满分5 > 高中英语试题 >

阅读下面短文,从短文后各题所给的四个选项(A、B、C和D)中,选出可以填入空白处...

阅读下面短文,从短文后各题所给的四个选项(ABCD)中,选出可以填入空白处的最佳选项,并在答题卡上将该项涂黑。

Our family raises sled dogs(雪橇狗). In ________Mom and Dad take people driving in a dog sled, and it’s super fun!

When the dogs were born, I was so ________ .That’s when I saw my favorite—little Jip. Every   ________ I had, I put little Jip in my arms. I carried him around and played with him, not just because it’s fun to ________  dogs. Getting them used to human touch makes a  ________ sled dog, Dad says.

When Jip was eight weeks old, he got his first  ________ .All he had to do was________ wearing a light leash to get used to the   ________  of pulling something behind him.

When he was ten weeks old, I started ________  Jip to come when he was called. It was ________ time to try out a harness(挽具)around his body. The harness can be a little heavy, ________ we left it on for just a short time each day.

________ , I put Jip ’s harness on him at mealtime. I ________ him to a heavy chair. And I placed his ________ just far enough away so that when he ate, he had to pull on the line.

The dogs________  fast! When they were four months old, we tied old shoes to their harnesses. ________ wolves, sled dogs like to run after anything that’s moving such as a rabbit. We started teaching the  ________ “On by!” That means leave the rabbit alone! A sled dog must stay on the trail(路线).

Jip won’t be fully grown and ready to pull a heavy sled ________   he’s almost two years old. But now that he’s nine months old, he’s ________  enough to go on short runs with the big dogs. Dad says that maybe next winter I can ________ in the sled when Jip goes on practice runs. I can’t wait!

1.A. spring       B. summer              C. autumn        D. winter

2.A. proud       B. excited            C. nervous       D. shy

3.A. chance      B. choice              C. promise      D. suggestion

4.A. look after   B. play with          C. deal with      D. bring up

5.A. pet          B. strong              C. guide        D. good

6.A. job          B. trip                C. house        D. prize

7.A. get up      B. fight back          C. move around   D. stop by

8.A. thought      B. feel               C. fear         D. Use

9.A. advising     B. allowing          C. teaching     D. helping

10.A. never       B. just                C. even           D. also

11.A. for         B. so                  C. or             D. once

12.A. Later     B. Finally           C. Luckily       D. First

13.A. showed      B. took                C. tied          D. sent

14.A. toy       B. food                C. leash        D. harness

15.A. changed   B. grew               C. ran           D. worked

16.A. Against    B. Except              C. Before        D. Like

17.A. order      B. method              C. story         D. talk

18.A. and        B. but                 C. until          D. Unless

19.A. quiet       B. clever              C. careful        D. big

20.A. wait        B. ride                C. sing           D. continue

 

