满分5 > 高中英语试题 >

Would you want a doctor who got high mar...

Would you want a doctor who got high marks in medical school just for trying hard? Apparently many college students would have no problem with that. They believe students are owed a good grade simply because they put a lot of effort into a class.

The researchers asked more than 800 undergraduates if they agreed or disagreed with some statements. For example: "If I have completed most of the reading for a class, I deserve a B in that course." And: "A professor should not be annoyed with me if I receive an important call during class."

Just 16 percent thought it was OK to take that phone call. But 66 percent agreed that a professor should consider effort and not just the quality of a student's work when deciding grades. And 40 percent thought they should get a B, the second highest mark, just because they did most of the reading for class.

Some experts are not surprised that students often see no difference between effort and results. Social critics like to say that in children's activities these days everyone gets an award just for trying, so no one will feel rejected.

Yet competition to get into the best colleges is fiercer than ever. Students may worry that low grades will keep them out of graduate school or a good job.

And there may be another explanation: pressure from parents to get a good return on the family's investment. These days, college can cost more than a house.

A former teaching assistant recently wrote to the New York Times about his experience with grade expectations. He would try to explain it this way when students asked for a top grade just for studying hard in chemistry class:

What if a baseball player came to spring training and worked harder than all the others, but still could not play well? Would the team accept him anyway, just because he tried so hard?

The students would say no. But most of them would still ask for an A.

1.What does the passage mainly discuss?

A.Whether students deserve high marks just for trying hard.

B.Whether students are allowed to answer calls in class.

C.How students can get a good grade in the course.

D.Why students put a lot of efforts in their studies.

2.According to the research, most of the students _______.

A. thought it was all right to answer the call during class.

B. thought they did most of the work for class and should get a B.

C. objected to deciding grades only by the quality of a student’s work.

D. agreed that they should be given top grades because of their hard work.

3.Which of the following opinions do social critics agree to about children’s activities?

A.Those who are active in the activities can get an award.

B.Only by playing an important role in the activities can you get an award.

C.Whoever takes part in the activities can get an award.

D.An award is prepared for anyone who performs best in the activities.

4.From the sixth paragraph we can learn that _____.

A.it costs much more to build a college than to buy a house.

B.the costs of studying at college are much more than staying at home.

C.the costs of sending a child to college are much more than buying a house.

D.it is difficult for parents to send a child to college.

 

1.A 2.C 3.C 4.C 【解析】 试题分析: 本文属于说明文。话题为学生努力与成绩之间的关系。学生们普遍认为他们应该获得好的成绩,原因是花了很多努力去学习。 1. 考察主旨大意。根据第一段They believe students are owed a good grade simply because they put a lot of effort into a class.可以得出本文的话题是讨论学生努力了是否就应该获得好成绩,故选A。 2. 考察细节理解。根据第二段第二句But 66 percent agreed that a professor should consider effort and not just the quality of a student's work when deciding grades. 可以得出大多数学生不同意老师给成绩的时候应该考虑努力,不仅仅是作业的质量。故选C。 3. 考察推理判断。根据第四段最后一句Social critics like to say that in children's activities these days everyone gets an award just for trying, so no one will feel rejected.社会批评家喜欢说在儿童的活动中,只要努力了,就应该获得回报,故选C。 4. 考察推理判断。根据倒数第三段最后一句These days, college can cost more than a house. 可以推断出如今,大学费用超过了一栋房子,故选C。 考点:考察说明文阅读。
复制答案
考点分析:
相关试题推荐

I used to have a friend that was diagnosed with terminal cancer, and the news that he might only live up to six months was a great shock to him, his family, and his friends.However, in spite of the serious illness, he was initially determined to look into all available treatments that might cure or extend his life.I think that when you find yourself in such situations, you tend to look up every possible way for hope of saving your life.

With months going on and his health grew worse, I noticed an unexpected change in attitude that came over him.He had also been a happy person with a cheerful personality, but rather than give in to discouragement and self-pity, he took comfort in God and humanity.His talks focused on others rather than himself, and he spoke of the afterlife as something he was prepared for, believing that his concerned ancestors, including his mother and father, were there waiting for him.

In the last few months, weeks, and days of his life, he was kindly cared for by family, friends, his loving wife, who looked after both his physical and emotional needs, and workers from a local hospice (安养院) came to the home to regulate his medication and provide any other needed support.He didn't complain about his fate, and he willingly allowed others to serve him.Indeed, one might think why God allows death and suffering in our world, but for me, such experiences taught me to value family more and kindness for others.You often can't learn these important attributes in the lap of luxury, and perhaps, such an experience is the greatest and final gift the illness can give those left behind.

