满分5 > 高中英语试题 >

完形填空,阅读下面短文,从短文后各题所给的四个选项(A,B,C,D)中,选出可以...

完形填空,阅读下面短文,从短文后各题所给的四个选项(A,B,C,D)中,选出可以填入空白处的最佳选项。

The nurse approached him, smiling. “The labor is going great,” she said. “wouldn't you like to come in

“Oh, no.” The man shook his      .

The nurse     the mother's side, and the labor progressed      . As the birth neared, the nurse returned to the man, now       frantically (烦躁地)in the hall. “She's doing so well,” she________him. “Wouldn't you like to at least come in and see her

The man seemed to      slightlythen shook his head again. “No, no, I couldn't do that.”  He jingled (使发出叮当声)car keys in his sweaty       and restarted his pacing.

The nurse went back into the      and coached Mom's great efforts in pushing the baby into the     . As the baby's head began to appearthe nurse raced to the hall,      the man by his elbow, and ________him to the bedside saying, “You have got to see this

At that very moment, the baby boy was born     placed on the stomach of the mother whose happy smile ________  through her tears. The man began to   ________  openly. Turning to the nurse, he sobbed. “You were right ! This is the greatest ________   in my life

By now, the nurse, too, was  ________  . She put her arms around him, and he rested his

________  on her shoulder. She said, “No one should    ________ the birth of their son.”

“This isn't my son,” the man sobbed. “This isn't   ________ my wife. I've never seen her before in my life. I was just bringing the car   ________  to my fellow across the hall !

1.Ahand            Bhead              Carm           Dbody

2.Aapproached      Breturned to       Cexamined      Dstood by

3.Asmoothly        Bquickly         Ccarefully     Dlately

4.Awaiting         Bpacing            Clying        Dsleeping

5.Awarned          Bgreeted          Cexamined      Dassured

6.Asmile           Bwait           Chesitate      Dsuffer

7.Apocket           Bpalm              Cleg           Dface

8.Aroom            Bhall              Coffice       Dhouse

9.Aworld           Bbed               Carms          Dpool

10.Ashook          Bcongratulated   Cgrabbed       Dwelcomed

11.Ahelped          Bled              Cmoved        Ddragged

12.Aso              Band              Cbut           Dor

13.Ashone           Bhid              Cgot           Dwent

14.Alaugh           Bsmile            Ccry           Dsob

15.Aday            Bplace             Cmoment        Dbaby

16.Ahappy          Bmoved             Ctearful      Dinterested

17.Ahands          Bhead             Carms          Dclothes

18.Amiss          Bwatch             Cgive          Dhave

19.Aeven            Bever              Cstill         Dyet

20.Apermits        Bseats             Cglass         Dkeys

 

