满分5 > 高中英语试题 >

It’s so difficult to follow the ups and ...

It’s so difficult to follow the ups and downs of a 2-year-old. One moment he’s beaming and friendly; the next he’s sullen(愠怒的)and weepy, often for no apparent reason. These mood swings, however, are just part of growing up. They are signs of the emotional changes taking place as your child struggles to take control of actions, impulses, feelings and his body.

At this age, your child wants to explore the world and seek adventure. As a result, he’ll spend most of his time testing limits, his own, yours and his environments. Unfortunately, he still lacks many of the skills required for the safe accomplishment of everything he needs to do, and he often will need you to protect him.

When he oversteps a limit and is pulled back, he often reacts with anger and frustration, possibly with a temper tantrum (发脾气). He may even strike back by hitting, biting and kicking. At this age, he doesn’t have much control over his emotional impulse (冲动). So his anger and frustration tend to erupt suddenly in the form of crying, hitting or screaming. It’s his only way of dealing with the difficult realities of life. He may even act out in ways that unintentionally harm himself or others. It’s all part of being 2.

It’s not uncommon for toddlers to be angels when you’re not around, because they don’t trust people enough to test their limits. But with you, your toddler will be willing to try things that may be dangerous or difficult, because he knows you’ll rescue him if he gets into trouble.

Whatever protest pattern he has developed around the end of his first year will probably persist for some time. For instance, when you’re about to leave him with a sitter, he may become angry and throw a tantrum in anticipation (预想) of the separation. Or he may cry and cling to you. Or he could simply become subdued and silent. Whatever his behavior, try not to overreact by scolding or punishing him. The best tactic(策略) is to reassure him before you leave that you will be back and, when you return, to praise him for being so patient while you are gone. Take comfort in the fact that separations should be much easier by the time he’s 3 years old.

1.The “ups and downs” (Para. 1) of a 2-year-old refers to ________.

A. his falling down and standing up

B. his successes and failures in doing things

C. his good and bad traits

D. his mood swings

2.A 2-year-old still lacks all of the following EXCEPT _____________.

A. signs that express his emotional changes

B. skills necessary for accomplishing certain things

C. control over his emotional impulses

D. good methods of dealing with the difficult realities of life

3.Which of the following is true?

A. A 2-year-old doesn’t know how to express his anger and frustration.

B. A 2-year-old often intentionally harms himself or others.

C. A 2-year-old depends on his parents to do everything new and challenging.

D. A 2-year-old trusts his parents more than other people

4.When a mother is about to separate with her baby, she’d better __________.

A. leave without the baby’s knowledge

B. make the baby subdued and silent

C. comfort the baby that she’ll be back soon

D. ignore the baby’s reactions

 

1.D 2.A 3.D 4.C 【解析】 试题分析:文章讲的是情绪波动只是孩子成长的一部分,孩子不会相信除了父母之外的任何人。孩子3岁的时候,分离应该容易得多。 1.D词义猜测题。根据第一段第二句、三句These mood swings, however, are just part of growing up. They are signs of the emotional changes taking place as your child struggles to take control of actions, impulses, feelings and his body.然而这些情绪波动只是成长的一部分。他们是发生的情绪变化的迹象因为你的孩子努力控制行动,冲动,感觉和他的身体。故选D。 2.A推理判断题。根据第一段第三句They are signs of the emotional changes taking place as your child struggles to take control of actions, impulses, feelings and his body. 他们是发生的情绪变化的迹象因为你的孩子努力控制行动,冲动,感觉和他的身体。故选A。 3.D推理判断题。根据第四段第一句It’s not uncommon for toddlers to be angels when you’re not around, because they don’t trust people enough to test their limits. 当你不在周围,让幼儿成为天使这并不罕见的,他们不信任别人来测试他们的极限。故选D。 4. 考点:考查教育类阅读
复制答案
考点分析:
相关试题推荐

书面表达

在英语课堂上,你喜欢你的老师上课时只用英语,还是英语汉语兼用?请你围绕“How do you prefer your English classes to be taught? In English only, or in both English and Chinese?”这个话题,写一篇100-120词的英语短文。

注意:1.只选择一种授课形式;2.请以具体事例阐述你选择的理由。

命题、校对 高三备课组

 

查看答案

短文改错

During the summer holidays, I thought I should do anything meaningful instead of touring. So I got a job at fast food restaurant and worked there for a cleaner. I worked 7 hours a day for three week. The job was hard and boring and seemed endless, it made me so tired that I nearly left it halfway. Therefore, I stuck to it with determination. Every day I start off for work early in the morning and got to home late in the evening. Finally, I finished the job before the new school term began. Now, I understand that labor means. I consider it a successful experience, which is worth remembered forever.

