满分5 > 高中英语试题 >

根据短文内容,从短文后的选项中选出能填入空白处的最佳选项。选项中有两项为多余选项...

根据短文内容,从短文后的选项中选出能填入空白处的最佳选项。选项中有两项为多余选项。

After Steve Jobs died,his friend Larry Ellison said something like this,"There will never be another Steve Jobs".    1.Larry wrote this list of Steve's life lessons to remind us all.

Love what you do.

Surely Steve became a billionaire when he brought Apple back. Apple was his calling— even after he got fired from the company. We all have bad jobs at one point in our lives. But the question is: am I in the right job? Have I found the right company? Life doesn't go on forever.   2.

Don't do it all by yourself.

Steve learned a great leader can't do it all by himself. He needs people. They must be talented.    3.    They must be given the opportunity to succeed and fail. In short, we have to learn to be a great leader if we want to see our great ideas and hard work truly have an influence on the world.

4.   .

Apple is always the best at creating a new product that meets the exact needs of users. It's empathy (共鸣) that helps Apple achieve this. Whenever the user has the first touch with a new Apple product, he says "Wow, it's just what I need". Remember, you're King in the business world if you know exactly what consumers desire.

Don't mess around with your health.

5.   That's the most important lesson from Steve's life. It's great to learn from him now, but the fact is that he should still be here if he had treated his cancer properly. Instead, Steve chose a naturopathic (自然疗法) solution that wasn't effective. When he finally decided to take his doctor's original advice, it was too late.

A. Be the best in your field.

B. They must be inspired.

C. Get on our right path now.

D. Take your health seriously.

E. Put yourself in the other person's shoes.

F. Will this lead to a successful career?

G. What are the key things that we can learn from him?

 

1.G 2.C 3.B 4.E 5.D 【解析】 试题分析:文章讲述了史蒂夫·乔布斯的三个人生信条。 1.G考查对上下文的理解和推理判断能力。根据上一句:史蒂夫·乔布斯死后,他的朋友Larry Ellison的话是这样说的,“永远不会有另一个史蒂夫·乔布斯”。根据下一句:Larry Ellison写史蒂夫·乔布斯生活信条来提醒我们。可知此处应该是我们能从他身上学到什么。故选G。 2.C考查对上下文的理解和推理判断能力。根据上一句:生活不会永远这样继续下去。可知此处是要走正确的适合自己的道路。故选C。 3.B考查对上下文的理解和推理判断能力。根据上一句:他需要的人他们一定很有天赋。根据下一句:他们必须给予成功和失败的机会。此处应是他们应该有机会做什么或是得到老板的赏识。故选B。 4.E考查对上下文的理解和推理判断能力。根据此段段意你确切地知道消费者的愿望,那么你就会成为商业的领导者。了解别人,想别人所想。故选E。 5.D考查对上下文的理解和推理判断能力。根据小标题可知健康很重要。故选D。 考点:考查信息匹配 【名师点拨】 高考七选五解题方法 1.通读全文,了解文章大意。这是一个泛读的过程,目的是了解文章大意,为以后的理解做铺垫。本文通过读首句就可了解文章大意,形成一个大体结构框架。本文大意通过文章题目就可知晓:寻找周围的快乐。 2.分析句型,了解语法构成。 分析句子的构成方法,能够更好地帮助考生选出句子。比如第16题:考查对上下文的理解和推理判断能力。根据上一句:史蒂夫·乔布斯死后,他的朋友Larry Ellison的话是这样说的,“永远不会有另一个史蒂夫·乔布斯”。根据下一句:Larry Ellison写史蒂夫·乔布斯生活信条来提醒我们。可知此处应该是我们能从他身上学到什么。故选G。 3.当我们了解了文章大意后,要明确每一个空是填一个整句子还是半个句子。这一点十分重要,它能够帮助我们迅速确定某些空的选项范围,比如,有一个空的结尾处没有标点符号,后文紧跟着一个句子的后半部分,很显然这时我们需要填的是半个句子,这时便可以在七个选项中找到是半个句子的选项,从而缩小选择范围。比如第20题:考查对上下文的理解和推理判断能力。根据小标题可知健康很重要。故选D。 4.明确关联关系。任何句子都是要么和上文有联系,要么和下文有联系,要么和上下文都有联系。比如18小题:考查对上下文的理解和推理判断能力。根据上一句:他需要的人他们一定很有天赋。根据下一句:他们必须给予成功和失败的机会。此处应是他们应该有机会做什么或是得到老板的赏识。故选B。 5.带入通读,复查 做完题目切忌直接离开,这是我们很有必要将自己修正好的文章通读一遍,将其看做一片行文通顺语意连贯的文章来读,这是如果感到有含义不连贯的地方,很有可能是我们填错了空,就要复查了,注意:七选五的特点在于,错一道,往往还会错另外的一道或几道,我们叫做"连错",所以当你发现自己有一处填的有问题时,一定要同时检查其他空。
复制答案
考点分析:
相关试题推荐

Australia’s koalas could die out within 30 years unless immediate action is taken to stop the losing in population, according to researchers. They say development, climate change and bushfires have all combined to reduce the number of wild koalas sharply.