1.B 2.B 3.A 4.B 5.D 6.C 7.B 8.A 9.A 10.C 11.D 12.B 13.A 14.D 15.C 16.C 17.B 18.A 19.A 20.D 【解析】 试题分析:本文属于一个有趣的故事。讲述一位母亲正在分娩,外面恰好有一位男人焦急的徘徊,护士以为是其丈夫,不停地告诉其妇女的分娩进展,但是最后的结果是这个男人只是来医院送车钥匙的,而不是其父亲。 1.B 考察名词。根据第四段第一句then shook his head again可以得出男子第一次的时候就摇头,否认,故选B。 2.B 考察动词短语。根据第一段第二句The labor is going great分娩进行的很好,因此可以得出护士之前是在产房里面,出来告诉他消息之后,又回到了产妇旁边,故选B。approach:接近,靠近;return to:回到;stand by:支持。 3.A 考察副词。根据本段第三句she is doing well可知分娩进行的很顺利,故用smoothly:顺利地,故选A。 4.B 考察动词词义。根据第四段最后一句restarted his pacing可知,此时这个男人正在外面烦躁地徘徊,故用pace:来回踱步,故选B。 5.D 考察动词词义。根据第一段wouldn't you like to come in?”护士问这个男的问题可知,之后又问了同样的问题来确认男的问题,故用assure:确保,examine:检测,故选D。 6.C 考察动词词义。根据本句后半部分then shook his head again之后再次摇头可知,他似乎犹豫了一下,故选C。 7.B 考察名词词义。根据本句sweaty(多汗的)可知,钥匙在他满是汗的手掌里发出叮当声,故选B。 8.A 考察名词词义。根据上下文可知,护士在确定男人的回到之后,又回到了产房,故选A。 9.A 考察名词词义。根据上下文可知,护士的工作就是知道孕妇顺利得分娩,成功的让婴儿生下来,故选A。 10.C 考察动词词义。根据本段最后一句You have got to see this可知,婴儿出生的时候,护士非常激动,一定要让这个男人看一下,故抓住他的手肘,把他拖到床边,故选C。shake:摇晃;congratulate:祝贺;grab:抓。 11.D 考察动词词义。。根据本段最后一句You have got to see this可知,婴儿出生的时候,护士非常激动,一定要让这个男人看一下,故抓住他的手肘,把他拖到床边,故选D。drag:拖,拉。 12.B 考察连词。根据本句前后两个动词之间的关系,可以得出是并列关系,就在那个时候,婴儿出生了,被放在母亲的肚子上,故选B。 13.A 考察动词词义。。根据上下文可知,母亲需要花费大量的精力才能顺利地分娩,因此成功分娩之后,肯定是透过眼泪发出微笑,故选A。 14.D 考察动词词义。根据本段倒数第二句Turning to the nurse, he sobbed.可知这个男人开始公开地哭泣了,故选D,sob:哭泣。 15.C 考察名词词义。根据上下文可知,在这个男人看了这个场景之后,同意这是他生命中最美好的时刻,因为他见证了一个生命的诞生,故选C。 16.C 考察形容词词义。 根据本句,现在这个时候,这个护士也眼泪盈眶,非常感动,因此选C。tearful:充满眼泪的。 17.B 考察名词词义。根据本句可知,护士抱着他,他把头靠在她的肩膀上,故选B。 18.A 考察动词词义。根据上下文可知,护士想表达的是没人可以错过他们孩子的诞生,故选A。 miss:错过。 19.A 考察副词词义。根据本段第一句This isn't my son这个男的否认是他的儿子,更不是他的妻子,两句属于递进关系,故选A。even:甚至;平的;ever:曾经;still:仍然,静止不动的;yet:也,然而。 20. 考察名词词义。根据本句可知,他是给他朋友送车钥匙,故选D. 考点:考察叙事类文章阅读。
复制答案
考点分析:
相关试题推荐

根据短文内容,从短文后的选项中选出能填入空白处的最佳选项,选项中有两项为多余选项。

The Value of Tears

Tears can ruin make-up, bring conversation to a stop, and give you a runny nose. They can leave you embarrassed and without energy. However, crying is a fact of lifeand tears are very useful. Even when you’re not crying, they make a film over the eye’s surface.   1.

When tears fall, they reduce stress. But we tend to fight them for all sorts of reasons. People worry about showing their emotions, afraid that once they lose control they’ll never get it back.”  2.    After we cry, the feelings that caused the tears often disappear,

Sometimes people become much stressed and can’t cry. Whatever emotion they are feeling-shock, anger, fear, or sadness is being held back.

But everyone has the need to cry. Psychologist Vera Diamond explains that her treatment often consists of giving people permission to cry.     3.  Patients practice crying just to become used to express emotions. She suggests safe, private places to cry, like under the bedcovers or in the car. Crying is a way of ease tension, but people don’t like it when others cry because it makes them tense.    4.   And they’ll do just about anything to make you stop.

In certain situations, such as at work, tears are not appropriate. It’s good not to cry during a tense business discussion.   5.   You should also act out the whole situation again and be as noisy and angry as you like. It will help you feel better. “And,” she adds, “Once your tears have taken away the stress, you can begin to think calmly of ways to deal with the problem.”

Tears are a sign of our ability to feel. If you find yourself near someone crying, deal with it. And never be afraid to cry yourself.

A. They too may be holding back a need to cry.

B. They cry for different reasons..

C. She gives crying exercises.

D. It contains a chemical against infection(炎症).

E. The fact is no emotion lasts forever.

F. It forms in response to the stress on the surface of the eye.

G. But once you’re safely behind closed doors, don’t just cry.

 

查看答案

You know eating fruit and vegetables does good. But do you know it can also make you look good? People who increased their intake over just six weeks developed a healthy glow and appeared more attractive, researchers found. Scientists at St Andrews University found eating them slightly increased yellow and red pigments in the volunteers' skin. They monitored the food intake of 35 people and took pictures of their faces, arms and hands using a sensitive camera at the start, and after three and six weeks. Increasing their intake of greens by 2.9 portions a day was found to make the person look more healthy and an extra 3.3 portions could enhance their attractiveness, when their photographs were rated by others.

