满分5 > 高中英语试题 >

阅读理解 Here I'd like to talk about how to ...

阅读理解

Here I'd like to talk about how to develop your curiosity and make use of it to make discoveries. Asking questions is the first step to make discoveries and find interesting answers when you are curious about something and want to know more about it.

Firstly, write down the subject that you are interested in on a note card or piece of paper. Just put the main idea down, such as “Discover more about dinosaurs.”

Next, think for a moment about what you already know about your subject and list information like the sentences below:

1. Dinosaurs lived long before human beings appeared.

2. Dinosaurs lived on the earth for more than 150 million years.

3. Some dinosaurs fed on plants, some on meat.

Thirdly, ask yourself “What can I do with what I want to learn?” On your paper, start writing down questions about the dinosaurs as you think of them:

1. What's the best weather for dinosaurs to live in?

2. How many kinds of dinosaurs are there?

3. Have dinosaurs really disappeared?

Fourthly, armed_with_your_list_of_questions,_you can now visit the nearest library or turn to computer to begin your research. As you learn more about your subject, you'll probably discover some new questions.

For example, you might discover that dinosaurs disappeared about 65 million years ago. Why? What happened? Asking new questions can help you research your subject more deeply.

The next time you find something interesting to research, take time to organize your thinking by asking good questions. And remember—learning more always bring more questions.

1.While doing some research, you should take the following steps________.

①list what you want to know

②choose a research subject

③list what you already know

④discover new problems

A.①④③②        B.①②④③

C.②③①④       D.②①④③

2.What does the underlined sentence “armed with your list of questions” mean?

A.Taking your list of questions with you to do more research.

B.Writing down your list of questions before turning to the computer.

C.Discussing your questions with your classmates for solution.

D.Putting your questions aside before going to the library.

3.According to the passage, which of the following is TRUE?

A.You can find all the answers online.

B.Learn more, and you'll have no questions.

C.Asking questions is the only way for research.

D.During the research, more questions may arise.

4.The best title for this passage is________.

A.Discovering Dinosaurs

B.Asking Good Questions

C.Finding Suitable Subjects

D.Having Interesting Answers

 

1.C 2.D 3.D 4.B 【解析】 1.1】细节理解题。由文中的“firstly,next,thirdly,fourthly”可知C项符合。 2.2】猜测词义题。由画线句后的下一句“As you learn more about your subject, you'll probably discover some new questions.”可知,带着你列的问题去再研究。 3.3】细节理解题。由最后一段最后一句话“And remember—learning more always bring more questions.”可知,在研究过程中,你就会遇到更多的问题。 4.4】主旨大意题。由文章大意可知,本文主要讲的是利用好奇心,提出问题然后做出发明的步骤。所以B项符合。
复制答案
考点分析:
相关试题推荐

为了放松心情和表达感激之情,在不考虑预算的情况下,你打算在高考结束之后邀请你的一位家人和你一起度过快乐的一天。请按要求用英语写一篇短文,具体要求如下:

1.说明你会邀请谁和你度过这一天?为什么?

2.说明你会去哪里?做些什么事?为什么?

3.恰当的结尾

注意:

1. 短文开头已给出,不计入总数;

2. 文中不能出现考生的具体信息;

3. 词数:120左右

After the National College Entrance Examination is over, not worried about the budget, I am going to …

 

查看答案

阅读下面短文,根据以下提示:1)汉语提示,2)首字母提示,3)语境提示,在每个空格内填入一个适当的英语单词,所填单词要求意义准确、拼写正确,并将该词完整地写在答题卡相对应的横线上。

Many of you may have heard of “jet lag”, which is a condition of sleep disorder, 1. from rapid travel over time zones, such as on a jet plane. The symptoms of jet lag may include: loss of2.(食欲), headache, great tiredness 3.even mild depression.

