满分5 > 高中英语试题 >

When he was a small boy, he had loved bu...

When he was a small boy, he had loved butterflies. Now a grown man with his first son to be born in a few weeks, he found      once again fascinated with a cocoon(茧).He had      it at the side of the park path. Somehow the twig(嫩枝)had been knocked from the tree and the cocoon had     undamaged and still woven to the branch.

As he had seen his mother do,he gently protected it by     it in his handkerchief and carried it home. The cocoon found a     home in a jar with holes in the lid. The man     it every day. One day, for the first time,the cocoon moved. He watched more closely and soon the cocoon was trembling with activity but nothing else     . The cocoon remained tightly glued to the twig and there was no     of wings.

Finally the shaking became so     ,the man thought the butterfly would die from the     .He removed the lid on the jar,took a sharp pen knife from his desk drawer and       made a tiny slit(切口)in the side of the cocoon. Almost immediately,one wing appeared and then outstretched the other. The butterfly was     !

It seemed to     its freedom and walked along the edge of the jar. But it didn’t fly. At first the man thought the   54  needed time to dry but time passed and still the butterfly did not     .

The man was worried and called up his neighbor who     high school science. He told the neighbor     he had found the cocoon,placed it in the mason jar, and the terrible trembling as the butterfly struggled to get out. When he     how he had carefully made a small slit in the cocoon,the teacher stopped him, “Oh, that is the     . You see,the struggle is what gives the butterfly the strength to fly.”

And so it is with us. Sometimes it’s the struggles in life that     us the most.

1.A. them      B. us   C. itself     D. himself

2.A. searched      B. raised  C. found  D. pulled

3.A. survived  B. appeared  C. existed    D. hidden

4.A. hanging  B. covering C. hiding  D. wrapping

5.A. awful   B. temporary  C. forever    D. luxurious

6.A. realized     B. noticed  C. watched   D. recognized

7.A. happened B. arose  C. helped   D. proved

8.A. scene   B. mark   C. signal    D. sign

9.A. nervous   B. strong  C. constant  D. weak

10.A. struggle  B. beat  C. quarrel   D. fight

11.A. confidently  B. finally  C. carefully   D. proudly

12.A. different     B. free  C. happy    D. alive

13.A. hate   B. share   C. desire     D. enjoy

14.A. wings  B. arms   C. feet    D. hands

15.A. bring up  B. get down  C. take off   D. come out

16.A. observed  B. invented   C. searched   D. taught

17.A. how   B. why  C. when     D. where

18.A. reported  B. described C. expressed  D. imagined

19.A. excuse  B. purpose   C. reason  D. evidence

20.A. strike   B. strengthen   C. trouble   D. impress

 

