满分5 > 高中英语试题 >

There are stories about two U.S. preside...

There are stories about two U.S. presidents, Andrew Jackson and Martin Van Buren, which attempt to explain the American English term OK. We don’t know if either story is true,but they are both interesting.

The first explanation is based on the fact that President Jackson had very little education. In fact,he had difficulty reading and writing. When important papers came to Jackson,he tried to read them and then had his assistants explain what they said. If he approved of a paper, he would write “all correct” on it. The problem was that he didn’t know how to spell. So what he really wrote was “ol korekt”. After a while,he shortened that term to “OK”.

The second explanation is based on the place where President Van Buren was born,Kinderhook,New York. Van Bnren’s friends organized a club to help him become President They caned the club the Old Kinderhook Club,and anyone who supported Van Buren was called “OK”.

1.The author____________.

A. believes both of the stories

B. doesn’t believe a word of the stories

C. is not sure whether the stories are true

D. is telling the stories just for fun

2.According to the passage, President Jackson__________.

A. couldn’t draw up any documents at all

B. didn’t like to read important papers by himself

C. often had his assistants sign documents for him

D.wasn’t good at reading,writing or spelling

3.According to the first story, the term “OK”____________.

A. was approved of by President Jackson

B. was the title of some Official documents

C. was first used by President Jackson

D. was an old way to spell “all correct”

4.According to the second story, the term “OK” was first used __________.

A. by Van Buren

B. in a presidential election

C. to organize the Old Kinderhook Club

D.by the members of the ‘‘Old Kinderhook Club”

 

1.C 2.D 3.C 4.B 【解析】 试题分析:文章讲述了与“OK”的由来有关的两个美国总统的故事。 1.C细节推理题。根据第一段We don’t know if either story is true,but they are both interesting.可知作者不知道这些故事是否真实,故选C. 2.D推理判断题。根据第二段President Jackson had very little education. In fact,he had difficulty reading and writing. When important papers came to Jackson,he tried to read them and then had his assistants explain what they said.可知总统Jackson接受教育很少,读写有困难,故选D. 3.C推理判断题。根据第二段So what he really wrote was “ol korekt”. After a while,he shortened that term to “OK”. 可知总统Jackson把写错了的单词简化成了“OK”,是他发明了这个单词并首次使用,故选C. 4.B推理判断题。根据最后一段They caned the club the Old Kinderhook Club,and anyone who supported Van Buren was called “OK”. 可知竞选时支持Van Buren的人被叫做“OK”,故选B. 考点:考查人物故事类短文阅读。 【名师点睛】 推理判断题的常见考查形式及解题方法: 推理判断题属于主观题,是层次较高的题目。它包括判断和推理题。这两类题常常相互依存,推理是为了作出正确的判断,正确的判断又依赖于合乎逻辑的推理。此类题要求在理解表面文字的基础上,作出判断和推论,从而得到文章的隐含的意思和深层的意思,也就是通过文章中的文字信息,上下逻辑关系及事物的发展变化等已知的信息,推断出作者没有直接表达的态度和观点。 一、常见的推理判断题的考法: 1)推测作者写作目的或意图。 2)推测文章的观点或结论。 3)推断文章出处。 4)是非判断题。 5)逻辑排序题。 二、推理判断题的解题方法 : 推理判断题不仅要求考生读懂文章中的每个句子的意思还要推理它们之间的关系,结合自己的生活常识和经验,再通过逻辑推理和判断,理解文章的言外之意,从而揭示文章的深层涵义。比如文章第22小题根据第二段President Jackson had very little education. In fact,he had difficulty reading and writing. When important papers came to Jackson,he tried to read them and then had his assistants explain what they said.可知总统Jackson接受教育很少,读写有困难,故选D. 第24小题根据最后一段They caned the club the Old Kinderhook Club,and anyone who supported Van Buren was called “OK”. 可知竞选时支持Van Buren的人被叫做“OK”,故选B. 任何一篇文章都有其特定的写作目的,读者应当知道如何去做或按照某种方式传递思考问题。推理判断题的答案不可能在文章中直接找到,因此推理时我们务必要忠于原文,在文章中寻找并确定可推论的依据,即:已知部分-推论的前提,从中推测出未知部分-推理的结论,切忌妄加评论,把自己的观点当成作者的观点。
复制答案
考点分析:
相关试题推荐

根据短文内容,从短文后的选项中选出能填入空白处的最佳选项,选项中有两项为多余选项。

It’s normal that people sometimes feel nervous. Everybody gets stressed from time to time.  1.    Some ways of dealing with stress 一like screaming or hitting someone一don't solve (解决),much. But other ways, like talking to someone you trust, can lead you to solving your problem or at least feeling better.