Fruit and vegetables are rich in carotenoids(类胡萝卜素),which are known to protect against cell damage from pollution and UV rays, and can also prevent age-related diseases including heart disease and cancer. But while it was known eating extreme amounts of certain vegetables such as carrots could turn skin orange,it was not known a small increase was perceptible(被觉察)to others—and was seen as appealing.

A camera measured changes to the skin's redness, yellowness and lightness, and found it significantly changed in people who naturally increased their intake. These changes were not evident in three weeks. Using light sensors, the researchers showed these red and yellow hues were linked with the levels of carotenoids in their skin. There are hundreds of carotenoids but those thought to have the most dramatic effect are lycopene(番茄红素)—which gives tomatoes and red peppers their red colour—and beta-carotene found in carrots as well as broccoli, squash, and spinach. Skin colour is also affected by chemicals called polyphenols(多元酚),found in apples, blueberries and cherries, which cause blood rush to the skin surface.

1.What do we know from the research?

A. If you take in a little more fruit and vegetables, you will obviously look more attractive in three weeks.

B. People who increased their intake of greens by 3.3 portions a day were found the most attractive after six weeks.

C. Increasing your intake of greens by 2.9 portions a day can greatly improve your health.

D. The researchers took the pictures of the 35 people in the research at different stages.

2.Which of the following is NOT the function of carotenoids?

A. They can protect against cell damage from pollution and UV rays.

B. They can prevent heart disease and cancer.

C. They can keep you in good health.

D. They can prevent age-related diseases.

34. 3.Which of the statements is NOT TRUE according to the passage?

A. We've already known eating extreme amounts of carrots can turn skin orange.

B. We knew in the past that eating a few more carrots could make us look appealing.

C. The research showed the improvement in skin is linked with the levels of carotenoids in it.

D. Among hundreds of carotenoids, lycopene is thought to have the most dramatic effect

4.Which can be the best title of the passage?

A. Eating fruit and vegetables does good.

B. Eating fruit and vegetables makes you look good.

C. How to become attractive?

D. Fruit and vegetables are rich in carotenoids.

 

查看答案

Would you want a doctor who got high marks in medical school just for trying hard? Apparently many college students would have no problem with that. They believe students are owed a good grade simply because they put a lot of effort into a class.

The researchers asked more than 800 undergraduates if they agreed or disagreed with some statements. For example: "If I have completed most of the reading for a class, I deserve a B in that course." And: "A professor should not be annoyed with me if I receive an important call during class."

Just 16 percent thought it was OK to take that phone call. But 66 percent agreed that a professor should consider effort and not just the quality of a student's work when deciding grades. And 40 percent thought they should get a B, the second highest mark, just because they did most of the reading for class.

Some experts are not surprised that students often see no difference between effort and results. Social critics like to say that in children's activities these days everyone gets an award just for trying, so no one will feel rejected.

Yet competition to get into the best colleges is fiercer than ever. Students may worry that low grades will keep them out of graduate school or a good job.

And there may be another explanation: pressure from parents to get a good return on the family's investment. These days, college can cost more than a house.

A former teaching assistant recently wrote to the New York Times about his experience with grade expectations. He would try to explain it this way when students asked for a top grade just for studying hard in chemistry class:

What if a baseball player came to spring training and worked harder than all the others, but still could not play well? Would the team accept him anyway, just because he tried so hard?

The students would say no. But most of them would still ask for an A.

1.What does the passage mainly discuss?

A.Whether students deserve high marks just for trying hard.

B.Whether students are allowed to answer calls in class.

C.How students can get a good grade in the course.

D.Why students put a lot of efforts in their studies.

2.According to the research, most of the students _______.

A. thought it was all right to answer the call during class.

B. thought they did most of the work for class and should get a B.

C. objected to deciding grades only by the quality of a student’s work.

D. agreed that they should be given top grades because of their hard work.

3.Which of the following opinions do social critics agree to about children’s activities?