1.D 2.B 3.A 4.B 5.D 6.A 7.C 8.B 9.C 10.D 11.B 12.A 13.C 14.B 15.B 16.D 17.A 18.C 19.D 20.B 【解析】 试题分析:本文讲述怎样驯化雪橇狗的 1.D 考察名词词义。根据本段第一句作者家人饲养雪橇狗,因此可知在冬天,作者父母带人乘坐狗拉的雪橇,很有趣,故选D。spring:春天;泉水。 2.B 考察形容词词义。根据第二段第三句I put little Jip in my arms,每看到小狗,都会抱在怀里,因此可知作者对于雪橇狗的出生很兴奋,故选excited,选B。 3.A 考察名词词义。只要有机会,都会把小狗抱在怀里,故选chance,chance:机会,可能性;promise:承诺,诺言;suggestion:建议,故选A。 4.B 考察动词短语。作者会抱着狗到处走,和它一起玩,其原因不仅仅是和狗玩有趣,而是使其成为优秀的雪橇狗,故选play with:和…玩耍; deal with:处理;bring up:抚养,提出,呕吐。,故选B。 5.D 考察形容词词义。根据本句Getting them used to human touch让狗狗习惯跟人接触是为了成为更好的雪橇狗,故选good,guide:向导,故选D。 6.A 考察名词词义。根据本段第二句All he had to do,可以得出小狗得到的第一份工作,故选A。 7.C 考察动词短语词义。小狗的最初的工作是拖着皮带四处走动,使其习惯后面拖着东西,故选C。 move around:四处走动;get up:起床;fight back:反抗;stop by:顺便拜访。 8.B 考察名词词义。小狗的最初的工作是拖着皮带四处走动,使其习惯后面拖着东西,故选B。feel:感觉;thought:想法;fear:恐惧;use:使用。 9.C 考察动词词义。根据本段可知,作者训练雪橇狗的经历,因此用teach,故选C。 10.D 考察副词词义。当狗十周大的时候,开始教小狗学会主人的呼唤,同时也是尝试在小狗身上配上挽具的时候了,因此选also,故选D。 11.B 考察连接词用法。分析前后两个句子,挽具有点重,因此每天只能在小狗身上带短时间,因此为因果关系,故选B。 12.A 考察副词词义。通过上下文可知,文章主体是训练雪橇狗的过程,因此是之后,故选A。 later:之后,后来。 13.C 考察动词词义。根据文章可知,需要给小狗加重,因此把小狗与一把重的椅子系在一起,让其拖动,故选C。 tie …to:把…系在…; 14.B 考察名词词义。根据本文后半部分when he ate, he had to pull on the line.,可以得出,作者把小狗的食物放的更远,因此小狗在吃东西的时候,能够拖着挽具,故选B。 15.B 考察动词词义。小狗长得很快。故选B。 16.D 考察介词词义。跟狼一样,雪橇狗也喜欢追逐移动的动物,故选D。 17.A 考察名词词义。因此作者紧接着开始教雪橇狗下命令,故选A。 order: 命令,订单。 18.C 考察连接词。当小狗两周岁的时候,雪橇狗基本上已经成熟了可以拉动沉重的雪橇,因此选until,故选C。 19.D 考察形容词词义。因为小狗九个月了,小狗可以足够大的跟随成年的狗一同拉动雪橇,因此选big,选D。 20. 考察动词词义。作者父亲说下一个年头,作者能够坐着雪橇,让小狗训练,因此选乘坐(ride),故选B。 考点:考察生活经历类文章阅读。
复制答案
考点分析:
相关试题推荐

根据短文内容,从短文后的选项中选出能填入空白处的最佳选项,选项中有两项为多余选项。

Bedrooms

Bedrooms are very important. In fact, you spend one third of your life in yours. This means that your probably don’t want a boring bedroom. You will not want a bedroom full of so many things that you can’t get to your bed, or that is painted in your least favorite color. 1.________

When you are designing a bedroom and you don’t know what to do with some space in the corner, you may want to see if you can fit in a desk or a small sitting area. 2.________ You might want to fill this space to get some more storage space or have somewhere to have some privacy.

Furniture is not the only thing to consider when you design your bedroom. 3.________If you aren’t sure what to do, just keep your walls and furniture white, and make sure that little things are also in the same style.

4.________ You can put up dry erase boards, chalkboards, and pictures to give your room some style. You may also want to put in a bedside table. Those are great ways to show others some of your favorite photos and lovely toys. Finally, try to find something that adds energy and life to your bedroom. 5.________

A. You also need to consider color.

B. You could also put in a bookshelf to create space.

C. Besides, you might have some wall space to use up.

D. This means you will need to plan out your bedroom.

E. Don’t choose a heavy, large bed for a small bedroom.

F. Of course, plants help a lot and they can also keep the air clean.

G. If you love to read in bed, a small bedside table probably won’t work.

 

查看答案

The way we cook is important. In many countries, the two sources of heat used for cooking are natural gas or electric stoves. The World Health Organization(WHO) warns that millions of people are dying every year from indoor air pollution. The WHO finds that poor cooking, heating and lighting technologies are killing millions of people each year.

Indoor air pollution results from the use of dangerous fuels and cook stoves in the home. WHO officials say nearly three billion people are unable to use clean fuels and technologies for cooking, heating and lighting. And they say more than seven million people die from exposure to indoor or outdoor air pollution each year. Of that number, the WHO says about 4.3 million people die from household air pollution given off  by simple biomass(生物燃料)and coal stoves.