The Australian Koala Foundation said a recent survey showed the population could have dropped by more than half in the past six years. The number of koalas was once estimated to be more than 100,000, but now is as few as 43,000.

The foundation collected field data from 1,800 sites and 80,000 trees to calculate the numbers. In one area in northern Queensland estimated to have 20,000 koalas a decade ago, a team of eight people could not find a single animal in four days of searching.

The foundation said besides problems caused by cutting down forests, hotter and drier conditions because of global warming had reduced the nutritional value of their main food, eucalyptus (桉树) leaves, leading to poor nutrition for them. Koalas, which live in the forests in Australia’s east and south, are very picky about what types of the leaves they eat.

Foundation chief Deborah Tabart said: “The koalas are missing everywhere we look. It’s really no tree, no me. If you keep cutting down trees you don’t have any koalas.”She is hoping the new figures will persuade the government’s Threatened Species Steering Committee (TSSC) to list the koala as threatened. But committee chairman Bob Beeton said a decision was not likely recently and the koala’s status as one of the country’s favorite animals would not be a factor. “There’s a number of species which are attractive and people have special feelings towards them. We don’t consider that,” Mr Beeton said.

1.The writer gives the example of the area in northern Queensland in Paragraph 3 to show that _____.

A. the forests are being damaged heavily

B. the environment is being polluted seriously

C. koalas usually live in wild mountainous areas

D. the number of koalas is dropping quickly

2.Global warming is an important cause of koalas’ reduction because _____.

A. koalas can hardly stand the hot weather

B. the leaves koalas eat are losing nutritional value

C. koalas cannot get enough water to drink

D. the leaves koalas eat cannot grow in hotter and drier weather

3.According to Bob Beeton, _____.

A. the koala is one of his favorite animals

B. a decision will be made to protect koalas in the future

C. they needn’t pay special attention to koalas

D. koalas needn’t be protected at all

 

查看答案

There are many idioms in English. An idiom is a phrase that we can't understand from the meaning of each word. The following are some of them.

As the crow flies

When a bird flies from place to place, it takes the most direct route. But when people drive, they have to follow roads and often go farther. When people give a distance "as the crow flies", they mean the shortest distance between the two points, not the distance you would have to travel by following roads.

As Dan and his mum drove along the river, they could see the beach on the opposite side. Dan asked "How far is it to the beach?"

"It's only about a quarter of a mile as the crow flies" his mother said.

Blow hot and cold

In one of Aesop's Fables, a man blows on his fingers to warm them up and then blows on his soup to cool it down. In both cases, the man is opening his mouth, but what comes out is different. If a person says one thing and later says the opposite, we say that the person is blowing hot and cold.

"Is Felicia going to try out for the soccer team this year?" Stacy asked.

"I don't know," Tricia replied." Last week she was saying yes, but this week she's saying no. She's really blowing hot and cold."

Break the ice

Nowadays people use the phrase to refer to ending an awkward silence by beginning a conversation.

It was the first day of summer camp. The four girls began to make their beds in silence. None of the girls knew each other, and no one knew what to say. Finally, one of them broke the ice by saying" Hey, where's everybody from?"

Bury the hatchet

In native American culture, when two nations agreed to end their war, they buried the hatchet. So to bury the hatchet is to make peace with someone else.

Colin could not excuse his sister for breaking his tennis racket. Finally, his sister said, "Colin, can't we bury the hatchet?"

1.What does "as the crow flies" mean?

A. In the smoothest way.    B. In a straight line.

C. By plane.                D. At top speed.

2."Blow hot and cold " can be used to talk about someone's ______.

A. dishonesty                         B. changing attitudes

C. communication skills               D. bad manner

3.It can be inferred that Colin's sister hoped that Colin would ______.

A. buy a new tennis racket

B. stay away from her

C. forgive her mistake

D. make an apology to her

4.Which of the following is TRUE according to the text?