A.Those who are active in the activities can get an award.

B.Only by playing an important role in the activities can you get an award.

C.Whoever takes part in the activities can get an award.

D.An award is prepared for anyone who performs best in the activities.

4.From the sixth paragraph we can learn that _____.

A.it costs much more to build a college than to buy a house.

B.the costs of studying at college are much more than staying at home.

C.the costs of sending a child to college are much more than buying a house.

D.it is difficult for parents to send a child to college.

 

查看答案

I used to have a friend that was diagnosed with terminal cancer, and the news that he might only live up to six months was a great shock to him, his family, and his friends.However, in spite of the serious illness, he was initially determined to look into all available treatments that might cure or extend his life.I think that when you find yourself in such situations, you tend to look up every possible way for hope of saving your life.

With months going on and his health grew worse, I noticed an unexpected change in attitude that came over him.He had also been a happy person with a cheerful personality, but rather than give in to discouragement and self-pity, he took comfort in God and humanity.His talks focused on others rather than himself, and he spoke of the afterlife as something he was prepared for, believing that his concerned ancestors, including his mother and father, were there waiting for him.

In the last few months, weeks, and days of his life, he was kindly cared for by family, friends, his loving wife, who looked after both his physical and emotional needs, and workers from a local hospice (安养院) came to the home to regulate his medication and provide any other needed support.He didn't complain about his fate, and he willingly allowed others to serve him.Indeed, one might think why God allows death and suffering in our world, but for me, such experiences taught me to value family more and kindness for others.You often can't learn these important attributes in the lap of luxury, and perhaps, such an experience is the greatest and final gift the illness can give those left behind.

1.Which word can best describe the man's initial reaction as soon as he was diagnosed with cancer?

A.Astonished.           B.Annoyed

C.Terrified.            D.Confused.

2.What did the man do after he first learned of his illness?

A.He was operated on immediately.

B.He researched cancer treatments.

C.He retired from his job.

D.He felt sad, doing nothing.

3.What was the man's main source of comfort after several months with the disease?

A.His family and friends.

B.The care from others.

C.His doctors’ encouragement.

D.His belief in humanity.

 

查看答案

In my eyes, the most basic and powerful way to communicate with another person is to listen. Just listen. Perhaps the most important thing we ever give each other is our attention. And especially if it’s given from the heart. When people are talking,there’s no need to do anything but receive them. Listen to what they’re saying. Care about it. Most times caring about it is even more important than understanding it. Most of us don’t value ourselves or our love enough to know this. It has taken me a long time to believe in the power of simple saying “I’m so sorry,” when someone is in pain.

One of my patients told me that when she tried to tell her story people often interrupted to tell her that they once had something just like that happening to them. Her pain became a story about themselves. Eventually she stopped talking to most people. We connect through listening. When we interrupt what someone is saying to let them know that we understand,we move the focus of attention to ourselves. When we listen,they know we care.

I have even learned to respond to someone crying by just listening. In the old days I used to reach for the handkerchiefs,until I realized that passing a person a handkerchief  may be just another way to shut him down,to take them out of their experience of sadness. Now I just listen. When they have cried all they need to cry,they find me there with them.

This simple thing has not been that easy to learn. It certainly went against everything I had been taught since I was very young. I thought people listened only because they were too shy to speak or did not know the answer. But now I know that a loving silence often has far more power to heal than the kindest words.

1.What does the author value most in the communication with each other?

A.Deep understanding.

B.Attention from heart.

C.Saying “I’m sorry”

D.Doing nothing.

2.The woman patient stopped telling her story to most people because________.

A.she didn’t get enough respect from others

B.people often told her their own opinions

C.people couldn’t understand her sad situation

D.she was discouraged by being often interrupted

3.If you hand a handkerchief to someone crying,you may________.

A.stop him from letting out his sorrow

B.make him embarrassed

C.encourage him to continue to cry

D.hurt his feelings

4.Which of the following might be the author’s opinion about communication?

A. Just listen.  B.Keep silent.

C.Be careful.   D.Tell your own story.

 

查看答案
试题属性

Copyright @ 2008-2019 满分5 学习网 ManFen5.COM. All Rights Reserved.