 

查看答案

单词拼写

1.While there is no r______ on foreign entries at the film festival, those that win are in the minority.

2.Having been away from home for one and a half years, she was d______ to see her little girl, hoping she could be home in no time.

3.Jin Mao Tower has fire and life systems that allow people to save themselves rather than waiting for others to come to their r______.

4.If you want to improve your spoken English, you need to s______ every opportunity to speak.

5.It is u______ acknowledged that people cannot succeed or achieve their targets without a strong will and persistence.

6. After seeing children die of malaria(疟疾) in Hainan Island, Tu Youyou decided to c______ her life to the research.

7.The weather is c______ in London and rain is probable at any moment.

8.R______ from nearly 200 countries have gathered in South Africa for a U.N. conference on climate change.

9.Investigators have a______ enough evidence to put that thief in jail for many years.

10.Sally d______ stayed behind after work so as to spend some time alone with him, even though she had finished all her work.

 

查看答案

下面文章中有5处(第15小题)需要添加小标题。请从以下选项(A、B、C、D、E和F)中选出符合各段意思的小标题,并将答案写在答题纸的相应位置。选项中有一项是多余选项。

A. Adjust mental attitudes

B. Be willing to communicate

C. Pay attention to safety issues

D. Adapt to new learning methods

E. Make and stick to learning plans

F. Develop self-motivation for learning

Tip for Chinese Students Studying Abroad

As living conditions in China are getting better, parents who want their children to have a bright future invest large sums of money to send their children to study abroad. However, there are countless difficulties that students have to face and solve when they study abroad. Therefore it is necessary for Chinese overseas students to be aware of certain things to which they must pay attention.

1.______

Safety issues before and after studying abroad have been one of the focuses of parents. However, all experts consider psychological preparation as the most important thing for students studying abroad to consider. They believe that students must have a clear picture of their position and know that they are going abroad to study and receive training and not for leisure. And they should not have the opinion that everything abroad is good and all things from China are bad. Students should prepare themselves for the differences.

2.______

Chinese students have got accustomed to the domestic exam-oriented education style that is completely different from the more open foreign education mode. They will face changes in the educational system while studying abroad. So students should learn about the differences between the domestic and foreign education styles and try to find more solutions to adjusting to the open education in order to be well prepared for their overseas studies both mentally and practically.

3.______

Students should ask related teachers to help make plans consistent with their practical condition. There should be both macro and detailed learning plans. Macro learning plans require students to hold on to the primary direction of their overseas studies and detailed learning plans require them to arrange learning content for each course and semester. After the plan is made, they should strictly keep to them. Otherwise, the plan will have no effect.

4.______

As Chinese students are not familiar with the place and people, and have no relatives by their sides, the first feeling they will feel is loneliness, which makes it especially important to learn to develop relationships with people around them. They may meet all kinds of fascinating people abroad. They should go out of their way to be friendly and strike up conversations. The most important thing is to pluck up enough courage to open your mouth and talk with others. Foreigners really like children of this kind and are willing to help them.

5.______

Foreign children are used to learning by themselves in or after class, but Chinese children are used to teacher-centered education. Guided and supervised by parents and teachers, Chinese students don’t have much learning space. They may score high in exams, but they may lack independent learning skills and tend to be in a state of passive learning. So the most basic thing that children need to know is that studying abroad requires that they should adapt to overseas studies as soon as possible and try their best to learn actively and independently.

 

查看答案

Bit by bit, the sand dust that fills the sky is dying down. The blue sky and the burning sun once again hang over the desert.

He is on the road, driving his beat-up yellow cab. The sides of the road are littered with damaged vehicles. Masses of smoke in the distance tell him that a war is being dragged on throughout his country.