1.D 2.C 3.A 4.D 5.B 6.C 7.A 8.D 9.B 10.A 11.C 12.B 13.D 14.A 15.C 16.D 17.A 18.B 19.C 20.B 【解析】 试题解析:破茧成蝶的故事大家应该都很熟悉,本文主人公对此也颇为好奇,出于同情,他带回了一只幸存的茧,每天观察它,这只茧越来越弱的频率让主人公十分担忧,于是用小刀在茧的一侧划开了一道口,立刻便出来了一只蝴蝶,然而过了很久,蝴蝶还是不会飞。原来,正是破茧而出时的那股动力使得蝴蝶有力量飞行,现在失去了破茧的力量,蝴蝶便不会飞翔了。而我们人也是如此,在生活中,往往是挫折和困难给予了我们更大的力量。 1. 考查细节理解题。根据文章第一段“When he was a small boy, he had loved butterflies. Now a grown man with his first son to be born in a few weeks, he found once again fascinated with a cocoon(茧).”推测句意:当她还是一个小男孩的时候,他就很喜欢蝴蝶,现在一个他第一个孩子即将出世的成年人,发现自己再一次的对茧着迷。once again表明空白处为前文出现过的事物,只有这个人自己,故选D。 2. 考查词义辨析。A搜索,调查;B提高,抚育;C发现;D拉,牵引。根据前后文“He had it at the side of the park path”根据推测,it代指前文中的茧,可知空白处意为养。故选C。 3. 考查词义辨析。A幸存;B出现;C生存;D隐藏。根据前后文“ Somehow the twig(嫩枝)had been knocked from the tree and the cocoon had undamaged and still woven to the branch.”不知怎么得一个嫩枝从树上掉下敲打在茧上,茧却完好无损,仍然在织网。由此推测,茧被树枝砸到了,却没有被破坏,所以应是幸存下来,故选A。 4. 考查词义辨析题。A悬挂;B覆盖;C藏;D包装,裹住。根据前后文“As he had seen his mother do,he gently protected it by it in his handkerchief and carried it home. ”推测句意:像他妈妈以前做过的那样,他轻轻地把茧裹在自己的手帕中,然后带回了家。故选D。 5. 考查词义辨析题。A可怕的,极坏的;B暂时的,临时的;C永远;D奢侈的。根据前后文“The cocoon found a home in a jar with holes in the lid.”这只茧在找到了一个家,在一个瓶盖有洞的广口瓶中,主人公只是暂时收养这只茧,所以作者给茧安置的地方也是暂时的。故选B。 6. 考查细节理解题。A领悟到;B注意到,观察到;C看到;D认出,意识到。根据前后文“The man it every day”可以推测,主人公收养了这只茧,带回家后每天观察它的变化。故选C。 7. 考查推理判断题。A发生;B出现;C帮助;D证明。根据前后文“He watched more closely and soon the cocoon was trembling with activity but nothing else .”他更近地观察,很快发现这只茧开始颤动,根据but可知除了颤动,主人公没有观察到别的现象,所以可以推测没有别的事发生。故选A。 8. 考查词义辨析题。A场面,情景;B标志,记号;C信号;D迹象。根据前后文“The cocoon remained tightly glued to the twig and there was no of wings.”推测句意:这只茧还是保持原状,紧紧地缠绕着嫩枝,没有任何翅膀的迹象。主人公每天都观察它的变化,期待着它变成蝴蝶,但还没有发现任何长翅膀的迹象。故选D。 9. 考查词义辨析题。A紧张的;B强壮的;C连续的;D虚弱的。根据前后文“Finally the shaking became so ,the man thought the butterfly would die from the .”可知主人公以为蝴蝶会死掉,所以可以推测他看到的震动越来越弱。故选B。 10. 考查细节理解题。A挣扎;B敲击;C吵架;D打架。“the man thought the butterfly would die from the .”推测句意:这个人认为蝴蝶会因为无力挣扎而死掉。其他选项均不符合题意,故选A。 11. 考查词义辨析题。A自信地;B最后地;C仔细地;D骄傲地。根据前后文“He removed the lid on the jar,took a sharp pen knife from his desk drawer and 51 made a tiny slit(切口)in the side of the cocoon”推测句意:他将瓶盖移开,从桌子抽屉里拿出一把削笔刀,小心地在茧的一边划开一道小切口。故选C。 12. 考查细节理解题。A不同的;B免费的,自由的;C高兴的;D活着的。根据前文“Almost immediately,one wing appeared and then outstretched the other. The butterfly was !”几乎在同时,一只翅膀出现了,接着另一只也伸展出来,可见蝴蝶还活着,此处表示活着活着自由都符合语境,但根据后文第一句中的freedom可知此处应他们获得了自由。故选B。 13. 考查词义辨析题。A讨厌;B分享;C渴望;D享受。根据前后文“ It seemed to its freedom and walked along the edge of the jar.”蝴蝶沿着瓶子边缘走动,可以推测它很享受现在的自由,其它选项不服题意,故选D。 14. 考查细节理解题。A翅膀;B臂;C脚;D手。根据前后文“But it didn’t fly. At first the man thought the needed time to dry”蝴蝶不会飞,可以推测主人公会考虑到是翅膀的问题,句意:但它不会飞,开始这个人以为翅膀需要一些时间干燥。故选A。 15. 考查短语辨析。A提出,教育,养育;B下来,使沮丧;C起飞,脱下,离开;D出现,结果是,出版。“but time passed and still the butterfly did not .”推测句意:但是时间过去了,这只蝴蝶仍旧没有起飞,此处take off意同fly。故选C。 16. 考查细节理解题。A观察;B发明;C调查,研究;D教。根据前后文“The man was worried and called up his neighbor who high school science.”于是这个人非常担心,叫来了他的邻居,根据推测,他的邻居应该是高中的科学老师,故选D。 17. 考查细节理解题。“He told the neighbor he had found the cocoon,placed it in the mason jar, and the terrible trembling as the butterfly struggled to get out.”他叫来了他的邻居,希望教高中科学的邻居能够给他一些帮助,所以他把这件事的始末都告诉了邻居,所以应为告诉邻居他是如何发现、安置这只茧以及这只茧的行为。故选A。 18. 考查细节理解题。A报道;B描述;C表达;D想象。根据前后文“ When he how he had carefully made a small slit in the cocoon,the teacher stopped him”推测句意:当他讲到他如何仔细地在茧上划开一道口的时候,老师止住了他。可知他还在描述这件事的经过。故选B。 19. 考查词义辨析题。A借口,理由;B意图,目的;C原因;D证据。“the teacher stopped him, “Oh, that is the ”推测句意:老师止住了他,说道:天哪,这就是原因(蝴蝶不飞的原因),故选C。 20. 考查词义辨析题。A打击;B给予力量;C困难;D使印象深刻。根据最后一段“ And so it is with us. Sometimes it’s the struggles in life that us the most.”根据老师所说,蝴蝶正是靠破茧的力量飞行,可以推测句意:所以我们也是一样,有时候正是生活中的努力给予了我们最多的力量。故选B。 考点:考查记叙文阅读。
复制答案
考点分析:
相关试题推荐

