满分5 > 高中英语试题 >

When he was driving home one evening on ...

When he was driving home one evening on a country road, he saw an old lady, stranded(抛锚的) on the side of the road. He stopped in front of her car and got out. Even with the smile on his face, she was worried. He looked poor and hungry. He knew how she felt. He said’ “I am here to help you, madam. Why don’t you wait in the car where it’s warm? By the way, my name is Joe.”

She had a flat tire(轮胎). Joe crawled under the car, changed the tire. But he got dirty and his hands hurt. She could not thank him enough and asked him how much she owed him. He told her that if she really wanted to pay him back, the next time she saw someone who needed help, she could give that person the help they needed, and Joe added, “And think of me.”

She drove off. A few miles down the road the lady saw a small restaurant. She went in. The waitress had a sweet smile, and was nearly eight months pregnant(怀孕) The old lady wondered how someone like her who seemed poor could be so kind to a stranger. Then she remembered Joe. After the lady finished her meal, the waitress went to get her change from a hundred-dollar bill. But she stepped right out the door.

When the waitress came back, she noticed something written on a napkin(餐巾), “I am helping you because someone once helped me. If you really want to pay me back, here ‘s what you do--Do not let the chain of love end with you.”

That night when she got home, she was thinking about the money and what the lady had written. She and her husband needed money with the baby due (预产期)next month. She knew how worried her husband was, and as he lay sleeping next to her, she whispered, “Everything’s going to be all right. I love you, Joe.”

1.When Joe stopped to help the lady, she _______.

A. became excited           B. refused his offer

C. was afraid to be hurt     D. thanked him

2.Why did the lady leave the restaurant without getting her change?

A. She forgot it.

B. She wanted to give the waitress some help.

C. She would get it later.

D. She wanted to help Joe.

3.We can learn from the text that____________.

A. Joe’s boss fired him.

B. Joe’s wife was the waitress.

C. Joe worked as a driver.

D. Joe had an unhappy marriage.

4.By telling the story, the writer tries to show that_______.

A. helping others made oneself happy.

B. a happy family depends on a happy marriage

C. poverty is not a threat to a happy marriage.

D. kindness can be spread

 

1.C 2.B 3.B 4.D 【解析】 试题分析:文章讲述了Joe帮助老太太修车不图回报,只希望每个人在可能的情况下也去帮助别人,使爱心传递下去。碰巧的是接受老太太帮助的服务员是Joe的妻子。文章告诉我们将爱心传递,好人有好报。 1.C细节推理题。根据He stopped in front of her car and got out. Even with the smile on his face, she was worried. He looked poor and hungry. He knew how she felt.可知当他过去帮忙时虽然面带微笑,但老太太看到他的外表后很担心,担心他是坏人。故选C. 2.B细节推理题。根据第三段The old lady wondered how someone like her who seemed poor could be so kind to a stranger. Then she remembered Joe.和第四段“I am helping you because someone once helped me. If you really want to pay me back, here ‘s what you do--Do not let the chain of love end with you.”可知老太太想到了Joe的帮助,想把这份帮助延续下去,故选B. 3.B推理判断题。根据第一段By the way, my name is Joe.和最后一段“Everything’s going to be all right. I love you, Joe.”可知帮助老太太修车的是Joe,接受老太太帮助的服务员是Joe的妻子,故选B. 4.Joe帮助老太太修车不图回报,只希望每个人在可能的情况下也去帮助别人,使爱心传递下去。老太太也将爱心传递给了需要帮助的人,故选D. 考点:考查人物故事类短文阅读。 【名师点睛】 主旨大意题的解题思路与应试技巧 做这类题时常用略读法。快速阅读文章找出各个段落的主题句。把各个段落的主题句联系起来着眼于全文结构安排,了解文章的重心,就能概括出文章的中心。文章的标题是中心思想最精炼的表达形式,选择的标题意义范围要能涵盖全文,不能太大也不能太小。命题者在出这类题时,常常利用生活常识编造干扰项,把文中的细节当主旨,利用局部信息编造干扰项,编制超出文章范围的标题或不能涵盖文章中心意义的标题来考查考生的理解程度,考生要特别留意。 概括主旨的方法是:先看首尾或各段开头再看全文找主题句,若无明显主题句,就通过关键词句来概括(如议论文中寻找表达作者观点态度的词句,记叙文寻找概括情节和中心的动词或反映人物特点的形容词。) 。文中出现两种或两种以上的不同观点时,务必牢记作者的观点才是体现全文中心的。此时,要注意一些转折词,如but, yet, however, although, in spite of, by contrast, on the contrary等。当文章中表示相反的观点时,往往用到这些词。答题时要弄清哪个是作者的观点,排除迷惑性信息,准确归纳主旨大意。
复制答案
考点分析:
相关试题推荐

