满分5 > 高中英语试题 >

In an old city of Hungary, there used to...

In an old city of Hungary, there used to be a boy who was very rich and clever but nothing could make him feel happy.He had almost everything a boy could ever want,so he was only     in the most rare objects. One day his parents bought him a very strange     .When the boy went to see his reflection(映像)in it,he looked very      .He tried smiling,    his reflection continued with its sad expression

    ,the boy went off to buy sweets and lots of toys.He came home as happy as he could be,but he     looked sad in that mirror, “What a(n)      mirror! It’s the first time I’ve seen a mirror that didn’t    properly!”

That afternoon he went out to buy some toys and on his way he saw a little girl who was     .The boy went over to see what had       to her. The little girl said that she couldn’t find her parents Together the two children set off    them. As the little girl wouldn't stop crying,the boy spent all of his money buying her sweets to     her up.After much walking,they    her parents who were looking for her,very worried

Then the boy said    to the family.When seeing the time, he     to head for home.without toys and without     .In his room,to his great surprise,he found a(n)    face in the mirror. And so he understood the     of that mirror. The mirror could only reflect the     feelings of its owner. He felt really happy at having     that little girl.

1.A.confident   B.interested     C.skilled   D.rich

2.A.mirror     B.book      C.sweet   D.toy

3.A.shy      B.excited     C.sad    D.beautiful

4.A.for     B.or      C.and    D.but

5.A.Proud     B.Hungry     C.Surprised  D.Satisfied

6.A.already     B.still      C.once   D.never

7.A.terrible     B.nice      C.big      D.expensive

8.A.work     B.move      C.change   D.appear

9.A.studying     B.playing     C.sleeping   D.crying

10.A.devoted    B.referred     C.happened   D.turned

11.A.in need of  B.in honor of    C.in search of  D.in charge of

12.A.put     B.cheer      C.dress   D.bring

13.A.found     B.recognized    C.1eft    D.accepted

14.A.goodbye   B.hello      C.sorry   D.no

15.A.refused     B.agreed     C.pretended  D.decided

16.A.effort     B.hope      C.money   D.doubt

17.A.red     B.dark      C.angry      D.happy

18.A.meaning     B.wonder     C.game   D.reason

19.A.true      B.strange     C.general   D.good

20.A.introduced     B.helped     C.invited   D.saved

 

1.B 2.A 3.C 4.D 5.C 6.B 7.A 8.A 9.D 10.C 11.C 12.B 13.A 14.A 15.D 16.C 17.D 18.B 19.A 20.B 【解析】 试题分析:本文讲述有一个十分富有的男孩,拥有一切男孩们都想要的东西,但他还是不开心。一次父母送给他一面神奇的镜子,不管他怎么笑,镜子里还是悲伤的表情。某天他帮助了一个小女孩找到了父母,回家后发现镜子里的自己笑了的故事。 1. had almost everything a boy could ever want他拥有一个男孩想拥有的一切,可知他只对稀有的东西感兴趣,故选B 2. the boy went to see his reflection(映像)in it男孩看他的映像,可知他父母给他买的是镜子,故选A 3. reflection continued with its sad expression他的映像持续着悲伤的表情,故他看起来应该是悲伤的,故选C 4. tried smiling, 4 his reflection continued with its sad expression他尝试微笑,但是他的映像持续着悲伤的表情,故选D 5. 6. came home as happy as he could be,but he looked sad in that mirror,他尽可能快乐的回到家,但在镜子里他看起来仍旧很悲伤,故选B 7. a(n) mirror前文说他虽然买了很多糖果玩具但在镜子里他看起来仍旧很悲伤,因此他觉得这是一面可怕的镜子,故选A 8. the first time I’ve seen a mirror that didn’t properly男孩说这是他第一次看见一面不会合理运作的镜子,故选A 9. little girl said that she couldn’t find her parents小女孩说她找不到自己的父母了,可知她应该是在哭,故选D 10. boy went over to see what had to her.男孩看到女孩在哭,他应该是走过去问发生了什么,故选C 11. the two children set off them.两个孩子应该是一起出发去寻找女孩的父母,故选C 12. up,意为使某人高兴,根据句子As the little girl wouldn't stop crying,the boy spent all of his money buying her sweets to her up因为女孩一直哭,男孩花了所有的钱买糖果来使她高兴,故选B 13. much walking,they her parents who were looking for her,very worried在走了很多路以后,他们发现她的父母也在找她,非常担心,故选A 14. the boy said to the family在找到女孩的父母后,男孩应该是和这家人告别,故选A 15. seeing the time, he to head for home男孩看到时间后,决定回家了,故选D 16. toys and without .前文说男孩花了所有的钱买糖果来使女孩高兴,因此应是没有玩具也没有钱,故选C 17. his room,to his great surprise,he found a(n) face in the mirror在帮助了小女孩后,男孩应该是在镜子发现了高兴的脸,故选D 18. so he understood the of that mirror.男孩应该是发现了镜子的神奇之处,故选B 19. mirror could only reflect the feelings of its owner可知镜子应该是能反映人的真正情绪,故选A 20. felt really happy at having that little girl前文男孩是帮助女孩找父母,故应是帮助了小女孩后他觉得很开心,故选B 考点:考查故事阅读
复制答案
考点分析:
相关试题推荐

