满分5 > 高中英语试题 >

阅读下面短文,从短文后各题所给的四个选项(A、B、C和D)中,选出可以填入空白处...

阅读下面短文,从短文后各题所给的四个选项(A、B、C和D)中,选出可以填入空白处的最佳选项,并在答题卡上将该项涂黑。

My son Joey was born with clubfeet (畸形足). The doctors told us that with treatment he would be able to walk normally    would never run very well. The first three years of his life were spent in    . By the time he was eight, you      he had a problem when you saw him walk.

The children in our neighborhood ran around as most children do during play, and Joey would    and play, too. We      told him that he probably wouldn’t be able to      as well as the other children. So he didn’t know.

In seventh grade he decided to go out for the cross country    . Every day he trained with the team. He worked harder and ran more than any of the others perhaps he     that the abilities that seemed to come      to so many others did not come naturally to him. Although the   team runs, only the top seven runners have the potential(可能性)to      points for the school. We didn’t tell him he probably would never      the team, so he didn’t know.

He      to run four to five miles a day, every day even the day he had a 103 degree fever. I was     , so I went to look for him after school. I found him running all alone. I asked him how he felt,    ,” he said. He had two more miles to go. The sweat       his face and his eyes were glassy from his fever. Yet he      straight ahead and kept running. We never told him he couldn’t run four miles with a 103 degree fever. So he didn’t know.

Two weeks later, the name of the team runners were       . Joey was number six on the list. Joey had made the team. He was only in seventh--the other six team members were all     .We never told him he shouldn’t     to make the team. We never told him he couldn’t do it, so he didn’t know. He just did it.

1.A. however        B. or               C. but              D. though

2.A. Attention     B. Development      C. circulation      D. treatment

3.A. wouldn’t know B. didn’t imagine   C. shouldn’t find D. couldn’t identify

4.A. keep just out  B. jump right in    C. stand only behindD. sit still away

5.A. never        B. generally        C. often            D. sincerely

6.A. Live          B. jump              C. Run              D. hope

7.A. competition    B. class            C. Game            D. team

8.A. meant         B. sensed            C. Showed           D. noticed

9.A. eventually     B. suddenly         C. Safely           D. naturally

10.A. entire        B. same              C. other            D. all

11.A. score         B. collect           C. pay              D. catch

12.A. join          B. enter             C. Make           D. keep

13.A. Liked         B. Continued         C. Hoped         D. aimed

14.A. moved          B. Excited           C. encouraged    D. worried

15.A. Never mind    B. Okay              C. Don’t worry   D. Sorry

16.A. ran down       B. came from        C. dropped off   D. came down

17.A. Stood         B. Looked           C. faced         D. glanced

18.A. made           B. Called           C. Designed       D. checked

19.A. sixth-graders B. seventh-graders   C. eighth-graders D. fifth-graders

20.A. Expect         B. fight             C. Avoid         D. refuse

 

