满分5 > 高中英语试题 >

It’s the dieting fashion that is sweepin...

It’s the dieting fashion that is sweeping the world, and encourages fasting (禁食) for two days of the week. But does it work?

People are starving themselves to lose weight, with a dieting trend known as the “fast diet” growing in popularity.

The method is also known as the 5:2 diet, and consists of eating normally for five days of a week and cutting calories to about 25 percent of normal intake during other two days. Men consume just 600 calories on the two fast days, while women are limited to 500 calories.

Notably, the two fasting days should not be back-to-back. The dieter should have at least one normal eating day in between.

In the best-selling book The Fast Diet: Lose Weight, Stay Healthy, and Live Longer with the Simple Secret of Intermittent (断断续续的) Fasting by Dr. Michael Mosley and Mimi Spencer, the two authors claim that the 5:2 diet not only promotes weight loss, but also benefits health, offering protection from disease, improved cognitive (认知的) function and increased lifespan.

The diet originated in the United Kingdom and became popular in the United States. Now, it is gaining popularity among the Chinese middle-class.

Zhong Minghui, who is 178 cm tall and used to weigh 100 kilograms, finds fasting effective in weight control. He works in the sales department of a trade company and used to drink and eat a lot after work. After sticking to the fasting diet for five months, he managed to lose about 20 kilograms.

“Actually I did not exactly rely on the 5:2 diet to lose weight. My fasting was more extreme. I almost completely cut off my supper every day and only ate some fruit. I also used an app to calculate the calories in the food I ate and was cautious of not eating any high-calorie food. I did about an hour’s aerobic exercise (有氧运动) every day. Fasting is definitely effective, but I think sports also help,” he says.

“I do not really believe that fasting is the magical cure-all (灵丹妙药), but my high blood sugar has improved,” he adds.

The US Academy of Nutrition and Dietetics says that although there is evidence that intermittent fasting diets may help prevent chronic disease, more research is needed.

Han Ting, a clinic nutritionist of Shanghai Tenth People’s Hospital, says that people who suffer diabetes (糖尿病) or eating disorders, pregnant women, kids, teens and frail seniors should not try fasting. She recommends a regular low-calorie diet, which is safer and less risky for health. When on a fasting diet, on the weekly fasting days, Han recommends low-fat, low-sugar, and low-protein food, such as vegetables, yogurt, non-fat milk, shellfish and fruits with high dietary fiber (食用纤维).

1.What does the underlined word “back-to-back” in paragraph 4 mean?

A. Continuous.          B. Different.

C. Vegetarian.         D. Fatty.

2.What can we infer from what Zhong Minghui said in paragraph 8?

A. He strictly relied on the 5:2 diet to lose weight.

B. He used an app to calculate how much sport he played.

C. Fasting and sports helped him a lot when he lost weight.

D. In order to lose weight he used to do gymnastic exercise.

3.What is the main idea of the last paragraph?

A. Han thinks people who suffer diabetes should try a fasting diet.

B. A clinic nutritionist says that it’s safer to have a low-calorie diet.

C. Han Ting recommends that everyone should have a fasting diet.

D. Hang Ting says only a fasting diet can help people keep healthy.

4.Which is the best title of the passage?

A. Fast diet                B. How to stay thin

C. Eating to stay healthy    D. The magical cure-all

 

1.A 2.C 3.B 4.A 【解析】 试题分析:节食风靡全球,并且人们一周两天不吃东西的节食方法风靡,但是这样节食时候真的有效呢? 1.A词义猜测题。根据短文Notably, the two fasting days should not be back-to-back. The dieter should have at least one normal eating day in between.可知这两个节食日不可以是连续的,节食者在这两个日子之间必须至少有一天要吃东西,故选A。 2.C推理判断题。根据I did about an hour’s aerobic exercise (有氧运动) every day. Fasting is definitely effective, but I think sports also help,可知运动和节食两者都对他的减肥有很大的帮助,故选C。 3.B段落大意题。根据短文 She recommends a regular low-calorie diet, which is safer and less risky for health. 可知这个医生认为低卡路里的饮食习惯更加健康,故选B。 4. 考点:考查社会现象类短文阅读
复制答案
考点分析:
相关试题推荐

More than 2.25 billion cups of coffee are consumed across the globe each day, and it’s likely that many taste bitter.

Now, a new study suggests that coffee fans can make their drink taste sweeter by simply changing the colour of their cups.