Four steps for fighting stress, try taking these four steps, the next time you are stressed:

(1) Get support. When you need help, reach out to the people who care about you. Talk to “trusted adult, such as “parent or other relatives.     2.   They might have had similar problems, such as dealing with a test, or the death of a beloved pet.

(2) Don't take it out on yourself. Sometimes when kids are stressed and upset they take it out on themselves. Oh, dear, that's a good idea. Remember that there are always people to help you. Don't take it out on yourself.     3.

(3) Try to solve the problem. After you're calm and you have support from adults and friends, it's time to get down to business.     4.   Even if you can't solve it all, you can solve a piece of it.

(4) Be positive. Most stress is temporary(暂时的).Remember stress does go away, especially when you figure out the problem and start working on solving it. These steps aren't magic, but they do work. And if you can stay positive as you make your way through a tough time, you'll help yourself feel better even faster.      5.

A. Ask for a helping hand to get you through the tough situation.

B. Notice your friends' feelings and find a way to help them.

C. Different people feel stress in different ways

D. Ah, it feels so good when the stress is gone.

E. You need to figure out what the problem is.

F. And don't forget about your friends.

G. Then, find a way to calm down.

 

查看答案

Hi, everybody! Welcome to our newly-opened Richards Cinema Bookstore!

Now let me introduce to you some of the new film books in our store.

Are you Chinese film fans? OK, here comes the latest 25 New Takes about Chinese films. It is a collection of 25 fresh readings of different Chinese films from the 1930s to the present. In recent years, Chinese films are very popular in the States, such as Crouching Tiger and Hidden Dragon, Hero, and Flowers of Shanghai.

Do you like French films? Well, here is The French Cinema Book. It covers French films from the 1890s to the beginning of the 21st century. It is written for all lovers of French cinema: students and teachers, specialists and fans, and so on.

Maybe you are Indian film fans and star-chasers. Then here is Encyclopedia (百科全书) of Indian Cinema. The book is a complete introduction to all the best Indian films. It also offers a full list of names of the famous and successful film stars in the past ten years. You know, the Indian film industry is the largest in the world after our Hollywood.

If you like British films, we have The British Cinema Book. It is a good review of British cinema. This book contains a good many nice pictures.

In our bookstore, you can also find books about Mexican, Japanese, Australian, German and Italian films.

Well, please help yourselves to some coffee or tea, and have a good time here!

1.The speaker of the passage is most probably _______.

A. the author of 25 New Takes

B. the manager of the cinema bookstore

C. a tourist in the cinema bookstore

D. a reader of Encyclopedia of Indian Cinema

2.How many Asian countries does the speaker refer to when he talks about the film books?

A. Two.     B. Four.       C. Three.     D. Nine.

3.Which of the following statements is NOT mentioned in the passage?

A. Indian cinema is second only to Hollywood.

B. The French Cinema Book covers over a century's French films.

C. Crouching Tiger and Hidden Dragon is well received in the States.

D. The British Cinema Book includes a complete list of names of stars.

 

查看答案

When he was driving home one evening on a country road, he saw an old lady, stranded(抛锚的) on the side of the road. He stopped in front of her car and got out. Even with the smile on his face, she was worried. He looked poor and hungry. He knew how she felt. He said’ “I am here to help you, madam. Why don’t you wait in the car where it’s warm? By the way, my name is Joe.”

She had a flat tire(轮胎). Joe crawled under the car, changed the tire. But he got dirty and his hands hurt. She could not thank him enough and asked him how much she owed him. He told her that if she really wanted to pay him back, the next time she saw someone who needed help, she could give that person the help they needed, and Joe added, “And think of me.”

She drove off. A few miles down the road the lady saw a small restaurant. She went in. The waitress had a sweet smile, and was nearly eight months pregnant(怀孕) The old lady wondered how someone like her who seemed poor could be so kind to a stranger. Then she remembered Joe. After the lady finished her meal, the waitress went to get her change from a hundred-dollar bill. But she stepped right out the door.

When the waitress came back, she noticed something written on a napkin(餐巾), “I am helping you because someone once helped me. If you really want to pay me back, here ‘s what you do--Do not let the chain of love end with you.”

That night when she got home, she was thinking about the money and what the lady had written. She and her husband needed money with the baby due (预产期)next month. She knew how worried her husband was, and as he lay sleeping next to her, she whispered, “Everything’s going to be all right. I love you, Joe.”

1.When Joe stopped to help the lady, she _______.