1.C 2.D 3.A 4.B 5.A 6.C 7.D 8.B 9.D 10.A 11.A 12.C 13.B 14.D 15.B 16.A 17.B 18.B 19.C 20.A 【解析】 试题分析:文章讲述了一个天生有缺陷的孩子的故事。Joey的脚天生畸形,虽然手术后能够正常行走,但跑步却不太方便。Joey在上七年级时加入了越野队,通过不懈努力,Joey最终成为了队伍的一员。 1.C考查连词。A. however然而;B. or或者,否则;C. but但是;D. though 虽然。句子前后“he would be able to walk normally”和“would never run very well”是转折关系,Joey能正常走路,但不能像常人一样跑。However后需用逗号,故选C。 2.D考查名词辨析。A. Attention注意;B. Development发展;C. circulation发行,循环; D. treatment治疗,对待。句意:Joey出生后的三年是在治疗中度过的,故选D。 3.A考查时态。句意:在他八岁时,当你看到他,你将不会发现他有什么问题。When时间状语从句使用的一般过去时,主句用过去将来时,故选A。 4.B考查动词短语。根据“”可知,句意:。A. keep just out不让......进入;B. jump right in加入;C. stand only behind支持,置身事外;D. sit still away安静坐着。Joey would 24 and play, too作者的儿子也会加入进来,和其他孩子一起玩,故选B。 5.A考查副词辨析。A. never从不;B. generally大体上,一般;C. often经常;D. sincerely真诚地。根据“Joey would and play, too”可知,作者从未告诉Joey他的表现可能没有其他孩子好,故选A。 6.C考查动词辨析。A. live 生活;B. jump跳跃;C. run跑,经营;D. hope希望。根据本段第一句中的“ran around”可知,孩子们都在跑着玩,作者没有告诉自己的儿子他有可能不能正常跑步,故选C。 7.D考查名词辨析。A. competition竞赛;B. class班级,等级;C. game游戏,比赛;D. team团队。根据下句“Every day he trained with the team.”可知,Joey加入了一个团队,即越野队,故选D。 8.B考查。A. meant意味着,打算;B. sensed 感觉到,意识到;C. showed显示,展现;D. noticed注意到。句意:Joey也许意识到了自己先天不如他人有优势。根据perhaps可知,这知识作者的猜测,并不明显,因此不用notice,故选B。 9.D考查副词辨析。A. eventually最终;B. suddenly突然;C. safely安全地;D. naturally自然地。根据“did not come naturally to him”可知答案,这里指其他人天生具备的能力,而作者却不具备,故选D。 10.A考查形容词辨析。A. entire整个的,全部的;B. same 同样的;C. other其他的; D. all所有的。根据“only the top seven runners”可知,即使整个团队训练都很刻苦,但只有前七名有可能......,故选A。 11.A考查动词辨析。A. score得分;B. collect收集;C. pay支付; D. catch赶上,捉住。根据“only the top seven runners have the potential(可能性)to points for the school.”可知,只有前七名才有可能为学校得分,故选A。 12.C考查动词辨析。A. join参加,加入;B. enter 进入;C. make成为......一员,制作,使;D. keep保持。根据“We didn’t tell him he probably would never the team”可知,作者没有告诉儿子他可能进不了校队,根据最后一段“Joey had made the team.”可知答案,故选C。 13.B考查动词辨析。A. liked喜欢;B. continued继续;C. hoped希望;D. aimed瞄准,旨在。He to run four to five miles a day他一如既往地每天跑四五里地,故选B。 14.D考查形容词辨析。A. moved感动的;B. excited激动的;C. encouraged受到鼓舞的;D. worried担心的。根据“so I went to look for him after school”可知,作者去找Joey是因为作者担心他,故选D。 15.B考查交际英语。A. Never mind没关系;B. Okay好的;C. Don’t worry不要担心;D. Sorry对不起。I asked him how he felt, “ ,” he said. 作者问Joey感觉怎样,他说“很好”,故选B。 16.A考查动词短语。A. ran down减少,撞倒,逐渐损耗;B. came from来自;C. dropped off睡着,减少;D. came down下降,落下。The sweat his face汗水顺着脸颊流下来,故选A。 17.B考查动词辨析。A. stood矗立;B. looked看;C. faced面对;D. glanced瞥见。Yet he straight ahead and kept running.然而,他眼睛直视前方,继续奔跑起来,故选B。 18.B考查动词辨析。根据“”可知,句意:。A. made做,使;B. Called叫,打电话,称呼;C. designed设计;D. checked检查。the name of the team runners were .入选校队的成员名单被公布,故选B。 19.C考查名词辨析。A. sixth-graders六年级;B. seventh-graders七年级;C. eighth-graders八年级;D. fifth-graders五年级。根据“He was only in seventh”中的only可知,这里强调Joey的年龄没有其他人大,由此可知,其他六个人是八年级的,故选C。 20.A. expect期望,指望;B. fight战斗;C. avoid避免;D. refuse拒绝。We never told him he shouldn’t to make the team. 我们从未告诉Joey不要指望进校队。作者对Joey进校队不抱有希望,但没有告诉他,而是让他为之付出努力,故选A。 考点:故事类短文阅读
复制答案
考点分析:
相关试题推荐

根据短文内容,从短文后的七个选项中选出能填入空白处的最佳选项。选项中有两项

A major source of teen stress is school exams, and test anxiety is not uncommon. When you recognize your teen is under stress, how can parents help your teen stay calm before an exam?

Be involved. Parents need to be involved in their teen’s work. 1.   What they look for is your presence to talk, to cry, or simply to sit with them quietly. Communicate openly with your teen. Encourage your teen to express her worries and fears, but don’t let them focus on those fears.  Help them get organized.  2.  Together, you and your teen can work out a time-table in which she can study for what she knows will be on the test.

Provide a calm setting. Help your teen set up a quiet place to study and protect his privacy. Give them a nutritious diet. It is important for your teen to eat a healthy, balanced diet during exam times to focus and do her best. 3.  If this happens, encourage your teen to eat light meals or sandwiches. A healthy diet, rather than junk food, is best for reducing stress.

4.   Persuade your teenager to get some sleep and /or do something active when she needs a real break from studying. Making time for relaxation, fun, and exercise are all important in reducing stress. Help your teen balance her time so that she will feel comfortable taking time out from studying to spend time with friends or rest.

Show a positive attitude.   5.   Your panic, anxiety and blame contribute to your teen’s pressure. Make your teen feel accepted and valued for her efforts. Most importantly, reassure your teen that things will be all right , no matter what the results are.

