满分5 > 高中英语试题 >

Our room was on the second floor but you...

Our room was on the second floor but you could still hear the roar of the ocean and see the stars at night. I used to take long walks along the water. The food in town was wonderful and the people were very friendly. The area was very quiet and peaceful, and fairly deserted.

The last evening of our vacation, however, we all heard strange footsteps following closely behind us as we were walking up to our room in the holiday centre. We turned around and noticed a fairly young man moving very rapidly across the beach and getting closer to us. He was tall and wore a baseball cap. We didn’t have any cell phones on us. I never saw Dad as worried as he was then and knew that something was terribly wrong. The sense of fear started to overwhelm Mom and me. We had had such a good time in town. Now, the night was rapidly turning into a dangerous situation.

We could hear the man’s footsteps getting closer. Dad’s face was almost pale. The so-called intruder (侵入者) had moved nearer and nearer when all of a sudden, the nearby vending (自动贩卖) machine started going crazy and spitting out cans of soda! The noise actually scared the intruder and he ran out of sight. My parents were shaking, but we all turned around to see who had put money into the vending machine downstairs, and actually saved us, but no one was around at all.Not a soul.

It’s one vacation I will never forget.

1.Where did the author spend her vacation?

A. Near a lake.    B. In a village.

C. At the seaside.   D. In a mountain.

2.What happened on the last evening of their vacation?

A. They lost their way.

B. Their cell phones were missing.

C. Their money was stolen.

D. They were followed by a stranger.

3.The underlined word “overwhelm” in Paragraph 2 means ________.

A. move          B. control         C. excite          D. impress

4.What helped them get out of the trouble?

A. Their quick action.

B. Other people’s kind help.

C. The young man’s warning.

D. The noise from the vending machine.

 

1.C 2.D 3.B 4.D 【解析】 试题分析:本文介绍了令作者难忘的一次度假之旅。 1.C细节理解题。根据第一段中Our room was on the second floor but you could still hear the roar of the ocean and see the stars at night.可知作者在海边度过假期。故选C。 2.D细节理解题。根据第二段The last evening of our vacation,however,we all heard strange footsteps following closely behind us一句,可知作者一家被陌生人跟踪,故选D。 3.B词义猜测题。根据第二段中Dad as worried as he was then and I knew that something was terribly wrong.The sense of fear started to overwhelm Mom and me.可知母亲和作者被恐惧感所控制。故选B。 4. 考点:考查故事类阅读 【名师点睛】 这类文章一般描述的是某一件具体事情的发生发展或结局,有人物、时间、地点和事件。命题往往从故事的情节、人物或事件的之间的关系、作者的态度及意图、故事前因和后果的推测等方面着手,考查学生对细节的辨认能力以及推理判断能力。 本文有明确的故事发展主线,就是介绍了令作者难忘的一次度假之旅。阅读时要学会从事情本身的发展去理解故事情节而不要只看事件在文中出现的先后顺序。因此,无论是顺叙还是倒叙,阅读此类文章时,必须要找到它结构中的5个W(when, where, who, why, what)和1个H(how),不过不是每篇都会完整地交待六个要素。毫无疑问,寻出这些元素是能够正确快速解题的一个先决条件。本文所涉及的问题比较简单,例如第1题:细节理解题。根据第一段中Our room was on the second floor but you could still hear the roar of the ocean and see the stars at night.可知作者在海边度过假期。故选C。比如第2题:细节理解题。根据第二段The last evening of our vacation,however,we all heard strange footsteps following closely behind us一句,可知作者一家被陌生人跟踪,故选D。 高考英语阅读理解故事类文章常伴随着作者思想情感的流露和表达,因此议论和抒情往往夹杂其中。行文时或按事情发生发展的先后时间进行或按事情发生发展的地点来转换,也可能按事情发展的阶段来布局。在引出话题,讲完一件事情后,作者往往会表达个人感悟或提出建议等。这些体现作者观点或思想的语句在阅读时可以划线,它们往往体现文章中心或者写作意图,属于必考点,所以要仔细体会。 分析文章,归纳主题,属于分析、概括、综合的表述能力的考查。切忌脱离文章,架空分析,一定让分析在文章中有依据。
复制答案
考点分析:
相关试题推荐

根据首字母或汉语提示拼写单词

1.In our solar system eight p________ circle around the sun.

2.Do what you are told and don’t a_______ with me.

3.It was in a shop nearby t________ I bought this dress.

4.This kind of fish is r________ in oil, which is good for people who have heart trouble.

5.I would r________ tell him about it myself than let him find out from other people.

6.The train left late that night and arrived in Montreal at ________(黎明) the next

morning.

7.Organic farmers, ________(因此), often prefer using natural waste from animals as

fertilizer.

8.They ________ on (集中精力于) keeping their soil rich and free of disease.

9.Dr. Yuan is quite ________ (满意的) with his life. However, he doesn’t care about being

famous.

10.________ to (由于) his research, the UN has more tools in the battle to rid the world

of hunger.

