满分5 > 高中英语试题 >

Taj Mahal, Agra, India As many as 28 dif...

Taj Mahal, Agra, India

As many as 28 different varieties of semi-precious and precious stones were used to decorate the outside of the Taj Mahal. Construction of the Taj Mahal took around 20 years. The building, which was made from white marble from the quarries (采石场)of Rajasthan, appears pink in the morning, white in the day and golden in the moonlight.

Akashi Kaikyo Bridge, Japan

It took 10 years to construct the Akashi Kaikyo Bridge. It connects the city of Kobe, on Japan’s mainland, with Iwaya on Awaji Island. Before it opened, the only way to get between the two cities was ferry. However, the waterway was prone to (易于) severe storms and when two ferries capsized (倾覆) in 1955, killing 168 people, public anger convinced (使确信) the government of the need for a bridge. It’s the longest suspension (悬浮) bridge in the world, with a length of 1,991 meters.

Panama Canal, Panama

More than 4.5 million cubic yards of concrete were used in the construction of this canal’s locks and dams. The Panama Canal is a 77-kilometer (47-mile) long waterway that connects the Atlantic and Pacific Oceans. The earth and rubble excavated (挖掘) to make way for it was enough to bury Manhattan to a depth of four meters. A series of locks allow ships to pass through the water; each of the moveable lock doors weighs 750 tons and each of the locks fills with 52 million gallons of water to accommodate the 15,000 ships that use the canal every year. Completion date: January 7, 1914 after 10 years of building.

Grand Canyon Skywalk, Arizona, America

The Skywalk’s foundation is strong enough to support 71 million pounds. Located 1, 219 meters above the Colorado River, the Grand Canyon’s Skywalk consists of one million pounds of steel and 83,000 pounds of glass. It was the creation of Las Vegas businessman David Jin, who approached the Hualapai Tribe with the idea of a glass walkway over the Grand Canyon in 1996. The Skywalk was assembled (装配) on site. Completion date: March 28, 2007.

1.Which construction took the longest time to build?

A. The Taj Mahal.

B. The Panama Canal.

C. The Akashi Kaikyo Bridge.

D. The Grand Canyon Skywalk.

2.The Japanese government decided to build the Akashi Kaikyo Bridge ________________.

A. in the year of 1955

B. following public opinion

C. to show its national power

D. to develop Japan’s economy

3.According to the text, we can infer that the Panama Canal _______________.

A. is 77 miles long

B. is close to Manhattan

C. benefits the shipping companies

D. allows 15,000 ships to pass through daily

4.In which section of a book can the passage probably be seen?

A. Health.    B. Agriculture.

C. Education.  D. Architecture.

 

1.A 2.B 3.C 4.D 【解析】 试题分析:文章介绍了四处建筑奇迹,分别是印度的泰姬陵、日本的明石海峡大桥、巴拿马的巴拿马运河和美国亚利桑那州的大峡谷空中走廊。 1.A细节理解题。根据“Construction of the Taj Mahal took around 20 years...It took 10 years to construct the Akashi Kaikyo Bridge...after 10 years of building...with the idea of a glass walkway over the Grand Canyon in 1996. The Skywalk was assembled (装配) on site. Completion date: March 28, 2007.”可知,用时最长的是泰姬陵的建造,故选A。 2.B细节理解题。根据“public anger convinced (使确信) the government of the need for a bridge”可知,日本政府出于舆论的压力才建造了这座大桥,故选B。 3.C推理判断题。根据“47-mile”排除A;巴拿马位于中美洲,曼哈顿区位于纽约,排除B;根据“the 15,000 ships that use the canal every year”可知,是每年通行15000只船,排除D;巴拿马运河的修建,无疑给船舶公司带来巨大的好处,故选C。 4.A. Health.健康;B. Agriculture.农业;C. Education.教育;D. Architecture.建筑,只有D符合,故选D。 【名师点睛】 推理判断题: 推理判断题属于主观题,是层次较高的题目。它包括判断题和推理题。这两类题常常相互依存,推理是为了作出正确的判断,正确的判断又依赖于合乎逻辑的推理。此类题要求在理解表面文字的基础上,作出判断和推论,从而得到文章的隐含的意思和深层的意思,也就是通过文章中的文字信息,上下逻辑关系及事物的发展变化等已知的信息,推断出作者没有直接表达的态度和观点。 解题方法: 推理判断题不仅要求考生读懂文章中的每个句子的意思还要推理它们之间的关系,结合自己的生活常识和经验,再通过逻辑推理和判断,理解文章的言外之意,从而揭示文章的深层涵义。 任何一篇文章都有其特定的写作目的,读者应当知道如何去做或按照某种方式思考问题。推理判断题的答案不可能在文章中直接找到,因此推理时我们务必要忠于原文,在文章中寻找并确定可推论的依据,即:已知部分-推论的前提,从中推测出未知部分-推理的结论,切忌妄加评论,把自己的观点当成作者的观点。 考点:旅游类短文阅读
复制答案
考点分析:
相关试题推荐