The secret to losing weight isn’t just watching what’s on your plate; it’s also about watching what’s in your glass. Popular soft drinks, fruit juices,and energy drinks can be loaded with added sugars and carbohydrates that can damage your weight-loss strategy.1.

1.Water

We all know this one, but it’s important to remember that water is the single best choice for effective weight loss. Whether it’s still or sparkling, aim to make water, your go-to beverage choice.  2.Then try adding fresh lemon slices, lime, cucumber, and even a slice of tomato to add flavor without adding many calories.

2. Vegetable juice

Whether in a can bottled,or homemade,vegetable juice is an excellent way to get the fiber and nutrients your body needs to fuel your weight loss3. the veggies will keep you fuller longer and the tangy flavor will keep your taste buds happy.

3. Unsweetened tea

Green tea has been proven to help boost metabolism and speed up weight loss. Try it hot or iced with a bit of honey for a low-sugar sweet drink. 4.Both are filled with antioxidants,which can help rid your body of toxins.

4. Black coffee

A morning cup of joe or an afternoon iced coffee can help spur your weight loss by providing a boost of caffeine that suppresses hunger. Also, coffee has been shown to stimulate thermo genesis,which heats up the body and boosts metabolism. Just be careful about what you add to your coffee-stick to skim milk and very little sugar.

5.Skim milk

Milk is an excellent source of lean protein,vitamin D, and calcium that can help build your muscles and keep your bones strong.5. If you are feeling indulgent,add a little chocolate-low-fat. Chocolate milk is a great option for post-workout muscle recovery.

A. Think water is boring?

B. Don’t forget black and oolong teas,too!

C. To be honest, milk doesn’t cost too much.

D. Remember to drink several cups of water a day.

E. If you can find a low-sodium variety, even better.

F. Here are five tasty ways to drink up without packing on the pounds.

G. Opt for low-fat or skim milk for all of the vitamins without the added fat.

 

查看答案

If your preschoolers turn up their noses at carrots or celery, a small reward like a sticker(贴画) for taking even a taste may help get them to eat previously disliked foods, a UK study said.

Though it might seem obvious that a reward could encourage young children to eat their vegetables, the idea is actually controversial, researchers wrote in the American Journal of Clinical Nutrition. That’s because some studies have shown that rewards can backfire and cause children to lose interest in foods they already liked, said Jane Wardle, a researcher at University College London who worked on the study. Verbal praise, such as “Brilliant! You’re a great vegetable taster”, did not work as well.

The study found that when parents gave their small children a sticker each time they took a “tiny taste” of a disliked vegetable, it gradually changed their attitudes. The children were also willing to eat more of the vegetables—either carrots, celery, cucumber, red pepper, cabbage or sugar snap peas—in laboratory taste tests, the study said.

