满分5 > 高中英语试题 >

“In only six days I lost seven pounds of...

“In only six days I lost seven pounds of weight.”

“Two full inches in the first three days!”

These are the kinds of statements used in magazine, newspaper radio and television ads, promising good shapes and new looks to those who buy the medicine or the device. The promoters of products say they can shape the legs, slim the face, smooth wrinkles, or in some other way add to beauty or desirability.

Often such products are nothing more than money-making things for their promoters. The results they produce are questionable, and some are dangerous to health.

To understand how these products can be legally promoted to the public, it is necessary to understand something of the laws covering their regulation. If the product is a drug, FDA (Food Drug Administration) can require proof under the Food, Drug and Cosmetic Act that it is safe and effective before it is put on the market. But if the product is a device, FDA has no authority to require premarketing proof of safety or effectiveness. If a product already on the market is a danger to health, FDA can request the producer or distributor to remove it from the market voluntarily, or it can take legal action, including seizure (查封) of the product.

One notable case a few years ago involved an electrical device called the Relaxacisor, which had been sold for reducing the waistline. The Relaxacisor produced electrical shocks to the body through contact pads. FDA took legal action against the distributor to stop the sale of the device on the grounds that was dangerous to health and life.

Obviously, most of the devices on the market have never been the subject of court proceedings (法律诉讼), and new devices appear continually, Before buying, it is up to the consumer to judge the safety or effectiveness of such items.

1.It can be inferred that ads mentioned in the text are_____.

A. objective            B. costly

C. unbelievable       D. illegal

2.The Relaxacisor is mentioned as______.

A. a product which was designed to produce electricity

B. a successful advertisement of a beauty product

C. an example of a quality beauty product

D. a product whose distributor was involved in a legal case

3.The author intends to______.

A. make consumers aware of the promoters’ false promise

B. show the weakness of the law on product safety

C. give advice on how to keep young and beautiful

D. introduce the organization of FDA

4.Which of the following is true according to the text?

A. The court is in charge of removing dangerous products.

B. The promoters usually just care about profits.

C. New products are more likely to be questionable.

D. The production of a device must be approved by FDA.

 

1.C 2.D 3.A 4.B 【解析】 试题分析:通过一些虚假广告里产品的质量问题,作者告诫消费者买产品之前要弄清它的安全性和有效性,以免上当受骗甚至伤害身体。 1.C推理判断题。根据第二段Often such products are nothing more than money-making things for their promoters. The results they produce are questionable, and some are dangerous to health.可知广告中这些产品只是为了挣钱,质量是有问题的甚至有的是有害健康的,故选C. 2.D细节推理题。根据倒数第二段FDA took legal action against the distributor to stop the sale of the device on the grounds that was dangerous to health and life.可知Relaxacisor对人体有害,经销商被卷进了法律案件被停止销售。故选D. 3.A推理判断题。根据最后一句Before buying, it is up to the consumer to judge the safety or effectiveness of such items.可知作者的写作意图,告诫消费者买产品之前要弄清它的安全性和有效性,以免上当受骗。故选A. 4.正误判断题。根据FDA can request the producer or distributor to remove it from the market voluntarily可知A错误;根据Often such products are nothing more than money-making things for their promoters.可知B正确;C项以偏概全错误;D项要根据产品的质量决定是支持还是禁止,错误。故选B. 考点:考查社会生活类短文阅读。
复制答案
考点分析:
相关试题推荐

More college graduates in China are seeking for work experience instead of advanced degrees, a survey shows. The practical approach, coupled with a record number of students graduating from college, is expected to strengthen competition in the job market, analysts said.

More than 76 percent of university students said they wanted to work after earning their degrees this summer, up from 68.5 percent in 2012 and 73.6 percent last year, according to poll results from Zhaopin.com, a major online agency, Zhu Bo.

The annual survey also shows that about 20 percent university graduates chose to further education after graduation, while about 3 percent wanted to start their own businesses.

Zeng Hao ,a 25-year-old media major, managed to land a job in a publishing company in Zhongshan, Guangdong province, before he received his master's degree from the University of Macau in June. " Work experience really matters in the publishing industry" he said.

Wei Guihong , a program administrator at Nanjing University, said about 60 percent of the school's graduates entered the labor market every year. “More and more students majoring in a foreign language choose to go abroad to continue their studies to improve their language skills," she said continuously, "That's perhaps a bright future.”

Liu Junsheng , a researcher at the Labor and Wage Institute of the Ministry of Human Resources and Social Security, believes that economic conditions play a vital role in shaping college graduates' choices .“There were fewer job opportunities in the market. he said. "Although academic degrees still matter, more and more employers value job seekers' work experience." he said.

The Zhaopin.com survey shows that each of the graduates sent resumes(履历) on average to about 28 potential employers and received five interview opportunities.

1.We can infer from the first three paragraphs that____

A. the number of graduates from college is likely to decline gradually

B. the employment situation is still relatively optimistic

C. the majority of university graduates are ready for further education

D. those who want to start their own businesses are fewest

2.From the text, we know that the real expert on employment is____

A. Zhu Bo             B. Zeng Hao

C. Liu Junsheng        D. Wei Guihong

3.What is Wei Guihong's attitudes towards her students' going abroad for their studies? ____    .

A. Pessimistic.  B. Supportive C. Critical   D. Negative

4.What would be the best title for the text?

A . Graduates pick work instead of taking advanced degrees.

