满分5 > 高中英语试题 >

Like lots of other girls and boys,when L...

Like lots of other girls and boys,when Lisa Cao was a kid,she used to watch the Olympics. “I always wanted to be good at sport and I found athletic potential in my body”, the New York City citizen tells her friends. But there was no sport available so she took up piano lessons. Then,at the age of 15,she decided to drop the lessons and put her athletic potential to the test with running. At age 18,Lisa Cao ran her first-ever marathon in New York City. And now,the 27-year-old  has 54 marathons (26. miles) and ultramarathons (100miles) under her belt.

What does it take to be an ultramarathoner? A lot of devotion,even when difficulties occur sometimes. “Making time for running is really hard when life is so busy,” she says. “There’s a big work-life balance that I have to keep. I have to wake up earlier on the weekends. And oh,the potential for excuses! With NYC’s wild winters as of late,it’s easy to blame the weather,roll over in bed and put off a solid run. I have a fix for this,though,” she says. “Cute clothes. With the horrible weather, I bought cute clothes as motivation to run and actually wear them.

While she’s training during low season in the winter,Lisa Cao tries to run a “base” of 20 to 30 miles per week to stay prepared. During high season in the spring and summer,she’ll run around 30 to 40 miles,but she also gets a lot of quality miles from her races.

1. When did Lisa Cao run her first marathon?

A. At the age of 27.

B. When she was 15 years old.

C. Three years after she began running.

D. Nine years after she dropped her piano lessons.

2. What made Lisa Cao have the desire of joining in sports?

A. Being different from other kids of her age.

B. Wanting to join in the Olympics.

C. Having no interest in piano lessons.

D. Having athletic potential.

3.Why does Lisa Cao buy beautiful clothes in terrible weather?

A. To have a better sleep.

B. To motivate herself to keep running.

C. To protect herself from any harm.

D. To save time for further training.

4.Where is the text probably taken from?

A. A sport website

B. A science book.

C. A college poster

D. A football magazine.

 

1.C 2.D 3.B 4.A 【解析】 试题分析:本文属于人物介绍类文章。 为了考验自己的潜力,Lisa Cao不仅参加了马拉松比赛,还参加了超级马拉松比赛, 1.C 考察推理判断。根据第一段第四句和第五句Then,at the age of 15,she decided to drop the lessons and put her athletic potential to the test with running. At age 18,Lisa Cao ran her first-ever marathon in New York City.可以推断出 第一次参加马拉松比赛是在开始跑步后的三年,故选C。 2.D 考察细节理解。 根据第一段第四句Then,at the age of 15,she decided to drop the lessons and put her athletic potential to the test with running. 用跑步来测试其潜力,故选D。 3.B 考察细节理解。根据第二段最后一句With the horrible weather, I bought cute clothes as motivation to run and actually wear them.可以得出本题答案B。 4. 考察文章出处。根据文章开头Like lots of other girls and boys,when Lisa Cao was a kid,she used to watch the Olympics.以及最后一段第一句While she’s training during low season in the winter,Lisa Cao tries to run a “base” of 20 to 30 miles per week to stay prepared.可以得出本文是介绍Lisa Cao,是属于运动话题,故选A。
复制答案
考点分析:
相关试题推荐

Pure Yoga (菩尔瑜伽)is devoted to serving the yoga community in Asia and beyond,offering a wide variety of classes such as Hatha Yoga,Hot Yoga,Yin Yoga Vinyasa,etc. Our yoga classes are offered and taught by nearly 200 professional yoga teachers. Private Yoga is also available for learners of all levels. Pure Yoga constantly invites world-known teachers to lead guest teacher workshops.

Class Booking

Class bookings can be made 2 days in advance of the class. It is important that you book your class in advance since some classes are more heavily attended than others.

We also limit our class sizes so that they are not overcrowded. If a class you wish to take is full, we will place you on the wait list and inform you of an opening as soon as possible. To create the best experience for yourself and others,please follow these guidelines:

No talking

The yoga studio is a silent room. Please do not talk while in the studio and studio corridors(走廊).

No eating

Do not eat in the studio.

No shoes

Remove your shoes before entering the practice rooms. Keep your shoes in your locker (寄存柜).Shoe lockers are also available for rental.

No mobile phones

Turn your mobile phones off or to “vibrate”(震动)mode. Do not take phones into the practice rooms.

Personal Belongings

Daily lockers are not for overnight use. Locks from any daily lockers that are kept overnight will be cut.

1.Who will teach general learners yoga?

A. favorite yoga teacher.

B. professional yoga teacher.

C. world-known yoga teacher.

D. private yoga teacher.

2.When should you book your class?

A. One month ahead of time.

B. Two months ahead of time.

C. Two days ahead of time.

D. One day ahead of time.

3.In the practicing room,you can_____ .

A. keep your shoes in the locker

B. wear any shoes you like

C. talk with your friends on the phone

D. eat some snacks if you are hungry

 

查看答案

假设你是红星中学高三(1)班的学生李华。下面四幅图描述了你们学校去年十二月邀请其他学校的学生参加“圣诞晚会”的过程。请根据图片的先后顺序,适当增加细节,为校刊“英语园地”写一篇短文。词数不少于60。

满分5 manfen5.com

 

Last December, our school celebrated Christmas with students from our neighboring schools.