In American schools there is something called Homecoming Day. Many high schools and colleges with a football team have a homecoming game. This can be the most important event of the year except graduation or commencement day(毕业典礼).Students plan Homecoming Day for many weeks in advance.

Several days before Homecoming,students start to decorate the school. There are signs to wish luck to the team,and many other signs to welcome all the graduates. Many people still come to Homecoming twenty or thirty years after their graduation.

The members of school clubs build booths(摊位) and sell lemonade(柠檬),apples and sandwiches. Some clubs help to welcome visitors.

During the day people like to look for teachers that they remember from long ago. Often they see old friends and they talk together about those happy years in school.

Everyone soon comes to watch the football game. When the game is half over,the band comes onto the field and plays school songs. Another important moment is when the Homecoming Queen or King appears. All the students vote a most popular student. It is a great honor to be chosen.

Homecoming is a happy day,but it is not perfect unless the football team wins the game. Even if the team loses,the students still enjoy Homecoming. Some stay at the school to dance,and others go to a party. For everyone it is a day worth remembering.

1.The most important event of the year in American high schools and colleges is ________.

A.Homecoming         B.the football game

C. winning the game  D. graduation.

2.When do students begin to arrange everything for Homecoming?

A..Many weeks before the day.

B. The day before Homecoming

C.When the guests arrive

D.In the days before Homecoming.

3.Which of the following is NOT done on Homecoming Day?

A.To see old friends.

B.To call on teachers they remember.

C.To go home to see their family

D.To watch the football game

4.Who can probably become Homecoming Queen or King?

A.The guest who is most popular with the students.

B.The student who is liked most by the others.

C.The student who is most liked by the guests.

D.The player who plays best in the football game.

 

查看答案

The Exterminating Angel

Director: Luis Bunuel

Country/Date: Mexico/1962(black and white)

Introduction: A party is organized in a high class society house. Many people are drinking and eating. It’s getting late, but nobody is leaving. Even though the door is open, people seem to be locked in the house. They can’t leave either the day or on the following days. So a rescue began.

The Net

Director: Irwin Winkler

Country/Date: USA/1995

Introduction: Angela Bennettt is a computer programmer who has devoted her life to computers and the Internet. She spends hours and hours in front of the screen. She does everything over the Internet, and she has some close friends in a chat room, though she has never talked to her neighbors.

Kung Fu Panda

Director: Mark Osborne & John Stevenson

Country/Date: Mexico/2008

Introduction: The leading character is a panda whose name is Po. He is lazy first but he has a great dream--to be a kung fu master. To make his dream come true, he goes to a faraway temple to learn kung fu from a master. However, one of his brothers, Tai Long wants to become the kung fu master, killing many of his brothers even the master. So Po fights against Tai Long and defeats him. The film is good especially for kids.

Life is Beautiful

Director: Roberto Benigni

Country/Date: Italy/1998

Introduction: In 1939, during World War II in Italy, Guido, a hopeful man, the main character fell in love with Dora, and they got married. Five years later, their lives changed. Guido and Joshua were taken by Nazis(纳粹) to a concentration camp and Dora also went there with her husband and son. At that place, Guido tried his best to save his son’s life in a special way.