Letter to the Editor

A heated debate is currently going on in our town. Should we allow the cinema to be constructed in the Havenswood Shopping Center? There is just one large area left to build on, and the theater would use up all of that space. Some people are excited at the idea of finally having our own movie theater. Others would rather travel ten miles to the nearest theater to keep our quiet town the way it is. They say it is enough to have Marvin’s Movie Video Rentals. After all, Marvin’s store keeps thousands of the latest videos.

There are certainly benefits to renting videos. For one thing, you can plan your own schedule when it is convenient for you. You can relax on your sofa, and take a break whenever you need one. You can also talk to others without bothering any strangers seated nearby. In addition, it is a less expensive way to view a movie, especially if more than one person is watching the video.

On the other hand, seeing a movie in a theater is an experience all its own. First, you can see the movie on a wide screen as the filmmaker intended. To be viewed on a television screen, a film must be changed in some way to make it smaller. One is the “pan-and-scan method, which involves removing some of the details in the picture. The other way, called “letterboxing, keeps the image the way it is on the big screen, with one annoying exception; because the big-screen style is wide, the same picture on a television screen must be long and narrow.

Another problem is sound. The sound from a television cannot compare with the sound system in a theater. Your experience of a movie improves when you can clearly hear all of the sounds. Furthermore, at home, viewing companions often talk during a movie, which makes you miss out on what’s happening in the film.

Besides, having a movie theater will not mean that you can’t still go to Marvin’s! You will just have a choice that you didn’t have before. Isn’t it time for Havenswood residents like me to enjoy a little progress?

1.Who is the author probably?

A. An editor of a newspaper.

B. The manager of the nearest theatre.

C. The owner of Marvin’s Movie Video Rentals.

D. A concerned citizen in Havenswood.

2.What is the advantage of renting videos?

A. It won’t take up the large area in the town.

B. People can enjoy better sound system.

C. There’s no strict limit to the viewing time.

D. People can fully concentrate on their movies.

3.In the author’s opinion, the construction of a theatre will _________.

A. save movie-goers’ money and time

B. offer people another experience

C. reduce the profit of the Movie Video Rentals

D. disturb the peace in the town

4.Which of the following shows the structure of the passage?

(①-⑤stand for the paragraphs in the article)

满分5 manfen5.com

 

 

查看答案

(CNN) — An ultra-marathoner trying to “run” from Florida to Bermuda in a human-powered inflatable (充气的) bubble was rescued Saturday morning, after he signaled for help, the Coast Guard said.

Reza Baluchi, according to his website, has set a goal of running across more than 190 recognized nations to encourage world peace.

The Coast Guard first came across Baluchi on Wednesday after receiving a report about a man in a bubble off the coast of Miami, disoriented and asking for directions to Bermuda, a Coast Guard press release said. It was not clear when he started his adventure.

A Coast Guard ship found Baluchi. Officials described the craft as a “hydro pod bubble” and a man in a 2013 YouTube video called a Baluchi bubble “a big hamster wheel.” It moved along the ground as Baluchi ran inside.

In the press release, the Coast Guard said Baluchi had protein bars, bottled water, a GPS and a satellite phone. The Coast Guard warned him of the voyage’s dangers and asked Baluchi to quit his journey because he didn’t have enough supplies. But he wouldn’t leave his bubble, officials said.

The Coast Guard monitored his progress and on Saturday morning exhausted Baluchi activated(激活) his personal locating beacon(灯塔), the Coast Guard said.