A. became excited           B. refused his offer

C. was afraid to be hurt     D. thanked him

2.Why did the lady leave the restaurant without getting her change?

A. She forgot it.

B. She wanted to give the waitress some help.

C. She would get it later.

D. She wanted to help Joe.

3.We can learn from the text that____________.

A. Joe’s boss fired him.

B. Joe’s wife was the waitress.

C. Joe worked as a driver.

D. Joe had an unhappy marriage.

4.By telling the story, the writer tries to show that_______.

A. helping others made oneself happy.

B. a happy family depends on a happy marriage

C. poverty is not a threat to a happy marriage.

D. kindness can be spread

 

查看答案

In American schools there is something called Homecoming Day. Many high schools and colleges with a football team have a homecoming game. This can be the most important event of the year except graduation or commencement day(毕业典礼).Students plan Homecoming Day for many weeks in advance.

Several days before Homecoming,students start to decorate the school. There are signs to wish luck to the team,and many other signs to welcome all the graduates. Many people still come to Homecoming twenty or thirty years after their graduation.

The members of school clubs build booths(摊位) and sell lemonade(柠檬),apples and sandwiches. Some clubs help to welcome visitors.

During the day people like to look for teachers that they remember from long ago. Often they see old friends and they talk together about those happy years in school.

Everyone soon comes to watch the football game. When the game is half over,the band comes onto the field and plays school songs. Another important moment is when the Homecoming Queen or King appears. All the students vote a most popular student. It is a great honor to be chosen.

Homecoming is a happy day,but it is not perfect unless the football team wins the game. Even if the team loses,the students still enjoy Homecoming. Some stay at the school to dance,and others go to a party. For everyone it is a day worth remembering.

1.The most important event of the year in American high schools and colleges is ________.

A.Homecoming         B.the football game

C. winning the game  D. graduation.

2.When do students begin to arrange everything for Homecoming?

A..Many weeks before the day.

B. The day before Homecoming

C.When the guests arrive

D.In the days before Homecoming.

3.Which of the following is NOT done on Homecoming Day?

A.To see old friends.

B.To call on teachers they remember.

C.To go home to see their family

D.To watch the football game

4.Who can probably become Homecoming Queen or King?

A.The guest who is most popular with the students.

B.The student who is liked most by the others.

C.The student who is most liked by the guests.

D.The player who plays best in the football game.

 

查看答案

The Exterminating Angel

Director: Luis Bunuel

Country/Date: Mexico/1962(black and white)

Introduction: A party is organized in a high class society house. Many people are drinking and eating. It’s getting late, but nobody is leaving. Even though the door is open, people seem to be locked in the house. They can’t leave either the day or on the following days. So a rescue began.

The Net

Director: Irwin Winkler

Country/Date: USA/1995

Introduction: Angela Bennettt is a computer programmer who has devoted her life to computers and the Internet. She spends hours and hours in front of the screen. She does everything over the Internet, and she has some close friends in a chat room, though she has never talked to her neighbors.

Kung Fu Panda

Director: Mark Osborne & John Stevenson

Country/Date: Mexico/2008

Introduction: The leading character is a panda whose name is Po. He is lazy first but he has a great dream--to be a kung fu master. To make his dream come true, he goes to a faraway temple to learn kung fu from a master. However, one of his brothers, Tai Long wants to become the kung fu master, killing many of his brothers even the master. So Po fights against Tai Long and defeats him. The film is good especially for kids.

Life is Beautiful

Director: Roberto Benigni

Country/Date: Italy/1998

Introduction: In 1939, during World War II in Italy, Guido, a hopeful man, the main character fell in love with Dora, and they got married. Five years later, their lives changed. Guido and Joshua were taken by Nazis(纳粹) to a concentration camp and Dora also went there with her husband and son. At that place, Guido tried his best to save his son’s life in a special way.

1.Who is the director of The Net ?

A.Luis Bunuel     B.Mark Osborne

C.Irwin Winkler D.Roberto Benigni

2.Which film is black and white?

A.The Net           B. The Exterminating Angel

C.Kung Fu Panda     D.Life is Beautiful

3.Which film is especially fit for kids?

A.The Exterminating Angel  B. Kung Fu Panda

C. The Net                D.Life is Beautiful

4.What can we learn about Life is Beautiful?

A. The story is set in World War II.

B.It is about a rescue of people who can’t leave a house.

C.It was made in America in 1995.

D.The main character is absorbed in computer.

 

查看答案
试题属性

Copyright @ 2008-2019 满分5 学习网 ManFen5.COM. All Rights Reserved.