满分5 > 高中英语试题 >

Controlling traffic is a complex and hig...

Controlling traffic is a complex and high cost problem in many developed countries. It becomes more difficult and costly with the ever- increasing number of cars on the roads. But scientists and students at the CATT, at the University of Maryland are working to solve this problem. They are using simulation(模拟) technologies to help government and private business control and react to changing traffic conditions.

The online economics magazine Forbes.com says traffic congestion(拥挤) cost Americans $ 124 billion in 2014 and that number could rise to $ 186 billion by 2030.

Bui scientists at the CATT lab are trying to reduce those costs. They are developing a system that helps traffic managers. planners, emergency workers and businesses plan and react better. Michael Pack is CATT director. He says the system is important to help emergency workers, or first respondersreach an accident area faster.

The CATT Lab collects information from many sources, including roadside devices, GPS (global positioning system) equipment and wireless phones.

About 60 students and 30 software developers observe traffic flow and manage the computer servers at all times. They also work to develop software and applications that can help traffic run smoother and safer, Some of them turn the information gathered into so-called "visualizations". These visual representations help emergency workers better understand what is happening.

The center shares its findings with firefighters, policeTransportation departments and the military. They also share information with universities and transportation company. The technology company Google uses the data for its traffic-related websites. Michael Pack says, the information is then shared with anyone who wants to help traffic run more smoothly.

Mr. Pack says the goal is to help develop an intelligent system of road signals that will communicate with each other and with vehicles on the road.

1.The second paragraph is written to

A. attract more people to look through Forbes.com.

B. tell readers what Forbes.com says on its website

C. show how much money controlling costs America

D. prove it is very expensive for some developed countries to control traffic

2.What benefit can emergency workers get from the system developed by the CATT lab?

A. They can be safer.

B. They can reach an accident area faster.

C. They can get more advice from people.

D. They can share their information with others.

3.Which of the following is NOT true about the developers and the students at the CATT?

A. They observe traffic flow continuously.

B. They develop software and applications.

C. They control the computer servers occasionally.

D. They change the information gathered into visual image.

4.1n which column of the newspaper can you read this text?

A. Daily life.    B. Science.    C. Education.    D. Exploration.

 

1.D 2.B 3.C 4.B 【解析】 试题分析:据世界卫生组织统计,每年数以百万计的人死于室内空气污染,其主要原因是质量不好的煤炉造成的污染。 1.D 写作意图题。根据第一段Controlling traffic is a complex and high cost problem in many developed countries. 在许多发达国家,控制交通是一个复杂且成本高的问题,第二段以网上经济学杂志Forbes.com 为例,证明控制交通成本高。故选D项 2.B细节理解题。根据第三段the system is important to help emergency workers, or first responders,reach an accident area faster.,该系统是很重要的,可以帮助救援人员或现场急救员,更快地到达事故现场。故选B项 3.C推理判断题。 根据第五段About 60 students and 30 software developers observe traffic flow and manage the computer servers at all times.约60名学生和30名软件开发人员一直观察流量和管理计算机服务器,可知C选项是错误的。故选C项 4.B主旨大意题。根据第一段They are using simulation(模拟) technologies他们使用模拟 技术,可知与科学有关。故选B项。
复制答案
考点分析:
相关试题推荐

You may think, salt is just a simple cooking element we shake on our food for a little extra taste. But salt is much more than that. Without salt our muscles would not move. Our nervous systems would not operate. Our hearts would not beat.

But do not think rubbing salt in a wound will help. Doing that would be painful and not heal the wound. To rub salt in a wound is an idiom that means to purposefully make a bad situation worse.

Early humans got the salt they needed to stay alive from the animals they killed. But advances in agriculture led to a diet low in salt. So, humans needed to find other sources. Those who lived near the ocean or other natural sources for salt were lucky. Those who did not had to trade for salt. In fact, people used salt as a method of payment in many parts of the ancient world. The word "salary" comes from the word "salt".

Salt also played an important part in population movement and world exploration. Explorers understood that if they could keep food fresh,they could travel longer distances. So they used salt to preserve food and explored the world.

Salt was so important that, according to food historians. it was traded pound-for-pound for gold. Today, people still use the expressions "to be worth one's salt" or "worth one's weight in salt". The expressions describe a person of value.

A person might also be called salt of the earth. That description means he or she is dependable and trustworthy. However, when you say "I think we should take what he said with a grain of salt" you mean you accept it but maintain a degree of doubt about its truth.

1.What can we learn from the first paragraph?

A. Salt plays an important part in our life.

B. Salt makes food tasty.

C. Salt is considered to be part of our muscles.

D. Salt is sure to damage nervous systems.

2.A beggar's bread was stolen last night.which means        .

A. salt of the earth                B. rubbing salt in a wound

C. a diet low in salt               D. worth his salt

3.If you describe a person as a great help, you mean            .

A. he is called salt of the earth

B. he is often taken as a grain of salt

C. he often uses salt to preserve meat

D. he is worth his weight in salt

4.Which of the following is the best title for the passage?

A. Salt Is More Than a Four-letter Word.

B. Salt Is a Basic Element in Cooking.

C. Salt Is a Word with a Long History.

D. Salt Is Popular with Different Persons.

 

查看答案

The World Health Organization warns that millions of people are dying every year from indoor air pollution. The WHO finds that poor cooking, heating and lighting technologies are killing millions of people each year.

Indoor air pollution results from the use of dangerous fuels and cook-stoves in the home. To help fight the problem, the WHO announced, new guidelines aimed at reducing household pollutants.