Researchers randomly assigned (分派) 173 families to one of these groups. In one, parents used stickers to reward their children each time they took a tiny sample of a disliked vegetable. A second group of parents used verbal praise. The third group, where Parents used no special vegetable-promoting methods, served as a “control”.

Parents in the reward groups offered their children a taste of the “target” vegetable every day for 12 days. Soon after, children in the sticker group were giving higher ratings to the vegetables—and were willing to eat more in the research lab, going from an average of 5 grams at the start to about 10 grams after the 12-day experience. The turnaround(转机) also seemed to last, with preschoolers in the sticker group still willing to eat more of the once-disliked vegetable three months later.

Why didn’t the verbal praise work? Wardle said the parents’ words may have seemed “insincere” to their children.

1.The purpose of writing the passage is _______ .

A. to explain why children hate to eat vegetables

B. to present a proper way of verbal praise to parents

C. to show the procedure of an experiment on children’s diet

D. to introduce a practical method of making children eat vegetables

2.The underlined word “backfire” in Paragraph 2 probably means “_______”.

A. produce an unexpected result

B. shoot from behind the back

C. make a fire in the backyard

D. achieve what was planned

3.Which of the following statements is true according to the passage?

A. Most children are born to dislike carrots or celery.

C. Oral praise works quite well in encouraging children to eat vegetables.

B. Children in the sticker group will never lose interest in eating vegetables.

D. It remains a question whether rewarding is a good way to get children to eat vegetables.

4.What can we learn from the last paragraph?

A. Children are difficult to inspire.

B. Parents should give up verbal praise.

C. Parents should praise their children in a sincere tone.

D. Children like rewards, not verbal praise.

 

查看答案

Online Money Earning

Yes you can earn money online without any investment or without anytime limit. I have many useful easy methods for earning easy money while we all spend our useful time on the Internet by surfing, chatting, downloading and other work. There is no need to stop any other work. We can earn with or without our daily routine. Here I tell you the complete method for online earning.

First Method

Earn money with “Bux. to”. You can earn money through “Bux.to” by clicking on ads on “Bux. to” site. First you need to open an account at “Bux. to”.

“Bux. To” is a new international and FREE English based service that allows advertisers to reach thousands of potential customers by displaying their ads on our “Surf Ads” page. An exact calculated percentage of all advertising income is paid to our members. “Bux. to” makes money through advertising.

How you make money

You view websites in 30 seconds through the “Surf Ads” page. Once the 30 seconds is up, you’ll either get a green tick sign or a red “x”. The green tick sign means you’ve earned $0.01and the “x” means you have not earned money for the visit. You’ll get red x’s when you have more than one websites from the “Surf Ads” page open. When this happens, you get no credit.

Earnings example

You click 10 ads per day =$0.10

20 referrals(转送) click 10 ads per day =$2.00

Your daily earnings =$2.10

Your weekly earnings =$14.70

Your monthly earnings =$63.00

How to get paid

If you have at least $10.00 accumulated, you can click on your account balance within your states area and it will meet your request. At present, it only makes payments through “AlertPay”. It will soon be using other methods of payment.

AlertPay is the payment processing solution that we use to pay members. Your AlertPay address is the e-mail address you use to register with AlertPay. You can get a free AlertPay account at http:// alertpay. com.

Method 2 will publish soon…

1.What is the author’s purpose of writing this passage?

A. To tell an interesting story.

B. To solve a puzzling problem.

C. To present an exciting research.

D. To introduce a surprising way to earn money.

2.You can earn money by ________.

A. chatting online                 B. advertising some products

C. clicking on advertisements      D. choosing green ticks or x’s

3.What can we know from the passage?

A. You’ll earn $0.10 if you click 1 ad.

B. You can get your payments through AlertPay.

C. Your AlertPay account is not for free.

B. You’ll get many green ticks if you have many websites open.

 

查看答案

The extraordinary Eastgate Building in Harare, Zimbabwe’s capital city, is said to be the only one in the world to use the same cooling and heating principles as the termite mound(白蚁堆).

Architect Mick Pearce used precisely the same strategy when designing the Eastgate Building, which has no air-conditioning and almost no heating. The building—the country’s largest commercial and shopping complex—uses less than 10% of the energy of a conventional building of its size. The Eastgate’s owners saved $3.5 million on a $36 million building because an air-conditioning equipment didn’t have to be imported.