1.Who is the director of The Net ?

A.Luis Bunuel     B.Mark Osborne

C.Irwin Winkler D.Roberto Benigni

2.Which film is black and white?

A.The Net           B. The Exterminating Angel

C.Kung Fu Panda     D.Life is Beautiful

3.Which film is especially fit for kids?

A.The Exterminating Angel  B. Kung Fu Panda

C. The Net                D.Life is Beautiful

4.What can we learn about Life is Beautiful?

A. The story is set in World War II.

B.It is about a rescue of people who can’t leave a house.

C.It was made in America in 1995.

D.The main character is absorbed in computer.

 

查看答案

短文改错

The summer holiday is coming. My classmates and I are talking about how to do during the holiday. We can chose between staying at home and take a trip. If we stay at home, it is comfortable but there is no need to spend money. But in that case, we will learn little about world. If we go on a trip abroad, we can broaden you view and gain knowledges we cannot get from books. Some classmates suggest we can go to places of interest nearby. I thought that it is a good idea. It does not cost many, yet we can still learn a lot.

 

查看答案

阅读下面材料,在空白处填入适当的内容(1个单词)或括号内单词的正确形式。

If you feel stressed by responsibilities at work, you should take a step back and identify (识别)those of 1. (great)and less importance. Then, handle the most important tasks first so you’ll feel a real sense of 2. (achieve). Leaving the less important things until tomorrow 3. (be) often acceptable.

Most of us are more focused 4.  our tasks in the morning than we are later in the day. So, get an early start and try to be as productive 5.  possible before lunch. This will give you the confidence you need to get you through the afternoon and go home feeling accomplished.

Recent    6.    (study) show that we are far more productive at work if we take short breaks  7.  (regular). Give your body and brain a rest by stepping outside for   8.    while, exercising, or dong something you enjoy.

If you find something you love doing outside of the office, you’ll be less likely 9.   (bring) your work home. It could be anything-gardening, cooking, music, sports—but whatever it is,   10.   (make) sure it’s a relief from daily stress rather than another thing to worry about.

 

查看答案

单词拼写

1.She has one of the most _________(才华横溢的) minds in the country.

2.Scientists have made a major_______(突破) in the treatment of cancer.

3.Please help me to _______(计算) out my income tax.

4.They made use of ______(先进的) technology to send up a man-made satellites.

5.The stamp ______(附着) to the envelope is unique.

6.The surgeon _______(诊断) his illness as a rare bone disease.

7.During the most productive time in her _____(生涯), she wrote five novels.

8.Please tell me what happened in ______(简洁);I don’t go into the details.

9.Our main task now is increasing _____(产量)。

10.________(农业) plays an important part in our daily life.

11.The public should be ______(教育) in how to use energy more efficiently.

12.There was a woman lying _____(昏迷不醒的) on the floor.

13.Although we were busy, we accepted the _______(邀请) to the wedding.

14.She got into a ______(恐慌) when she couldn’t find the keys.

15.I hope our holiday will be ____(延长)

16.We asked for _______(平等)

17.He won a round of _______(掌声) when he ended his speech.

18.Some historians think the dreams of ancient peoples led to the development of _______(宗教)

19.I seem to have ________(使参与) myself in something I don’t understand.

20.The old man knows how to _____(交流) with dogs.

21.If it is ____(方便的) to you, I will call on you after work.

22.Because of the heavy traffic, I had to get to my ______(目的地) two hours before the lecture time.

23.Have you found a ______(解决方法) to your trouble?

24.Not many people agree with the government’s ________(预言) that he economy will be improved.

25.After some argument, Ruth was ________(最终) won over to our side.

 

查看答案
试题属性

Copyright @ 2008-2019 满分5 学习网 ManFen5.COM. All Rights Reserved.