WHO officials say nearly three billion people are unable to use clean fuels and technologies for cooking? heating and lighting. And they say more than seven million people die from exposure to indoor or outdoor air pollution each year. Of that number, the WHO says about 4. 3 million people die from household air pollution given off by simple coal cook-stoves. Most of the deaths are in developing countries.

Carlos Dora is Coordinator in the WHO's Department of Public Health, Environmental and Social Determinants of Health. He says people should not use unprocessed coal and kerosene fuel indoors. He says opening a window or door to let out the harmful air will not improve the situation. It will only pollute the outdoors.

WHO officials say indoor pollution leads to early deaths from stroke, heart and lung disease, childhood pneumonia(肺炎) and lung cancer. Women and girls are the main victims. The United Nations found that more than 95 percent of households in sub-Saharan Africa depend on solid fuels for cooking. It says huge populations in India, China and Latin American countries, such as Guatemala and Peru, are also at risk.

Nigel Bruce is a professor of Public Health at the University of Liverpool. He says researchers are developing good cook-stoves and other equipment to burn fuels in a more efficient way.

WHO experts note some new, safe and low-cost technologies that could help are already available. In India, you can buy an induction(电磁) stove for about  $ 8.00. And in Africa a you can buy a solar lamp for less than $ 1. 00.

1.What has been done to reduce indoor air pollution?

A. The WHO provided selfless assistance for the poor.

B. People are forbidden to use coal-stoves inside.

C. The WHO issues official advice to cut down pollution,

D. People are taught how to correctly use their stoves.

2.According to WHO officials, we can know that

A. many people refuse to use clean fuels and technologies

B. seven million people die from indoor air pollution

C. simple coal cook-stoves cause too many deaths

D. the processed coal is dangerous to people’s heath

3.It can be concluded from the fifth paragraph that        .

A. most children are suffering a lot from lung cancer

B. solid fuels are easily producing pollutants

C. sub-Saharan Africa is the poorest place

D. some countries are at the risk of using up fuels

4.What can we infer from the passage?

A. More and more will die in the future.

B. It is not hard to solve indoor air pollutants.

C. Most people cannot afford a new stove.

D. The WHO will take strong measures.

 

查看答案

Now is a great time to start thinking about how the 2015 Summer course offerings might help you complete your academic program at a faster rate and with less money! Whether you register for Summer not, we have some great activities and other special events planned for Rowan students, faculty and staff. We hope you will join us!

Registration Information

Register online at Gwinnett Online Campus between March 16, 2015 and June l, 2015.

Class Dates

Online Summer School

June 8, 2015 to July 6, 2015

GCPS offers free Academic Summer School for qualifying elementary and middle school students in Grades 38.

Details

15-day session with no classes on Fridays, (NO classes on June 12, June 19, and June 26)

First day of class is Monday, June 8, and last day is Wednesday, July l. (June 8-11: June 15-18, June 22-25, June 29-July l)     '

The dates for elementary and middle school summer school are June 8 through July l with no Summer school on Fridays (15 days).

Parents of suitable students will be notified that their children may participate in the free session and given specifics about location and hours.

The free academic summer school is for students who did not meet promotion criteria at their grade level.

Summer school will not be provided at every school, due to maintenance and construction at some schools and plans for combined "cluster" summer school sites, Participating students will be told of location for summer school.

Most summer school sites will not offer transportation. Those schools with additional federal funding to offer transportation will tell parents regarding availability.

1.If you take interest in the Summer course,           .

A. you can visit its website

B. you can go to the campus

C. you can register on July l, 2015

D. you can complete a form

2.What day is June 20, 2015?

A. Thursday.           B. Friday.           C. Saturday.         D. Sunday.

3.What close the underlined part mean in the passage?

A. Warned.             B. Informed.

C. Convinced           D. Worried.

 

查看答案

假如你叫毛毛,是眉山市某中学学生。最近你校在为一批来自英格兰的学生征询住宿家庭,你有意申请。请根据下面提供的信息用英语给校长写封信,说明你的理由。

申请理由:

1.住房条件: 宽敞、整洁、社区(community)环境优美。

2.语言优势: 本人擅长英语,父母都是英语教师,不会有交流困难。

3.接待经验: 上个月刚刚接待过两名新西兰(New Zealand)学生

4.游览安排:陪同参观著名的名胜古迹

5.其他:……(内容自己添加)

注意: 1.文章必须包括所有要点。

2. 参考词汇:接待  host (v)

3.词数:100左右信的开头与结尾已为你写好,不计入总词数。

Dear Headmaster,

I’m writing to request a valuable chance to be one of the host families of the England students.

___________________________________________________________________________________

___________________________________________________________________________________

___________________________________________________________________________________

Yours,                                               Maomao

 

查看答案

短文改错

短文中有10出语言错误。请在有错误的地方增加、删除或修改某个单词。

增加:在缺词处加一个漏字符号(∧),并在其下面写出该加的词。

删除:把多余的词用斜线(\)划掉。

修改:在错的词下面一横线,并在该词下面写出修改后的词。

注意:

1、 每句不超过2个错误;

2、 每处错误及其修改均限一词;

3、 只允许修改10处,多者(从第11处起)不计分。

My dream school starts at 8: 30 a.m. and ends at 3: 30 p.m. There have three lessons in the morning and two in the afternoon. We didn’t need to do so many homework. Therefore , we have more time with after-school activities. For example, we can do reading for one and a half hour and play sports for one hour every day. My dream school look like a big garden. There are all kinds of the flowers and trees around the classroom buildings. We can lie on the grass for a rest, or sitting by the lake listening music. The teachers here are kind and helpfully. They are not only our teachers but also our friends.

 

查看答案
试题属性

Copyright @ 2008-2019 满分5 学习网 ManFen5.COM. All Rights Reserved.