Scientists claim that blue and glass mugs, which are popular in some coffee shops, can reduce coffee’s bitterness, without any need for sugar, and that coffee drunk from white cups tastes the bitterest.

To prove their claims, the researchers invited 36 volunteers and used three different colored cups -- blue, white and transparent glass -- to do an experiment.

In the experiment, coffee consumed from the white cup was found to taste less sweet when compared to the other two colored cups, while the blue cup made the coffee taste the sweetest.

The scientists believe that the colour brown may be associated with coffee’s bitterness because coffee in a white cup appears the brownest and tastes the bitterest.

“Our study clearly shows that the colour of a coffee cup does influence the perceived (感受到的) taste and flavor of coffee,” said Dr George Doorn of Federation University Australia, “but the potential effects may be different between a one-time purchase and a return customer.”

“Anyhow, the effect of the colour of the cup on the flavor of the coffee suggests that café owners, baristas (咖啡师), as well as coffee cup manufacturers should carefully consider the colour of their cups, he added.

However, the idea that colour can alter the taste of food and drink is not new.

A study published last year revealed that red, strawberry-flavored mousse (慕斯蛋糕) served on a white plate was rated as 10 percent sweeter and 15 percent more flavorous than the same food presented on a black plate.

满分5 manfen5.com

 

1.What color of the cup can best reduce coffee’s bitterness without adding sugar?

A. Blue.      B. Brown.

C. White.     D. Transparent.

2.The scientists used ________ to do the experiment to prove their claims.

different brands of coffee

different colored coffee cups

several volunteers

several manufactures

A. ① ②           B. ② ③         C. ② ④       D. ③ ④

3.Why does coffee in white cups taste the least sweet?

A. Because white cups are not as beautiful as other cups.

B. Because white cups are better used to serve cakes.

C. Because white cups reduce the sugar in them.

D. Because white cups make coffee appear the brownest.

4.According to the article, which of the following statements is TRUE?

A. Black plates increase the sweetness of food and drink.

B. Strawberry-flavored mousse is 10 percent sweeter than coffee.

C. People consume more than 2.5 billion cups of coffee across the globe every year.

D. People can make coffee taste sweeter by changing the color of their coffee cups.

 

查看答案

On the eve of our daughters’ weddings, I gave both of them what I considered to be excellent marital advice: never leave your husband unsupervised (无人监督的) with pruning shears (修枝剪).

If only I had taken my own advice. I recently let my guard down. Thirty-some years of marriage can do that to a woman. Give a man pruning shears and electric trimmers (电动修剪器) and he will give new meaning to “armed and dangerous.”

One day earlier this year, my husband said that the crab apple tree was dead.

“Why do you think it is dead?” I asked.

“Look at it. There’s not a leaf on it.”

“There’s not a leaf on anything. It’s March,” I said.

“It looked sick last fall and with this bitter winter we had, I’m convinced it’s dead.”

The truth is he’s never liked the crab apple. Sure, it has beautiful blooms in the spring, but then it gets a disease, the leaves curl, and it drops those little apples that sit on the driveway.

Each passing week he pronounced the tree dead. Eventually I began to believe him. Though he agreed it would be a regrettable loss, there was a twinkle in his eye. He armed himself a couple of weeks ago and began trimming. A branch here, a branch there, a small limb, then a large limb. I watched and then decided to check the wood on some of the branches closer to the trunk. I broke one off and saw green.

The crab apple was not dead. It just hadn’t had time to leaf out. The tree was now falling to one side, but it was not dead. I would have told him so, but he had moved on to a maple. Once the man starts, he can’t stop. One trim leads to another.

“Please, stop!” I called.

He smiled and nodded, but he couldn’t hear because he had started the hedge (树篱) trimmers and was getting ready to fix a line of hedges.

Zip (飕飕声), zip, zip.

“What do you think?” he shouted.

“It’s supposed to be a privacy hedge; now all that will be private are our ankles.”

He started the trimmers again. “Stop!” I called, “Come back!”

“Why?” he shouted.

“You’re in the neighbor’s yard.”

1.By saying “if only I had taken my own advice.” the author means that _____.

A. she should have kept a closer watch on her husband

B. she feels regretful about her marriage after many years

C. she didn’t follow her own advice about pruning shears

D. she shouldn’t have given that marital advice to her daughters

2.We can learn from the article that the author’s husband ______.