A Coast Guard airplane and a helicopter, along with the boat Maersk Montana, were sent to rescue Baluchi 70 miles east of St. Augustine, the Coast Guard said.

He was exhausted and taken to the Coast Guard air station, where his medical condition was evaluated. There were no reported injuries, the Coast Guard said.

“Part of his effort was to make world peace but he got caught up in the Gulf Stream,” said Coast Guard public affairs specialist Mark Barney. “The chances of muscling out of the Gulf Stream were pretty low.”

Baluchi could not be reached for comment, but a video posted on Baluchi’s Facebook page described his plans to travel in the bubble across the Caribbean, as well as his other athletic exploits.

The CNN.com story quoted Baluchi saying he’d run across the United States twice and around its border once. He said he fled Iran to escape persecution (迫害). Now he is an American citizen.

满分5 manfen5.com

 

1.What happened to Baluchi when he first came across the Coast Guard?

A. He was confused about which direction he should go.

B. His bubble was broken.

C. He was exhausted by the adventure.

D. He activated his locating beacon.

2.From the passage, we can know that __________.

A. The Coast Guard advised Baluchi to quit the journey because the weather was terrible.

B. Baluchi ended his journey since he hadnt enough supplies.

C. In the press release, Baluchi described his plan to cross the Caribbean in the bubble.

D. Although Baluchi was exhausted, there were no reported injuries after his being rescued.

3.Which of the following words can best describe Reza Baluchis personality?

A. Optimistic     B. Adventurous

C. Hardworking    D. Careless

 

查看答案

书面表达

某英文报社准备刊发一篇题为”Living in a City”有关城市生活利和弊的文章。根据下面提示写一篇英语短文。

优点:找工作容易;交通便利;有公园、饭店等休闲场所。

缺点:生活消费高;人口多,拥挤;空气污染,居住环境差。

要求:1. 覆盖以上全部内容,可适当发挥。

2. 词数100左右,标题已给出。

Living in a City

 

查看答案

短文改错

假定英语课上老师要求同桌之间交换修改作文,请你修改你同桌写得以下作文。文中共有10处语言错误,每句中最多有两处。错误涉及一个单词的增加,删除或修改。

增加: 在缺词处加一个漏字符号( ),并在其下面写出该加的词。

删除:把多余的词用斜线(\)划掉。

修改: 在错的词下划一横线,并在该词下面写出修改后的词。

注意: 1. 每处错误及其修改均仅限一词;

2. 只允许修改10处,多者(从第11处起)不记分。

Last month while I was walking in the street, the foreigner came towards me. She seemed to be losing. She asked me if I could help him. I said yes, but when she started talking, I couldn’t understand that she said. I could only say “I don’t know”, and then slowly walk away. Though I have studied English for six years, but I still can’t understand English good enough. I know I’m not interested in English and I’ve also been very lazy to study it. Now I know the importances of learning English. I’ve decided change my attitude towards English and work hard on it.

 

查看答案

语法填空阅读下面短文,按照句子结构的语法性和上下文连贯的要求,在空格处填入一个适当的词或使用括号中词语的正确形式填空,并将答案填写在答题卡的相应位置上。

W:People say this kind of fish tastes good, but I don’t know whether I cooked it ___1.___ (proper).

M: Very delicious. I like it very much. That’s why I have eaten a lot of fish today.

W: Let me help you with some _2.___ (much) fish if you like it.

M: No, thanks. I can eat no more.

W: What about other dishes? It took me several hours __3.___ (prepare) all these dishes.

M: Well, in _4.___ opinion, they are wonderful. You are really __5._ excellent cook.

W: Thank you. I’m glad you like the dishes.

M: When did you begin to learn to cook?

W: I began to learn to cook for my family __6.___ I was ten years old.

M: Er, that’s why you cook so well.

W: __7.__ not try some other dishes?

M: But I really _8.___(have) enough. Now I’d like to have some soup. It must be quite ___9.___ (taste),too.

W: The soup has been cooked for several hours, so I think it should be delicious. Help ___10.__ to the soup.

M: Thank you.

 

查看答案
试题属性

Copyright @ 2008-2019 满分5 学习网 ManFen5.COM. All Rights Reserved.