1.Which word can best describe the man's initial reaction as soon as he was diagnosed with cancer?

A.Astonished.           B.Annoyed

C.Terrified.            D.Confused.

2.What did the man do after he first learned of his illness?

A.He was operated on immediately.

B.He researched cancer treatments.

C.He retired from his job.

D.He felt sad, doing nothing.

3.What was the man's main source of comfort after several months with the disease?

A.His family and friends.

B.The care from others.

C.His doctors’ encouragement.

D.His belief in humanity.

 

查看答案

In my eyes, the most basic and powerful way to communicate with another person is to listen. Just listen. Perhaps the most important thing we ever give each other is our attention. And especially if it’s given from the heart. When people are talking,there’s no need to do anything but receive them. Listen to what they’re saying. Care about it. Most times caring about it is even more important than understanding it. Most of us don’t value ourselves or our love enough to know this. It has taken me a long time to believe in the power of simple saying “I’m so sorry,” when someone is in pain.

One of my patients told me that when she tried to tell her story people often interrupted to tell her that they once had something just like that happening to them. Her pain became a story about themselves. Eventually she stopped talking to most people. We connect through listening. When we interrupt what someone is saying to let them know that we understand,we move the focus of attention to ourselves. When we listen,they know we care.

I have even learned to respond to someone crying by just listening. In the old days I used to reach for the handkerchiefs,until I realized that passing a person a handkerchief  may be just another way to shut him down,to take them out of their experience of sadness. Now I just listen. When they have cried all they need to cry,they find me there with them.

This simple thing has not been that easy to learn. It certainly went against everything I had been taught since I was very young. I thought people listened only because they were too shy to speak or did not know the answer. But now I know that a loving silence often has far more power to heal than the kindest words.

1.What does the author value most in the communication with each other?

A.Deep understanding.

B.Attention from heart.

C.Saying “I’m sorry”

D.Doing nothing.

2.The woman patient stopped telling her story to most people because________.

A.she didn’t get enough respect from others

B.people often told her their own opinions

C.people couldn’t understand her sad situation

D.she was discouraged by being often interrupted

3.If you hand a handkerchief to someone crying,you may________.

A.stop him from letting out his sorrow

B.make him embarrassed

C.encourage him to continue to cry

D.hurt his feelings

4.Which of the following might be the author’s opinion about communication?

A. Just listen.  B.Keep silent.

C.Be careful.   D.Tell your own story.

 

查看答案

书面表达

本期校报英语专栏的话题是“Modern technology is changing our life”。请结合图片,为校报写一篇英语稿件。内容包括:

1. 描述图片的内容;

2. 分析图片中的现象;

3. 你的看法。

注意: 1. 词数120左右;

2. 可以适当增加细节,以使行文连贯。

满分5 manfen5.com

 

 

查看答案

短文改错

请修改下面的短文。短文中共有10处语言错误,每句中最多有两处。错误涉及一个单词的增加、删除或修改。

增加:在缺词处加一个漏字符号(∧),并在其下面写出该加的词。

删除:把多余的词用斜线(\)划掉。

修改:在错的词下划一横线,并在该词下面写出修改后的词。

注意:1. 每处错误及其修改均仅限一词;2. 只允许修改10处,多者(从第11处起)不计分。

It is well-known that good habits do us good all our life. Entered high school, I took delight in having fast food and often eat too much. In the end, I was so serious overweight that I suffered a lot from my awkward appearance. It made matters worse was the fact that my classmates made a fun of me at times. From now on, I made up my mind to avoiding snacks. In the meanwhile, I took off jogging to lose weight. To my surprise, it was not long until I did succeed in creating my new appearance. Only then I start to appreciate the importance of developing a good habit.

 

查看答案

根据句意,汉语提示或所给单词,写出单词的正确形式.

1.The scientists have made a ________(有价值的)discovery recently.

2.China _______( 主办) the 29th Olympic Games in 2008.

3.I think getting a gold medal is the dream of every _______(compete).

4.They help you talk through your problems but they don’t give you any _______(solve).

5.Everything taken into _________ (考虑),its practical.

6.My brother chose Germany for our holiday destination, but_______(personal)Id prefer  to go to Spain.

7.Illegally parked cars will be ________(移走)  by traffic police.

8.After much _________(讨价还价), the shop owner agreed to cut down the price by 20%.

9.How much did the guy ________( 索价) you to fix your 3G mobile phone?

10.Shes very _______(敏感的)to her pupils need for encouragement and knows when

to praise them.

 

查看答案
试题属性

Copyright @ 2008-2019 满分5 学习网 ManFen5.COM. All Rights Reserved.