Here 4.a few tips for you to avoid jet lag. First adjust your biological clock several days 5. your departure, and develop a plan to start switching to the time zone of your destination. For example, if you will be flying from New York to Paris, where 6.is 6 hours later, get up one hour earlier for a couple of days, then two hours earlier, then three hours earlier. You will try to at least get 7.h     way to a new time zone. Second, during the time of your adjustment and especially during the 8. f      , drink plenty of water. Third, when you arrive in your destination, try to9.(抵制) the urge to sleep during day time, and get a good night’s sleep for the first couple nights. Finally, when you return home, make full use of the same tips 10.to return to your previous time zones.

 

查看答案

Almost all of us have been there: A sense of uneasiness strikes us when we see the battery running low on the smartphone. While today’s smartphones enable us to surf the Internet, take pictures and play music, their limited, sometimes annoyingly short battery life has started to make people full of memories of early models. “My favorite phone of all time was a silver Nokia 6310i from the early 2000s. It may be primitive by today’s standards, but it could run for 17 days on a single charge,” wrote Daily Mail columnist David Derbyshire.

But scientists spend no time thinking about the past. They have built an aluminium (铝) battery which could be a cheap, fast-charging alternative to current designs.

You can squeeze, and practically bend it in half without breaking the packet. It is more environmentally friendly than alkaline (碱性的) batteries, and more safe than lithium (锂) batteries – it won’t catch fire “even if you drill through it”, as Hongjie Dai of Stanford University told The Telegraph. The battery is the work of a team led by Dai. And the best part is that it has a recharge time of around one minute.

However, at present, the only problem is that it produces just half the voltage (电压) of a typical lithium battery. But Dai explained they were setting about changing the voltage and energy density(密度)”. “Our battery has everything else you’d dream that a battery should have. I see this as a new battery in its early days,” he told The Telegraph.

1.How many advantages does the aluminium battery have according to the article?

A. 2       B. 3          C.4          D. 5

2.The passage suggests that _________________.

A. the aluminium battery catches fire easily if drilled

B. the aluminium battery still needs improving before it can be widely used

C. the aluminium battery is larger in size than alkaline batteries

D. scientists find it a real challenge to change the voltage of the aluminium battery

3.Which of the following can best summarize the passage?

A. A new battery in its early days.

B. A new trend in the smartphone market.

C. The annoyance short battery life causes

D. The invention of a new smartphone battery.

4.The last paragraph in the passage is probably followed by the paragraph about how to __________.

A. make the aluminium battery cheaper and more environmentally-friendly

B. lengthen the aluminium battery life

C. increase the voltage and energy density of the aluminium battery

D. charge the aluminium battery faster

 

查看答案

“You get excited about everything because you were born in the summer!” Does that sound like something your grandparents used to say to you?

Of course, you’re a learned person who doesn’t believe in such things. But scientists now say that it might not all be superstition (迷信).

Researchers from Semmelweis University in Hungary recently asked 366 university students to fill out a questionnaire. The answers given included things like “My mood often changes for no reason”, “I love to deal with new projects, even if they’re risky ”, and “I complain a lot”. They then compared students’ answers to their birthdays. They found that the season of your birth may have some effect on who you are.

Researchers found that people born in the summer were more likely to quickly change between sad and happy emotions. People born in the winter, however, were less likely to become angry. Spring birthdays were more likely to make people overly positive, while people born in autumn were less likely to be depressive (忧郁的).

So, why could the seasons cause such differences?

“Biochemical studies have shown that the season in which you are born affects some monoamine neurotransmitters (单胺类神经递质),” lead researcher Xenia Gonda said in a written statement. “This led us to believe that birth season may have a longer-lasting effect.”

Monoamine neurotransmitters are given off from neurones (神经元细胞). They affect our emotions. So the researchers believe they might have an effect on the development of our personalities.

Different seasons also have different food and nutrients (养分) to offer. In addition, mothers usually get more physical exercise and enjoy more sunlight in warm seasons than in cold seasons. All these are “environmental factors ” which may influence a person’s personality, said Gonda.

