满分5 > 高中英语试题 >

BUS SERVICE New York City — Brennan, New...

BUS SERVICE

New York City Brennan, New Jersey (Trip time: 30 minutes each way) Timetable

●Buses leave the Railway Station, New York 7:00 a.m. and every half-hour thereafter (此后) until 11:30 pm. (7 days a week).

●Buses leave Brennan Station 20 minutes before and after every hour from 6:20 a.m. to10:40 p.m. (7 days a

week).

●Evening rush hours(5:00 p.m. to 7:00 p.m.) buses leave the Railway Station, New York every 15 minutes

(Monday Friday).

●Holidays: buses leave every hour on the hour time, each direction.

All tickets must be bought at Window 12, the Railway Station, New York, or at the Brennan Station Window

before boarding buses.

1.What time does a bus leave New York for Brennan every Thursday?

A. 10:20 a.m.            B. 6:30 a.m.

C. 6:45 p.m.             D. 4:40 p.m.

2.Which is the latest bus you should take from Brennan if you have to arrive at the Railway Station, New York before 4:00 p. m. on Monday?

A. The 3:20 p. m bus        B. the 3:00 p. m bus

C. The 3:30 p. m bus        D. The 3:40 p. m bus

3.What time does a bus leave Brennan for New York on Christmas Day?

A. 1:00 p. m            B. 9:40 a. m

C. 3:15 p. m            D. 8:30 a. m

 

1.C 2.A 3.A 【解析】 试题分析:短文介绍了纽约和Brennan之间往返汽车时刻及相关说明。 1.C推理判断题。根据第一个时间表可知从早上7点到晚上11:30每半小时一趟车,但根据第三个时间表可知晚上5:00—7:00是每15分钟一趟车,四个选项中只有C项符合这一标准,故选C. 2.A推理判断题。根据Trip time: 30 minutes each way可知行程是半小时,根据Buses leave Brennan Station 20 minutes before and after every hour from 6:20 a.m. to10:40 p.m.可知发车时间是每小时的20或40分,要想4:00 p. m. 到达加上行程最晚要坐3:20的车出发,故选A. 3.A推理判断题。根据Holidays: buses leave every hour on the hour time, each direction. 可知节假日是整点发车,故选A. 考点:考查广告类短文阅读。 【名师点睛】 广告在每年高考阅读中都有,是热门题材。内容通常会涉及到产品介绍、旅游服务、商务活动、人才招聘等。 测试重点: 1.广告的目的。广告的目的通常是宣传某人或某物、推销产品或服务、宣扬公司或企业、招聘或推销人才等。2.细节的理解。细节考查通常会涉及到所要宣传或推介的人物或产品的特点或优势,所要招聘的人才的要求等。3.在多个广告的阅读题中,会测试考生对不同广告中交叉信息的把握,答案依据分布在不同广告中。4.利用广告所给信息进行推理的能力。 解题方法: 1.若广告有小标题,最好先浏览并理解各小标题,从而掌握广告的大体内容。2.广告类的阅读理解多为细节理解题,一般采用寻读法,即先看题干和选项,然后快速从原文中寻找与各选项相关的内容,认真阅读和理解这些内容,排除某些选项并初步确定正确选项。3.最后确定答案时,要对各选项进行认真分析和比较,看各选项是否有信息增加或错位现象。不要被干扰项的主要内容迷惑,忽视了干扰项的细节部分而出错。
复制答案
考点分析:
相关试题推荐

America is a mobile society. Friendships between Americans can be close and real, yet disappear soon if situations change. Neither side feels hurt by this. Both may exchange Christmas greetings for a year or two, perhaps a few letters for a while — then no more. If the same two people meet again by chance, even years later, they pick up the friendship. This can be quite difficult for us Chinese to understand, because friendships between us flower more slowly but then may become lifelong feelings, extending sometimes deeply into both families.

Americans are ready to receive us foreigners at their homes, share their holidays, and their home life. They will enjoy welcoming us and be pleased if we accept their hospitality easily.