You can set a budget for your time just as you can set a budget for your money. Since you’re trying to reduce worry rather than increase it,go into this process with a focus on maximizing(使…最大化)your personal time,rather than cramming(塞满) as much as you can into each day.

  Set a sleep schedule 1. Give yourself a one-hour target window for bedtime in the evening,and set a strict time to get up in the morning.Be sure that the space between your bedtime and the start of your day gives you roughly an hour more than the amount of sleep you actually need.2.

●Take care of tasks at the same time every day. Plan time for daily health care, commuting(乘公交下上班),work,shopping,eating,and chores(家务).Add in time for anything else you do most days,such as homework,exercise,or an active hobby. 3.All the time left over is your free time,to use for relaxation or whatever else you want.

   4. For example,you might plan to go, dropping on your way home from work, to save the extra trip

For many people,an irregular work schedule make this kind of budgeting difficult.5.

A. However, you can still plan to work around your schedule in the same order every day.

B.Stick to it,even on weekends

C.Try to combine trips outside the home to maximize your free time

D.Different days call for different approaches.

E.Therefore.you won’t lay down and start worrying about whether or not you’ll fall asleep on time.

F.Sit comfortably and focus on your breathing until the rest of your thoughts become quiet.

G.Put them in a specific order that works for you

 

查看答案

A good deal of fascinating research has been done about the reading patterns of young people,and it is surprising to discover at what an early age children start expressing preferences for particular kind of books. A recent report,which examined in detail the reading habits of primary-school children.showed that even seven-year-old boys and girls have clear views about what they want to read. Girls,in general,read more,and far more girls than boys preferred reading stories. Boys were showing a taste for the more instant appeal of picture stories,or else books about their hobbies.

These tastes continue unchanged until the children are teenagers. Apparently girls read more in general,but more fiction in particular .You could say that there are more opportunities for girls to read fiction:magazines encourage the fiction habit in girls in their early teens,and by their late teens they have probably moved on to the adult women’s magazines.Teenage boys tend to buy magazines about their hobbies:motorcycles,heavy transport and to on.

Adult reading tastes are also the subject of research.Again the number of women who read for pleasure is considerably higher than the number of men. It seems that the majority of women still want love stories.There has also been some analysis of what men actually read Apparently only 38 percent of men read anything,but 50 percent of what they read is fiction in the form of action-packed(内容丰富有趣的)stories of space or gunmen

1. What has the recent research into children’s reading show?

A. Children begin to read very fast at an early age

B. Children examine in detail what they read at school

C.Children can read clearly in primary schoo1.

D. Children form their reading tastes by the time they are seven

2.If we have a close look at the reading habits of boys and girls we’ll find that_______

A.girls are more interested in fiction than boys

B. girls are more interested in action-packed stories than boys

C .boys read much more than girls

D.boys have no interest in fiction

3.It can be inferred from the passage that_________.

A.boys change their reading tastes more often than girls

B.people usually do not change their reading tastes when they grow up

C.boys and girls form their reading habits by reading magazines

D. people have no definite(确切的)reading tastes

 

查看答案

In a computer age,a broadband Internet connection is very popular now.Whether cable or mobile broadband,today’s connections are many times faster than those in the early days. Videos play smoothly, complex websites load quickly,and files download much faster than ten years ago.And the files are much bigger too.

There’s a hidden problem:You have to live near enough to a major city to get broadband Internet. If you don’t,it's slow dial-up access for you. And for those living really far out,there may be no Internet access at a11.

Technology experts often talk about the “last mile” problem, which refers to the difficulty of bringing Internet access to remote locations.In cities and suburbs(郊区),it's relatively easy to provide access for everyone.It is much more difficult to deliver access to those living far from cities,especially in developing countries.Internet service providers.for their part,have been reluctant to provide access to sparsely(稀疏地)populated areas.The handful of Internet users they would reach wouldn’t cover the expense.

But every year, technological advancements allow of more and more Internet users. Most broadband connections today run over existing cable TV and telephone lines although these technologies aren’t available everywhere.