B. Graduates take advanced degrees instead of picking work

C .Few graduates can get their jobs they seek for

D. Few Graduates receive the interview opportunities

 

查看答案

When looking at Western Europe,we don’t usually think about poverty—but in fact,some people in modern—day Britain are so hard up that they can’t afford to buy food.

Back in 2008,the financial crisis caused a lot of unemployment.Then there were the cuts to the welfare system in 2013 which added to the problem—and many British people fell into debt.It’s estimated that 500,000 people in the UK have turned to food banks,just to get by.

Steph Hagen,who works in a Nottingham food bank,says, “People do not go to a food bank because it's an open door.It’s a case where they go to it because they need to.With our food bank—we are an independent one.and we have limited stocks—everyone who comes through our door has no income.”

There are checks to make sure nobody is abusing the system.If a doctor or a social worker thinks someone needs to use a food bank—even for a short time—they can give them vouchers(凭证).Then the people in need take them along to the food bank and they get handouts for three days.

Churches and individual donors provide most of the food in the banks.But some businesses might help out too.

And what sort of food is offered in food banks? Hagen says, “Basically,we’ve got porridge.We do occasionally get fresh produce but it’s very rare,especially in the winter months.It’s like tinned fruit,tinned ready meals.We have to give out ‘no-cooking’ food parcels because people can’t afford the gas and electricity”.

Community spirit has a lot to do with food banks.Volunteers say they are a great meeting place for people who are lonely and depressed.And when facing a crisis,some beneficiaries might need to feed not only their belly—but also their soul.

1.According to the text,the food bank is a place_____.

A.which is funded by the government

B.where people can get food randomly

C.which helps poor people live through crisis

D.where there is enough food supplies

2.What does the underlined word “them” in Paragraph 4 refer to?

A.Systems.       B.Doctors.

C.Social workers. D.Vouchers.

3.Why do food banks mainly offer “no-cooking food?

A.Poor people have no money for gas and electricity.

B.The volunteers hate to supply cooked food.

C.Food banks can’t afford cooked food.

D.This kind of food is easy to store.

4.What can we learn from the last paragraph?

A.Community spirit can cure those who are depressed.

B.Food banks benefit poor people mind and body.

C.People can have great fun in food banks.

D. Volunteers tend to feel lonely and depressed in food banks.

 

查看答案

Jean is a bright young lady who comes from a rich and famous family. She goes to a good university and has everything that money can buy. Well, almost everything. The problem is that the people in Jean's family are so busy that they can hardly find time to be with her. So Jean spends a lot of time on her QQ. She likes being anonymous (匿名), talking to people who do not know about her famous family and her rich life. She uses the name Linda on QQ and has made a lot of friends who she keeps in touch with quite often.

Last year Jean made a very special friend on QQ. His name was David and lived in San Francisco. David was full of stories and jokes. He and Jean had a common interest in rock music and modern dance. So it always took them hours to talk happily on QQ and sometimes they even forgot their time. Of course, they wanted to know more about each other. David sent her a picture of himself: He was a tall, good-looking young man with a big happy smile. As time went by, they became good friends and often sent cards and small things to each other.

When Jean's father told her that he was going on a business trip to San Francisco, she asked him to let her go with him so that she could give David a surprise for his birthday. She would take him the latest DVD of their favorite rock singer. But when she knocked on David's door in San Francisco, she found that her special friend was only a ten-year-old boy named Jim!

1.Jean spends a lot of her time on QQ because she is          .

A. rich            B. young         C. lonely        D. talkative

2.The following states are true about Jean EXCEPT that        according to the passage.

A. she is a university student

B. she was born in a wealthy family

C. she made a friend named Jim younger than her

D. she uses her family name on her QQ

3.We could believe that Jean was      when seeing Jim himself instead of David on QQ at the door.

A. delighted      B. disappointed

C. regretful     D. confused

 

查看答案

假如你是光明中学的李华,今年夏天你去农村朋友家玩,看到大量良田被废弃,你觉得很可惜。请你根据下列要点,给某英文报社写一封信,以此呼吁政府采取措施,来解决这一问题。

要点:1.看到的现象;

2.分析可能的原因;

3.呼吁政府采取措施。

注意:1.词数100左右;

2.可以适当增加细节,以使行文连贯;

3.开头语和结语已为你写好。

Dear Sir or Madam,

I'm Li Hua, a student from Guangming Middle School.

 

 

 

Hoping to receive your early reply.

Yours.

Li Hua

 

查看答案

短文改错

假定英语课上老师要求同桌之问交换修改作文,请你修改你同桌写的以下作文。文中共有10处语言错误,每句中最多有两处。每处错误仅涉及一个单词的增加、删除或修改。

增加:在缺词处加一个漏字符号(),并在其下面写出该加的词。

删除:把多余的词用斜线()划掉。

修改:在错的词下划一横线,并在该词下面写出修改后的词。

注意:1.每处错误及其修改均仅限一词;

2.只允许修改10处,多者(从第11处起)不计分。

I really spent a color and happy holiday. As senior studentI am not total free in the summer holiday. That is because study is still an important part in your life. In the first month of the holiday, I stayed at home to finishing my homework. There was many tasks I have to finish.

Besides, I attended English or math training classes because of my weakness in the two subjects.

After that, I, together with my mother, went to another province to see my father, and we have not seen him for a long time. My mother and l missed him so very much that we spent a month for him. We were happy together.

 

查看答案
试题属性

Copyright @ 2008-2019 满分5 学习网 ManFen5.COM. All Rights Reserved.