_____________________________________________________________________________

_____________________________________________________________________________

_____________________________________________________________________________

 

查看答案

假设你是高三(1)班的学生李华。你的英国朋友Chris八月份来北京度假,来信向你咨询如何更好地体验中国文化。请你根据以下提示回信。

1、参观景点,比如长城、颐和园等;

2、欣赏传统艺术:如京剧、中国剪纸等;

3、品尝美食,比如饺子、北京烤鸭等。

注意: 1、词数不少于50;

2、可适当增加细节,以使行文连贯;

3、开头和结尾已给出,不计入总词数。

Dear Chris,

_____________________________________________________________________________

_____________________________________________________________________________

_____________________________________________________________________________

Yours,

Li Hua

 

查看答案

根据短文内容,从短文后的七个选项中选出能填入空白处的最佳选项。选项中有两项为多余选项。

A Good Nights Sleep

When the morning sun looks in through your bedroom window, do you jump out of bed? 1.    An adequate amount of sleep can make the difference between a great day and a terrible one!

A good nights sleep doesnt just happen. You need to prepare for it. 2.  First, go to bed at the same time every day, and get up at the same time. If you havent gotten a good nights sleep, dont oversleep the next morning. Get up at your regular time. Sleeping late for just a couples of days can change your body clock to a different cycle. You dont want that if you have a set daily schedule.

Also, avoid big meals at night.   3.  Your stomach works hard to digest those fatty foods, and that may keep you up.

Your body produces a chemical called melatonin (褪黑色素) that helps you sleep. Light affects the amount of melatonin your body makes.   4. So at night turn off your TV and computer. Also, dont read from a backlit electronic equipment like an IPad. Some scientists think that the light from those stops your body from making melatonin. So turn those screens off at least an hour before bedtime.

Maybe you cant sleep or you wake up in the middle of the night.   5.  Get up and do something relaxing elsewhere. Then go back to bed when you feel asleep again. If you worry a lot, make a list of things you need to do the next day. Do that an hour before bed. That way you get your worrying out of the way before you go to bed.

After a good nights sleep, youll be able to face a new day.

A. Dont just lie in bed.

B. You can have three meals a day.

C. Or do you roll over and complain?

D. Various experts have given tips to help.

E. Your TV and computers might affect your sleep.

F. It produces more in the evening and less in the daytime.

G. Eating heavy, rich food within two hours of bedtime can keep you awake.

 

查看答案

Take That Tiger Mom

In the ongoing battle between Tiger Moms, French Mamas, and everyone else who wants to know what is the best way to raise their kids, a new study adds evidence that the extreme Tiger-style may do more harm than good.

Authoritarian parents are more likely to end up with disrespectful children with violent behaviors, the study found, compared to parents who listen to their kids with the goal of gaining trust.

It was the first study to look at how parenting styles affect the way teens view their parents and, in turn, how they behave.

The study considered three general styles of parenting. Authoritative parents are demanding and controlling while also being warm and sensitive to their childrens needs.

Authoritarian parents, on the contrary, are demanding and controlling without the appearance of caring, attachment and receptiveness. They take a my way or the highway approach to their kids.

Permissive parents, the third group, have warm and receptive qualities, but they set few boundaries and carry out few rules.

Using data on early 600 kids from an ongoing study of middle school and high school students in New Hampshire, researchers from the University of New Hampshire were able to find my way or the highway parenting with more violent behaviors like robbery, drug-taking, and attacking someone else with the intention of hurting or killing.

Firm but loving parenting, on the other hand, led to fewer lawbreakers. Permissive parenting, surprisingly, didnt seem to make much of a difference either.

To explain the link between parenting style and behavior in kids, the researchers suggested that what matters most is how reasonable kids think their parents power is. This sense comes when kids trust that their parents are making the best decisions for them and believe that they need to do what their parents say even if they dont always like how their parents are treating them.

When kids respect the power of their parents, the researchers reported in the journal of Adolescence, their behavior is better. Previous research has also linked firm but caring parenting with kids who have more self-control and independence.

When children consider their parents to be the reliable figure, they trust the parents and feel that they have a duty to do what their parents tell them to do, said lead researcher Pick Trinkner. This is very important as the parent doesnt have to rely on a system of rewards and punishments to control behavior and the child is more likely to follow the rules when the parent is not physically present.

1.Tiger Moms and French Mamas are mentioned in the passage to _______.

A. give an example of authoritarian parenting

B. show the advantage of parenting

C. compare two types of parenting

D. introduce the topic

2.According to the research, what kind of parenting style is likely to cause childrens criminal behaviors?

A. Caring parenting.          B. Permissive parenting.

C. Authoritarian parenting.   D. Authoritative parenting.

3.Which of the following probably belongs to the action of the permissive parents?

A. Allowing the kids to stay up late at weekends as the kids like.

B. Beating the kids if the kids dont follow their instructions.

C. Listening to the kids request and giving their demands.

D. Setting some rules and checking the kids behaviors.

4.According to the passage, children are more likely to obey the rules when _______.

A. their parents listen to them totally

B. they believe in and accept their parents

C. their parents are sensitive to their needs

D. their parents demand and control their behaviors

 

查看答案
试题属性

Copyright @ 2008-2019 满分5 学习网 ManFen5.COM. All Rights Reserved.