A. A parent’s attitude will dictate their teen’s emotions.

B. Exam stress can make some teens lose their appetite.

C. They will only make the situation worse.

D. Encourage your teen to relax.

E. The best thing is simply to listen.

F. Help your teen think about what she has to study and plan accordingly.

G. Your teen may also make negative comments about themselves

 

查看答案

Northern Europeans spend a lot of time in their cold and cloudy winters planning their summer holidays. They are proud of their healthy color when they return home after the holiday. But they also know that a certain amount of sunshine is good for their bodies and general health.

In ancient Greece people knew about the healing(治疗) powers of the sun, but this knowledge was lost. At the end of the nineteenth century a Danish doctor, Niels Finsen, began to study the effect of sunlight on certain diseases, especially diseases of the skin. He was interested not only in natural sunlight but also in artificially (人造地) produced rays. Sunlight began to play a more important part in curing sick people.

A Swiss doctor, Auguste Rollier, made full use of the sun in his hospital at Lysine. Lysine is a small village high up in the Alps. The position is important: the rays of the sun with the greatest healing power are the infra-red (红外线的) and ultra-violet (紫外线的) rays; but ultra-violet rays are too easily lost in fog and the polluted air near industrial towns. Dr. Roller found that sunlight, fresh air and good food cure a great many diseases. He was particularly successful in curing certain forms of tuberculosis with his “sun-cure”.

There were a large number of children in Dr. Roller’s hospital. He decided to start a school where sick children could be cured and at the same time continue to learn. It was not long before his school was full.

In winter, wearing only shorts, socks and boots, the children put on their skis after breakfast and left the hospital. They carried small desks and chairs as well as their school books. Their teacher led them over the snow until they reached a slope which faced the sun and was free from cold winds. There they set out their desks and chairs, and school began.

Although they wore hardly any clothes, Roller’s pupils were very seldom cold. That was because their bodies were full of energy which they got from the sun. But the doctor knew that sunshine can also be dangerous. If, for example, tuberculosis is attacking the lungs, unwise sunbathing may do great harm.

Today there is not just one school in the sun. There are several in Switzerland, and since Switzerland is not the only country which has the right conditions, there are similar schools in other places.

1.According to the passage, when did sunlight begin to play a more important part in the treatment of disease?

A. From ancient times.

B. At the end of the nineteenth century.

C. Not until this century.

D. Only very recently.

2. Why are a Danish doctor and a Swiss doctor mentioned in the second and third paragraphs?

A. Because they both made use of sunlight to treat illness.

B. Because they were the first people who used sunlight for treatment.

C. Because they were both famous European doctors.

D. Because they used sunlight in very different ways.

3.Dr Roller set up a “sun-cure” school probably for the reason that _______.

A. most children could stay in his hospital

B. children could study while being treated

C. the school was expected to be full of pupils

D. the school was high up in the mountains

4.What can be inferred from the last paragraph of the passage?

A. “Sun-cure” schools are becoming popular everywhere.

B. Switzerland is the only country where “sun-cure” schools are popular.

C. Proper conditions are necessary for the running of a “sun-cure” school.

D. “Sun-cure” schools are found in countries where there is a lot of sunshine.

 

查看答案

I came to live here where I am now between Wounded Knee Greek and Grass Greek. Others came too, and we made these little grey houses of logs that you see, and they are square, It is a bad way to live, for there can be no power in a square.

You have noticed that everything an Indian does is in a circle, and that is because the Power of the World always works in circles, and everything tries to be round. In the old days when we were a strong and happy people, all our power came to us from the respectful circle of the nation, and so long as the circle was unbroken, the people were getting rich. The flowering tree was the living center of the circle, and the circle of the four quarters nursed it. The east gave peace and light, the south gave warmth, the west gave rain, and the north with its cold and strong wind gave strength and continuous power. This knowledge came to us from the outer world with our brief. Everything the Power of the World does is done in a circle. The sky is round, and I have heard that the earth is round like a ball, and so are all the stars. Birds make their nests in circle, for theirs are the same as ours. The sun comes forth and goes down again in a circle. The moon does the same, and both are round. Even the seasons form a great circle in their changing, and always come back again to where they were. The life of a man is a circle from childhood to childhood, and so it is in everything where power moves. Our places were like the nests of birds, and these were always set in a circle, the nations circle, a nest of many nests, where the Great Spirit meant for us to nurse our children.

But the Wasichus (Indian word for white people) have put us in these square boxes. Our power is gone and we are dying, for the power is not in us any more. You can look at our boys and see how it is with us. Where we were living by the power of the circle in the way we should, boys were men at twelve or thirteen years of age. But now it takes them very much longer to be full - grown.

1.According to the passage, the Indians _______.

A. dont have modern instruments in their homes

B. refused to move from round places

C. lived in round places, but were forced to live in square houses

D. lived in round places, but then decided to move into square houses

2.Two things being compared in the passage are _______.