Another difficult point for us Chinese to understand Americans is that although they include us warmly in their personal everyday lives, they don’t show their politeness to us if it requires a great deal of time. This is usually the opposite of the practice in our country where we may be generous with our time. Sometimes, we, as hosts, will appear at airports even in the middle of the night to meet a friend. We may take days off to act as guides to our foreign friends. The Americans, however, express their welcome usually at homes, but truly can not manage the time to do a great deal with a visitor outside their daily routine. They will probably expect us to get ourselves from the airport to our own hotel by bus. And they expect that we will phone them from there. Once we arrive at their homes, the welcome will be full, warm and real. We will find ourselves treated hospitably.

For the Americans, it is often considered more friendly to invite a friend to their homes than to go to restaurants, except for purely business matters. So accept their hospitality at home!

1.The writer of this passage must be ______.

A. an American      B. a Chinese

C. a professor       D. a student

2.Which of the following statements is TRUE according to the passage?

A. Friendships between Americans usually extend deeply into their families.

B. Friendships between Americans usually last for all their lives.

C. Americans will continue their friendships again even after a long break.

D. Americans always show their warmth even if they are very busy.

3.The underlined words “generous with our time” in Paragraph 3 probably mean ______.

A. strict with time       B. serious with time

C. careful with time      D. willing to spend time

4.A suitable title for this passage would probably be “______”.

A. Friendships between Chinese

B. Friendships between Americans

C. Americans’ hospitality

D. Americans’ and Chinese’s views of friendships

 

查看答案

There are stories about two U.S. presidents, Andrew Jackson and Martin Van Buren, which attempt to explain the American English term OK. We don’t know if either story is true,but they are both interesting.

The first explanation is based on the fact that President Jackson had very little education. In fact,he had difficulty reading and writing. When important papers came to Jackson,he tried to read them and then had his assistants explain what they said. If he approved of a paper, he would write “all correct” on it. The problem was that he didn’t know how to spell. So what he really wrote was “ol korekt”. After a while,he shortened that term to “OK”.

The second explanation is based on the place where President Van Buren was born,Kinderhook,New York. Van Bnren’s friends organized a club to help him become President They caned the club the Old Kinderhook Club,and anyone who supported Van Buren was called “OK”.

1.The author____________.

A. believes both of the stories

B. doesn’t believe a word of the stories

C. is not sure whether the stories are true

D. is telling the stories just for fun

2.According to the passage, President Jackson__________.

A. couldn’t draw up any documents at all

B. didn’t like to read important papers by himself

C. often had his assistants sign documents for him

D.wasn’t good at reading,writing or spelling

3.According to the first story, the term “OK”____________.

A. was approved of by President Jackson

B. was the title of some Official documents

C. was first used by President Jackson

D. was an old way to spell “all correct”

4.According to the second story, the term “OK” was first used __________.

A. by Van Buren

B. in a presidential election

C. to organize the Old Kinderhook Club

D.by the members of the ‘‘Old Kinderhook Club”

 

查看答案

根据短文内容,从短文后的选项中选出能填入空白处的最佳选项,选项中有两项为多余选项。

It’s normal that people sometimes feel nervous. Everybody gets stressed from time to time.  1.    Some ways of dealing with stress 一like screaming or hitting someone一don't solve (解决),much. But other ways, like talking to someone you trust, can lead you to solving your problem or at least feeling better.

Four steps for fighting stress, try taking these four steps, the next time you are stressed:

(1) Get support. When you need help, reach out to the people who care about you. Talk to “trusted adult, such as “parent or other relatives.     2.   They might have had similar problems, such as dealing with a test, or the death of a beloved pet.

(2) Don't take it out on yourself. Sometimes when kids are stressed and upset they take it out on themselves. Oh, dear, that's a good idea. Remember that there are always people to help you. Don't take it out on yourself.     3.

(3) Try to solve the problem. After you're calm and you have support from adults and friends, it's time to get down to business.     4.   Even if you can't solve it all, you can solve a piece of it.

(4) Be positive. Most stress is temporary(暂时的).Remember stress does go away, especially when you figure out the problem and start working on solving it. These steps aren't magic, but they do work. And if you can stay positive as you make your way through a tough time, you'll help yourself feel better even faster.      5.