A. What Felicia thought was different from what he said.

B. Dan and his mother need drive a quarter of a mile to the beach.

C. “Bury the hatchet” is an idiom from Aesop’s Fables.

D. It’s difficult to understand the meaning of an idiom by each word.

 

查看答案

Andy never wanted to go to bed on time. His parents had explained to him how important it was to go to bed early and get a good rest. But Andy paid no attention to them, and they didn't know what to do until one weekend when they were visiting Andy's grandparents.

Grandpa Peter heard all about it and said, "This sounds like a job for Tubby." So Andy's parents loaded the cat onto the car and returned home.

That night, at bedtime, the same problem happened. Andy didn't want to go to bed, and even though his parents waited a while to see if Tubby would solve the problem, nothing happened.

Hours later, Andy finally decided to go to bed. But what a surprise when he entered his bedroom! Tubby was in his bed, totally sprawling out, pot-belly in the air, and snoring like an express train.

Andy tried to move the cat, but there was no way of moving him an inch. That night he hardly slept, lying on one tiny corner of his bed.

The next day the same thing happened, even though Andy was much more tired from not having slept well. When the third day arrived, he had understood that if he wanted to sleep in his bed, he would have to get into it before Tubby did. That night, when his parents only started to mention the topic of bedtime, Andy rushed upstairs and dived into bed. His parents could not believe it. They knew nothing about Tubby in the bed, nor did they understand why Andy went to bed on time without complaint. They were so happy about this that they stayed up quite late, celebrating.

1.By saying "This sounds like a job for Tubby", Grandpa means Tubby________.

A. has the same problem as Andy

B. often stays up late on weekend

C. can help solve Andy's problem

D. always likes playing with small boys

2.The underlined word "snoring" in the fourth paragraph probably means ________.

A. sleeping     B. making noises

C. dreaming      D. relaxing

3.Andy rushed upstairs for sleep because ________.

A. he was afraid Tubby would take up the bed

B. his parents reminded him of the bed time

C. he was much more tired from lacking sleep

D. his parents might punish him for staying up late

4.The parents' attitude towards Andy's change can be described as ______.

A. curious      B. disappointed

C. worried      D. Joyful

 

查看答案

Our room was on the second floor but you could still hear the roar of the ocean and see the stars at night. I used to take long walks along the water. The food in town was wonderful and the people were very friendly. The area was very quiet and peaceful, and fairly deserted.

The last evening of our vacation, however, we all heard strange footsteps following closely behind us as we were walking up to our room in the holiday centre. We turned around and noticed a fairly young man moving very rapidly across the beach and getting closer to us. He was tall and wore a baseball cap. We didn’t have any cell phones on us. I never saw Dad as worried as he was then and knew that something was terribly wrong. The sense of fear started to overwhelm Mom and me. We had had such a good time in town. Now, the night was rapidly turning into a dangerous situation.

We could hear the man’s footsteps getting closer. Dad’s face was almost pale. The so-called intruder (侵入者) had moved nearer and nearer when all of a sudden, the nearby vending (自动贩卖) machine started going crazy and spitting out cans of soda! The noise actually scared the intruder and he ran out of sight. My parents were shaking, but we all turned around to see who had put money into the vending machine downstairs, and actually saved us, but no one was around at all.Not a soul.

It’s one vacation I will never forget.

1.Where did the author spend her vacation?

A. Near a lake.    B. In a village.

C. At the seaside.   D. In a mountain.

2.What happened on the last evening of their vacation?

A. They lost their way.

B. Their cell phones were missing.

C. Their money was stolen.

D. They were followed by a stranger.

3.The underlined word “overwhelm” in Paragraph 2 means ________.

A. move          B. control         C. excite          D. impress

4.What helped them get out of the trouble?

A. Their quick action.

B. Other people’s kind help.

C. The young man’s warning.

D. The noise from the vending machine.

 

查看答案

根据首字母或汉语提示拼写单词

1.In our solar system eight p________ circle around the sun.

2.Do what you are told and don’t a_______ with me.

3.It was in a shop nearby t________ I bought this dress.

4.This kind of fish is r________ in oil, which is good for people who have heart trouble.

5.I would r________ tell him about it myself than let him find out from other people.

6.The train left late that night and arrived in Montreal at ________(黎明) the next

morning.

7.Organic farmers, ________(因此), often prefer using natural waste from animals as

fertilizer.

8.They ________ on (集中精力于) keeping their soil rich and free of disease.

9.Dr. Yuan is quite ________ (满意的) with his life. However, he doesn’t care about being

famous.

10.________ to (由于) his research, the UN has more tools in the battle to rid the world

of hunger.

 

查看答案
试题属性

Copyright @ 2008-2019 满分5 学习网 ManFen5.COM. All Rights Reserved.