These findings show that the home use of poisonous fuels is to blame for many of these deaths. These fuels include wood, coal, animal waste and so on. Carlos Dora is Coordinator in the WHO’ s Department of Public Health, Environmental and Social Determinants of Health. He says people should not use unprocessed coal and kerosene(煤油)fuel indoors. He says opening a window or door to let out the harmful air will not correct the situation. It will only pollute the outdoors. “New technologies and clean fuels can rid people of this problem.”

The United Nations found that more than 95 percent of families in sub-Saharan Africa depend on solid fuels for cooking. It says huge populations in India, China and Latin American countries, such as Guatemala and Peru, are also at risk.

Nigel Bruce is a professor of Public Health at the University of Liverpool. He says researchers are developing good stoves and other equipment to burn fuels in a more efficient way.“There are already many technologies for clean fuels available now. An effective and reasonably low-cost ethanol(酒精)stove that is made by Dometic (a Sweden-based company)is now being tested out. Another interesting development is electric induction stoves.” In India, you can buy an induction stove for about $8. And in Africa you can buy a solar lamp for less than $1.

1.How is Paragraph 2 mainly developed?

A. By making classifications.    B. By listing numbers.

C. By following time order.      D. By describing a process.

2.According to Carlos Dora, what is the best solution to indoor air pollution?

A. People should use an effective air cleaner.

B. People should use new technologies and clean fuels.

C. People should open a window or door to let out the harmful air.

D. People should prevent themselves from being exposed to harmful air..

3.What can we learn from the passage?

A. Most of the deaths from indoor pollution are in developing countries.

B. Burning solid fuels can help limit indoor air pollution .

C. People can buy ethanol stoves made by Dometic in India.

D. There are already two technologies for clean fuels available for use.

4.Which would be the best title for the passage?

A. The way we cook is changing.

B. Cause of indoor air pollution.

C. The development of electric stoves.

D. Indoor air pollution kills millions each year.

 

查看答案

That woman carried a new blanket over her arm. Wordlessly, she gave it to me.

“Is it finished?” I asked.

She shook her head. “No. It is ready,” she replied. I handed her the money and took the blanket.

“It is beautiful, so skillfully woven(编织), I said to my mother. “But what did she mean when she said it was not finished? How can it be ready if it is not finished?”

“I will tell you later,” my mother said, “but first I will take you to the Navajo village.”

We went down to the village. A group of young men were making sand pictures. We walked through the whole village, watching the different things the people were doing.

It was not until that evening that my mother finally explained the Navajo woman’s words.

“Did you notice anything about the things the people were making?” my mother asked.

“What should I have noticed?” I looked at her and asked.

“Each thing the Navajo make has one small part that is not complete. The designs in their sand pictures are often not perfectly done, for example---the line of a circle may not quite close. If you look carefully at your blanket, you will probably find a stitch(一针)missing.”

I took the blanket off, but it looked as perfect as any design could be. Then suddenly, I noticed that sure enough a stitch was missing!

“But why do the Navajo intentionally leave some tiny part unfinished?” I asked.

“They believe that when anything is completed or finished, it means the end has come--it will not be perfect until then. Then too, with a circle, they believe that they must leave a pathway for the bad spirits to run away and the good spirits to come in. So, often, they do not make the line close.”

1.The blanket the author received_____ .

A. was poorly woven.

B. made her think a lot.

C. cost her a lot of money.

D. was finished, but not ready.

2.Why was the author shown around the village?

A. To buy more things made by the Navajo.

B. To make friends with some of the Navajo.

C. To have a deeper understanding of the Navajo.

D. To look for the woman who sold her the blanket.

3.Which of the following may the Navajo believe?

A. A stitch in time is very important.

B. Life only becomes perfect when you die.

C. He who makes no mistake is a perfect man.

D. You must always try to make your life complete.

4.What’s the main idea of the text?

A. The Navajo are good at making things.

B. The Navajo are brave and hard-working.

C. A blanket tells a lot about the Navajo culture.

D. Skills are needed to do business with the Navajo.

 

查看答案

In the last 30 years, the Make-A-Wish Foundation has granted nearly 300,000 wishes worldwide to children battling life-threatening illnesses, throwing light on worlds darkened by diseases and bringing hope to children and their families.

