满分5 > 高中英语试题 >

That woman carried a new blanket over he...

That woman carried a new blanket over her arm. Wordlessly, she gave it to me.

“Is it finished?” I asked.

She shook her head. “No. It is ready,” she replied. I handed her the money and took the blanket.

“It is beautiful, so skillfully woven(编织), I said to my mother. “But what did she mean when she said it was not finished? How can it be ready if it is not finished?”

“I will tell you later,” my mother said, “but first I will take you to the Navajo village.”

We went down to the village. A group of young men were making sand pictures. We walked through the whole village, watching the different things the people were doing.

It was not until that evening that my mother finally explained the Navajo woman’s words.

“Did you notice anything about the things the people were making?” my mother asked.

“What should I have noticed?” I looked at her and asked.

“Each thing the Navajo make has one small part that is not complete. The designs in their sand pictures are often not perfectly done, for example---the line of a circle may not quite close. If you look carefully at your blanket, you will probably find a stitch(一针)missing.”

I took the blanket off, but it looked as perfect as any design could be. Then suddenly, I noticed that sure enough a stitch was missing!

“But why do the Navajo intentionally leave some tiny part unfinished?” I asked.

“They believe that when anything is completed or finished, it means the end has come--it will not be perfect until then. Then too, with a circle, they believe that they must leave a pathway for the bad spirits to run away and the good spirits to come in. So, often, they do not make the line close.”

1.The blanket the author received_____ .

A. was poorly woven.

B. made her think a lot.

C. cost her a lot of money.

D. was finished, but not ready.

2.Why was the author shown around the village?

A. To buy more things made by the Navajo.

B. To make friends with some of the Navajo.

C. To have a deeper understanding of the Navajo.

D. To look for the woman who sold her the blanket.

3.Which of the following may the Navajo believe?

A. A stitch in time is very important.

B. Life only becomes perfect when you die.

C. He who makes no mistake is a perfect man.

D. You must always try to make your life complete.

4.What’s the main idea of the text?

A. The Navajo are good at making things.

B. The Navajo are brave and hard-working.

C. A blanket tells a lot about the Navajo culture.

D. Skills are needed to do business with the Navajo.

 

1.B 2.C 3.B 4.C 【解析】 试题分析: 本文介绍作者的一次经历介绍Navajo的文化和世界观。Navajo有在纺织品上留下最后一针的习俗,并且在最后,作者知道了其习俗的原因。 1.B 考察推理判断。根据第四段第二句But what did she mean when she said it was not finished? How can it be ready if it is not finished?”可以得出作者收到的毯子让他思考了很多,故选B。 2.C 考察推理判断。根据第五段 “I will tell you later,” my mother said, “but first I will take you to the Navajo village.”以及第七段It was not until that evening that my mother finally explained the Navajo woman’s words.可以推断出其母亲的意图,故选C。 3.B 考察推理判断。根据最后一段They believe that when anything is completed or finished, it means the end has come--it will not be perfect until then. Navajo人相信任何东西完成了就意味着结束,因此可推断出Navajo人相信人只有死了的时候才完美,故选B。 4. 考察主旨大意。 根据第四段第二句But what did she mean when she said it was not finished? How can it be ready if it is not finished?”以及倒数第二段But why do the Navajo intentionally leave some tiny part unfinished?” I asked.可以归纳出本文的大意讲述Navajo的文化习俗。 考点:考察文化介绍阅读。
复制答案
考点分析:
相关试题推荐

In the last 30 years, the Make-A-Wish Foundation has granted nearly 300,000 wishes worldwide to children battling life-threatening illnesses, throwing light on worlds darkened by diseases and bringing hope to children and their families.

With a foreword(序)by Make-A-Wish cofounder Frank Shankwitz, Once Upon A wish shares the wishes and stories of eight children. These families generously invite us into their worlds, allowing us to become part of their darkest moments, their unimaginable realities, their greatest hopes, deepest fears, and unbelievable successes.

Experience the story of Katelyn, a little girl, becoming a medical marvel(奇迹)after lighting all the odds stacked against her and making it her life-long goal to raise $3 million for St. Jude Hospital; read about a wheelchair-bound boy, Garrett, giving the gift of mobility to disabled Cambodian men and women; cheer for a little boy, Dakota, who collects millions of pennies each year to help others fight the disease he once fought. Become inspired and forever-changed by the generosity, hope, courage, and optimism of these children and their families and experience the power of two words - I wish.

Once Upon A Wish is a celebration of hope, revealing how wishes-come-true can become motivators and cherished gifts that will last a lifetime.

Price: $9.99

Where to download: Available on the iPhone , iPad , iPod touch, and Mac.

Category: Biographies & Memoirs

Published: Mar 05, 2013

Publisher: BenBella Books, Inc.

Seller: The Perseus Books Group, LLC

Print Length: 352 Pages

Language: English

1.We can learn that the Make-A-Wish Foundation____.

A. was set up in the early 1990s.

B. was set up to help poor people all over the world.

C. aims at helping severely sick children fulfill their wishes.

D. mainly offers free treatment to severely sick children.

2.What is Once Upon A Wish mainly about?