But the research only included a survey and didn’t follow participants over time. More research is needed before a final answer can be given on the connection between season and personality.

Don’t worry, though. Even if the connection is proven, it won’t mean that your birth month completely decides who you are. Being happy or sad is up to you.

1.The study from Semmelweis University in Hungary intended to prove that _________________.

A. a person’s birth season might affect their monoamine neurotransmitters

B. monoamine neurotransmitters might be connected to our emotions

C. people’s personalities might depend on environmental factors

D. the season of a person’s birthday may affect their personality

2.According to the research, people with emotional instability are more likely to be born in        .

A. spring       B. summer

C. autumn       D. winter

3.Which of the following is TRUE according to the passage?

A. The season of your birth decides who you are.

B. Physical exercise can change your personality.

C. You can change your personality regardless of your birth season.

D. A lot of research has been done on how someones birth season affects their

 

查看答案

Mrs Bennet, Pride and Prejudice

Jane Austen described Mrs Bennet as “a woman of mean understanding, little information, and uncertain temper(脾气)”: she topped your list of the least favorite female family heads. With her single-minded devotion to marrying off her daughters, she is one of literature’s parents involving themselves in their sons’ or daughters’ private lives. And at least she pays attention to her daughters. Whatever one might lay at her daughters’ door, she defends them.

Helen Graham, The Tenant of Wildfell Hall

The second and final novel by Anne Bront was so shocking that after Anne’s death, her sister Charlotte prevented its re-publication. Published for the first time in 1848, it told the story of a woman who escapes her alcoholic husband to protect her young son. In fleeing her husband, Helen was not just challenging social structures, she was breaking the law: at the time, a married woman had no independent legal existence, and by taking her child with her she was likely to be punished for kidnapping(诱拐). Helen’s actions didn’t just establish her as a good mother; they helped to cause a movement.

Marilla Cuthbert, Anne of Green Gables

The adoptive mother of orphan Anne makes herself known as a softy through the course of the 1908 novel: so much so that Margaret Attwood has claimed that Marilla is the true central character: “Her growing love for Anne, and her growing ability to express that love – not Anne’s duckling-to-swan act – is the real magic transformation. Anne is the catalyst(催化剂) who allows the strict Marilla to finally express her long-buried softer human emotions.”

Mrs Waterbury, The Railway Children

The Railway Children’s female family head is “a very real mother, strong but also easily hurt.” Presenting an idealized(理想化) vision of childhood, yet the novel contains a tension between appearance and reality – which some have said reflects its author E Nesbit’s personal life. Her husband had an ongoing affair with her best friend, who bore him two children that Nesbit raised as her own. Jenny Agutter has said: “Nesbit’s life was always unstable. What saved her was her belief that things would work out in the end … Against the background of her own tense and complex family life, she wrote stories about families that were joined perfectly together.”

1.The passage mainly discusses _____________ in literature.

A. families

B. mothers

C. emotional life

D. parent-child communication

2.Which of the following is TRUE about the four characters in the novels mentioned in the passage?

A. Mrs Bennet is a most controlling person.

B. Helen Graham is a person to give up easily.

C. Marilla Cuthbert is hard to get along with .

D. Mrs Waterbury is poor at holding together a family

3.According to the writers mentioned in the passage, we can infer that ____________________.

A. Jane Austen was good at writing detective stories

B. Anne Bront wrote three novels altogether all her life

C. E Nesbit was looking forward to having one harmonious family

D. Margaret Attwood was very popular with readers of the early 20th century

4.Which of the following can we recommend if anyone wants to read a novel about the sweetest expression of family love.

A. Pride and Prejudice.

B. The Railway Children.

C. Anne of Green Gables.

D. The Tenant of Wildfell Hall.

 

查看答案
试题属性

Copyright @ 2008-2019 满分5 学习网 ManFen5.COM. All Rights Reserved.