A. Ask for a helping hand to get you through the tough situation.

B. Notice your friends' feelings and find a way to help them.

C. Different people feel stress in different ways

D. Ah, it feels so good when the stress is gone.

E. You need to figure out what the problem is.

F. And don't forget about your friends.

G. Then, find a way to calm down.

 

查看答案

Hi, everybody! Welcome to our newly-opened Richards Cinema Bookstore!

Now let me introduce to you some of the new film books in our store.

Are you Chinese film fans? OK, here comes the latest 25 New Takes about Chinese films. It is a collection of 25 fresh readings of different Chinese films from the 1930s to the present. In recent years, Chinese films are very popular in the States, such as Crouching Tiger and Hidden Dragon, Hero, and Flowers of Shanghai.

Do you like French films? Well, here is The French Cinema Book. It covers French films from the 1890s to the beginning of the 21st century. It is written for all lovers of French cinema: students and teachers, specialists and fans, and so on.

Maybe you are Indian film fans and star-chasers. Then here is Encyclopedia (百科全书) of Indian Cinema. The book is a complete introduction to all the best Indian films. It also offers a full list of names of the famous and successful film stars in the past ten years. You know, the Indian film industry is the largest in the world after our Hollywood.

If you like British films, we have The British Cinema Book. It is a good review of British cinema. This book contains a good many nice pictures.

In our bookstore, you can also find books about Mexican, Japanese, Australian, German and Italian films.

Well, please help yourselves to some coffee or tea, and have a good time here!

1.The speaker of the passage is most probably _______.

A. the author of 25 New Takes

B. the manager of the cinema bookstore

C. a tourist in the cinema bookstore

D. a reader of Encyclopedia of Indian Cinema

2.How many Asian countries does the speaker refer to when he talks about the film books?

A. Two.     B. Four.       C. Three.     D. Nine.

3.Which of the following statements is NOT mentioned in the passage?

A. Indian cinema is second only to Hollywood.

B. The French Cinema Book covers over a century's French films.

C. Crouching Tiger and Hidden Dragon is well received in the States.

D. The British Cinema Book includes a complete list of names of stars.

 

查看答案

When he was driving home one evening on a country road, he saw an old lady, stranded(抛锚的) on the side of the road. He stopped in front of her car and got out. Even with the smile on his face, she was worried. He looked poor and hungry. He knew how she felt. He said’ “I am here to help you, madam. Why don’t you wait in the car where it’s warm? By the way, my name is Joe.”

She had a flat tire(轮胎). Joe crawled under the car, changed the tire. But he got dirty and his hands hurt. She could not thank him enough and asked him how much she owed him. He told her that if she really wanted to pay him back, the next time she saw someone who needed help, she could give that person the help they needed, and Joe added, “And think of me.”

She drove off. A few miles down the road the lady saw a small restaurant. She went in. The waitress had a sweet smile, and was nearly eight months pregnant(怀孕) The old lady wondered how someone like her who seemed poor could be so kind to a stranger. Then she remembered Joe. After the lady finished her meal, the waitress went to get her change from a hundred-dollar bill. But she stepped right out the door.

When the waitress came back, she noticed something written on a napkin(餐巾), “I am helping you because someone once helped me. If you really want to pay me back, here ‘s what you do--Do not let the chain of love end with you.”

That night when she got home, she was thinking about the money and what the lady had written. She and her husband needed money with the baby due (预产期)next month. She knew how worried her husband was, and as he lay sleeping next to her, she whispered, “Everything’s going to be all right. I love you, Joe.”

1.When Joe stopped to help the lady, she _______.

A. became excited           B. refused his offer

C. was afraid to be hurt     D. thanked him

2.Why did the lady leave the restaurant without getting her change?

A. She forgot it.

B. She wanted to give the waitress some help.

C. She would get it later.

D. She wanted to help Joe.

3.We can learn from the text that____________.

A. Joe’s boss fired him.

B. Joe’s wife was the waitress.

C. Joe worked as a driver.

D. Joe had an unhappy marriage.

4.By telling the story, the writer tries to show that_______.

A. helping others made oneself happy.

B. a happy family depends on a happy marriage

C. poverty is not a threat to a happy marriage.

D. kindness can be spread

 

查看答案
试题属性

Copyright @ 2008-2019 满分5 学习网 ManFen5.COM. All Rights Reserved.