The complex is actually two buildings linked by bridges across a shady, glass-roofed atrium(天井) open to the air. Fans suck fresh air in from the atrium, blow it upstairs through hollow spaces under the floors and from there into each office through baseboard vents(通风口). As it rises and warms, it is drawn out via ceiling vents and finally exists through forty-eight brick chimneys.

During summer’s cool nights, big fans blow air through the building seven times an hour to cool the empty floors. By day, smaller fans blow two changes of air an hour through the building, to circulate the air which has been in contact with the cool floors. For winter days, there are small heaters in the vents.

This is all possible only because Harare is 1600 feet above sea level, has cloudless skies, little dampness and rapid temperature changes—days as warm as 31 commonly drop to 14 at night. “You couldn’t do this in New York, with its hot summers and cold winters,” Pearce said.

The engineering firm of Ove Arup&Partners monitors daily temperatures. It is found that the temperature of the building has generally stayed between 23 and 25, with the exception of the annual hot period just before the summer rains in October and three days in November, when a doorkeeper accidentally switched off the fans at night. And the air is fresh—far more so than in air-conditioned buildings, where up to 30% of the air is recycled.

1.Why was Eastgate cheaper to be built than a conventional building?

A. No air conditioners were fixed in.

B. It was designed in a smaller size.

C. Its heating system was less advanced.

D. It used rather different building materials.

2.What does “it” refer to in Paragraph 3?

A. Baseboard vent.  B. Heat in the building.

C. Hollow space.    D. Fresh air from outside.

3.Why would a building like Eastgate Not work efficiently in New York?

A. Its temperature changes seasonally rather than daily.

B. New York has less clear skies as Harare.

C. Its dampness affects the circulation of air.

D. New York covers a larger area than Harare.

4.The data in the last paragraph suggests Eastgate’s temperature control system_____.

A. allows a wide range of temperatures

B. can recycle up to 30% of the air

C. functions well for most of the year

D. works better in hot seasons

 

查看答案

My passion started decades ago as a kid on a flight to India. I was attracted by how such a large airplane was able to glide(滑翔)smoothly above the clouds. I made it a goal to become a pilot. I am now a pilot for American airlines. Though being a pilot consumes my life,it is a job worth doing.

My job is slightly different compared to that of a typical pilot. Most pilots have their routes they fly. They then familiarize(使…熟悉)themselves with the routes. However, in my case,I participate in any job where a pilot is immediately required. It is true that some days I might have a workday from nine in the morning to five in the afternoon. In fact,some days,I might even begin my work at three in the morning when I am needed to fly. Sometimes, as for the typical day,I do not have one.

Having been on the job for over two decades,I have learned some important life lessons. As I greet passengers boarding the airplane,I realize I,along with other airline pilots, have enhanced(提高)the lives of those who we are serving. In fact, there is one particular experience that I will never forget. A family was walking in from the gate, explaining that their beloved one was ill and had to be taken to a big hospital in another city immediately. It was at this point that I realized just how important my job was.

Therefore, my life as an airline pilot is definitely not for everyone. However,my job is something I enjoy thoroughly and will continue to do till I am old enough. As a pilot, I have been able to experience so many different types of situations in different places throughout the world. For anyone interested in piloting, I would recommend going for it.

1.The author dreamed of being a pilot when _______.

A. he was travelling in India

B. it was about 30 years ago.

C. he was flying to India as a kid

D. he was a kid living in India

2.What is the main difference between the author’s job and a typical pilot’s?

A. The author’s working time is not regular.

B. The author has his regular route he flies.

C. The author has to get up very early every day.

D. The daily working time of the author is longer.

3. The author realized how important his job was because he _______.

A. could serve everyone as he does his daily work

B. could make his guests’ life more convenient

C. could take the ill patient to hospital in short time

D. had been to many advanced countries in the world

4.What would be the best title for this passage?

A. My pleasure in serving people

B. Difference in my job as a pilot

C. My interest in being a pilot as a boy

D. My job as an American airline’s pilot

 

查看答案
试题属性

Copyright @ 2008-2019 满分5 学习网 ManFen5.COM. All Rights Reserved.