A. the Indians past and present living conditions

B. the Indians past and modern beliefs

C. the Indians old and new power

D. people and nature

3.In the second paragraph the four quartersrefers to _______.

A. the four rooms of the Indians house

B. the four kinds of natural power

C. the four seasons

D. the four directions

4.According to the author, once the Indians moved into square houses, _______.

A. they had to move to other houses

B. boys took more time to grow into men

C. they forgot the old way of life

D. everyone was not happy

 

查看答案

Many immigrants(移民) to the United States find the decision to seek better lives for their families in America can have an unexpected and tragic consequence(后果). Deep differences with their children develop over language and culture.

Many immigrants arrive here without much education. Their kids soon gain language skills and also street smarts(生存技能) on how to live in America, leaving the parents at a disadvantage, Ileana , Roses, pastor of a Methodist church group operating in Virginia, said.

Not only that but they find they cannot relate to children who quickly absorb American culture, she said.

According to the US Census Bureau(人口调查局), the number of foreign born or first generation Americans reached 55 million last year, a record one in five of the total population.

A government survey of 922 immigrants in 2000 found that nearly 40 percent of those who had been in the United States for more than 15 years would still like to take English classes if they had the time.

Two thirds of low income households depended on their children for translation.

Psychologists(心理学家) and sociologists say parents can lose their position of authority(权威) in a family as a result and the effects of that can be far-reaching.

Children exposed to American pop culture that glorifies(颂扬) youth and sexuality(性感) often rebel when their parents try to impose the conservative values they brought with them.

Americanization erodes(侵蚀) all important aspects of parenting, said Richard Weissbourd, who teaches education at Harvard University.

I feel a part of me is dying with my children. They dont listen to my music. I have to play it on Sunday morning when they are not around, said an immigrant.

1.What troubles the immigrant parents most is ___________.

A. that they cant understand the English language

B. that they lose their position of authority in their families

C. that their children have lost sense of their own national values

D. how they can master the English language as soon as possible

2.From the passage we can infer that the population of the states at present is about____.

A. 275 million    B. 220 million

C. 255 million    D. smaller than 250 million

3.Which of the following is true according to the passage?

A. All the immigrants had expected the troubles they would meet before they went to the US.

B. Two thirds of immigrant families are low income households.

C. American culture shows a spirit against conservative social and cultural values.

D. American pop culture puts the immigrant families at a disadvantage.

4.Which of the following is probably the title of the report?

A. The Result of the US Census

B. The Differences Between Parents and Children in the US

C. The Troubles of the American Immigrants

D. Role Reversal(颠倒) Troubles Many Parents and Children

 

查看答案

The Man of Many Secrets — Harry Houdini — was one of the greatest American entertainers in the theater this century. He was a man famous for his escapes — from prison cells, from wooden boxes floating in rivers, from locked tanks full of water. He appeared in theaters all over Europe and America. Crowds came to see the great Houdini and his “magic” tricks.

Of course, his secret was not magic, or supernatural powers. It was simply strength. He had the ability to move his toes as well as he moved his fingers. He could move his body into almost any position he wanted.

Houdini started working in the entertainment world when he was 17, in 1891. He and his brother Theo performed card tricks in club in New York. They called themselves the Houdini Brothers. When Harry married in 1894, he and his wife Bess worked together as magician and assistant. But for a long time they were not very successful. Then Harry performed his first prison escape, in Chicago in 1898. Harry persuaded a detective to let him try to escape from the prison, and he invited the local newspapermen to watch.

It was the publicity(宣传) that came from this that started Harry Houdini’s success. Harry had fingers trained to escape from handcuffs and toes trained to escape ankle chins. But his biggest secret was how he unlocked the prison doors. Every time he went into the prison cell, Bess gave him a kiss for good luck and a small skeleton key, which is a key that fits many locks, pass quickly from her mouth to his.

Harry used these prison escapes to build his fame. He arranged to escape from the local prison of every town he visited. In the afternoon, the people of the town would read about it in their local newspapers, and in the evening every seat in the local theater would be full. What was the result? World-wild fame, and a name remembered today.

1.According to the passage, Houdini’s success in prison escapes depends on _______.

A. his special tricks and supernatural powers

B. his unusual ability and a skeleton key

C. his magic tricks and unhuman powers

D. his wisdom and magic tricks

2.In the fourth paragraph, the underlined word “this” refers to _______.

A. his first prison escape   B. the year 1898

C. the publicity             D. Harry Houdini’s success

3.It can be inferred from the passage that Houdini became famous _______.

A. in 1894          B. before he married

C. at the age of 17 D. when he was about 24

 

查看答案
试题属性

Copyright @ 2008-2019 满分5 学习网 ManFen5.COM. All Rights Reserved.