With a foreword(序)by Make-A-Wish cofounder Frank Shankwitz, Once Upon A wish shares the wishes and stories of eight children. These families generously invite us into their worlds, allowing us to become part of their darkest moments, their unimaginable realities, their greatest hopes, deepest fears, and unbelievable successes.

Experience the story of Katelyn, a little girl, becoming a medical marvel(奇迹)after lighting all the odds stacked against her and making it her life-long goal to raise $3 million for St. Jude Hospital; read about a wheelchair-bound boy, Garrett, giving the gift of mobility to disabled Cambodian men and women; cheer for a little boy, Dakota, who collects millions of pennies each year to help others fight the disease he once fought. Become inspired and forever-changed by the generosity, hope, courage, and optimism of these children and their families and experience the power of two words - I wish.

Once Upon A Wish is a celebration of hope, revealing how wishes-come-true can become motivators and cherished gifts that will last a lifetime.

Price: $9.99

Where to download: Available on the iPhone , iPad , iPod touch, and Mac.

Category: Biographies & Memoirs

Published: Mar 05, 2013

Publisher: BenBella Books, Inc.

Seller: The Perseus Books Group, LLC

Print Length: 352 Pages

Language: English

1.We can learn that the Make-A-Wish Foundation____.

A. was set up in the early 1990s.

B. was set up to help poor people all over the world.

C. aims at helping severely sick children fulfill their wishes.

D. mainly offers free treatment to severely sick children.

2.What is Once Upon A Wish mainly about?

A. The history of the Make-A-Wish Foundation.

B. Wishes and stories of eight children.

C. Some children's experiences of helping others.

D. Frank Shankwitz's personal experiences with some children.

3.Dakota spends the money he collects in helping____.

A. to set up St. Jude Hospital .

B. people infected with AIDS.

C. disabled Cambodians move around .

D. those who are fighting the same disease as he once had.

 

查看答案

Dear Jorge,

Are you enjoying your break from school? My family are now in Sacramento, California. We are here paying a visit to visit to my aunt Gloria. We have been to the California State Capital Building, the nature center, and the zoo. I have seen many interesting things, but one stands out above the rest. This morning we drove from my aunt’s home to Calistoga to see California’s Old Faithful Geyser(老忠实泉). I had read about it in my book, Sightseeing in California; Where You Should Go.You have probably heard of Old Faithful, the geyser father north in Yellowstone National Park. This California geyser is sometimes called“ Little Old Faithful.”

When we arrived California’s Old Faithful was only a calm pool of water. The geyser didn’t look very deep. What’s the big deal?” I wondered. As I turned, I saw some steam rising from the water. Before I knew it, there was hot water shooting up about 60 feet into the air. We could not believe our eyes! It continued for almost three minutes.

Aunt Gloria told me that the water came from an underground river. She also said that the water temperature was about 95. This water can sometimes shoot 170 feet into the air.

My aunt said that other geysers around the world reach hotter temperatures and shoot water even higher than California’s Old Faithful Geyser. I’d love to learn more about this geyser and other geysers in different countries when I get home. I’ll see you soon!

Your friend,

Bennetto

1.According to the text, Bennetto ___________.

A. visited his aunt Gloria by himself.

B. had never heard of Old Faithful Geyser.

C. thought nothing of Old Faithful Geyser at first.

D. flew all the way from Sacramento to Calistoga.

2.The water Bennetto saw high in the sky _____________.

A. disappeared at once.    B. was too hot to touch.

C. came from a deep sea.   D. was 170 feet in height.

3.What was expressed in Bennetto's letter?

A. Anger     B. Doubt     C. Courage    D. Excitement

4.Bennetto wrote the letter mainly to_____________.

A. talk about his holiday experiences.

B. ask Jorge to visit Old Faithful Geyser.

C. express his thankfulness to Aunt Gloria.

D. give Yellowstone National Park some advice.

 

查看答案
试题属性

Copyright @ 2008-2019 满分5 学习网 ManFen5.COM. All Rights Reserved.