A. has a great talent for gardening

B. had never used pruning shears before

C. mistook their crab apple tree for a maple tree

D. nearly ruined their neighbor’s garden

3.What does the article mainly talk about?

A. Why husbands shouldn’t be left to trim trees alone.

B. Why the author’s husband insisted on trimming their crab apple tree.

C. How the author has survived her “thirty-some” years of marriage.

D. How the author’s husband killed their crab apple tree.

4.What is the tone of the article?

A. Anxious.          B. Humorous.

C. Serious.          D. Critical.

 

查看答案

2015, the time has come for more creative China tours to be made, Shanghai Disney opens, more high-speed rail options. Insisting on high-quality services, we are proud to present our ever best-selling China tour packages, tour themes and the next popular destinations. Check out the optional activities and information making our Smart Travelers’ trips outstanding.

China Highlights’ most popular private tour. Our private guide, driver and car are available all times. You take the trip, we take the stress.

Day 1-2 In Beijing

Take a break on your arrival. Enjoy local people’s morning exercise at the Temple of Heaven before visiting the Great Wall, and then have a lifetime experience of visiting the Mutianyu section of the Great Wall on Day 2.

Day 3-4 In Xi’an

Still in Beijing in the daytime of Day 3. Visit the Forbidden City and the Tian’anmen Square to feel royal life in ancient China. After that pay a visit to hutongs which give full flavor of authentic experience. Catch a flight at night to Xi’an. Private guide and driver escort you to visit the highlights of Xi’an on Day 4.

Day 5-7 In Guilin/Yangshuo

Continue to see Xi’an and have more interacts with the local. Visiting a family in Xi’an and learning how to make different shapes of dumplings give you an unforgettable time. Take a plane at night and arrive at Guilin on Day 5. Get on board to enjoy essence of Guilin, the Li River cruise to Yangshuo. Cycle to villages and meet friendly local people and learn more about Chinese agriculture.

Day 8-10 In Shanghai

Private transfer from Yangshuo to Guilin airport. Shanghai guide and driver are waiting for you with smiling faces. Highlights of the city on Day 9 show you the future of China as the end of the trip. You have free time on the last day before taking an international flight.

Just let us know your travel style! We will then adapt this tour and create a unique quote based on your individual needs. For more information, please click here: http://www.chinahighlights.com/tour/.

1.How many night flights will the tourists take during this trip?

A. One.B. Two.

C. Three.D. None.

2.If a tourist is interested in Chinese food, which place will impress him/her most?

A. Beijing.B. Guilin.

C.  Xi’an.D. Shanghai.

3.Where can you find this passage?

A. In the newspaper. B. In a report.

C. In a textbook     D. On the Internet.

 

查看答案

假如你是李华,你班的留学生Charles即将结束三周的假期从美国返回。你想委托他为你代购一个剃须刀,作为生日礼物送给爸爸。请按照以下要求给他写一封电子邮件:

1.品牌:Gillette:  2.价格:30美元左右。  参考词汇:剃须刀shaver

注意: 1.词数100左右:

2.可以适当增加细节,以使行文连贯:

3.开头语和结束语已为你写好,不计入总词数。

Dear Charles,

_____________________________________________________________________________

_____________________________________________________________________________

_____________________________________________________________________________

Yours,

Li Hua

 

查看答案

短文改错(共10小题;每小题1分,满分10分)

假定英语课上老师要求同桌之间交换修改作文,请你修改你同桌写的以下作文。文中共有10

处错误,每句中最多有两处,错误仅涉及一个单词的增加,删除或修改。

增加:在缺词处加一个漏词符号(A),并在其下面写出该加的词。

删除:把多余的词用斜线(\)划掉。

修改:在错的词下划一横线,并在该词下面写出修改后的词。

注意:1.每处错误及其修改均仅限一词。

2.只允许修改10处,多者(从第11处起)不计分。

Tom’s parents are very diligent. His father is the kind of person who never gets boring. He is always doing repair jobs around the house. It’s never been the problem for him to repair a broken hairdryer and to make wooden shelves. He spends a lot time in his workshop, where he’s got a lathe and all his tools there. His mother likes to work in the garden. Her flower garden is the more beautiful one in our street. It always made her happy to harvest the fruit and vegetables, that she often uses for her second passion: cooking. She enjoys try new recipes, and she likes to bake either.

 

查看答案
试题属性

Copyright @ 2008-2019 满分5 学习网 ManFen5.COM. All Rights Reserved.