A. The history of the Make-A-Wish Foundation.

B. Wishes and stories of eight children.

C. Some children's experiences of helping others.

D. Frank Shankwitz's personal experiences with some children.

3.Dakota spends the money he collects in helping____.

A. to set up St. Jude Hospital .

B. people infected with AIDS.

C. disabled Cambodians move around .

D. those who are fighting the same disease as he once had.

 

查看答案

Dear Jorge,

Are you enjoying your break from school? My family are now in Sacramento, California. We are here paying a visit to visit to my aunt Gloria. We have been to the California State Capital Building, the nature center, and the zoo. I have seen many interesting things, but one stands out above the rest. This morning we drove from my aunt’s home to Calistoga to see California’s Old Faithful Geyser(老忠实泉). I had read about it in my book, Sightseeing in California; Where You Should Go.You have probably heard of Old Faithful, the geyser father north in Yellowstone National Park. This California geyser is sometimes called“ Little Old Faithful.”

When we arrived California’s Old Faithful was only a calm pool of water. The geyser didn’t look very deep. What’s the big deal?” I wondered. As I turned, I saw some steam rising from the water. Before I knew it, there was hot water shooting up about 60 feet into the air. We could not believe our eyes! It continued for almost three minutes.

Aunt Gloria told me that the water came from an underground river. She also said that the water temperature was about 95. This water can sometimes shoot 170 feet into the air.

My aunt said that other geysers around the world reach hotter temperatures and shoot water even higher than California’s Old Faithful Geyser. I’d love to learn more about this geyser and other geysers in different countries when I get home. I’ll see you soon!

Your friend,

Bennetto

1.According to the text, Bennetto ___________.

A. visited his aunt Gloria by himself.

B. had never heard of Old Faithful Geyser.

C. thought nothing of Old Faithful Geyser at first.

D. flew all the way from Sacramento to Calistoga.

2.The water Bennetto saw high in the sky _____________.

A. disappeared at once.    B. was too hot to touch.

C. came from a deep sea.   D. was 170 feet in height.

3.What was expressed in Bennetto's letter?

A. Anger     B. Doubt     C. Courage    D. Excitement

4.Bennetto wrote the letter mainly to_____________.

A. talk about his holiday experiences.

B. ask Jorge to visit Old Faithful Geyser.

C. express his thankfulness to Aunt Gloria.

D. give Yellowstone National Park some advice.

 

查看答案

假设你即将参加你校主题为“Preparing Myself for College Life”的英语演讲比赛。请根据提示写一则简短的英语演讲稿。构想一下你的大学生活和你打算怎么做来适应大学生活。内容要点应包括:

1. 确定新的学习目标;

2. 学会独立生活

3. 参加各种活动;

4. 处理好与同学的关系。

注意:1. 短文的内容要连贯、完整;

2. 数:100 左右(开头己给出的单词不计入单词总数)。

Preparing Myself for College Life

Hello, everyone! My college life is right around the corner and I’m getting ready for it.

_______________________________________________________________________________

_______________________________________________________________________________

_______________________________________________________________________________

Thats all. Thank you!

 

查看答案

短文改错:

假如英语课上老师要求同学们交换修改作文,请你修改你同桌写的以下作文。文中共有10处语言错误,要求你在错误的地方增加、删除或修改某个单词。

增加:在缺词处加一个漏字符号(∧),并在其下面写上该加的词。

删除:把多余的词用斜线(﹨)划掉。

修改:在错的词下划一横线,并在该词下面写上修改后的词。

注意:1. 每处错误及其修改均仅限一词;2. 只允许修改10处, 多者(从第11处起)不计分。

Mr. Smith had a 8-year-old son named Tony, who enjoyed listening to music very much. So he bought a piano to Tony, hoping that he can become a famous pianist one day. The little boy put her heart into practising the piano day after day and seemed enjoy every minute of it. However, half a year later, he told his father that he was tiring of practising the piano. Heard this, Mr. Smith said, “Tony, it is one thing to be fond of listen to music, and it is another thing to perform skillful by yourself. You can never play the piano well even if you don’t practise more.”

 

查看答案

阅读下面材料,在空白处填入适当的内容(不多于3个单词)或括号内单词的正确形式。温馨提示:请将答案写在答题卷上

I wanted to do something special for my 15-year-old son, who has always been a perfect boy. He worked all summer to earn enough money to buy __1._(he) a new racing-bicycle instead of asking for money from me. Then he spent hours and hours on it. I loved my son so much __2.__I bought him a pair of sunglasses and gloves. When my son rode the racing-bicycle with them, he looked very cool. He dreamed _3.__ taking part in a race and winning.

On November 10th, my birthday, when I went to the kitchen to start the milk and bread in the morning, I found  __4.__  beautiful guitar on the table, beside which was a card, __5.__(say), “Happy birthday to my wonderful mother.” I was surprised and then began to sob. I remembered once I __6.__(joke) to my family that I wanted to learn playing the guitar to make my life colorful. I had __7._(forget) it, but my son remembered. He took it __8._(serious), and bought me one  as a birthday gift. When I wondered __9.__ my son could buy this expensive gift, soon I realized that my son had sold his racing-bicycle _10.__(get) me the guitar.

 

查看答案
试题属性

Copyright @ 2008-2019 满分5 学习网 ManFen5.COM. All Rights Reserved.