Some companies have delivered the Internet over standard power lines. Advancements in cheaper more efficient fiber optics cables(光纤电缆)promise to bring extremely fast Internet connections to more users.Still.the“last mile”problem remains hard to deal with.There will always be somewhere that doesn’t have an affordable broadband connection.But someday that might not matter.If the rapid progress in cell phone technology is any indication,it may not be too long before an Internet connection simply follows you wherever you go.

1. Which of the following is TRUE according to the passage?

A.Internet connections have been popular everywhere.

B.Internet service providers are willing to care about rural(农村的)customers.

C. The problem of Internet access hasn’t been completely dealt with

D. Computer can’t become popular in developing countries.

2.Paragraph 4 mainly tells us that technological advancements_______.

A.make TV and telephone available everywhere

B.bring great change to people’s everyday life

C. bring faster Internet connections to users

D. make it possible for more people to use the Internet

3.What may eventually settle the“last mile”problem?

A. The broadband connection’s getting faster.

B.The rapid progress in cell phone technology.

C.More and more Internet connections.

D.  More and more Internet users

4.The best title for this passage may be________.

A.Internet Connection Problems

B.Internet Connections Need Improving

C. Progress in Internet Connections

D.Internet Connections Today

 

查看答案

I work in a nursing home and my job is to take care of the elderly.

This year, a very sweet old lady that I cared for,Alice, had gone through a difficult time .She got dementia and so she had been in the hospital twice .In November I was finally able to get her back to her“home”.

Alice had thought her daughter was coming to visit her on Christmas day and that they were going to have the whole family together like the old days. When she finally realized that that happy moment was not going to happen,she was very sad.Knowing that her daughter was coming after Christmas was not enough to make her feel happy,I hated the idea of her being alone on the holiday!

On Christmas Eve,I gave her a surprise by asking if she could like to go to a candlelight service at church that night

Instead of taking her to my church,I took her to her old neighborhood church where all her friends were. We got there early and I got her a seat where her friends could see her as they came in.Then soon some of her friends came to the church and they rushed over to greet her and sit with her.

The candlelight service was beautiful and Alice got a lot of love from her old and new friends there.

The truth of the story is that I am the one who got the best gift: the smile on Alice’s face

1.The underlined word“dementia”in Paragraph 2 probably is_______

A.a house    B.a letter    C.an illness  D.a plan

2. Where did Alice spend her Christmas Eve according to the story?

A. In her old house

B. In her old neighborhood church.

C.In the nursing home.

D. In the hospital.

3. What was the best gift that the author got on Christmas Eve?

A.The candlelight service.

B.Praise from Alice’s friends.

C.Alice’s happiness

D.Thanks from Alice’ s daughter.

4.What is the best title for this passage?

A.A special candlelight Christmas Eve

B.The dream of all old lonely lady

C.My special job

D. The true love

 

查看答案

One day a student was walking with his teacher in the countryside.As they went  along,they saw a pair of old shoes lying in the path.They were a pool farmer’s,who was working in the nearby field.

The student turned to the teacher saying:“We will hide his shoes,and hide ourselves behind those trees,and wait to see what he will do”

“My young friend.”answered the teacher,“we should never make fun of the poor. Why not put a coin in each shoe,and then we will hide ourselves and watch?”The student did so and they both hid themselves behind the trees. The poor man soon finished his work,and came across the field to the path where he had left his coat and shoes.

After putting on his coat,he put his foot into one of his shoes,and felt something hard.Then he bent (弯腰) down to feel what it was,and found the coin. Surprised,he looked at the coin,turned it around and looked at it again.He then looked around,but no person was seen.He put the money into his pocket, and continued to put on the other shoe. His surprise was doubled on finding the other coin.

He couldn’t control his feelings and fell to his knees,looked up to the sky and expressed his thanks. Then he spoke of his wife,sick and helpless,and his children without bread.He said the help would save them from dying.

The student stood there deeply moved,and his eyes filled with tears.“Now,”said the teacher, “Are you not much happier than if you had hidden the shoes?”

1.When the student saw the shoes,he wanted to_______

A. steal them         B. play a joke on the owner

C. find their owner   D. give the owner some money

2.According to the passage,the teacher is______.

A.quiet and honest     B. kind and friendly

C. patient and clever   D.strict and careful

3. When the farmer saw the second coin, he______

A. was surprised and decided to find the owner

B. was worried and looked up at the sky

C.was very excited and grateful

D.spoke of his difficulties and asked for more help

4.What can we learn from the passage?

A.True happiness comes from helping others.

B.All good things come to an end

C. Where there is a will,there is away

D. It is never too late to learn

 

查看答案
试题属性

Copyright @ 2008-2019 满分5 学习网 ManFen5.COM. All Rights Reserved.