 

查看答案

单词与释义搭配

1.export          A. bags that people take with them when they travel

2.baggage        B. to try extremely hard to achieve something

3.expand          C. to become larger in size, number or amount

4.outspoken       D. a short informal test

5.welfare        E. happiness and health of people

6.bond           F. on or onto a ship, plane, bus or train

7.project         G. task that requires a lot of time and effort

8.aboard          H. close connection that people have with each other

9.quiz            I. giving opinions openly and honestly

10.               J. to send things to foreign countries for sale

 

查看答案

七选五

根据短文内容,从短文后的七个选项中选出能填入空白处的最佳选项。选项中有两项为多余选项。

Are you afraid of making mistakes?

Learn to accept mistakes as opportunities, then you’ll feel less stressed and fearful and you’ll be more confident. __1._______ So what should you do?

2._________

Accept that you’re human and that each of us will make mistakes.  3._________ If you are open to learning from your mistake, you will be able to move on rather than wallowing in (沉湎于) regret.

Be aware

In other words, look for areas of improvement. Be aware of what you are doing, why you are doing it, how you feel, and how you make others feel. Sometimes, your words just don’t land right or you say something but it is not what you mean to say. People have difficulty expressing what they really mean. 4. _________

5._________

Whenever you make a mistake or you are involved in a misunderstanding, take responsibility. There is always something to be learned or improved even if the other person is wrong, too.

A. By being fully aware of how you impact others, you keep an open state of learning which allows you to practice being a better person.

B. Be open to making mistakes and consider them as opportunities to learn valuable life lessons.

C. Here are some ideas that can prevent you from making mistakes.

D. Be open to making mistakes.

E. In short, you will benefit from the mistakes.

F. Say your words again so that others can understand you.

G. Accept full responsibility.

 

查看答案

Man has been to the moon. It has been the first step towards future exploration in space. When compared with the distances between Earth and the other planets, the distance between the Moon and Earth is very short indeed. Mars, the nearest planet to Earth is millions of miles away! Traveling to the planets will be man’s next step. Such travels will be more challenging than the trip to the moon and certainly more exciting and dangerous. Recently, two American spaceships, Viking 1 and 2, landed on Mars trying to discover whether that planet has any life on it. So far the signs of life on Mars has neither been confirmed nor ruled out (排除). Russians have discovered that the surface of Venus is so hot that it is almost certain that there is no life there. Also the atmosphere of Venus is extremely dense and the pressure is nearly a hundred times greater than that of the Earth’s atmosphere. Scientists believe man may find planets which have the same conditions as those we have on Earth, but man should realize Earth will be his only home for a long time and begin to love and care for it.

1.Based on the passage, traveling to the planets will be ___________.

A. man’s first step

B. much easier and even more interesting

C. for more exciting and dangerous

D. man’s final aim

2.Which of the following is Not true?

A. Mars is nearer to the earth than the moon.

B. The moon is much nearer to the earth than Mars.

C. Of all the planets, Mars is the nearest to the earth.

D. All the planets are much farther to the earth than the moon.

3.Man can live in a place under the conditions of ___________.

A. the same pressure as we get on earth

B. much too hot surface

C. normal atmosphere as we have on earth

D. Both A and C

4.Scientists think we should take care of our earth because  ___________.

A. the only home of man will be the earth for a long time

B. the dream to find another home for man will come true

C. no other planets are to take the place of the earth

D. everything needed is provided by the earth

 

查看答案

The life expectancy is the length of time that a person is normally likely to live. As it increases nowadays, the average person lives beyond the age of retirement. As a result, the elderly make up an ever-increasing percentage of society, which makes it more important to make effort to improve the lives of senior citizens.

First of all, one way would be to make sure that the elderly have enough money on which to live. Obviously, when a person stops working, they still require a source of income to cover their basic needs such as food, accommodation and heating. A clear solution to the problem is for the government to make sure that the state pension(养老金) is enough for these needs.

Measures should also be taken to overcome the health problems the elderly face. The government should also provide access to the best health care available, which may necessitate paying for residential homes where the elderly can have round-the-clock nursing, or, at least, providing medication free of charge to all people over a certain age.

If we try to address the problem of social isolation (社交孤立), the lives of old people could be improved. If we organize trips for the elderly to community centers, visits from social workers, their problem of loneliness can be reduced a lot which marks the lives of so many old people living alone and far from their families.

The last helpful suggestion is to change the attitude of the community towards its older members, who are all too often seen as a burden on society. We need to be taught from an early age to respect the views of old people, and appreciate their broader experience of life. This would help society as a whole, and encourage appreciation of the role that old people can still play today.

1.What does underlined word “it” in Paragraph 1 refer to?

A. time                B. retirement

C. life expectancy     D. age

2.What factors affected the old people’s life?

a. the state pension

b. the basic needs

c. the attitude of the community

d. the experience of life

e. social isolation

f. medical care

A. b, c, d, e      B. a, b, c, d

C. a, c, e, f     D. c, d, e, f

3.According to the last suggestion, the old people ___________.

A. should be respected by all of us

B. may be regarded as our heavy burden

C. must change their attitude to the community

D. have to gather more life experience

 

查看答案
试题属性

Copyright @ 2008-2019 满分5 学习网 ManFen5.COM. All Rights Reserved.