book

$7.95

N/A

 

1.Where can you buy tickets if you want to see Wildlife World in Australian?

A.At ticket office.

B.At home online shopping

C.At home from the ticketing website.

D.At home from printer.

2.If you forget to take all print-at-home tickets, you will___________.

A.be forbidden to go home

B.be allowed to see Wildlife World

C.be resisted to see Wildlife World

D.Be put into prison

3.If you have retired for a year, you should take your ______ to Wildlife World.

A.ID       B.IC       C. IP       D. IT

4.If you have a 16-year-old son ,he may pay ______for a ticket.

A.$7.95    B.$17.99   C.$34.99   D.22.99

 

查看答案

About ten years ago, a young and very successful businessman named Josh was traveling down a Chicago neighborhood street. He was going a bit too fast in his shiny, black, 12 cylinder Jaguar XKE, which was only two months old.

He was watching for kids rushing out from between parked cars and slowed down when he thought he saw something. As his car passed, no child came out, but a brick sailed out and WHUMP! it hit the Jag’s shiny black side door! SCREECH...!!!! Immediately Josh stopped the car, jumped out, seized the kid and pushed him up against a parked car. He shouted at the kid, "What was that all about and who are you? Just what are you doing?!" Building up a head of steam, he went on. " That’s my new car and that brick you threw is going to cost you a lot of money. Why did you throw it?"

"Please, mister, please....I’m sorry! I didn’t know what else to do!" begged the youngster. "I threw the brick because no one else would stop!" Tears were streaming down the boy’s face as he pointed around the parked car. "It’s my brother, Mister," he said. "He rolled off the curb (路沿) and fell out of his wheelchair and I can’t lift him up. "  Sobbing, the boy asked the businessman,"  Would you please help me get him back into his wheelchair? He’s hurt and he’s too heavy for me.

Moved beyond words, the young businessman tried hard to swallow the rapidly swelling lump in his throat. He lifted the young man back into the wheelchair and took out his handkerchief and wiped the scrapes and cuts, checking to see that everything was going to be OK.

“Thank you ,sir.And God bless you,” the grateful child said to him. He then watched the younger brother push him down the sidewalk toward their home.

It was a long walk back to the black, shining 12 cylinder Jaguar XKE — a long and slow walk. Josh never did fix the side door of his Jaguar. He kept the dent (凹痕) to remind him not to go through life so fast that someone has to throw a brick at him to get his attention. Feel for the bricks of life coming at you.

1.The boy threw a brick at the businessman’s car because ________.

A. the businessman drove at a high speed

B. he envied the brand-new car very much

C. he wanted to ask for some money

D. he wanted to get help from the driver

2.Which of the following is the right order of the story?

A. The younger brother threw a brick at Josh’s car.

B. The elder brother fell out of his wheelchair.

C. The younger brother begged Josh for help.

D. Josh lifted the elder brother back into his wheelchair.

E. Josh shouted at the younger brother.

A.b, a, e, c, d        B. a, c, d, b, e

C. b, a, c, e, d       D. a, c, b, e, d

3.What can we learn from the passage?

A. Josh would accept the money from the kids.

B. The two kids were Josh’s neighbors.

C. Josh was a kind-hearted man.

D. Josh’s new car broke down easily.

4.According to the passage, the last sentence means ________.

A. trying to get ready for the trouble in your future life

B. driving fast in a neighborhood street is dangerous

C. trying to be more understanding seeing others in trouble

D. protecting oneself from being hurt

 

查看答案

书面表达

最近,由于很多不遵纪守礼的行为,而导致了一些恶劣事故,如:成都女司机由于不文明驾驶而遭致暴力殴打。假设你是李华,请以“遵纪守礼”为主题,写一篇英语短文,向你校校报投稿。内容包括:

(1)中国自古以来就是文明礼仪之邦。

(2)人人都该重礼仪、遵纪守礼。

(3)谈谈你认为中学生应该如何做到遵纪守礼。

注意: (1)词数:100左右。

(2)为使行文连贯,可适当增加细节。

(3)开头已给出,不计入总词数。

参考词汇:discipline (U) 纪律   civilized文明的

Recently, there has been a heated discussion online about a female driver in Chengdu, who was violently beaten  because of her rude driving.

 

 

查看答案

短文改错

文中共有10处语言错误,每句中最多有两处。错误涉及一个单词的增加、删除或修改。 增加:在缺词处加一个漏字符号(∧),并在该词下面写出修改后的词。

删除:把多余的词用斜线( \)划掉。

修改:在错的词下划一横线,并在该词下面写出修改后的词。

注意:1.每处错误及其修改均仅限一词;

2.只允许修改10处,多者(从11处起)不计分。

As is well-known that birds are our friends. But the large number of birds have been killed for food. The other day I was walking in the woods while a shot was heard. Hearing the shot, the bird in the trees flew to all directions. A bird was badly injured and looked sadly. Finding the bird injured, so I decided to take it home. At home I take good care of it. When it recovered, I returned itself to the woods .I hope something should be done to prevent birds from killed.

 

查看答案
试题属性

Copyright @ 2008-2019 满分5 学习网 ManFen5.COM. All Rights Reserved.