满分5 > 高中英语试题 >

When I was fifteen, I announced to my En...

When I was fifteen, I announced to my English class that I was going to write and illustrate my own books. Half the students sneered. The rest nearly fell out of their chairs laughing. “Don’t be silly, only geniuses can become writers,” the English teacher said, “And you are getting a D this term.” I was so humiliated(羞辱) that I burst into tears.

That night I wrote a short sad poem about broken dreams and mailed it to the Capri’s Weekly newspaper. To my astonishment, they published it and sent me two dollars. I was a published and paid writer. I showed it to my teacher and fellow students. They laughed. “Just plain dumb luck,” the teacher said. I tasted success. I’d sold the first thing I’d ever written. That was more than any of them had done and if it was just dumb luck, that was fine with me.

During the next two years I sold dozens of poems, letters, jokes and recipes. By the time I graduated from high school, with a C minus average, I had scrapbooks filled with my published work. I never mentioned my writing to my teachers, friends or my family again. They were dream killers and if people must choose between their friends and their dreams, they must always choose their dreams.

I had four children at the time, and the oldest was only four. While the children slept, I typed on my ancient typewriter. I wrote what I felt. It took nine months, just like a baby.

A month later Crying Wind, the title of my book, became a best seller, was translated into fifteen languages and Braille and sold worldwide. I appeared on TV talk shows. I traveled from New York to California and Canada on promotional tours. My first book also became required reading in native American schools in Canada.

People ask what college I attended, what degrees I had and what qualifications I have to be a writer. The answer is: “None.” I just write. I’m not a genius. I’m not gifted and I don’t write right. To all those who dream of writing, I’m shouting at you: “Yes, you can. Yes, you can. Don’t listen to them.” I don’t write right but I’ve beaten the odds. Writing is easy, it’s fun and anyone can do it. Of course, a little dumb luck doesn’t hurt.

1.Why did many students laugh after hearing what the writer said?

A. Because they didn’t like him

B. Because they wished he could be successful as a writer

C. Because their teacher laughed, too

D. Because they felt it impossible for him to succeed

2.When the writer graduated from high school, ___________.

A. he had become a famous writer

B. he had made progress in his studies

C. his classmates and teachers changed their attitudes towards him

D. he decided he wouldn’t become a writer

3.What stopped him telling others about his writing?

A. The characters in his story.   B. His teacher.

C. His early experience.          D. His parents.

4.What can we infer from the passage?

A. It is difficult for a person, who cares about what others say, to succeed.

B. It is important for a person to tell others what he wants to do.

C. It is necessary for a person, who wants to succeed, to take others’ advice.

D. It is impossible for an ordinary person to be a writer in the future.

5.Which of the following is the best title?

A. A famous writer      B. I Hate My Classmates and Teachers

C. I Never Write Right  D. A Genius Can Be a Writer

 

1.D 2.B 3.C 4.A 5.C 【解析】 试题分析:作者通过自己的亲身经历告诉我们:在实现梦想的道路上,不要听信别人的嘲笑和讽刺,要持之以恒,终会成功。 1.D 推理判断题 根据第一段中“Don’t be silly, only geniuses can become writers”可知老师和同学们都不相信他会成功。D项表述符合文意,故选D。 2.B推理判断题 根据第一段中“And you are getting a D this semester”和第三段中“By the time I graduated from high school, with a C minus average,”可知作者的学习成绩提高了。B项表述符合文意,故选B。 3.C 通读第一段和第二段可知,十五岁时,作者说自己要写书、画插图,老师和同学嘲笑他异想天开;当他把第一次发表的诗拿给老师和同学看时,又被说成是瞎猫碰到死耗子。作者的早期经历让他不对任何人提他的作品。C项表述符合文意,故选C。 4.A 推理判断题 根据最后一段的“Yes, you can. Yes, you can. Don’t listen to them”可知,作者认为,如果你听信了别人的嘲笑而放弃努力就不会成功,与A项的表述一致;B项和C项表述片面, D项表述与文意不符,故选A。 5.5】C 标题归纳题 根据最后一段的内容可知,作者不是天才,没有写作天分也不懂写作,但他就是这样坚持写,不理会别人的嘲笑,最终取得了成功。A项和D项表述偏离主题;B项与文意不符,故选C。 考点:考查日常生活类短文阅读
复制答案
考点分析:
相关试题推荐

One day, a well-known speaker was invited to give a lecture to an audience of 200. He started his lecture by      a $ 20 bill. He looked around the room, and asked, “Who would like this $20 bill?”     started going up.

He said, “I am going to     this $20 to one of you, but first, let me do this.” He crumpled up (揉皱) the 20-dollar bill. He then asked, “Who      wants it?” Still the hands were     in the air.

“Well”, he replied,“    I do this ?” And he dropped it on the     and started to step on it with his shoes. He picked it up. Now it was crumpled and      .

“Now, who wants it?” Still the hands went into the air.

“My friends, we have all learned a very     lesson. No matter what I did to the      , you still want it because it doesn’t decrease in    . It is still worth $20, with     we can buy what we need.

Many times in our lives, we are    , and trampled underfoot by the decision we     and the circumstances that come our way. We feel    we were worthless. But no matter what has happened or what may happen to us, you will never     your value. Dirty or clean, you are still priceless to those who do love you. The worth of our lives is determined not by      we do or who we know, but by who we are. You are    . Don’t ever forget it.”

If you     this lesson in mind, it will help you to      again when you fall. Each time it makes you grow much stronger.

1.A. holding up     B. picking up C. keeping up  D. bringing up

2.A. Chats  B. Voices  C. Hands  D. Talks

3.A. pass  B. give  C. show  D. lend

4.A. ever  B. even  C. also D. still

5.A. on  B. off  C. up D. out

6.A. What for      B. How come  C. What about  D. What if

7.A. floor  B. desk  C. shelf  D. dustbin

8.A. usable B. small C. dirty  D. old

9.A. meaningless    B. amazing  C. rare  D. valuable

10.A. money        B. paper C. book  D. card

11.A. shape        B. value  C. quality  D. size

12.A. which       B. what  C. that  D. whose

13.A. warned      B. pushed  C. dropped  D. reminded

14.A. prefer       B. receive C. face D. make

15.A. as though    B. even though C. if only  D. only if

16.A. take  B. lose  C. miss  D. win

17.A. how  B. what  C. where D. who

18.A. honest       B. wise C. young D. special

19.A. keep  B. forget  C. impress D. leave

20.A. stand up     B. put up  C. take up D. jump up

 

查看答案

--- Sweetheart! You will never believe this. I just won a car!

---________! I don’t believe it!

A. Cheer up          B. Good work

C. Good Heavens       D. That’s awful.

 

查看答案

It is said the factory is now __________ what it was.

A. as twice large as     B. twice the size of

C. twice as the size as   D. twice as larger as

 

查看答案

An excellent teacher is believed to be one who cares about his students but asks for nothing __________.

A. in turn            B. in short

C. in return      D. in general

 

查看答案

When residents(居民) learned on Wednesday that only one of the 13 workers trapped underground _________, they burst into tears.

A. had saved         B. had rescued

C. had died          D. had survived

 

查看答案
试题属性

Copyright @ 2008-2019 满分5 学习网 ManFen5.COM. All Rights Reserved.