It’s a fine day despite the choking heat. Not a breath of wind is blowing.

A group of vehicles are traveling towards him, carrying many passengers. The scene reminds him of the market days in this country when crowds of trucks transport folks to the markets; the only difference is, this time, they are not trucks, but tanks, carrying foreigners, guns in hand. He stares at them. They stare back. So they pass by one another.

“The damned war!” he whispers bitterly. Two days ago, a bomb fell on the market in front of his house, destroying nearly everything in sight. He survived by luck. He decided then and there that he would give up this cab business. This will be his final run. After this, he will leave this place together with his wife and children.

“Shala and my children, we’ll soon meet each other again, after I’m done here.” He turns his head to take a glance at a photo of his wife and children. The glass on the frame is broken, but their smiles in the picture do not fail to provide him with the only comfort that he has.

Shortly he arrives at a checkpoint. Tanks sit by the side of the road, the sight of which sends a marked coldness through his backbone. A bunch of soldiers armed to the teeth stand by. A foreign soldier signals him to stop. He calms himself down and pulls over. During the past few days, nearly no civilian(平民)vehicles come out of the capital city, his car being the only one on roads.

A few foreign soldiers come up to him, one, two, three, four, five. The leader bends over to have a look at the old car, then at him. “Where do you come from and where are you going?” With a smile on his face, he answers with a broken speech in the tongue that the soldier can understand, “Sir, I come from the capital. I’m leaving that place because it is a very dangerous place to be, with the war and everything.”

While talking, he hands a cigarette over to the soldier, then lights it up for him.

“When will the war end?” he asks.

“It won’t take long. We’ll soon give all of you in the capital the true freedom.” The soldier breathes a deep mouthful. He seems to have spotted the photo in the car, “The cigarette is not bad at all. Are those your wife and kids? I have two of my own, roughly the same age.”

“Oh, yes, they are mine and they are constantly on my mind. They left the city a bit earlier, and I’m on my way to be reunited with them. Perhaps I’m never coming back. Driving a cab around during war times is too dangerous. I’m giving up the business.” He looks at the soldier, still smiling.

“After we overthrow your dictator(独裁者), you won’t have that to worry about. You can come back and pick up your life again.” The soldier is leaning on the door of the car. It is perhaps the first time in many days that he has seen a happy face among the local people. It cheers him up.

“Maybe, but I have to go to see my family. If you would pay us a visit, my wife will prepare a good meal for all of you. Come with me. This is going to be my last business run and I won’t even charge you.

“Can’t make it. We’re on duty. Give our regards to your wife and kids.” The soldier is a bit excited, thinking maybe quite some locals have open arms for them after all. “Oh, yes, I almost forgot. The south is battle-infected. Where is your family?”

Still smiling, he picks up the broken picture frame, presses a kiss on the photo, then turns around, staring into the eyes of that soldier, not quite himself from excitement, and the other foreign soldiers holding guns. Words drop out of his lips slowly but firmly:

“Paradise.”

Perhaps the last thing he sees is the confused, fearful, twisted expression on the face of that soldier, and the cigarette end dropping from his fingers.

Then he pushes the button.

1.What is this passage mainly about?

A. A cruel war going on in the country.

B. A brave defender of the country.

C. A cab driver’s last business run.

D. A moving talk between a civilian and a soldier.

2.According to the passage, the man’s wife ______.

A. has already been killed by the bomb

B. must be the only comfort to the man

C. is really good at cooking local food

D. has managed to escape to another city

3. Why does the man keep smiling while talking to the soldier?

A. To show his kindness.

B. To satisfy the soldier.

C. To hide his true feeling.

D. To express his happiness.

4.The underlined sentence “Come with me, this is going to be my last business run and I won’t even charge you” suggests that the man ______.

A. treats the soldier as his friend

B. wants to quit his cab business

C. offers a free ride to the soldier

D. intends to kill the soldier

5.Which of the following may best describe the feeling of the locals about the foreign soldiers?

A. Fear.    B. Hate.    C. Disappointment.   D. Unconcern.

 

查看答案
试题属性

Copyright @ 2008-2019 满分5 学习网 ManFen5.COM. All Rights Reserved.